What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

CBD Critical Cure / Exodus Cheese Grow

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Hai man ca macar unu pe 12V poti sa gasesti silentios. Alea pe USB de abia simti aerul miscandu-se cu ele.. :D
Daca nu poti lua unu de 12V si sa-l alimentezi la 9V, si va fi probabil mai silentios decat ce ai acum, si cu un flux de aer mai bun. Sau exista chinezisme care variaza viteza coolerelor de PC, iei un de-ala si il faci cat de silentios vrei.
Eu credeam initial ca vorbim de ventilatoare adevarate, la 220V.

deepstate

Active member
Alea la 220V sunt prea puternice, am unul de 50 de lei dar pe cea mai mica treapta trebuia sa-l pun la trei metri de planta, si asa se clatina ca salcia amarata. Deci nici vorba sa-l las in grow cu usa inchisa, e si cam voluminos.
Sa stii ca ala la 11 lei facea vant puternic (pentru 10cm diametru) doar ca scotea si un zgomot pe masura.
Eu am stricat acum banii pe asta http://www.usbmania.ro/cadouri-usb/ventilator-usb-silentios.html , are niste gauri sus si l-am agatat usor, deci atarna pe langa bec. Mi s-a parut util designul lui intr-un grow tent.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Serios, ai dat 60 lei pe cacatul ala? Wtf!

o poti reduce limitand voltajul sau amperajul..

deepstate

Active member
Da, am ajuns sa dau bani pe cacatul ala :)
O sa incerc si ventul de 12V recomandat mai sus, ca e oricum ieftin. Dar nu stiu cum sa reduc voltajul.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai tot acolo s-ar putea sa aiba si un rahatel ieftin care sa ii reduca turatia. daca nu, o poti face cu orice sursa cu voltaj sau amperaj reglabil, sau chiar si cu o rezistenta. sau daca ai un transformator de ala de perete, la priza.. de vreo 9V, ar trebui sa fie suficient de silentios la voltajul ala.

cam asa arata variatorul pt coolere: (desigur, ca orice chinezism se gaseste in zeci de forme si modele)
gel-fan-controller.jpg

asta din poza variaza intre 5 si 12 V.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cred ca ai uitat ca vorbim de ventilatoare pe 12V, si oricum dimmerele de lumina nu-s romandate nici pentru ventilatoarele de 220V.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Poti folosi un dim light doar la un ventilator de 12Vcc, deci curent continuu, cu conditia sa pui dim light-ul in primarul unui transformator, urmat de redresorul si condensatorul necesitat de ventilator. Hai ca am facut-o complicata.

Baga mai bine niste rezistente de cativa ohmi, intre 10 si 100 ohmi, orientativ, in functie de curentul ventilatorului. Poti sa iei mai multe rezistente de 10 ohm si macar 1W fiecare, si tot le pui in serie pana iti scade la cat vrei. Nu merge decat la ventilatoare de curent continuu.

Sau si mai bine il asculti pe explo si iei trasnaia aia de variat turatia, daca chiar ai nevoie de ea. :D

Sau daca nu, iei orice panarama de alimentator cu comutator de reglaj de tensiune, precum asta

http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=136117

Bineinteles, nu neaparat de la magazinu'asta, ca tu esti din Spania...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu as recomanda alimentatoarele alea reglabile. La majoritatea voltajele is total pe langa. Uneori cu mai mult de 5V eroare. Is degeaba daca nu le masori cu un multimetru sa fii sigur ce voltaj au, mai bine nu le folosesti.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu as recomanda alimentatoarele alea reglabile. La majoritatea voltajele is total pe langa. Uneori cu mai mult de 5V eroare. Is degeaba daca nu le masori cu un multimetru sa fii sigur ce voltaj au, mai bine nu le folosesti.

Asa e, dar nu e bai. In sarcina se apropie de cat de real, si in plus, tehnica e sa dai la mic si mergi spre mare cat ai nevoie, ca nu iti trebe stiinta.

@lovepotion Super, doar ca nu era in stoc

deepstate

Active member
Am luat ventilatorul ala recomandat de jtm, nu mai am nevoie de reducerea turatiei deoarece e foarte silentios. La facut vant nu prea exceleaza, dar asta e mai putin important, pot lua mai multe daca va fi necesar.

Ne mai auzim cand le bag in floare.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Man, era doar un exemplu, au si mai mari, scuze daca te-am indus in eroare si e prea mic...

deepstate

Active member
Prima saptamana de flower.

Sunt deprimat si n-am chef sa fac poze individuale.

In partea dreapta aveam alta planta si n-o ducea prea bine, am schimbat pozitia cu a alteia si acum asta n-o duce prea bine. Deci ceva nu e in regula la coltul ala, azi am departat cat am putut ghivecele ca poate nu avea aer destul, n-am idee. In coltul ala las mereu putin deschisa prelata, deci pe acolo intra cel mai mult aer si credeam ca in zona aia ar trebui sa o duca mai bine floricica. Am incercat si sa inchid prelata dar nu merge treaba, trebuie neaparat cooltube. E adevarat ca extractorul meu duce doar 100mc/h dar nici nu apuca caldura sa urce, ca sa zici e vina lui. Pur si simplu in zona becului e mult mai cald si decat aproape de acoperis, unde e extractorul. Dar in fine, nu e mare problema, pot lasa intredeschisa prelata.

In alta ordine de idei arata bine de cand am pus ventilatoarele, nu s-au mai ingalbenit frunze. Ultima udare le-am dat niste NPK subtil. La transplant am folosit pamant si de la vechea recolta, deci ar trebui sa aiba mai putini nutrienti. O sa le mai dau ocazional si niste nutrienti, dar in general ramane asa, nu vreau sa exagerez.

Attachments

• IMG_1171-1.jpg
    IMG_1171-1.jpg
    92.9 KB · Views: 43

coolbud

puffin' the herb
sa nu exagerezi ca-n 2 saptamani vor fi galbene toate.esti in flower si tu le dai nutrienti subtili de zici ca ai ce stii ce super pamant.schimba-ti hobbyul , your not good at it.