Charles Ingalls
Member
Hold da op! Det var da godt nok alligevel noget af et grow. Vist næppe til eget forbrug
Fik hjernerystelse efter stenkast
En betjent blev ramt af sten og fik hjernerystelse, da politiet onsdag aften mødte op på Christiania for at tjekke hashhandlere.
Politiet blev mødt med "massivt stenkast", oplyser vagtlederen på Politigården.
Betjenten, som fik hjernerystelse, blev ramt af en brosten i nakken, da han sammen med sine kolleger trak sig ud af fristaden. Brostenen væltede betjenten, og da han lå ned, blev han igen ramt af kasteskyts - denne gang på sin ene hånd.
Affyrede to granater med tåregas
Manden er nu sygemeldt med en kraftig hjernerystelse. Flere andre betjente blev også ramt af sten.
Politiet svarede igen ved at affyre to granater med tåregas.
Allerede da politiet i stort antal rykkede ind på Christiania cirka klokken 16.30, blev der råbt til folk om kaste med sten.
Den råbende mand orienterede også folk om, hvor de kunne finde sten til formålet. Civile betjente anholdt ham.
Patroner, knive og baseballkøller, 1534 joints, 3,3 kilo hash, 322 gram skunk og noget pot er med aktionen bragt væk fra det illegale marked.
I øvrigt har betjentene også fundet syv patroner, nogle ulovlige knive og et par baseballkøller.
Politiet besøger jævnligt hashhandlernes boder, og også den 9. november blev betjente udsat for kast med sten og kanonslag.
4 forbrændt ved kraftig eksplosion
Et forsøg på at lave euforiserende stoffer førte i aftes til, at fire unge mænd på 17-19 år blev forbrændt ved en kraftig eksplosion i Fjerritslev.
"De har forklaret, at de var ved at forædle noget hash i køkkenet, og i den proces skulle de bruge lightergas. Men pludselig eksploderede det," fortæller vagtchefen ved Nordjyllands Politi.
Ved eksplosionen blev vinduet i køkkenet blæst ud, og et vindue i stuen rev*nede, mens de fire unge mænd fik forbrændinger i ansigtet og på hænderne.
To af dem blev bragt til Thisted Sygehus, mens de to andre blev bragt til Aalborg Sygehus.
Fra Aalborg blev de ud på natten fløjet til Rigshospitalets Traumecenter til behandling for 2. og 3. grads forbrændinger. De er dog ikke i livsfare, oplyser vagtchefen ved Nordjyllands politi.
*LOOOOO*de var ved at forædle noget hash i køkkenet
Der er en 'meget stærk sammenhæng mellem danske unges omfattende drukkultur og brugen af illegale strofer, som hash, amfetamin, kokain og ecstasy. Så hvis man vil mindske de unges brug af illegale stoffer, bør man tage udgangspunkt i den 'fuldskabskultur', som præger de unges alkoholforbrug i Danmark.
Det konkluderer undersøgelsen 'Unge og stoffer', som Rockwool Fonden præsenterer torsdag. Ifølge Rockwool Fonden er der tale om den første undersøgelse i Danmark, som går i dybden med brugen af illegale stoffer blandt 17 til 19-årige unge.
Danske unge tager flest stoffer i Europa
Danske unge ligger i den europæiske top hvad angår eksperimenter med både hash og hårde stoffer. I 18-19-årsalderen har næsten hver anden prøvet at ryge hash, og de unge betragter hash og alkohol som omtrent lige (u) farlige.
Undersøgelsen viser, at det er dem, der drikker og fester mest, der oftest ryger hash. Og ryger man regelmæssigt hash, så er der også en større sandsynlighed for, at man eksperimenterer med andre stoffer, som kokain og amfetamin.
Ifølge de interview, som undersøgelsen bygger på, er de unge ofte fulde, når de eksperimenterer med stoffer.
Smøger medfører også hårdere stoffer
Men det er ikke kun alkohol og stoffer, der hænger sammen. Cigaretrygning øger tilsyneladende også sandsynligheden for, at unge ender med at tage hårde stoffer.
Et kendetegn ved de 18-19-årige er nemlig, at en meget stor del af dem var regelmæssige cigaretrygere allerede i 15-16-årsalderen.
Druk og stofmisbrug hænger stærkt sammen med det at gå i byen, og undersøgelsen viser, at stofmisbruget i løbet de sidste 15-20 år har spredt sig fra technoklubber til almindelige natklubber og diskoteker.
Unge på erhvervsskolerne er de mest aktive deltagere i fest- druk- og stofkulturen. Unge på erhversskolerne drikker oftere meget og bruger oftere hash og hårde stoffer.
Kilde: http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1453746.ece#ixzz15dBxypzW
Fredag d. 19. nov. 2010; kl. 12:54 af ritzau
I et sagskompleks, der involverer 13 ton hash og et drab, blev endnu en mand dømt fredag.
34-årige Birger De Wett Olsen ved godt, hvor han skal være de næste mange år. Bag tremmer. Københavns Byret har netop idømt ham ti års fængsel for medvirken til omfattende hash-handel.
Retten kendte Olsen skyldig i være indblandet i håndteringen af ikke mindre end 3,7 ton af det forbudte stof i et sagskompleks, som allerede har udløst lange fængselsstraffe.
Sagen relaterer sig til indsmuglingen af 13 ton hash på kapsejleren Atlantic Privateer i 2003. Det har tidligere udløst en dom på 16 års fængsel til smuglerbagmand Claus Malmquist, som også blev dømt for forsøg på indsmugling af store mængder kokain.
I sagskomplekset indgår også en drabsdom. Den tilfaldt Lars Petersen i 2007, som blev dømt for drabet på en anden kumpan i sagen, Kim Simonsen. Det udløste en livstidsstraf.
Birger De Wett Olsen valgte at anke byrettens dom til landsretten
15. november 2010 13:23
En 31-årig mand fra Søborg modtog mandag en dom på halvandet års fængsel ved Retten i Glostrup. Manden gemte 65 kg hash i et kælderrum.
En 31-årig mand fra Søborg blev mandag ved Retten i Glostrup idømt halvandet års fængsel for opbevaring af hash.
Manden modtog dommen.
Han skjulte 65 kg hash i et kælderrum, men det blev opdaget af en specialpatrulje fra Københavns Vestegns Politi under en ransagning af mandens lejlighed på Kong Hans Allé 29. juni.
Manden blev straks anholdt og dagen efter varetægtsfængslet.
Politi advarer mod ny hash
Originally Posted by SN.dk
06. oktober 2010
SJÆLLAND: En ny farlig hash kan være på vej til Danmark. Derfor bør unge, der overvejer at eksperimentere med at ryge hash, tænke sig om to gange, inden de tager et hiv. Sådan lyder advarslen fra Niels Nøhr Larsen fra Københavns Politis kriminalpræventive afdeling, der holder foredrag om euforiserende stoffer for unge i København og på Sjælland.
- Hashen har været på det udenlandske marked i noget tid. Og erfaringerne viser, at når hashen er slået igenem i udlandet, vil den med tiden også komme til det danske marked, siger Niels Nøhr Larsen, der er så foruroliget over den stærke hash, at han er begyndt at advare imod den i hans kurser og foredrag.
Det farlige ved hashen "Skuff", som den kaldes i hashmiljøet, er, at koncentrationen af det euforiserende stof THC er op imod 80 procent større, end den er i det stærkste hash, der i dag dominerer markedet.
- Det er ikke sådan, at man dør af den, men hvis man så at sige ikke er tilvænnet hashryger, kan det føre til psykoser. Det viser erfaringerne fra udlandet, siger Niels Nøhr Larsen.
Ifølge Rigspolitiet er den nye hash primært et fænomen, der er udbredt i Holland, mens politiet endnu ikke er stødt på den i Danmark. Heller ikke hos Midt & Vestsjællands Politi eller Sydsjællands & Lolland-Falsters Politi er man endnu stødt på den nye hash.
- Men det er da bekymrende, hvis det virkelig skulle vise sig, at den er på vej til det danske marked, siger Bent Ludvigsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis afdeling for organiseret kriminalitet.
Link - http://www.sn.dk/Politi-advarer-mod-ny-hash/Sjaelland/artikel/87393
Tjae - ved sku dårligt hvad jeg skal sige
Kæmpe fund af hash på Falster
14. dec. 2010 13.32 Kriminalitet
Tre mænd fra bandemiljøet er blevet anholdt på Falster efter indsmugling af 620 kilo hash.
Betjente fra den særlige enhed mod rockeres og banders kriminalitet har i nogen tid overvåget mændene, og lige omkring midnat natten til tirsdag slog politiet til.
Anholdelserne skete "i nærheden af Nykøbing Falster," oplyser vicepolitiinspektør Hans Erik Raben fra Task Force Øst.
Fire polakker anholdt
Også fire polakker - tre mænd og en kvinde - blev anholdt under aktionen, som også Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi deltog i.
Den store mængde hash var netop kommet til landet, da ordensmagten greb ind og standsede den videre transport til mellemmænd og sælgere.
Danskerne i sagen har ifølge politiet forbindelse til bandemiljøet i København og på Sjælland. De er henholdsvis 35, 38 og 42 år.
Samtlige syv fremstilles i grundlovsforhør i Dommervagten i København.
På bordet foran sig havde Tricky et anseligt udpluk af den såkaldte BC weed.
Jeg læste i The Guardian tidligere år, at du var holdt med at ryge pot?
Tricky: – Jeg ryger kun en lille smule nu. Tidligere var det første, jeg gjorde, når jeg vågnede, at tænde en joint. Nu ryger jeg kun et par stykker om dagen. Jeg opdagede, at jeg var holdt med at spise og har jo røget pot som en skorsten, siden jeg var 12 år gammel. Nu spiser jeg morgenmad, træner, går i studiet og ryger derefter.
Tjener milliard på hash i København
Hashsælgere i København scorer cirka en milliard kroner om året på trods af politiets rydning af Pusher Street i København for næsten syv år siden.
Dermed er salget ikke faldet, men blot rykket rundt til flere salgssteder end fristaden.
Det konkluderer en ph.d-afhandling fra Aarhus Universitet, skriver Jyllands-posten.
Københavns Politi erkender problemet.
"Vi kan ikke modsige tallet på en milliard kroner. Vores indtryk er, at hash er ret frit tilgængeligt i København," siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye, Københavns Politi, til avisen.
"Det er ikke noget problem at købe."
Ifølge forsker Kim Møller, som står bag afhandlingen, er fortjenesten ved hashhandel dog blevet mindre, fordi flere skal dele rovet - og risikoen ved at sælge er større, da hashmiljøet er blevet hårdere.
Millardstort hashsalg i København
Af CARSTEN ELLEGAARD|LASSE SKYTT
Offentliggjort 06.02.11 kl. 23:45
Undersøgelse: På trods af bandefængslinger og rydning af Pusher Street
er hashmarkedet i København ikke blevet mindre.
Næsten syv år efter, at politiet ryddede hashgaden Pusher Street på Christiania,
er omsætningen på hashmarkedet i hovedstaden fortsat på ca. en mia. kr. om året.
Dermed er salget ikke faldet, men blot rykket rundt til flere salgssteder end fristaden.
Det konkluderer en ph.d-afhandling fra Aarhus Universitet.
Hos Københavns Politi erkender man, at markedet fortsat er enormt.
»Vi kan ikke modsige tallet på en mia. kr. Vores indtryk er, at hash er ret frit tilgængeligt i København.
Det er ikke noget problem at købe,« siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye, Københavns Politi,
der samtidig siger, at der fortsat foregår et omfattende salg af hash på Christiania.
Et samfundsproblem
Han fremhæver, at hashmisbrug er et samfundsproblem,
hvor mange andre instanser end politiet skal sikre et lavere forbrug.
På Christiania blev der foretaget ca. 10.000 handler om dagen,
men det tal er formentlig steget, fordi hashen nu sælges i mindre doser.
Til gengæld er risikoen for at blive taget af politiet meget lille, ca. en promille pr. handel,
vurderer forsker Kim Møller, der står bag afhandlingen.
Mindre tydelig
Afhandlingen viser, at handelen trods alt er mindre tydelig i København end tidligere,
at fortjenesten ved en handel er blevet mindre, fordi flere skal dele rovet,
og at risikoen ved at sælge er større, da hashmiljøet er blevet hårdere.
Til gengæld kan man ikke længere se, at hashhandelen er adskilt fra hårde stoffer.
Desuden er forbruget af hash det samme som før rydningen af Pusher Street.
Jørn Aabye siger, at politiet især sætter ind, hvis handelen bliver for tydelig i et bestemt område.
»Der er tale om periodiske indsatser, når vi synes, at det bliver for meget og for tydeligt,« siger han