jinxx
Member
Så har jeg støttet op omkring ideerne Fornuftigt tiltag. Lad os håbe at det kan være med til skabe noget positiv opmærksomhed omkring cannabissen.
Samme her.
Så har jeg støttet op omkring ideerne Fornuftigt tiltag. Lad os håbe at det kan være med til skabe noget positiv opmærksomhed omkring cannabissen.
SF løber fra løfter om fri hash
SF lægger afstand til deres landsmødebeslutning om at afkriminalisere hash. Partiets retsordfører, Karina Lorentzen, afviser nu at tage stilling til spørgsmålet
SF ude i hampen
SF kæmper ikke længere for at gøre det lovligt at ryge hash i Danmark. Det har ellers været partiets politik i en årrække.
I 1997 vedtog SF’s landsmøde, at hashen skulle afkriminaliseres.
Men ifølge SF’s retspolitiske ordfører, Karina Lorentzen, er politikken ikke længere den samme:
»Vi er i tvivl. Vi har ikke længere en fast holdning, før en kommission har set på problemet,« siger hun.
SF’s formand, Villy Søvndal, sagde på et pressemøde i december 2007, at SF ville afkriminalisere hashen for at bekæmpe den sorte økonomi, der finansierede de bander, der solgte hashen.
Men nu skyldes SF’s tvivl ifølge Karina Lorentzen, at udviklingen er gået hurtigt de seneste år: Der er kommet flere misbrugere af hash, og der er kommet både stærkere hash og syntetisk hash på det illegale marked.
SF’s ændring i holdningen til en afkriminalisering af hashen er sket uden diskussion i baglandet, mener Frank Hedegaard, der sad i Københavns borgerrepræsentation fra 2002 til 2010 for SF og var medlem af partiets socialudvalg fra 1992 og blandt andre stod bag landsmødebeslutningen i 1997.
»Vi syntes, at hashen var overkriminaliseret. I stedet ville vi have den ud af gruppen med hårde stoffer og betragte den på linje med alkohol,« siger Frank Hedegaard med henvisning til landsmødebeslutningen.
»Det er trist, at SF uden en saglig diskussion flytter sit udgangspunkt. Det er muligt, at folketingsgruppen er i tvivl om en afkrimina- lisering. Men os i SF, der arbejder med socialpolitik, er ikke i tvivl om, at en afkriminalisering er det eneste rigtige. Det mener alle eksperter på området jo også,« siger han.
Hvad med alkohol?
Karina Lorentzen mener derimod ikke, at der er enighed blandt eksperter. Hun forventer, at en kommission kan nedsættes efter valget med opbakning fra Socialdemokraterne, de radikale og Enhedslisten. Kommissionen skal undersøge de sociale, sundhedsmæssige og retslige konsekvenser af en afkriminalisering af hash.
Tilbage i 1997 var det centrale i SF’s politik at afkriminalisere og afdæmonisere brugeren af hash. 10 år senere var en afkriminalisering et middel i kampen mod opblomstring af banderelateret kriminalitet. Nu er det tilsyneladende sundhedsvinklen, der er i fokus:
»Undersøgelser viser, at hash måske ikke er mere farligt end alkohol. Men hvis alkohol var et helt nyt rusmiddel, ville det måske også blive forbudt,« siger partiets retspolitiske ordfører. For hende er det bekymrende, at forbruget af hash i Danmark ifølge hendes oplysninger er stigende i forhold til andre lande. Ikke mindst de unge misbrugere har hendes opmærksomhed. Og selv om hun erkender, at den danske ordning med kontrol og straf i bekæmpelse af hashhan- delen ikke har virket, mener hun ikke, det er en nem problemstilling. Og derfor skal der en kommission til at undersøge det nærmere, blandt andet hvordan en legalisering kan føres ud i livet.Men nedsættelsen af en kommission fører ingen vegne, mener Frank Hedegaard, der var med til at formulere SF’s narkotikapolitik i 1997 og sad i Københavns Borgerrepræsentation, da der i 2009 var flertal for at lave forsøg med en legalisering af hash i Københavns kommune. Beslutningen om fri hash i København blev dog skudt ned af regeringen og derfor aldrig ført ud i livet.
Mangler viden
»Så lokalpolitisk har vi ageret efter den landspolitiske beslutning om afkriminalisering af hash. Men at sætte en kommission i gang med at undersøge spørgsmålet er bare at udskyde en beslutning. Jeg tror ikke, at den vil komme op med noget som helst, vi ikke ved i forvejen«, siger Frank Hedegaard, der tidligere har arbejdet med unges narkotikamisbrug i Københavns kommune og som lektor har uddannet pædagoger omkring misbrug.
Det er en opfattelse som deles af socialoverlæge i Københavns Kommune Peter Ege:
»Eksperters udtalelser om hashproblematikken og en afkriminalisering har indtil videre ikke nyttet. Afkriminalisering er det eneste rigtige. En kommission kan bare sparke en åben dør ind. Men den kan også klæde politikerne på og give dem et alibi,« siger Peter Ege.
Og et alibi er måske lige netop, hvad for eksempel Socialdemokraterne behøver.
»Jeg er ikke positiv i forhold til en afkriminalisering. Men det kan skyldes fordomme og manglende viden. Den kommende kommission skal danne grundlag for debat,« siger Socialdemokraternes retspolitiske ordfører, Karen Hækkerup.
»Spurgte du mig i dag, ville jeg sige nej. Men jeg mangler viden.«
Hampeparti: Går SF stadig ind for fri hash?
Ved sidste landmøde i SF gik partiet ind for en legalisering af cannabis. Men nu har sundhedsordfører Karina Lorentzen sagt det modsatte! Hampepartiet har forsøgt at få sandheden ud af SF
I 1997 vedtog SF’s landsmøde, at hashen skulle afkriminaliseres, men ifølge SF’s retspolitiske ordfører, Karina Lorentzen, er politikken nu ikke længere den samme:
- Vi er i tvivl. Vi har ikke længere en fast holdning, før en kommission har set på problemet, sagde hun fornylig til information.
København: Vi vil stadig gøre det lovligt
Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet har opsøgt SFs Klaus Mygind og forsøgt at få svar på, hvad SF egentlig mener.
Og her i København går SF stadig ind for fri hash, ligesom ideen om at sælge hash fra kontrollerede boder bestemt ikke er opgivet i hovedstaden.
- Karina Lorentzen står alene med sit synspunkt, mener Klaus Trier Tuxen.
Hvad tror du? Tør SF holde fast i landsmødebeslutningen? Eller skifter de mening?
Men helt ærligt, hvor mange tror på en legalisering? Specielt med de ting der sker i USA og Holland i øjeblikket
Tom behnke er en nar!!
Cannabis skyld i eksplosion
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-45101491:cannabis-skyld-i-eksplosion.html
wtf siger jeg bare..
Overlæge: Legaliser hash i hele EU
30. okt. 2011 02.10 Indland
Regeringen bør bruge formandsskabet i EU til at arbejde for at alle EU-landene gør hash lovligt. Den opfordring kommer fra overlæge og misbrugsekspert Henrik Rindom, skriver Nordjyske Stiftstidende.
- Det er oplagt at sætte det på dagsordenen, når vi overtager formandskabet. EU bør lave en fælles forsøgsordning for legalisering af hash og sikre, at det sker i takt, siger Henrik Rindom.
Han mener, at statslige hashbutikker kan hjælpe netop de få procent, der udvikler et egentlig misbrug, mens de resterende brugere kan have gavn af, at det sælges under kontrollerede forhold.
@ZENBEE, WORD!
landets fremmeste experter i misbrug mm skriger alle i kor at legalisering eller dekriminalisering er vejen frem, men de fleste politikere vælger at lægge det døve øre til og sådan vil det sandsynligvis også være med den nuværende og såkaldte røde regering. vi har brug for mere pres på politikerne i denne sag og det er ærgeligt at legaliseringsbevægelsen ikke er så stærk som andre steder i verden. en dekriminalisering vil bringe gratis velfærd til mange, mindre social lidelse og accept og store resourcer til rigtigt politiarbejde og misbrugsbehandling.
Fra og med 1. januar 2013 vil udenlandske turister bliver nægtet adgang til coffeeshops i hele Holland
I første omgang gælder loven - som koalisionsregeringen har fået støtte til hos det højreorienterede parti med Geert Wilders i spidsen - alene i landets sydligste provinser, men fra 1. januar 2013 gælder det i hele landet, også 'smoking Amsterdam'.
Regeringens begrundelse er, at der er sammenhæng mellem cafeerne, hvor der kan købes og nydes hash, og 'dårlig opførsel, uro og kriminalitet'.
'Turisme-selvmord'
Blandt modstanderne af forbuddet er bl.a. borgmesteren i Amsterdam - hvor der anslås at være 230 coffeeshops - som kalder forbuddet for et 'turisme-selvmord'. Det vurderes at der er omkring en million turister, der besøger coffeeshops årligt alene i Amsterdam.
En del frygter, at et forbud vil betyde at hollændere vil sælge hash til turister og det kan betyde, at de også tilbydes narko.
Sagen er forsøgt forelagt EU-domstolen, med det argument at man ikke må gøre forskel på lokale og turister fra EU, men den støttede lovgivningen.
Justitsministeriet i Holland har konkluderet at coffeeshops defineres som privat klubber og de må have et maksimalt medlemstal på 2.000, der alle skal være over 18 år og bosiddende i Holland.
- Det er i provinsen, som har den største narkoturisme, hvor loven vil gælde først, siger talskvinde fra ministeriet, Charlotte Menten, til Daily Mail.
I den sydlige del af Holland kommer der mange turister fra Tyskland og Belgien mest for at besøge hash-cafeerne. Her er der også tale om et problem med smugling.
Der er cirka 670 coffeeshops i hele Holland.