ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Nu stiu cad de brusca a fost uscarea lor, ca atunci cand le-am cules, cu un pic de rabdare le puteai fuma direct.
Si acum, la mai bine de 6 luni de stat la borcan, textura e la fel dar gustul s-a ameliorat considerabil. Este ciudat insa ca abia pot macina 0.5g intr-un grinder metalic, de parca ar fi fibra de sticla, nu materie vegetala, fiind nevoie de o forta considerabila pentru a urni grinderul (spre deosebire de bud-ul crescut indor care din 2-3 miscari e macinat tot). Si oricat as lasa-o la uscat, nu devine deloc casanta si faramicioasa, ci isi pastreaza o textura ca de cauciuc dur.
Iar culoarea variaza de la maro la purple, fara nici o urma de verde (deci posibil sa le fi prins si frigul).
aaa hemp ala e genul de bud care se gaseste greu cumva la mine in zona si rupe cel mai tare,macar asa de ar iese din bagseed a-si fi multumit,tu ziceai ca plantele alea de pe deal nici n-ai reusit sa le uzi asa ca o improvizatie de auto waterig de genul asta mi-ar usura munca considerabil,avand in vedere ca spotul meu nu e pe vre-un deal si e o sursa de apa cam la 200 m ,vreau ca experiment sa vad ce si cum si sunt mai lenes de fel dar ma dedic 110% growlui asta sa nu se inteleaga gresit
da...locul meu de out nu e bun deloc,si jur ca altul nu gasesc,ma gandeam sa le pun in peturi de 5 l ,in locul unde este si sera acuma,ar fi ok in peturi de 5l si daca da cum ar fi mai bn pe vertica la sau orizontala pet-urile?
Iti recomand sa folosesti galeti de mortar de 12L sau 20L, gaurite la baza, ingropate in pamant pana sub buza de sus (pentru a tine radacinile reci; daca le lasi expuse la aer soarele le va incalzi foarte tare si plantele vor avea nevoie de foarte multa apa :
Unica poza decenta. Un Ak intr-un pet de 5L. In jur de 0.8m si aproximativ 40g.
Rezultatele au fost slabe si-n ghivece de 20L, mai mult de o saptamana nu le poti priva de apa. Singurul castig e iluzia ca infloresc mai repede.
eu nu m-as baga sa ingrijesc plante outdoor in ghivece decat daca ar fi neaparat super-obligatoriu sa fac asta. nu de alta dar mult mai multa munca, mult mai des trebuie vizitate .. si rezultatele mai mici.. mult mai mici.
am reusit sa le gasesc un loc out f ok ,soare cat e ziua de lunga dar,meeelllcci,peste tot 3 mi le-au ras de tot numai tulpina a ramas,si celelalte sunt putin ciupite ,iar vre-o 3 sunt mancate grav au mai ramas ceva frunze sus,nu le-au mancat varfuriile de tot,credeti ca sunt sanse sa isi revina?,era verzi ,aratau ok dar cam jumatate din frunze erau mancate complet
sulfat de cupru,unde a-si putea gasi si nu afecteaza daca pun pe pamantul din jurul lor? si totusi sunt sanse sa isi revina?,au putine frunze incomplete si varfuriile sunt intacte?
Au sanse sa-si revina daca nu va fi prea cald in urmatoarele zile. Sulfat de cupru gasesti pe la farmacii fitosanitare. I se spune si piatra vanata si e folosit la stropit via, livezile, cartofii, etc.
E o sare de culoare albastra, destul de greu solubila.
Ce inveti din chestia cu melcii ? Cu cat plantele scoase afara sunt mai mici si mai plapande, cu atat au mai putine sanse de a supravietui.
Sulfatul de cupru, cunoscut și sub numele de piatră vânătă, este o sare a cuprului.
Fitofarmacii! Si acu', ca o paranteza, tot acolo gasesti si granule anti-melci. Dar incearca sa nu le supra-utilizezi nici ca si cantitate nici ca si perioada, sunt totusi daunatoare mediului, mai ales cand se acumuleaza in rezervoare de apa.
Sigur, sunt sanse foarte mari sa-si revina. Am vazut plante care si-au revenit din un nod de la baza care parea de mult mort. (tulpina fiind deja destul de lemnificata.)
Am auzit si de plante ce si-au revenit din noduri subterane, dupa taiere de la nivelul pamantului.
Asa ca nu iti face probleme prea mari, daca mai au noduri cu fractiuni cat de mici de frunze ramase, aproape sigur isi vor reveni.
later.edit: mi-a luat-o hempster inainte. eu m-am tinut mai mult de fumat, el a dat bataie cu tastatu'.
pai nu sunt chiar mici 30-40 cm,numa ca nu erau melci cu cochilie nici limax, erau niste melci negri de vre-o 3 cm,futu-i sper sa isi revina cele mai grav atacate
da au 3 noduri si ceva frunze si inceputuri de ramificatii de care nau reusit sa se atinga
ms baieti,o sa caut o astfel de farmacie la mn in oras desi nu am vazut nicaieri ,dar o sa caut,daca nu alte soluti? gen ceva home made de stropit sau de pus pe langa ghivece,ceva rezistent la ploaie de preferat,sa nu ma tot duc sa impresti dupa fiecare ploaie