L
ναι αλλά σε τι περβάζι τα έχεις.... άσε που βλέπουν και τις πάπιες και εμπνέονται!! ;-)
Πολύ ωραία τα αυτόματα σου Λέτις.
Μήπως θυμάσαι περίπου ποσο cal/mg θέλει περίπου η κάνναβη σύνολο στην διάρκεια ζωής της?
Γεια σου ρε Blues με τα νόμιμα πλέον περβάζια σου!
αν θυμάμαι καλά ο ναύτης τότε έλεγε ότι καλό είναι να την boostάρεις με cal/mg στην ανάπτυξη 3η-4η βδομάδα και μια φορά στην αρχή ή στο τέλος της ανθοφορίας. αυτο δεν το θυμάμαι ακριβώς..
τα μεγάλα 1,5 λίτρο και τα μικρά 1 λίτρο. λείπει ένα ακόμη 1,5άρι που ήταν το πρώτο sweet tooth που καπνίστηκε ήδη...
to 1,6 per watt se xoma me led to 2014 den mou fenete efikto, mono ke mono epidi ime old school ke fan tis HPS
Xoris na thelo na se amfisvitoso ta litra den vgazoun ta 'g' pou anaferis,.. apla kouvendoula kanoume
Ta 6 litra founda 'kala xeramena' ine peripou 170g xoris patikoma, profanos esena exoun akoma poli igrasia, logika me normal dedomena stin pragmatikotita exis pari sto peripou 250g opou ine poli kalo noumero gia led, to 1,6 per watt se xoma me led to 2014 den mou fenete efikto, mono ke mono epidi ime old school ke fan tis HPS
to 1,6 per watt se xoma me led to 2014 den mou fenete efikto, mono ke mono epidi ime old school ke fan tis HPS
το tangerine τι λέει?το είχα δοκιμάσει στο Barney's από volcano και ειχα ενθουσιάστει!εδω δεν μου έκατσε το φασόλι όταν το δοκίμασα..καλά να περνάς ρε συ!
1,6 γρ ανά βΑΤ ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα με LSD και τις μώβ παπαρούνες του ορφέα. Πολύ ωραίο το γκρόου σου, πραγματικός ήρωας. Και θα παραμείνω στο να εκθειάζω τις καλλιεργητικές σου ικανότητες, παρά τόσο πολύ την δυναμική της απόδοσης του λεντ.
1,6 με μέση κατανάλωση και 1,33 με την maximum στο τέλος. τώρα αν εσύ χρειάζεσαι lsd για να τα πιάσεις είναι δικό σου θέμα. εγώ τα βλέπω στο ζύγι.
το δάσος είναι οι δυνατότητες των led σε σχέση με τις HID και το δέντρο είναι οι δυνατότητες οι δικές μου ή και του κάθε grower που καλλιεργεί με led. ο καθένας βλέπει ότι νομίζει...
Αλλά 2 ερωτήσεις:
1. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπιασες τέτοια απόδοση; ναι. αλλά ήταν και η πρώτη φορά που είχα αυτό το setup. φώτα/λιπάσματα/strains/ποσοτητα φυτών.
960 ευρουλάκια για φωτισμό (12 πάνελς) δεν είναι και λίγα. Ναι σίγουρα τα λεφτά μας τα κάνουμε απόσβεση αλλά τσέκαρε το "case study":
Αν σου πάει μόνο 960 ο φωτισμός κι άλλα 800 τα υπόλοιπα (εξαερισμοί-φίλτρα-μετρητές-υποστρώματα-υδροπονικό σύστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τέντα) έφτασες τα 1760 ευρώ. Και μην αρχίσεις να λες ότι τα παίρνεις λίγα λίγα , γιατί αν είναι έτσι, θα ξεκινήσεις να βγάζεις φέτος 50 γρ για να φτάσεις τα 400 του παραχρόνου.
γιατί εσύ με την 600άρα καλλιεργείς μέσα στη ντουλάπα χωρίς τίποτε άλλο? γνωρίζεις τι εξαερισμό χρειάζεσαι με μια 600άρα και τι εξαερισμό χρειάζεσαι με led? πολλή μεγάλη διαφορά λέμε. κατά τα άλλα ότι χρησιμοποιούσα με τις νατρίου χρησιμοποιώ και τώρα. χώματα/γλάστρες/λιπάσματα και λοιπά... ναι τα πήρα λίγα λίγα. πρώτα τα 4 και τα έτρεχα μαζί με νατρίου 400άρα, μετά άλλα 4 και μετά άλλα 4.όλα αυτά τα τελευταία 2 χρόνια. έχω πάρει από τα πρώτα πρώτα που έφτιαξαν τα παιδιά...
Με τα 12 πανελάκια αυτά, πιστεύεις επιασες το τοπ ? Δεν πρόκεται να θερίσεις περισσότερο λόγω φωτός;
κοίτα το grow πήγε τέλεια θα έλεγα από θέμα αποδόσεων. ούτε εγώ το πίστευα μιας και είχα συνηθίσει μέχρι να πάρω τον αέρα στα led να έχω αποδόσεις της τάξης του 0,8-1. με τις νατρίου έπαιζα γύρω στο 0,5-0,7. κρίμα που δεν ήσουν στο παλιό 420 να είχες δει grow μου με νατρίου. θα εξακρίβωνες τα όσα λέω τώρα.
2. Έστω ότι ξεκινάμε με MH 600 watt στην ανάπτυξη. Αν έκανες συνδυασμό 600 HPS με 8 λεντ ανθοφορίας του Αστήρ (δύο σε κάθε πλευρά της ντουλάπας) τον τελευταίο μήνα της ανθοφορίας, πιστεύεις θα είχες περιθώριο για πολύ παραπάνω yield λόγω απορρόφησης φάσματος? Ή τα λεντ θα εξουδετερώνονταν από την hps (κάπου το'χω διαβάσει κι αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος για την εγκυρότητά του γιατί δεν έψαξα περισσότερο ). Σε σχέση κατανάλωσης και απόδοσης, οκ το είδαμε, δουλεύουν τα εργαλεία. Αν το θέμα σου όμως είναι η μεγαλύτερη απόδοση μόνο χωρίς να σε ενδιαφέρει η κατανάλωση "τόσο" τι κάνεις; Αν πχ δεν θες να πάρεις την 1000 HPS γιατί πχ πάει γύρω στα 350 ευρά μαζί με το μπάλαστ και τρώει ρεύμα σαν τρελή. Προτίθεσαι να την ψωνίσεις, αλλά σκέφτεσαι και τα λεντ που σε τρώνε...Και πεις ότι θα δώσω όχι 350, αλλά 720 για 8 πανελάκια, οπότε θα είσαι στα 600+192 = 792 κοντά 800 βάτ. Θα απέδιδε ο συνδυασμός αυτός καλύτερα από την χιλιάρα; Την οποία έχω δουλέψει και πραγματικά βάζεις τον ήλιο στο σπίτι σου....και το yield ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ!
διαφορά είχα στην ποιότητα. θυμάμαι ένα white russian που είχα βγάλει,(το τελευταίο μου φυτό με νατρίου πριν 2 χρόνια) στο οποίο φώτιζα 1 συγκεκριμένο κλαδί με τα led και ήταν εμφανής η διαφορά σε κρύσταλλο από το υπόλοιπο φυτό...2. Έστω ότι ξεκινάμε με MH 600 watt στην ανάπτυξη. Αν έκανες συνδυασμό 600 HPS με 8 λεντ ανθοφορίας του Αστήρ (δύο σε κάθε πλευρά της ντουλάπας) τον τελευταίο μήνα της ανθοφορίας, πιστεύεις θα είχες περιθώριο για πολύ παραπάνω yield λόγω απορρόφησης φάσματος?ναι.τα 200 watt στην 600άρα θα έκαναν διαφορά πιστεύω. θεωρητικά. δεν έχω κάνει τεστ. Ή τα λεντ θα εξουδετερώνονταν από την hps (κάπου το'χω διαβάσει κι αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος για την εγκυρότητά του γιατί δεν έψαξα περισσότερο ) δε νομίζω να υπάρχει φως που να εξουδετερώνει το ένα το άλλο.δεν είμαι ειδικός αλλά δε νομίζω να ισχύει.
Σε σχέση κατανάλωσης και απόδοσης, οκ το είδαμε, δουλεύουν τα εργαλεία. Αν το θέμα σου όμως είναι η μεγαλύτερη απόδοση μόνο χωρίς να σε ενδιαφέρει η κατανάλωση "τόσο" τι κάνεις; Αν πχ δεν θες να πάρεις την 1000 HPS γιατί πχ πάει γύρω στα 350 ευρά μαζί με το μπάλαστ και τρώει ρεύμα σαν τρελή. Προτίθεσαι να την ψωνίσεις, αλλά σκέφτεσαι και τα λεντ που σε τρώνε...Και πεις ότι θα δώσω όχι 350, αλλά 720 για 8 πανελάκια, οπότε θα είσαι στα 600+192 = 792 κοντά 800 βάτ. Θα απέδιδε ο συνδυασμός αυτός καλύτερα από την χιλιάρα; Την οποία έχω δουλέψει και πραγματικά βάζεις τον ήλιο στο σπίτι σου....και το yield ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ!η χιλιάρα με μια απόδοση πολύ καλού Grower θα σου δώσει πόσο? 0,7-0,8? τόσο περίπου θαρρώ ότι φτάνει. οπότε με 1000 watt θα πάρεις στην καλύτερη 800 γρμ. στην άλλη περίπτωση εχεις μια 600άρα η οποία αποδίδει πάλι 0,7-0,8 σωστά? και τα asl τα οποία αποδεδειγμένα μπορούν να φτάσουν στο 1,3. άσε το 1,6 γιατί αυτό το έβγαλα εγώ που δεν είμαι ο μέσος grower.οπότε στην 2η περίπτωση έχεις 480 από την 600άρα και 250 περίπου (1,3χ192) από τα led. οπότε θεωρητικά είσαι πιο κάτω. άρα θεωρητικά δεν αξίζει. αν είσαι της θεωρίας μην το κάνεις... βέβαια στην πρώτη περίπτωση σε αποδόσεις είσαι στο 0,8 ενώ στη δεύτερη είσαι στο 0,9 οπότε. κάνε τώρα τους ίδιους υπολογισμούς με 600 watt led.....