What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

CFL closet grow

varzalegala

Member
Buna,
am ceva probleme cu plantutele. O sa incerc sa raspund intai la intrebarile din sticky-ul "Probleme cu planta"

Mediu de crestere : PAMANT Florabella

Planta:
De cat timp exista problema? 2-3 zile

Din ce provine planta ? seed sau clona?
Din samanta, germinate acuma 3 sapt jumatate

Ce varsta are? (cate zile)?
24-25 zile

Ce strain este?
Una e GHS Trainwreck, cealalta GHS Alaskan Ice

Ce inaltime are planta(cm)? Cate noduri?
20 si ceva cm, n-am pus ruleta pe ea

In ce faza se afla? (seedling - vegetare - flower)
Vegetare

Ce tehnica de crestere folosesti? (sog, scrog, lst etc...)
Inca nimic

Planta a fost stropita cu ceva chimic? (insecticid etc...)
Nu

Planta este infestata cu insecte?
NU

Mediu:
Ce umiditate este in box?
40-50%

Ce temperatura este in box cu lumina aprinsa? Dar cu ea stinsa?
27-28 cu lumina aprinsa, 22-23 cu lumina stinsa

Care este temperatura la nivelul varfului plantei? (cu becul aprins desigur)
32-33 cand am pus termometrul digital

Ce ventilatie folosesti? intake? exhaust? detalii...
Intake pasiv 100 mm, Exhaust un soler palau td 160 100n silent legat la viteza low, deci cam 140 m3 pe ora

Apa:
Ce apa folosesti?
Robinet

Ce ph are?
Nu stiu, nu am PH metru... Cei ce livreaza apa au publicat rezultatele la analize pe net, intoatdeauna e in jurul la 7,2

Ce metoda de testare a ph-ului folosesti?
Nici una

Cand ai testat ph-u, inainte sau dupa ce ai adaugat fert? (daca e cazul)
Niciodata

Cat de des uzi?
Cand e uscat pamantul

Cand uzi, pamantul este umed sau uscat?
Cand e uscat

Pamant:
Ce pamant folosesti? Ce contine(perlit, cocopeat...etc)?

Florabella http://www.klasmann-deilmann.com/en/florabella_soils_1/growing_media/florabella_kultursubstrate.html
Aici cred ca am facut o greseala, am luat primul sol pe care scria PH 6.5 si nu am bagat de seama ca pamantul vine cu fert inclus in urmatoarea formula: NPK 14-16-18

Ce ph are pamantul?
5,5 - 6,5

De cat timp se afla in pamantul actual?
De 3 saptamani

Ce marime au ghivecele?
diametru 20 cm, inaltime 17 cm, mie mi-a dat ca sunt de vreo 10l

Lumina:
Ce becuri folosesti?(CFL, HPS, MH) Cati wati? Cati lumeni?

CFL 6400K 3X65W

Cat de vechi sunt becurile?
Noi

Care e distanta dintre becuri si varful plantelor?
5-7 cm

Fertilizare:
Folosesti nutrienti?
Am udat o singura data dintr-un amestec de 2l apa si jumate de capac de VitaFlora (NPK - 7-3-5) (1/4 din doza recomandata)

Ce nutrienti? (ce brand) NPK?
VitaFlora NPK 7-3-5

Cat fertilizator pui la o udare?
Am inceput cu o doza de 1/4 din cea recomandata ca sa nu le ard

Cat de des fertilizezi?
Planuiam o data la 2 udari

Cand a fost ultima fertilizare?
Acum o saptamana, luni am udat doar cu apa

picture.php

View image in gallery

Am incercat sa creez o ventilatie buna, jos am un intake pasiv, sus aerul e scos afara. Reflectorul e DIY si are si un ventilator care sa traga aerul cald printr-o gaura in mijloc montat deasupra.

In stanga am Alaskan Ice, in dreapta un TrainWreck. Amandoua ar trebui sa termine in 9 sapt.

Dupa cum vedeti din poze, cea din stanga are frunzele lasate in jos, si o frunza decolorata. Cea din dreapta are cateva pete pe 2 frunze si are varfurile lasate in jos. Ultima oara am udat luni, azi cand le-am verificat le-am gasit asa.

Stiu ca ar trebui sa verific PH, dar nu prea e o optiune acuma. Greu cu magazinele aici si benzile alea de hartie nici nu prea sunt de incredere.

Ceva idei?

coolbud

puffin' the herb
Problema pe care o vad eu , este ca uzi plantele foarte rar , un ghiveci de 10 litri cum presupui tu ca este din experienta mea dobandita in timp nu poate avea apa indeajunsa in decurs de 4 zile , parerea mea este ca trebuie udate cam la 3 zile , acele semne de pe frunze presupun ca sunt de la acel nutrient chimic , sau nu-i dai destui.

varzalegala

Member
Am udat in seara asta amestecat tot cu 1/4 din doza de fert. Sper ca pana maine dimineata sa le vad cu frunzele sus. Am udat asa de rar pt ca am citit ca e recomandat sa lasi solul se se usuce pana ii dai din nou apa.

Tot saptamana trecuta am incercat sa fac un FIM, am ciopartit 75% din ceea ce credeam eu ca era varful ei. Acum se vede in poze ca am frunze sus fara varfuri si nu vad crestere in mai multe directii. Am dat-o in bara si cu aia?

Planul era sa fac un SCROG, e prea tarziu?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
deficienta de Ca-Mg ..

si in functie de marimea plantei si temperatura-umiditate, un ghiveci de 10 l poate sta de la 1-2 zile la 6-7 zile fara apa dupa o udare. nu udarea rara e o problema.

Last edited:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pamantul Florabella nu este un pamant prea bun - desi ca textura este ok, asigurand drenaj bun, mai ales daca e amestecat cu niste perlit, insa e posibil sa fie pre-fertilizat cu compusi cu eliminare lenta, iar asta poate cauza aparitia de probleme la plantele mici. E posibil sa fie si o mica problema de pH, dar mai mult ca sigur ca e un dezechilibru intre asimilarea de Ca si/sau Mg (care se conditioneaza unul pe altul). Problema se corecteaza destul de usor prin adaugarea de sare amara (Epsom Salt - gasesti la farmaciile cu laborator) in apa de udat, mai ales daca pe frunze apare un model marmorat, atunci cand frunzele cresc foarte repede.

O alta problema mai este si combinatia temperatura-rezerva de apa. Ai peste 28 de grade acolo, iar plantele nu au apa - e clar ca sufera de o forma de stres. Da-le apa si o sa isi ridice frunzele. Daca mai poti sa umpli un pic la temperatura (prin marirea fluxului de aer pe exhaust/indake) ar fi foarte bine.

varzalegala

Member
Multumesc de sugestii, am cautat azi la 8 farmacii pana am gasit sulfat de magneziu, la urmatoarea udare o sa adaug jumatate de lingurita la 2 litri de apa. Azi dimineata frunzele erau deja sus, am mai ridicat si lumina cativa cm ca sa le fie mai bine dpdv al temperaturii.

Weekendul asta o sa fac si un filtru cu carbune activ. In caz ca mai incearca cineva, daca treci aerul evacuat doar printr-un filtru de hota impregnat cu carbune activ nu face fata nici macar in perioada de vegetatie.

Daca totusi ma incapatanez sa fac un SCROG, o sa am nevoie de ghivece mai mari? Ar trebui sa transplantez inainte sa pun un ecran deasupra lor, ca sa stiu la ce distanta sa il pun.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu le da asa de mult de la inceput. Eu am dizolvat 1g de sulfat de magneziu intr-un litru de apa RO si a iesit o solutie foarte concentrata (peste 2ms/cm), din care pun cate 5-10ml la fiecare 10L de apa. Le poti da peste cap daca le dai prea mult Mg.

varzalegala

Member
Mersi ca mi-ai spus. Am cautat inainte si mai toti spuneau sa pun 1 tsp la 1 gallon, de aici am tras concluzia ca ar trebui jumate lingurita la 2 litri.

Tine cont te rog ca la mine e sol, nu hidro ca la tine. Apropo, felicitari pt recolta de pe LED.

varzalegala

Member
Mai pun niste poze, probabil din categoria nu faceti ca mine.

Am udat sambata cu apa si putin sulfat de magneziu, un varf de cutit si azi am udat doar cu apa.

Nu mai am idei ce sa mai fac, temperatura e mai jos, sunt mai atent la udat.

Am si o reusita, am scapat de miros cu un filtru de carbon.. Idee de a lui hempfield in alt thread.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cand le bagi la inflorit ?

Plantele sunt asa de zgribulite din cauza pamantului cu concentratie prea mare de nutrientiAi putea sa le revigorezi un pic prin transplantare intr-un pamant bun (Composana Universal - gasesti cu siguranta la Hornbach). Nu cred ca au radacinile foarte dezvoltate incat sa ocupe integral actualele ghivece, asa ca ai putea scutura pamantul actual inainte transplantarii (pentru asta va trebui sa nu uzi vreo 4-5 zile, ca sa se scuture mai usor pamantul).

Ai mai putea sa le ajuti eventual facand flush cu apa chioara, udand cu o cantitate de apa de doua-trei ori cat volumul ghiveciului. Pe masura ce plantele cresc problemele ar trebui sa se diminueze, pe de o parte din cauza scaderii concentratiei de saruri (plecand de la premiza ca nu le mai dai alti nutrienti), iar pe de alta parte din cauza ca necesarul de nutrienti creste o data cu volumul plantei.

varzalegala

Member
Am facut un flush cu apa chioara, cred ca e cel mai safe. Nu vreau sa risc sa le rup radacini, mai ales ca nu am mai facut asta pana acuma. Sa fie invatatura de minte, o gramada de planificare inainte si m-am impiedicat de o punga de pamant de 5 lei.

Au cam 30 zile de vegetatie, deci mai astept putin cu inflorirea. Au cam 25-27 cm inaltime. Am de gand sa le fac un ecran pt scrog care sa il pun la 30 cm inaltime fata de ghiveci, astept sa il umplu ala pana pe la 50% si dupa aia le schimb regimul de lumina, pentru care o sa mai adaug inca vreo 100 de wati lumina calda.

Ghivecele au cam 8 litri, crezi ca le pot termina in ele sau sa pun in altele mai mari? Daca trebuie mai mari as vrea sa le schimb inainte sa incep scrog-ul

M

maggeorge

Cred ca te inseli cu volumul ghivecelor alea. Eu folosesc niste ghivece de 6 litri si acelasi tip de termo-hidro-metru ca al tau. Ale mele (sunt patrate) arata mult mai mari decat a tale. Cam cu o inaltime si ceva de aparat in sus in plus si cam aceeasi proportie de 2 aparate la lungimea pe latura.

Tot cu florabella lucru si eu acum si si la mine au aparut niste semne de over-fert dar m-am abtinut si nu le-am udat decat cu apa de cand au aparut semnele si situatia nu e asa raspandita.

E drept insa ca am observat si la ale mele o tendinta de a fi uneori aplecate, pleostite in jos si banuiesc si eu ca pamantul e devina.

varzalegala

Member
Cred ca ai dreptate.. Stiu ca am calculat intr-o seara cu un calculator pe net si mi-a dat 10 litri, calculand volumul unui cilindru cu diametrul de 20 cm si inaltimea de 17 cm si mi-a dat cam 10l. Eram spart si cel mai probabil am pus diametrul in loc de raza cand am facut calculul.
Ghiveciul nu e chiar cilindru si am presupus 8. Acuma refacand calculele imi da 5 litri, deci cam 4 reali.

Intrebarea ramane... altele mai mari pana la sfarsit sau termin in astea?

M

maggeorge

Pai dupa cate stiu eu teoretic depinde de spatiul care vrei sa-l oferi pt inflorire si bineinteles de specia plantei care o folosesti. Eu personal mi-am luat ceva ghivece de 11l pt inflorire dar am loc sa le dau voie sa creasca in sus si cred ca si in lateral.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mai mult de 6-8 L nu iti trebuie pentru ce lumina ai. si cum acum sunt in ghiceci de 3-4 L, un transplant in 8 L suna foarte bine.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca faceti transplant folositi un pamant bun. Intotdeauna calitatea pamantului se reflecta in pret. Mergeti la raioanele de gradinarit ale magazinelor gen Hornbach, Bricostore, etc si alegeti ce gasiti mai bun. Cititi cu atentie si ce scrie pe spatele pungii (pH, compozitiei, nutrienti adaugati, etc). Eu va recomand pamantul Composana Universal, fiind cel mai bun dintre cele care se gasesc in magazinele noastre.

Nu va fie teama sa transplantati, ca nu patesc nimic plantele. Transplantul le face chiar foarte bine prin expunerea radacinilor la aer (nu se vor supara daca scoateti planta cu totul din ghiveciul mic si o lasati la aer pana pregatiti ghiveciul mare).

Pentru a nu aparea socuri cauzate de diferenta de pH, va recomand sa nu udati planta imediat dupa tranplatare, dar pamantul sa fie umezit in prealabil.

Last edited:

varzalegala

Member
Am pregatit deja ghivece de 8 litri, am gasit si pamant Composana Universal, astept sa se usuce putin pamantul dupa flush-ul cu apa chioara, le transplantez in noile ghivece si pun si screen pt scrog deasupra. Au cam ajuns la inaltimea la care pot sa il folosesc.

O sa pun niste poze dupa ce termin.

varzalegala

Member
Am mutat azi fetele in ghivece mai mari, de 8 litri, in pamant Composana Universal. De data asta stiu de pe eticheta volumul ghivecelor, fara alte calcule. Asa aratau radacinile cand le-am scos:

Incerc un scrog, desi s-ar putea sa regret. Poate nu o sa rup nici o crenguta cand le manevrez. In cel mai rau caz cresc in sus ca la marian123

Pamantul in care le-am pus era usor umezit si maine am de gand sa le ud sanatos. Deocamdata cu apa chioara.

Am de gand sa iau un PH metru si un ppm tester. Fara ele nu fac decat sa ghicesc daca ar trebui sa le mai pun nutrienti, cat sa le pun, etc.

varzalegala

Member
Am trecut de 2 zile la regimul de 12/12 pentru ca incepea sa devina destul de aglomerat.

Am mai adaugat 4 becuri de 35W cu lumina calda, 2700K pe langa cele 3 de 65W 6700K. Total: 335W

Varfurile celor 2 plante sunt indoite sub plasa si au ajuns pana in spate. Am si cateva varfuri secundare care au ajuns la plasa.

Cateva poze:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
De abia acum incepe greul. Becurile le mai poti ridica sau ala e tot spatiul de care dispui pe verticala ? Vreo 20-30 de cm tot vor creste deasupra plasei in urmatoarele 2-3 saptamani. Sa nu uiti sa incepi sa elimini din partile care cresc sub plasa, pentru ca alea consuma din energia plantei. Daca se indesesc prea tare, in ziua 21 poti sa faci o defoliere.

Latest posts

Latest posts