Αυτά.....Σε κάποια παπάδια έπαιξε βοτρύτης αλλά τα καθάρισα με προσοχή με το ψαλίδι...Κανά 15γραμμο πήγε φούντο...Τι να κάνουμε...Δεν βαριέσαι....Όλα καλά! να δούμε τι θα μπει στα βάζα...Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν!
@τζο: ελπίζω να βγει αυτό που λένε όλοι. ΟΚ δεν είναι του Μπαρμπα-Ομορφούλη αλλά δική του εταιρεία ήτανε δεν γαμιέται η γριά η κότα 40 χρόνια μάνα κάτι θα βγάλει. Έχεις χοντρή κυρία, μωβ, μαλάουι θάνατο...κάνε ρε κανα κέντημα! Εγώ θα τα πλέξω με το καλό τούτα όσο μπορώ! 2 σπόρια ήδη βγάλανε σπυρί! Προς το παρόν την ζώνη του εντός έδρας ίντικα πρωταθλητή την κρατάει το Bubblelicious, μεγάλη επιτυχία μετά από κάτι σούπερ σκάνκ και ορόρες. Θέλω να το βάλω και στη Βίλμα για να δω τι θα κάνει. ίσως το DWC να ήταν, δεν ξέρω...θα δούμε....
@ αντάρτη: ανυπομονησία ναι, αλλά τα 3 ήταν έτοιμα , το 4ο κιτρίνιζε τα φύλλα και δεν έκανε τίποτε άλλο. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Νταξ την ποσότητα την πιάσαμε και με το παραπάνω απ' ότι βλέπει το μάτι 50+ στο δέντρο, αλλά ρε συ αυτόματο δεν ξαναβάζω. ΟΚ τα δύο ήταν έτοιμα στις 60 μέρες, αλλά είπαμε έκοψα το ένα που έβγαλε τροφή πιθήκων για να έχω να ρουφάω κι εγώ για κολατσιό και άφησα τα άλλα 4 να τα κόψω παρέα, για να σέρνει η Σαλέρνα το χορό. Τώρα τι και πως, χέσε με. Ο κατασκευαστής λέει να τα κόβεις όταν αρχίζουν να κιτρινίζουν τα φύλλα. Τα γαμο-πίστιλα με το μικροσκόπιο ήταν θολά τι να σου πω τώρα κι εγώ... Ίσως το σοβιετικού τύπου να ήθελε 1 βδομάδα ακόμα αλλά κλάιν ρε συ...Μακάρι τώρα που χειμωνιάζει να πάει καλά το σένσι γκρόου.
Καλά εννοείται ρε συ τώρα, μη βλέπεις εμένα που κολλάω σε βλακείες.
Γίνομαι και λίγο μισμίζης...
Εγώ θα σκεφτόμουν τα αυτόματα μόνο για έξω, απο Μάρτη μήνα, προς διαμόρφωσην καλοκαιρινής καβάτζας...
Το ότι σου κιτρίνισαν και η εξέλιξη της ανθοφορίας ''πάγωσε'' μπορει να είναι και ένδειξη παρατα'ί'σματος...
Όπως και να έχει τα βάζα γιωμίσαν...
Καλόπιωτα και βάλε κάτω να οργανώσεις καλά τις λεπτομέρειες για τις σατίβες αν θέλεις να σου πάει καλά το γκρόου...
Καυλ****ο το πακετάκι πάντως...
Θα σου πω τις αντιξοότητες αυτού του γκρόου με ένα μικρό χρονικό και θα καταλάβεις πολλά!
Συνολικά το γκρόου κράτησε 114 μέρες. Δηλαδή αρχίδια μπλε αν το'ξερα απ'την αρχή. 2 ήταν έτοιμα στο 60ήμερο όπως λέει ο κατασκευαστής, αλλά είπαμε το τελευταίο το κράτησα μέχρι αηδίας ώσπου βοτρύτιασα το 10γραμμο.
Τις δύο πρώτες βδομάδες έπαιζα με αναλογία ανάπτυξης και έβαζα και Νέκταρ. την 18η μέρα 18/6 τα 2 είχαν ήδη βγάλει preflower. Οπότε η φάση τους φάνηκε από νωρίς. Το πυρηνικό εργαστήριο δούλεψε σωστά. Τα άλλα 3 όμως @@ μπλε. Πότιζα 3 φορές την ημέρα από 2 - 4 λεπτά (8-10 λίτρα τη φορά δηλαδή) για να εκμεταλλευτώ το ελαφρύ υπόστρωμα όσο κρατούσαμε θερμοκρασίες ανεκτές. Μετά όμως, πιάσαμε βαρβάτο Ιούνη, οπότε γύρισε στο 12/12 η φάση στις 30 μέρες για να γλυτώσω κι από τις θερμοκρασίες που με πολιορκούσαν.. ΑΠό την 20η ημέρα κ μετά έκοψα το Νέκταρ και έβαζα αναλογία ανθοφορίας στο λίπασμα. Αφού φουντώσανε τα 2 με τα πρεφλάουερ, το ένα πέταξε μπανάνα. Έφυγε άκλαφτο και καπνιζότανε μέχρι προχθές. Το πότισμα συνεχίστηκε με 2 φορές την ημέρα από 5-7 λεπτά και μετά πήγαμε στο μία φορά κάθε δεύτερη μέρα για 15 λεπτά.
Το πρόβλημα ήταν ότι τα 3 πλέον πήγαιναν κανονικά, ενώ το "ήδη έτοιμο" έβγαζε φοξτέιλ να φάνε κι οι κότες. το άφηνα στα @@ μου να δω τι σκατά θα κάνει. Ε έβγαλε το βοτρύτη κι ίσιωσε. Όλα τρώγανε ίδιο λίπασμα. Τα 2 κυπαρρίσια και το 1 πυρηνικό πηγαίνανε κομπλέ. Αλλά το ΛΣΤ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ μάλλον έπασχε από πείνα επειδή άπλωνε πολύ. Γι' αυτό κιτρίνιζε. Τα έδινε όλα στον παπά. Ξαναέβαλα Νέκταρ κι όλα ισιώσανε. Όμως όταν σήκωσα το λίπασμα στο 1,2 άρχισαν να βγάζουν συμπτώματα υπερβιταμίνωσης, οπότε το ξαναέριξα στο 0,9-1,1 ΜΑΞ, με νέκταρ να παίζει στο παιχνίδι. Σε 2 βδομάδες μέσα τα φούντωσε όλα και φουσκωσε σαν την π00τάνα. Αφού για καμιά βδομάδα δεν έκανε τίποτα, μετά άρχισε να κιτρινίζει τα φαν και να τα ρίχνει από κάτω προς τα πάνω. Το θεώρησα όχι και τόσο αρνητικό σημάδι και προχώρησα στο φλας αντί να το ποτίζω με κάποιο τρόπο ξεχωριστά 1 βδομάδα έξτρα με λίπασμα. Οπότε όλα έφαγαν 2 βδομαδούλες σωστά ΡΗ-ρισμένο νερό και μπάι μπάι.
Πολύ τρίψιμο για να φύγει το μπλουμπάστικ από τον πάτο της βίλμας. Αλλά κλάιν. Άξιζε το μίλκο το 50άρικό του....
Τα 4 NL5xHaze φυτεύτηκαν ήδη και το τελευταίο περιμένω να μεγαλώσει το άσπρο πουλάκι του για να το ζουμπουλιάσω κι εκείνο στην παιδική χαρά!
Πρώτον ο κατασκευαστής λέει ψέματα. Θέλουν τρίμηνο και παραπάνω τα αυτόματα.
Δεύτερον δεν βρίσκω την σύνδεση μεταξύ βοτρύτη και του ότι το άφησες να ωριμάσει παραπάνω.
Τρίτον εσύ πως εξηγείς ότι οι τρίχες σε μεγάλο βαθμό είναι ακόμα άσπρες;
Το μπέρδεμα γίνεται κάπου μεταξύ ρυθμού λίπανσης, θερμοκρασιών και κομματάκι γονιδίων.
Μια επιπλοκή που λέγεται επαναάνθηση την ξέρεις;(reflowering)
Πάντως και τα booster δεν είναι για να το παρακάνεις, γαμάνε τον μεταβολισμό ολίγον τι νομίζω...
Βαζώθηκαν τα κορίτσια μετά από 10-11 μέρες κρέμασμα στο δίχτυ.
Συνολικά θερίσαμε 310 γρ. Τα 270 τα πήρα τώρα και τα 40 τον προηγούμενο μήνα από κείνο που είχα πετσώσει στα γρήγορα μόλις πέταξε την τροφή για τους πιθήκους. Για 5 αυτοματάκια καλά πήγε. Αλλά αυτόματα δεν ξαναβάζω στη ντουλάπα μου.
Λεμονίλα, Φρουτίλα, Χορταρίλα, Σκανκίλα. Όλα μαζί προς το παρόν. Να δούμε τι θα πει με το κουράρισμα. Τα 220 γρ. είναι ωραίο φουντί και ομορφοδείχνει. Με το ξέραμα σφίξανε τα παπάδια κ κολλήσανε μέσα τους καλά. Δεν έγινε ΠΕΤΡΑ και ΣΤΟΥΚΑΣ όπως το Μπαμπλίσιους, αλλά είναι αποδεκτό για καλοκαιρινό γκρόου. Λίγο χορταρίλα προς το παρόν στη μυρωδιά οκ, η φρουτομαλάκυνση είναι βέβαια εμφανής αλλά έχουμε και κανα μήνα ακόμα στο βάζο για να πούμε συμπεράσματα. Το υπόλοιπο 50γραμμο είναι τριμμο-ειδές και ποπ-κορν αλλά πολύ αραιό άι φακ να πούμε μόνο φόξ-τέιλ....σκεφτόμουν να το σοκολατέψω αλλά κλάιν, θα το φουμάρω!
ναι βρε λόκο δεν έχω παράπονο μεγάλο, ειδικά μετά από αυτό που είδα στο ζύγι...Και πάντα λειτουργώ με την άγρια αφαιρετική λόγω κλαριών και λοιπών, οπότε είμαστε πολύ κομπλέ! Μιλάμε για καθαρή φουφου 310 το σύνολο δηλαδής! Να δούμε τι θα πουν τα επόμενα, πρέπει να βγουν ξηγημένα, δεν παίζει!
Αντάρτη, το ρε-φλάουερ πιστεύω το'φαγε το ένα γιατί έπαιζε τσιγκολελέτα με τα γενετικά και το μπλουμπάστικ. Δεν βαριέσαι...πΆει να γ***θεί...Αφού έβγαλε γάλα η γίδα για να πίνει ο είλωτας καλά είναι. Είπαμε...μαλαπέρδες δεν ξαναβάζουμε στον κήπο.
Ας δούμε αυτά τα τζενέτικς της σένσι, τα nl5xhaze τι λένε τώρα "η κορυφή του παγόβουνου" "η φούντα της φούντας" "η αφρόκρεμα του ψαλιδιού" - γαμώ το μάρκετινγκ ντιπάρτμεντ πια - ας ελπίσουμε να μην είναι παπάρια μάντολες, γιατί με βλέπω να επιστρέφω στο μπαμπλίσιους
Λοιπόν....Τελευταία περίοδος δοκιμών στο πυρηνικό εργαστήριο του Μπαρμπα-Λέγκασυ. Μετά κι από αυτό το γκρόου τουλάχιστον θα έχω τελειοποιήσει τόσο το υπόστρωμα που θα χρησιμοποιώ, χρόνους/συχνότητα ταΐσματος, μεθόδους, νεκταρίνια, μπούστερ , σύνθεση λίπανσης κλπ.
Αντάρτη! Βάλε τηλεσκόπιο ειδικό για παρακολούθηση κομήτη του Χάλευ κ διατόντων αστέρων. Έβαλα τις ίδιες γλάστρες με τα πεθαμένα κόσερ. σιγα μισό πόντο με πέντε μαξ ρίζα που βγάλανε...τα έβγαλα προσεκτικά κι όλα κομπλέ.
Βέβαια θα δούμε τι παίζει. Τσέκαρε το καινούριο νήμα που ανοίγει! Οι 2 γλάστρες έχουν καλό μιξ και με τις άλλες έπαιζα με το κοκο κόιρ, έβαζα δηλαδή πιο πολύ κρουτόνιο κ λιγότερο τριμμένο Canna Coco plus. Πολύ πιο ευχαριστημένος γενικά με το Canna Coco plus από το αντίστοιχο προϊόν της Βίλμας που σου σενιάρει μαζί με τα συστήματα κι έτσι. Δοκιμάζω και βλέπω, όπως βγει τώρα. Μετά από αυτά σκέφτομαι να παίξω DWC με δύο μόνο φυτά του άσσου ή πάλι βίλμα αλλά με καλύτερα δομημένο μιξ όπως στις 2 αρχικές γλάστρες....Κι ίσως με Smart Pots μεγαλύτερης χωρητικότητας και λιγότερα φυτά...Απλά δεν ήθελα να αφήσω τις χαμηλές θερμοκρασίες του Δεκέμβρη να πάνε χαμένες κ το DWC πάει καλά εκείνη την περίοδο....Συν ότι με το κρύο τόσο στην ατμόσφαιρα όσο κ στο νερό ενισχύεις τις πιθανότητες μωβουλιάσματος....Έχω πιει ΜΩΒ ΑΛΒΑΝΟ...Τι να σου λέω τώρα...με καταλαβαίνεις θαρρώ...Τεσπα...Μέχρι Δεκέμβρη έχουμε καιρό κ για σχέδια και για καινούρια στρέιν κ τρόπο καλλιέργειας....Πάντως προς το παρόν επιμένω με τις βίλμες δεν πάει κι άσχημα....