ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Mersi ca mi-ai adus aminte, am vazut intrebarea acuma 2 zile si imi venea sa crap de ciuda ca nu mi-a dat prin cap sa le folosesc ca clone, dar nu puteam sa umblu acolo pt ca era perioada de intuneric si a trebuit sa mai astept o zi.
Erau aruncate intr-un ghiveci unde tin toate frunzele de la defoliere. Le-am gasit ofilite, dar dupa numai cateva ore intr-un pahar cu apa si-au revenit. Nu am nici o hormon pt radacini si nici nu cred ca gasesc pe aici. Daca dau radacini o sa le gasesc un loc la outdoor.
@ganja_secret
Fetele au cum 70-75 cm inaltime de la ghivece pana la varf, si asta cu multe din ele trainuite pe sub screen
Cu spatiul nu e o problema, s-au oprit din crestere pe verticala cam la 30 cm deasupra plasei.
Am vrut sa comand un TDS meter de pe ebay, dar din lipsa de paypal am recurs la o solutie locala. Am cumparat un TDS meter care citeste ppm. Fiind o chinezarie ieftina nu are solutie de calibrare, dar maine o sa cumpar niste apa distilata si fac eu una cu sare de bucatarie, pe aparat scriind "Calibrated with NaCl". Am gasit mai multe surse pe net care spun ca la 0.5 litri apa distilata adaugi 1 gram sare si ar trebui sa arate 2000 ppm.
Pana una alta am facut unele masuratori cu el, el fiind calibrat din "fabrica"
Masuratori:
Apa robinet, cea cu care am udat pana acuma: 350-370 ppm.
Apa plata: 170 ppm.
Am scos tavitele de sub ghivece, le-am spalat, le-am pus inapoi, am udat cu apa plata si am masurat ce s-a adunat in tavite.
La una din plante 640 ppm, la cealalta 840 ppm, pornind de la cei 170 ai apei plate. La ambele apa era usor galbuie.
Voi ce valori aveti la apa de la robinet? Ce am gasit eu pe net zice ca peste 300 ppm nu ar fi potrivita pt consum.
La 350ppm intradevar nu este protrivita pentru consum, fiind foarde dura. 350ppm inseamna de fapt un EC de peste 700uS/cm, adica o conductivitate foarte mare, ceea ce inseamna ca are foarte multe saruri de Ca si Mg , eventual si Fe.
Cea mai mare valoare masurata la apa de la robinet (in cazul meu) a fost in jur de 640uS/cm, adica spre 320ppm. Asta, precum si calitatea execrabila a aperi (culoare si in special miros) m-a determinat sa imi cumpar o statie de filtrare RO.
In general EC metrele (TDS metru) nu prea trebuie calibrate, ele fiind calibrate de producator dupa asamblare, iar tie nu iti trebuie precizie (o abatere de pana la 100uS/cm e acceptabila).
Un mic update la 30 de zile de 12/12. Am udat azi tot cu apa chioara, pentru ca data trecuta ce am masurat in apa scursa avea ppm cam mare. Acum, dupa udare ce a ajuns in farfuriile de la ghivece avea doar 340 ppm, fata de 850 data trecuta. Data viitoare ud cu nutrienti.
Am facut o gramada de chestii gresite, dar e primul grow. Pana nu le urmaresti zi de zi cum cresc si cum se comporta in urma trainingului e greu sa vizualizezi numai citind pe forumuri. Ce am mai gresit a fost overfeeding, o udare cu apa, una cu nutrienti si am vazut ca s-au acumulat cam multe saruri cand am testat cu tds testeru.
Trebuie sa recunosc ca si eu credeam ca multi altii ca e de ajuns sa arunci boaba in pamant si o sa creasca si priveam tot zgomotul asta cu PH metre, testere, etc ca si pretentii, nu necesitati
Boy was I wrong. Acum mai lipseste sa imi iau nutrienti la 2 mil sticluta
Nimeni nu se naste invatat iar cea mai buna cunoastere se dobandeste in timp, prin experienta, iar pentru asta e nevoie de daruire si rabdare.
P.S. Nu intotdeauna nutrientii foarte scumpi sunt neaparat si cei mai buni. Pot face intradevar minuni atunci cand sunt folositi de groweri cu experienta, care cresc in special la scara mare, in acest caz justificandu-se preturile de multe ori mult prea mari. Un grower 'amator' poate obtine insa rezultate mult mai bune - nu neaparat din punct de vedere al cantitatii ci mai ales al calitatii - folosind nutrienti organici, inglobati de la inceput in sol (wormcasting, bat or seabirds guano, etc, etc, etc).
Ce am observat udand si masurand tds la apa din tavita de-a lungul a 2 sapt este ca una din plante papa fert mai mult ca cealalta, asa ca acuma au program separat de fert in functie de nevoi.
Inca 3 sapt daca e sa ma iau dupa cele 9 cate zice GHS ca o sa dureze in total.
Am incercat sa fac si cateva poze la tricomi, dar nu prea imi plac rezultatele.
Daca aveti niste tips despre cum sa faci poze cu microscop 60x as aprecia.