What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Blubbleberry indoor

G

Guest

A co z karmezytem czy kamykami ja radził bym ci położyć na wierzch zatrzymują dużej wilgotność i rzadziej będziesz musiał podlewać :confused:

kubstyl

Member
wlasnie ze keramzytu nie dostalem w osiedlowym sklepie ogrodniczym :( bede musiał pojeździć, po jakiś marketach ogrodniczych, ale wiesz szkoła itp. niema czasu zabardzo, a co jest jeszcze podobnego do keramzytu co bym mógł dać zamiast niego póki co? mam nadzieje że teraz od biohumusa, mi będą elegancko rosły roslinki :D
Peace :D

G

Guest

moze wez na wierzch warstwe drobnych kamyczkow? Dzieki temu przy podlewaniu tez nie bedziesz mial dziur w ziemi (od kogo to slyszalem? hmm...?)

kubstyl

Member
jak myślicie, czy 3 tyg. wega wystarczy moim roslinkom ? :D bo boxa mam 130cm, ale wiadomo doniczki troche odbierają, i odstęp roslin od lampy tez musi byc, myslicie ze 3 tyg. wystarcza, i bedzie w miare plon ? :D

kubstyl

Member
nowe fotki

nowe fotki

aktualizacja, czyli nowe fotki !!! roslinki mają 19 dni
po kolei każda roślinka:
1.(Kali Mist x Arjan's Haze) x (Oasis x Lowryder)
20889DSC03156-med.JPG

20889DSC03158-med.JPG

20889DSC03159-med.JPG

2.(Kali Mist x Arjan's Haze) x (Oasis x Lowryder)
20889DSC03162-med.JPG

20889DSC03163-med.JPG

20889DSC03164-med.JPG

3.Blubbleberry
20889DSC03165-med.JPG

20889DSC03166-med.JPG

20889DSC03167-med.JPG

4.Blubbleberry
20889DSC03168-med.JPG

20889DSC03169-med.JPG

20889DSC03171-med.JPG

20889DSC03173-med.JPG

20889DSC03174-med.JPG

jak myślicie czemu w tej roslince, sie tak nowe listki pozawijaly w dół?
5.Blubbleberry(po lewej), i jakaś nieznana odmiana (po prawej),dwie największe roślinki (na obydwie zastosowałem FIM)
20889DSC03175-med.JPG

Oceniajcie, i piszcie, co i jak, co sądzicie o nich, co im potrzeba i wszelkie rady
peace :joint:

Hmmm na tej ostatniej fotce cos sa powyciagane <takie patyki> :D ale spoko ogolnie... mysle ze przydaly by im sie jakies wieksze doniczki ale to jak rozpoznasz płeć :)
spoko spoko ci rosnie :D
pozdrawiam

Dziwnie podlewasz te roślinki. Widać na fotkach jakbyś lal wodę tylko na wierzch a to błąd. Lej raz a porządnie i tylko wtedy gdy mają sucho. Tak by woda przeciekała przez dziurki w doniczce na podstawek.
ps. W jakiej ziemi rosną te konopki (i nie tylko one :D)? Wygląda jak leśna ;)

kubstyl

Member
nie leje im wody na wierzch :p kazda roslinke podlewam jedną ,albo półtora szklanki, biohumusem, a z wierzchu liscie są mokre, bo spryskałem je, sprsyskiwaczem do roslin :D rosną w ziemi torfowo próchniczej "Bella", o ph 6,5-7 No i wszystkich zrobiłem LST, a na te dwie duże zastosowałem FIM'a,ale myśle ze z tych duzych tez bedzie w miare jakiegos palenia :D a jestem ciekaw co to bedzie za odmiana z tej jednej duzej :D bo nie wiem co to za nasiono miałem, jakiej odmiany ? :p wiec to bedzie niespodzianka dla mnie :D
peace

rberciol

Member
kubstyl jak będziesz zmieniał doniczki, o ile będziesz, to przy okazji zmień ziemie, na jakąś normalną uniwersalną, podsyp troszku dolomitu i styka;)

Ja miałem tamtego outa na spierd.lonej ziemi, i uważam, że ziemia to podstawa, czyż nie?:>

Last edited:

kubstyl

Member
a czy to według was nie dziwne, że roslinka taka jak blubblerry, pokazuje płeć już na wegu ? po 21 dniach wega pokazała juz płeć, cos jest nie tak :( co sądzicie o tym ?

CZasami rosliny pokazuja plec na wegu... szczegolnie jesli jest to dlugi weg..
gdzie juz bylo kiedys o tym.. i ktos tak chyba nawet miał...
pozdro

kubstyl

Member
jutro przestawiam na flo 12/12, jak myslicie jak powinienem teraz nawozic, nawozic jeszcze mam biohumusem ? kiedy zastosowac florovit ? albo jakis lepszy nawóz na kwitnienie, od ktorego tygodnia flo stosowac florovit albo cus innego ? :D i czy podlewac florovitem i biohumusem ?

kubstyl

Member
Nowe fotky :D roslinki mają 27 dni ogólnie, i od 2 dni są na flo :D
Opis nieciekawej sytuacji:
A więc tak, na początku rzuciłem na wate 5 nasion, 4 puscily kiełki, zasadziłem je i wyrosły roslinki Z tym że jedna była od początku chora, i odpadła.Tak więc dalej zostały mi 3 roslinki Blubbleberry.No i teraz wystąpiła taka sytuacja że z tych 3 roslin , 2 rosliny to napewno męskie a jedna prawdopodobnie żeńska , no i mam jeszcze tą krzyżówke (kali mist x arjans haze) x (oasis x lowryder), no i z 3 roslinek zostaly mi dwie, i te dwie to raczej kobiety zawiodłem sie troche na blubbleberry, od seed.pl nastepnym razem zamówie sobie feminizowane
Poniżej foty:
1.męska blubbleberry zrobie z niej makumbe za kare

2.(kali mist x arjans haze) x (oasis x lowryder)--->prawdopodobnie kobieta

3.(kali mist x arjans haze) x (oasis x lowryder)--->prawdopodobnie druga kobieta

4.Blubbleberry---> męska roślina, też pójdzie pod nóż, i na makumbe a szkoda, bo jest ładnie rozkrzewiona, i by była ładną kobitką no ale cóż :/

5.Dwa giganty ta od lewej to blubbleberry (chyba żeńska), po prawej nieznana odmiana, z nasion od qmpla (też raczej żeńska)

Piszcie, co sądzicie o roslinkach, rady itp.

rberciol

Member
zapylaj to blueberry i dziel sie z nami nasionami :D . No ja też miałem rok temu ze z 30 roślin przetrwało mi 10, z czego 2 to były żeńskie i jeden herm ;)

3.(kali mist x arjans haze) x (oasis x lowryder)--->prawdopodobnie druga kobieta - raczej 100%

Last edited:

kubstyl

Member
nie wiem, czy zapyle, bo chciałbym miec troche palonka, przed wakacjami :D no i zeby mi sie zwrocila troszke hodowla, bo chcialbym na nastepnego indoora, zamowic grapefruit z femaleseeds :D a te nasionka troszke kosztują :p jeszcze na outa cos wysadze, zeby miec jesień kolorową XD tylko musze miejscówe znaleźdź, bo wszedzie przypał, albo ludzie sie kręcą.A co do zapylenia, jakbym sklepał jakiegos drugiego boxa, i pare swietlowek kupil, to czemu nie, mógłbym zapylic jedną roslinke :D i oczywista ze bym zrobil jakiegos Open Seed'a :D ale to sie zobaczy :D ile roslinek sie okaze dziewczynkami :D
A swoją droga jestem ciekaw jak bedzie kopało palenie z krzyżówki (kali mist x arjans haze) x (oasis x lowryder), bo to takie pomieszanie genów, a ktoras z tych roslinek podobno daje lekkie haluny jak sie ją pali, o ile sie nie myle to chyba arjans haze :D
peace

Cinnamon

Member
@kubstyl - jak byś tak zrobił pesteczki z tego crossa (kali mist x arjans haze) x (oasis x lowryder) - to by było najs ;).
Może zrób kilka kloników i wysadź na dwór ;> zawsze trochę więcej zabawy - a o to chyba w tym wszystkim chodzi :D.

Peace iG... :kissass:

kubstyl

Member
z klonami, to niezabardzo sie znam, wogóle to ja laik jestem :p to moja pierwsza hodowla indoor, ale taka na powaznie :) wiec bym musial, conieco poczytac gdzies...

Cinnamon

Member
@kubstyl - klonowanie jest bajecznie proste - ucinasz kawałek łodygi ze stożkiem wzrostu . Większe liście usuwamy, do tego możesz robić tak jak HC - czyli poprzycinać większość liści na odroście z którego robisz klona :]. Później już tylko ukorzeniacz i do ziemi :]. Przykrywasz wszystko aby była wysoka wilgotność i po max. 2 tyg. powinny pokazać się korzonki :]. Finish :D

Gdzieś na forum jest fajny sposób klonowania przy użyciu wody - na ang. musisz poszukać ;).

btw. możesz napisać skąd masz tego crossika z oasis ?

Peace iG... :kissass: