What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Цъфтеж

_Ina_

Active member
Veteran
тук към цъфтежа може ли и рязането да вклю4а понеже ве4е отиват натам нещата и някои съвет ще ми е от полза.Примерно трябва ли да се поливат и кога последно преди рязането. предполагам 4е преди рязане трябва добре да ги е пекло слънце/лампа,нали? Нещо друго ново? Ако не е за тук да направя друга тема. bgrow?

Dr_Tre

Active member
Хубаво е да ги оставиш на сухо преди брането, така "изпомпват" повече смола.:tiphat:

_Ina_

Active member
Veteran
Да и аз така съм 4ела. А колко време прди брането? Да не се измъ4ат?

capsicum

Member
Режат се след тъмен период- аз ги оставям 30 чеса преди да ги режа! - това с пресушаването го пробвах и видях резултат, освен , че после изсъхнаха по-бързо!

За едногодишните растения намаляването на деня е единия сигнал че идва зимата и трябва да цъфти и да дава поколение, а другия е когато изпитат "тропическа суша". Това също е сигнал за растенията да цъфтят по бързо. Така че тази техника работи и е добре да се прави след третата седмица от цъфтежа при индора. Тоест поливайте ги по малко. Лошото е че при аеропоника и хидропоника няма как да стане тази техника, затова има разни добавки които симулират суша и карат растението да ускори цъфтежа

_Ina_

Active member
Veteran
Аха,то при мен и без това си става суша доста бързо:) Добре,а в краина сметка след ден или след нощ е по-добре да се режат? Ето capiskum казва 4е ги оставя на тъмно,аз мислех 4е трябва да ги напе4е преди рязане.

capsicum

Member
Ами аз просто споделих , че аз не постигнах резултати като ги пресушавах през последните 2-3 седмици. Аз и без това изпробвах сравнение между 2 раастения само и ме мога да правя генерални изводи , но това с тъмния период определено даде резултат в грамажа!

Затова Ина, определено препоръчвам поне 24 часа па бъдат оставени на тъмно преди беридба! Аз лично последния ги оставих 48 часа, а съм чувал, че най добре било 72 часа!

Друга техника е, последната седмица е на светлинен режим 11/13, светлия период да се намали до 11 часа на денонощие. Някои сортове реагират по-добре така.

ПРЕПОРЪ4ИТЕЛНО СЛЕД ТЪМНО и доколкото до поливането единствената разлика е 4е съхнат по-бързо и парещия вкус на хлорофил из4езва малко преди.Трихомите не експлодират по никакъв на4ин просто узряват(променят хими4ния си състав за да достигнат в едно от състоянията си максималното ниво на ТХК(thc) търсено от нас :blowbubbles:или КБД (cbd) за медицински нужди:tiphat:

_Ina_

Active member
Veteran
А защо след тъмно? В смисал да ми обясниш за да знам защо. Как растението реагира,кво става ми е интересно:) Ще пробвам този път след тъмно. А нещо за брането на аутдора. И тои след тъмно явно:) И още нещо ако може да ми кажете. След като откъснеш главите те продължават ли да зреят още известно време,например ден,два или как е? понеже 4етох(маи в тази книжка на Глиги) 4е още малко зреят и тогава по4ват да се сушат.

След откъсването(ако не ги потопиш във вода) спират да зреят(цвета).Разликата от тъмно и светло не е голяма,просто в момента,който се отреже,запо4ва да се променя хими4ния състав на кристалите,които до момента съдържат THCA(не е което търсим) в THC(което търсим),но тия 2 канабиноида се превръщат в CBD много лесно от светлина и топлина.Съжалявам,4е съм толкова пестелив на думи,но е много дълго,абе един вид да предпазим ТХК да не се превръща в КБД

Dr_Tre

Active member
запо4ва да се променя хими4ния състав на кристалите,които до момента съдържат THCA(не е което търсим) в THC(което търсим),но тия 2 канабиноида се превръщат в CBD много лесно от светлина и топлина.Съжалявам,4е съм толкова пестелив на думи,но е много дълго,абе един вид да предпазим ТХК да не се превръща в КБД

Първата стъпка в биосинтезата на канабиноидите е реакцията на геранилпирофосфата с поликетид, в резултат на която се получава или канабигероварин (CBGV) или канабигерол (CBG).De Meijer доказва, че един алел (Pr) контролира превръщането на CBGV, а друг алел (Pe) - на CBG. Въпросният CBG се смята за директен прекурсор на THC, CBD (канабидиол) и CBC (канабихромен), като какъв ще е крайният продукт зависи от това кой ензим е използван.

Тракиа, има данни за превръщане на CBD в THC, но за обратното не знам.Ако имаш инфо, дай да прочетем.:)

Attachments

• untitled.bmp
    594.1 KB · Views: 50
Грешката е моя,писах го през нощта.THC не се променя в CBD,а CBN (канабинол):tiphat:

Dr_Tre

Active member
:good: Ето една по-добра диаграма от https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=163471&highlight=understanding+cannabinoids
Както се вижда всички киселини съдържат карбоксилна група -СООН, която се отцепва (декарбоксилиране) при зреенето (куринг) или при загряване, превръщайки ги в крайните продукти THC, CBD, CBC.По-късно THC се оксидира до нежелания CBN, затова държим главите в херметично затворени буркани.
:tiphat:

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    27.8 KB · Views: 36
:good: затова държим главите в херметично затворени буркани.
:tiphat:
...има буркани с помпички които изкарват въздуха затворен в буркана .Моите ги купих от магазина на Брабантия в Сити центъра на последния етаж , точно до входа на Техномаркет , не са скъпи .

yoss33

Well-known member
Veteran
След откъсването(ако не ги потопиш във вода) спират да зреят(цвета).Разликата от тъмно и светло не е голяма,просто в момента,който се отреже,запо4ва да се променя хими4ния състав на кристалите,които до момента съдържат THCA(не е което търсим) в THC(което търсим),но тия 2 канабиноида се превръщат в CBD много лесно от светлина и топлина.Съжалявам,4е съм толкова пестелив на думи,но е много дълго,абе един вид да предпазим ТХК да не се превръща в КБД

Растението не умира моментално след като е отрязано. Химическите процеси (живота) бавно се забавят и ги има докато има вода в клетките (няколко дена). Като се увеси надолу отрязаното растение това става още по-бавно. Умирайки, растението започва да разгражда листата за да осигури храна за върховете, а те наливат кристалите си за да са защитени. Затова е хубаво да се суши бавно - за да има време за тази реакция.

jhook

Member
аз суша 10 дена и след това в бурканите, и ги отварям помалко всеки ден още 10тина дни за по-10 мин. и след месец е ок!
задалжително на пълен марк :)

Latest posts

Latest posts