What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Ce am mai facut... in caz ca se intreaba careva...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
E, daca nu eram puturos, le germinam in casa. Le-am pus mai mult ca experiment, mai ales ca de la cele cateva canepe crescute anul trecut (cat mine de mari :D), au cazut si germinat, sute de seminte. Zici ca e covor de canepa pe acolo, acuma, cat palma de inalt. Nu am incercat niciodata metoda asta cu pilitul, sunt curios daca cineva a facut un studiu... statistic.

Cat despre curiosi, anul trecut, vecinii care au vazut canepele crescand, au crezut ca au dat lovitura, au disparut cativa buzi :))

Si da, campul e curat, insa materialul de calitate il germinez in casa, si il duc undeva mai dosit...

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
o strategie buna
la vara merg pe strategia: planteaza tarziu ca plantele mari atrag ateantie si....planteaza mai multe ;)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Treaba cu pilitul poate sa ajute in cazul semintelor vechi, care pentru a se proteja de supra-deshidratare se sigileaza intr-un strat protector, aproape impermeabil si destul de rigid.
La seminte mai noi de 5 ani, pastrate corect nu e cazul. Ba chiar poate dauna daca pilesti prea adanc. Eu am folosit la seminte mai vechi de 15 ani in cateva ocazii, cu rezultate bune. Nu am cum compara insa cat a ajutat, semintele erau prea valoroase ca sa nu incerc sa le ofer toate sansele posibile.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
mai ai dreptate. odata ude semintele incep procesul. eu am avut experienta cu seminte de la plante mult mai dificil de incoltit. asa ca am incercat si la marioara si mi s-a parut ceva mai rapid. Le dau doar o pilitura doua. astfel peretele devine mai usor permeabil.
inca nu am incercat un side-by-side ca sa vad exact daca chiar e mai rapid si exact cu cate ore, dar pare interesant si cred ca am sa fac asta. va anunt.