What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Clonarea...

enricco

Member
sunt sigur ca e un gabor la fiecare magazin de profil la care se vand produse gen blumat. la fel de sigur sunt si ca vor veni dupa tine daca platesti cash.
eu iti zic sigur ca gasesti la orice magazin gen brico, nu vor fi neparat blumat brand, dar isi fac treaba. daca nu, iti poti lua componente si sa iti faci tu un sistem automat de irigare. e mai complex dar folosit cum trebuie are si rezultate mai bune decat blumaturile.

hahaha, ai inteles gresit ce am vrut sa zic, nu de gabor imi era cand ziceam ca s-a uitat ala urat, cred ca si el crestea, ca i-am zis, ca dle ca plec cateva zile de acasa si am niste plante in casa si as vrea sa le asigur apa si el a stat asa cu fata lui de semi-hippy vreo cateva secunde si a zis ca foloseste si el cand mai pleaca de acasa Blumat.
Nu stiu daca o sa imi fac vreun sistem de irigare, imi place sa bag mana in sol sa il simt, sa mixuiesc eu nutrientul, sa adaug cu lingurita, etc, blumaturile mi se par esentiale pentru cand pleci de acasa, gen 2 saptamani. Chiar functioneaza ceramica aia, e logica treaba, bagi apa in ele si apoi dintr-un recipient si ele isi iau apa de care au nevoie. Atat ca nu le mai dai nutrienti, dar macar stii ca nu mor plantele, ca ti-e ciuda sa vezi ca trebuie sa pleci si ti-au murit.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
esentialul e altul.. chiar trebuie sa iti pese de cum se uita unu si altul? daca nu lasi nici o urma pe acolo? sa zicem ca esti mai panicat.. trimiti pe altcineva sa le cumpere. sau te duci la brico si le arunci acolo in cos. si lasa-i sa se uite urat. ca raman cu uitatul. daca stau bine sa ma gandesc, nici nu e o moda in romania sa cresti cu blumats, deci unu care creste nu cred ca te-ar suspecta vreodata ca le vei folosi tu la crescut iarba. daca nu cumva ai dreaduri si un tricou cu o mare frunza de cannabis pe el..

P

prelungitor

se poate folosi si outdoor blumat? adica daca ai un rezervor de 200-300l si conectezi blumat la el, e ok?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
se poate folosi si outdoor blumat? adica daca ai un rezervor de 200-300l si conectezi blumat la el, e ok?

O planta crescuta outdoor, mai ales in perioadele cu vant intens sau caldura mare consuma cantitati de apa pe care nici un Blumat nu le-ar putea asigura.

Cel mai simplu sistem de 'udat' outdoor este sa pui la fundul gropii , cat mai adanc, o folie de plastic, care sa impiedica scurgerea apei la adancimi mai mari. Dezavantajul este ca atunci cand ploua pamantul in care e planta va fi saturat mult mai mult timp cu apa.

oldboat

Member
7710Automatic_reservoir_filler_for_earthbox.JPG

deepstate

Active member
Blumat am vazut in Dedeman (sau praktiker), sunt scule des folosite la plante de apartament deci nu se uita nimeni ciudat la tine in ideea ca le folosesti ilegal. Poate inainte sa faceti asemenea cumparaturi ar trebui sa lasati jointul din mana ca deveniti inutil paranoici.

enricco

Member
Blumat am vazut in Dedeman (sau praktiker), sunt scule des folosite la plante de apartament deci nu se uita nimeni ciudat la tine in ideea ca le folosesti ilegal. Poate inainte sa faceti asemenea cumparaturi ar trebui sa lasati jointul din mana ca deveniti inutil paranoici.
n-am fost man la niciunul din marile lanturi, am fost la un magazin "de cartier" specializat pe domeniul horticol, omul de acolo avea ochelari si era foarte bine informat, se vedea pe fata lui ca a avut/are legatura cu fumatul de iarba, ma pricep la oameni, s-a uitat ciudat, eu eram 100% treaz, nu mai fumasem de ceva timp, ma dispera si acum am vreo 1 luna de nefumat, sunt 100% lucid.:tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poate ai ajuns la un magazin de horticultura de tipul "cannabis". Altfel, nu ar fi facut ala legatura intre blumaturi si crescut de iarba, cum am mai zis, decat daca aveai tu dreaduri in cap si tricou cu frunza pe el. Paranoia!
Si eu mai am impresia ca gaborii incearca sa ma aresteze ca fumez iarba in public cand ridic ochii si vad intamplator un politist atunci cand am jointul in mana. Dar nu.. e doar o impresie..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Intrebare: clonele mele de Malawi Gold au prins deja radacini. Una are cateva radacinute de circa 1cm, alta abia de 2-3mm.

Asa, orientativ, cam la ce lungime de radacinutze ar fi potrivit de pus in pamant?

Nota: primele mele clone, deh... Doua cesti de cafea, domuri de umiditate din doua PETuri de 5 litri, apa schimbata la 3 zile (de la chiuveta, declorinata), hranire foliara cu CropMax. S-au scurs cam 10 zile de cand au fost puse, hranite de doua ori pe zi, umiditate de doua ori pe zi - cestile stau pe un servet umed si peste ele e pus PETul. Un "capac" din folie de aluminiu pusa in mai multe, cu o gaura in centru, impiedica lumina sa ajunga la radacini.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
poti sa dai cateva gauri in folia aia hemp si e perfect !

Pune si tu un quote, ca nu mai stie nimeni la ce te referi!

Pai daca dai gauri, nu se scurge apa? Bine, se scurge mai incet. Eu cred ca trebuie facuta o ecuatie :dance013:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu as pune folia deasupra, pentru a limita evaporarea, si m-as asigura ca planta ajunge cu radacinile sub stratul de hardpan. dar, nu imi place plasticul, asa ca nu il pun deloc, mai ales in mijlocul naturii.

Splif

Member
Salutare salutare , m-am intors dupa o perioada destul de mare dar cu destul de multe realizari fie ele bune sau rele ( pentru cei care ma recunosc sau isi mai amintesc de mine)
Nu inteleg unde gresesc de nu imi iese nici macar o clona, primele 4-5 zile arata bine apoi incepe sa apara mucegaiul ( banuiesc ca atunci cand se inegresc ) iar tulpina se inmoaie si cad , chiar nu inteleg care sa fie problema.Folosesc butucei de turba si clonex , am folosit si rootriot insa tot au murit, am remarcat o pelicula alba pe ele, de tinut le tin intr-o tavita cu capac si le aerisesc cate 10-15 minute de 2 ori pe zi iar apa nu le pun sa balteasca.
Sper sa gasesc cauza si sa incep sa remediez problema , sper sa ma ajutati si voi, orice este bine venit, si practic e atat de simplu dar acum mi se pare extrem de complicat, ceva nu fac bine si nu stiu ce, am mai incercat o data recent si deja au inceput sa moara un sfert.Seara buna

Splif

Member
Salutare Explo, inca mai esti pe baricade aici :).Si eu ma gandeam ca e o bacterie ceva, foarte foarte ciudat, acum o groaza de timp aveam rata de 85-90 % iar acum fix 0, asta e a doua oara de cand incerc sa iau si eu clone si au inceput iar sa moara dupa ce am spalat capacul de la dome ( am pus jumate apa jumate clor si apoi am pulverizat de o groaza de ori)
O sa pun acum si putin clor in apa si sa mai sprayez din nou capacele.sper sa isi revina.
PS : ma bucur ca am revenit printre voi :p

Latest posts

Latest posts