What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Articole, cercetari despre cannabis

jtm

Some kind of shaman
Veteran
O schita frumos colorata a evolutiei canabinoizilor in cannabis

O schita frumos colorata a evolutiei canabinoizilor in cannabis

http://www.gwpharm.com/cultivation.aspx

Bine, in afara de faptul ca este frumos colorata, notele celor de la GW, impreuna cu datele din patentele lor, mi-au permis sa gasesc o serie de solutii pentru modalitati originale de utilizare medicinala. Mai vedem ce zic testele.
 
P

prelungitor

Elevii americani cumpara mai usor marijuana decat alcool. In Olanda, pe de alta parte, “am reusit sa facem marijuana plistisitoare”

La inceputul secolului XX, piata drogurilor din SUA era in cea mai mare parte nereglementata. Medicamentele, care adesea contineau derivate de heroina sau cocaina, puteau fi achizitionate fara reteta si fara a exista o preocupare pentru informarea cetatenilor cu privire la efectele adverse. In acele vremuri, responsabilitatea pentru evaluarea calitatii produselor era exclusiv in mana cumparatorului, iar meticulozitatea din acest punct de vedere putea face diferenta dintre viata si moarte. Prima lege americana care restrictiona folosirea si distribuirea anumitor droguri a fost “Harrison Narcotics Tax Act”, emisa in 1914, care reglementa si punea taxe pe productia, importul si distribuirea de opiacee. In 1937, la sapte ani dupa infiintarea Biroului Federal pentru Narcotice, apare Marijuana Tax Act, care scoate in afara legii consumul recreational de marijuana, popular in special in comunitatile de sud-americani din Statele Unite, si impune taxe celorlalte categorii de consumatori (industriali sau in scopuri medicale).
Cel care a initiat adevaratul “razboi impotriva drogurilor” a fost Richard Nixonin timpul campaniei electorale pentru al doilea mandat la presedintia Statelor Unite, care considera consumul de droguri “inamicul public numarul 1”. La momentul respectiv se estima ca 1,3% din populatia Statelor Unite era dependenta de droguri.

Cum au evoluat lucrurile de atunci? Ne-a demonstrat Jack Cole, fost politist sub acoperire in cadrul Biroului Narcotice New Jersey, in cadrul conferintei Why Legalize, care a avut loc joi la Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti.

In 1999, consumatorii de heroina plateau de patru ori mai putin pentru o doza de heroina de aproape 11 ori mai pura decat heroina care putea fi cumparata de pe strada in 1979. In anul 2000, heroina vanduta pe strazile din New Jersey sau Philadelphia ajunsese la o puritate de aproape 70%, de la 1,5% in 1970 (sursa: Drug Enforcement Administration Domestic Monitor Program). Din acest motiv, consumatorii de heroina sunt de patru ori mai predispusi la supradoza acum decat in 1979.

Intre 1972 si 2005 numarul angajatilor din cadrul Drug Enforcement Administration s-a marit de patru ori, iar fondurile puse la dispozitia acestei institutii au crescut de 34 de ori, de la 65 de milioane de dolari in 1972, la peste 2,1 miliarde in 2006.

1,9 milioane de americani sunt arestati anual pentru infractiuni non-violente care implica drogurile, mai mult decat populatia statului New Mexico. 44% din acestia au fost inchisi doar pentru posesie de marijuana. “Mai mult de o mie din acesti oameni au fost arestati ca rezultat al muncii mele de politist sub acoperire”, povesteste Jack Cole. “Nu va pot spune cu exactitate cati dintre acesti tineri ar fi putut duce o viata productiva daca n-as fi intervenit eu, dar imi imaginez ca numarul este enorm. Poti depasi o dependenta, dar nu poti trece peste o condamnare. O condamnare te urmareste toata viata ca un nor negru”.

In plus, numarul enorm de arestari pentru infractiuni non-violente care implica drogurile duce la o problema a suprapopularii penitenciarelor americane. Solutia este eliberarea conditionata a unora dintre infractorii tinuti in spatele gratiilor. Deoarece persoanele arestate pentru posesie sau consum primesc pedeapsa minima, de cele mai multe ori beneficiaza de aceasta eliberare conditionata persoane acuzate de violenta, crime sau violuri, crescand astfel pericolul pe strazi.

Intre 1991 si 2002 numarul de consumatori de marijuana in randul elevilor de toate nivelurile a crescut (Monitoring the Future, 2002):

cu 30% in randul elevilor de clasa a XII-a;
cu 65% in randul elevilor de clasa a X-a;
cu 88% in randul elevilor de clasa a VIII-a.
Un studiu realizat in 2002 de Centrul National pentru Dependente si Abuz de Substante din cadrul Universitatii Columbia (National Center on Addiction and Substance Abuse) a aratat ca elevilor americani li se pare mai usor sa cumpere marijuana decat bauturi alcoolice sau tigari. De ce? Pentru ca tigarile si bauturile alcoolice, desi intra si ele in categoria drogurilor, sunt legale si, ca urmare, consumul poate fi reglementat. Astfel, de fiecare data cand cineva ajunge la un magazin sa cumpere astfel de produse trebuie sa poata demonstra ca a depasit varsta majoratului. Nu la fel stau lucrurile pe strada. Nici un dealer nu isi intreaba cumparatorii ce varsta au, astfel minorilor le e mai usor sa cumpere droguri ilegale de pe strada.

Anual, oamenii cheltuie peste 500 de miliarde de dolari pe droguri ilegale, ceea ce ar reprezenta 8% din suma rezultata din comertul global, sau echivalentul tranzactiilor mondiale anuale din industria textila. Exista insa o diferenta: comerciantii din industria textila castiga efectiv doar un mic procent din aceste sume, in timp ce vanzatorii de droguri se aleg cu toti banii.

Se estimeaza ca in 1914, cand a inceput sa fie reglementat comertul si consumul de droguri, 1,3% din americani erau dependenti de aceste substante. 56 de ani mai tarziu, cand SUA a decis sa porneasca razboiul impotriva drogurilor, procentul de persoane dependente era tot de 1,3%. Dupa alte patru decade, timp in care s-au cheltuit miliarde de dolari si s-au facut peste 40 de milioane de arestari pentru infractiuni non-violente care implica drogurile, procentul dependentilor a ramas de 1,3% din populatia totala a SUA.

Daca drogurile ar fi legale nu s-ar droga toata lumea?

In Olanda, unde comertul si consumul de marijuana este dezincriminat din 1976,studiile arata ca 28% din elevii de clasa a X-a au incercat acest drog. In SUA, stat care practica politica de “toleranta 0” fata de droguri, procentul elevilor de clasa a X-a care au incercat marijuana este de 41%.

Rationamentul poate continua: atata timp cat marijuana poate fi cumparata legal din magazine, tinerii nu mai sunt nevoiti sa apeleze la vanzatorii de pe strada, care sunt mai degraba interesati sa vanda droguri puternice precum heroina, cocaina sau metamfetamine. Prin urmare, consumul de droguri tari in Olanda este procentual de patru ori mai scazut decat in Statele Unite.

Portugalia a dezincriminat posesia si consumul oricarui tip de droguri in 2001. In ciuda ingrijorarii unora, care credeau ca aceasta masura va duce la o invazie de turisti veniti cu scopul de a consuma liber, Institutul Cato a publicat in 2009 unstudiu care demonstreaza beneficiile acestei politici, care priveste consumul de droguri din perspectiva medicala, nu din perspectiva penala.

Concluziile studiului Cato

Raportul arata ca intre 2001 si 2006 rata consumului oricarui drog ilegal in randul elevilor de clasa a IX-a a scazut de la 14,1% la 10,6%. In acelasi timp a scazut si rata consumului in randul elevilor mai mari. Consumul de heroina in randul adolescentilor cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani a scazut de la 2,5% la 1,8%. Explicatia vine din faptul ca “in Olanda, am reusit sa facem marijuana plictisitoare”, fraza atribuita de Jack Cole unui fost ministru olandez al sanatatii.

Numarul de noi infectari cu HIV in randul consumatorilor de droguri a scazut cu 17 procente intre 1999 si 2003, iar numarul deceselor asociate cu consumul de heroina si droguri similare a scazut la jumatate. Explicatia vine din faptul ca dezincriminand consumul a disparut si teama consumatorilor de a se adresa institutiilor sanitare atunci cand e vorba de o supradoza. In acelasi timp, numarul de persoane aflate sub tratament pentru dependenta de droguri a crescut de la 6.040 la 14.877.

http://medlive.hotnews.ro/jack-cole...a-plictisitoare-olanda-alcool-tigari-sua.html
 
P

prelungitor

Fumatorii de iarba au talia mai subtire decat nefumatorii,a descoperit un nou studiu


Senzatia de foame e un efect binecunoscut al fumatului de marijuana si toate shaormele alea, toata înghetata si ciocolata cu care te îndopi ar trebui sa-si lase amprenta asupra taliei tale, nu? Ei bine, conform unui nou studiu publicat în Jurnalul American de Medicina, e posibil ca fanii cannabisului sa fie supraponderali, dar nu din cauza plantei.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care fumeaza regulat marijuana au nivele mai scazute de insulina post si sunt mai mici sansele sa aiba rezistenta la insulina. Mai mult, studiul a descoperit ca fumatorii de marijuana au circumferinta taliei mai mica decât cea a nefumatorilor. Toti acestia sunt factori care cresc riscul de diabet, dar fumatul de marijuana scade acest risc.

Analizând informatii de la peste 4 600 de pacienti – dintre care aproximativ 45 la suta n-au fumat si n-au ingerat niciodata iarba în trecut, 43 la suta fumasera în trecut dar nu mai fumau în prezent, iar 12 procente fumau iarba regulat – studiul a descoperit ca persoanele care fumasera în luna dinaintea studiului aveau nivele de insulina post mai scazute cu 16 procente fata de persoanele care nu fumasera niciodata iarba. De asemenea, aveau nivele mai scazute de HOMA-IR (rezistenta la insulina) si nivele crescute de colesterol „bun”, cu lipoproteine cu densitate mare.

Cât despre partea cu talia mai mica, cercetarile au gasit rezultate similare cu cele ale studiilor anterioare. Si anume, ca desi fumatorii regulati de marijuana au, în medie, nivele mai înalte de consum caloric, fumatul de iarba e asociat cu un index mai mic al masei corporale.

Cercetatorii mentioneaza ca toate informatiile despre frecventa fumatului de marijuana au fost raportate de catre utilizatori, ceea ce ar putea însemna ca oamenii subestimeaza frecventa cu care fumeaza iarba sau o pot nega cu totul, dar subestimarea tinde sa încline rezultatele spre o asociere între fumatul regulat de iarba si nivelele mai scazute de insulina post.

Co-autoarea studiului, Elizabeth Benner, comenteaza:

„E posibil ca asocierea inversa a nivelelor de insulina post si a rezistentei la insulina observata la persoanele care utilizeaza marijuana în mod regulat s-ar putea datora schimbarilor tiparelor de utilizare printre cei diagnosticati cu diabet. În orice caz, dupa ce am exclus acei subiecti diagnosticati cu diabet, asocierile dintre utilizarea de marijuana si nivelele de insulina, HOMA-IR, circumferinta taliei si HDL-C au fost similare si au ramas semnificative din punct de vedere statistic.” De curând, tot din categoria cannabisul-nu-e-nici-pe-departe-atât-de-rau-pe-cât-se-spune, The Oncology Report scrie ca un nou sondaj efectuat pe fumatorii de iarba din SUA, Canada, Marea Britanie si Noua Zeelanda arata ca „fumatorii regulati de marijuana au aceleasi sanse de a face cancer la plamâni ca si persoanele care o fumeaza ocazional.” Mai mult,
„Analizând fumatorii de marijuana care nu fumeaza niciodata tutun, nu au existat diferente în niciun dintre comparatii, indiferent de frecventa utilizarii; numarul de jointuri fumate pe zi; pe durata de pâna la 20 de ani sau mai mult.”
Totusi, unul dintre autorii raportului, dr. Michael Alberts, ne aminteste ca orice am fuma, nu face foarte bine sistemului respirator. Si înainte sa sariti cu ideea ca cel mai bun regim e unul bazat pe fumat de iarba, gânditi-va ca probabil e o idee mai buna sa mâncati sanatos si sa faceti miscare.
http://www.vice.com/ro/read/fumatorii-de-iarba-au-talia-mai-subtire-decat-nefumtorii
 
Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sunt cazuri. Am avut si eu probleme cand a fost mult de trimming. De altfel este deja recunoscuta ca boala, cu denumire si tot ce trebuie. Numele imi scapa acum.
 
P

prelungitor

Cei alergici la polen au o oarecare problema,eu am un amic care nu poate sa-si ruleze singur ca stranuta incontinuu de la polen.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar nu e de la polen. Dupa cateva zile de trimming ma rosesc oriunde ma atinge o frunza sau o tulpina, aproape instant. E mai mult o sensibilitate, dar se poate transforma in alergie daca se intrece masura. In ultima faza se ajunge la alergie si la ingestie, fumat, etc
 
P

prelungitor

Uleiul de cânepă presat la rece – efecte benefice în diabetul de tip II

Un conferentiar de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca a testat, la cererea unei firme, efectul uleiului de cânepa presat le rece în diabetul de tip II si a ajuns la concluzii îmbucuratoare. Ioan Veresiu, care lucreaza la Centrul Clinic de Diabet si precizeaza faptul ca nu este nu fan al medicinei complementare si alternative, a testat uleiul pe zece pacienti, timp de 12 saptamâni, urmarind dislipidemiile - cresteri de colesterol, trigliceride (lipide simple care intra în compozitia grasimilor si au rol energetic, al caror nivel crescut mareste riscul pentru sclerozarea arterelor – n.red.). „Le-am propus un protocol prin care am testat efectul asupra trigliceridelor, fiind vorba despre pacienti la care tratamentul obisnuit nu ducea la atingerea obiectivelor”, ne-a spus dr. Veresiu. Medicul a subliniat ca nu a înlocuit tratamentul clasic si ca nu recomanda asta nimanui, dimpotriva. Dupa sase saptamâni de tratament cu ulei de cânepa presat la rece, bolnavii au facut o pauza de sase saptamâni, urmând alte sase de tratament. „Se pare ca este si durabil. Poate m-as fi bucurat ca valorile sa creasca, pentru ca as fi demonstrat un efect direct. Dar valorile au scazut si s-au pastrat”, a adaugat conferentiarul. De ce este atât de buna cânepa din soiul Sativa? Ne explica tot medicul: „Acest ulei are ca si caracteristica faptul ca are o foarte buna proportie între acizii grasi esentiali. Omega 6 si Omega 3 sunt cele doua mari familii de acizi grasi esentiali, care au efecte cam antagonice, de aceea echilibrul dintre ei este important. Uleiul de cânepa are un raport bun si are mult mai multe efecte decât cele asupra lipidelor - se pare ca are efect în imunologie, îmbatrânire, boli de piele, tot felul de deficite, nu numai în protectia cardiovasculara”. De retinut ca, dupa tratament, nivelul trigliceridelor a scazut la jumatate, dar au fost observate si alte efecte colaterale: colesterolul a scazut de la 225 la 182, colesterolul „bun” a crescut si au scazut si glicemiile.
http://verde-ro.blogspot.ro/2013/06/uleiul-de-canepa-presat-la-rece-efecte.html
 
P

prelungitor

Boala Alzheimer THC inhiba enzima acetilcolinesteraza

9889586ac1180e20_Alzheimer_s_disease_treatment_1.xlarge.jpg


Cercetatorii de la Scripps Research Institute au descoperit ca ingredientul activ din marijuana, tetrahidrocanabinol (THC), inhiba formarea de placi amiloid, marcatorul principal patologic pentru boala Alzheimer. Conform studiului de Cercetare Scripps, care a folosit atat modelarea pe calculator cat si teste biochimice, THC inhiba enzima acetilcolinesteraza (burta), care actioneaza ca un "insotitor molecular", pentru a accelera formarea de placi amiloid in creierul pacientilor cu Alzheimer. "Aceste descoperiri ofera dovezi convingatoare ca THC-ul poseda calitati remarcabile de inhibare, in special in comparatie cu durerile de inhibitori disponibile in prezent pentru pacienti", a declarat Kim Janda, de la Scripps Research. Dupa cum subliniaza studiul noilor fapte, orice tratament care ar putea stopa sau incetini boala Alzheimer ar putea avea un impact major asupra vietii pacientilor. Boala Alzheimer este cauza principala a dementei in randul persoanelor in varsta, si numarul bolnavilor e in crestere. Asociatia Alzheimer estimeaza un numar de 4,5 milioane de americani bolnavi de aceasta boala, o cifra care ar putea ajunge la 16 milioane pana in anul 2050. Un studiu realizat de Centrul National de Statistica Sanitara a remarcat ca jumatate din toti locuitorii in ingrijire medicala la domiciliu au boala Alzheimer. Costurile de ingrijire a pacientilor cu Alzheimer sunt de cel putin 100 miliarde dolari anual, afirma National Institute on Aging. De-a lungul ultimelor doua decenii, cauzele bolii Alzheimer au fost clarificate prin studii ample biochimice si neurobiologice, ceea ce duce la un sortiment de strategii terapeutice, inclusiv posibile interferente cu metabolismul beta-amiloid. Concentratia de acetilcolina, care a fost identificata pentru prima data in 1914, sunt anormal de scazute in creierul pacientilor cu Alzheimer. In prezent, exista patru medicamente aprobate de FDA care trateaza simptomele bolii Alzheimer prin inhibarea situsul activ al acetilcolinesterazei, enzima responsabila pentru degradarea acetilcolinei. THC-ul este considerat acum de doua ori mai eficace pentru tratarea bolii Alzheimer, plus de asta tratamentul e cu mult mai ieftin si lipsit de dureri, confirma cercetatorii de la Scripps Research Institute.
Tratarea unor boli cu cannabis NU garanteaza ameliorarea sau vindecarea completa a simptomelor sau a afectiunii in sine, asa cum niciun medicament sau tratament modern, existent pe piata, nu o poate face. Variatia efectelor este mare, in functie de organismul fiecarui utilizator. Cannabisul poate ajuta in diminuarea stresului bolii asupra corpului utilizatorului pe palierul fizic (prin usurarea durerilor) sau psihic (redarea sperantei/optimismului si o buna dispozitie generala).
(c)Clau


Cannabisul ca si tratament impotriva cancerului

cannabis_cures_cancer.jpg


Cancerul este unul dintre cele mai mari dezastre pe care omenirea le-a intalnit vreodata.In fiecare an aproximativ 12 milioane de persoane sunt diagnosticate cu o forma de cancer,iar mai mult de 20 000 de persoane mor pe zi din cauza cancerului,dupa statisticile publicate de Societatea Americana de Cancer. Inmultiti acest numar cu toti membrii familiei pe care ii afecteaza si impactul cancerului devine si mai imens.Dar ce se poate face impotriva lui? Studii recente din San Francisco au aratat recent ca,consumul de cannabis are efect in stoparea raspandirii cancerului si alte studii au demonstrat eficacitatea sa in eliminarea celulelor canceroase. Povestea lui Rick Simpson este una foarte cunoscuta in comunitatile de cannabis,precum si marturii ale oamenilor care relateaza cum uleiul de cannabis i-au vindecat de cancer peste tot internetul. Rick spune ca uleiul de cannabis l-a vindecat de cancer: "Atunci cand sistemul medical mi-a spus in 2001 ca nu mai era nimic care se putea face pentru mine,nu am avut alta optiune decat sa apelez la ulei provenit din cannabis.Medicamentele chimice pe care mi le-au administrat ani de zile mi-au deteriorat grav capacitatea mea de gandire pana la punctul in care nu mai pot sa-mi amintesc nimic,se pare.Dar odata ce am inceput tratamentul cu ulei de cannabis in mod regulat magia sa a inceput sa isi faca efectul,iar intr-un timp scurt m-a scos din ceata indusa de chimicalele.In timpul asta am devenit destul de alarmat deoarece am inceput sa pierd mult in greutate,desigur pe atunci nu stiam ca uleiul pur si simplu incepuse detoxifierea organismului meu de toate grasimile si toxinele care se adunasera peste ani.Doar dupa ce m-a vindecat de cancerul de piele am devenit cu adevarat constient de potentialul de vindecare al acestei substante." De atunci consumul de cannabis si cancer a fost in atentia presei,mai ales in utilizarea de cannabis medical si copii. Povestea copilei de 7 ani Mykayla a aparut pe primele paginii ale ziarelor internationale.cand tatal ei a spus Serviciilor Sociale pentru copii ca mama ei ii administreaza ulei de cannabis pentru a trata boala fetitei.Tatal,care locuieste in Dakota de Nord a fost in vizita in aceasta vara si spune ca fiica sa era "stoned" si vroia doar sa se joace jocuri video. " Ca mama am sa incerc orice pentru a imi salva fiica de la a parasii lumea aceasta",a declarat Erin Purchase,mama fetei.Ea spune ca ii administreaza fiicei sale cate 1 gram de ulei pe zi pentru a compensa cu efectele secundare ale chimioterapiei. De fapt,multi copii sunt tratati cu marijuana medicinala in special in fazele finale ale cancerului.Ca si tanarul Cash Hyde din Montana,USA care recent a pierdut lupta sa scurta si brutala cu cancerul,in luna Noiembrie 2012 :( .In varsta de doar 20 de luni cand a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier inoperabila, el si parintii lui au luptat cu fiecare tratament posibil,inclusiv cannabis , timp de trei ani.In timp ce aceste eforturi vor contracara cancerul ,el va reveni fatal asupra lui Cash la varsta frageda de 4 ani. Dar cannabisul a demonstrat eficacitatea sa in lupta cu cancerul la mai mult decat copii,cum e si povestea lui Ethel de exemplu.Acum,in varsta de 82 de ani,Ethel a gasit puterea vindecarii a uleiului de cannabis prin fiica sa care i-a sugerat sa incerce acest tratament. Fiica ei a achizitionat uleiul prin programul de marijuana medicinala al statului de care apartine,iar Ethel spune ca rezultatele sunt remarcabile."Am folosit ulei negru pe un loc de pe fata mea care era pre-canceros.A fost nevoie de aproximativ 2 luni pentru ca acesta sa dispara",relata ea revistei The 420 Times. "Daca nu ar fi disparut as fi taiat-o.Am avut deja 2 zone in locul acela taiate.In trecut am avut toate tipurile de cancer de piele: carcinom,celule squemous si melanom in faza 3. ".Ethel isi doreste ca uleiul de cannabis sa poata fi obtinut mai usor. "Ea a folosit uleiul 2 luni si cancerul la piele a disparut.I-am zis sa-l mai foloseasca inca o luna pentru a fi sigura." ,spune fiica lui Ethel. Trebuie sa ne intrebam cati medici exista si cati dintre ei stiu de utilizarea uleiul de cannabis in modul acesta,dar care nu vor sau nu pot sa spuna nimic despre el. Un fost sceptic al cannabisului,Dr. William Courtney,a vazut efectele cannabisului pe o fetita in varsta de 8 luni care avea o tumoare masiva pe creier inoperabila."Ii puneau ulei de cannabis pe suzeta copilului de doua ori pe zi,crescand doza." , spune Dr. Courtney."Iar in 2 luni a avut loc o reducere dramatica a tumorii,suficient pentru ca medicul pediatru sa permita continuarea tratamentului,neurmarind terapia traditionala." Fie la 8 luni sau 82 de ani, consumul de cannabis continua sa arate un potential enorm atunci cand vine vorba de tratarea cancerului.Cercetarea in acest domeniu ar trebui sa fie masiva si completa,dar nu prea se aude nimic despre asta in presa mainstream, iar guvernul federal din USA este periculos de tacut in privinta acestei plante miraculoase. Cat de multe persoane sunt necesare sa moara inainte de a se lua masuri serioase in gasirea unui leac pentru cancer? Oare va trebui sa fie legalizat cannabisul la nivel national si international inainte de a avea vreo speranta la un atac din plin de cercetare?
(c)Clau

Marijuana are efecte terapeutice!

Un studiu nou, publicat în Jurnalul American de Neurologie, sus?ine în mod clar ca marijuana are virtu?i terapeutice extraordinare. Autorii studiului cred ca medicina moderna mai cauta înca dovezi clare pentru ceva ce este cunoscut si folosit înca de acum 5.000 de ani. Cercetarile au demonstrat faptul ca fumarea marijuanei este cel mai bun calmant pentru durerile atroce asociate neuropatiilor periferice. Acest studiu a fost realizat pe pacienti voluntari bolnavi de SIDA care sufera de astfel de dureri aproape imposibil de calmat cu medicamentele existente în prezent, dar neuropatiile periferice se pot manifesta si la alte categorii de bolnavi, printre care la diabetici, si pacientii cu scleroze multiple. Durerea asociata neuropatiilor periferice este extraordinar de rezistenta la tratamentele conventionale dar nu si la marijuana. Rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare pentru ca în cazul în care ar fi fost folosita marijuana de calitate buna, efectele sale calmante ar fi fost cu mult mai bune. Între anii 1840 si 1900, în revistele si jurnalele medicale americane si europene, au fost publicate peste 100 de studii despre efectele terapeutice ale marijuanei. Foarte multe studii si dovezi vin sa sustina de asemenea ca efectele terapeutice ale marijuanei nu se opresc doar la calmarea durerilor. Marijuana este eficienta de asemenea în tratarea ametelilor, a starilor de voma, a lipsei de pofta de mâncare, spasticitate, alte tipuri de dureri si de simptome de debilitate. Iar în plus, este extraordinar de sigura pentru organismul uman, mai sigura decât majoritatea medicamentelor prescrise zilnic, mai sustin autorii acestui studiu care au tinut sa precizeze ca daca pâna în prezent nu s-ar fi auzit de marijuana si nu ar fi existat balastul de prejudecati morale legate de consumul ei, aceasta descoperire ar fi fost salutata ca un nou ”medicament minune”. Efectele fumatului sunt nocive asupra aparatului respirator, dar, exista deja tehnologia pentru realizarea unor vaporizatori care sa permita inhalarea de marijuana fara a fuma.
(c)Clau

Soiurile medicinale cu un nivel ridicat de THC si CBD

thc-content.png


Cannabisul are o valoare medicinala ridicata din cauza canabinoidelor pe care le contine.De-a lungul ultimilor 20 de ani doua canabinoide specifice au aratat cea mai mare valoare medicinala: THC si CBD.De ani de zile cultivatorii din intreaga lume au crescut plantele lor cu scopul de a consolida profilul canabinoidelor (de cele mai multe ori din greseala).Acum,cunoasterea noastra despre aceste canabinoide pretioase a luat o abordare mai stiintifica odata cu crearea de hibrizi. Am invatat ca raportul dintre THC si CBD influenteaza in mod direct valoarea terapeutica a fiecarui tulpina,asa aflam mai multe despre modul in care raporturile specifice ale acestor canabinoizi afecteaza anumite alimente,medicina noastra va deveni mai specifica la conditiile pe care le vor trata in mod eficient.In general,in cazul in care o tulpina are un continut ridicat de CBD,continutul de THC va fi mai mic si invers.Aici sunt cateva dintre soiurile mele preferate care sunt bogate in CBD si THC. Soiuri CBD Harlequin - este un amestec de o tulpina Thai,una Swiss precum si una Columbian Gold.Continutul de THC este relativ mic (aproximativ 7%), dar acest soi are o valoare exceptionala de CBD de 5-9%.Acest soi este cautat mai mult de persoanele care prezinta dureri grave,anexietate precum si stres.Harlequin are o abilitate extraordinara in alinarea durerilor,metinand in acelasi timp si placutele efecte celebrale. Jamaican Lion - Acest hibrid bestie este rezultatul reproducerii a plantei mama (Mountain Lion) cu un mascul de tip Jamaican Yarders.Acest hibrid are un continut de 8.91% CBD si este cunoscut pentru proprietatile sale anti-spasm si de calmare a durerii. Cannatonic - este un rezultat al unui soi MK Ultra (femela) cu un G13 Haze (mascul).Cannatonic este cunoscut pentru raportul de 1:1,aproape perfect,de THC la CBD.Desi unele teste prezinta un continut de CBD de 8-12%,iar THC intre 5-8%.Aceasta tulpina este perfecta pentru reducerea anxietatii,ameliorarea durerii si a spasmelor musculare. Soiuri THC Tutankhamon ,de la banca de seminte Pyramid Seeds - un soi special selectat dintr-o varietate de AK47,cu o aroma intensa de skunk si un continut deosebit de ridicat de THC.Se spune ca acest soi a fost analizat la Spannabis Barcelona 2011 si rezultatul a fost uimitor - 33% THC !!!.Acest soi lucreaza perfect in stimularea apetitului de mancare si in reglarea presiunii intraoculare. Satori ,de la banca de seminte Mandala Seeds - Acest hibrid cu o potenta foarte mare nu este recomandat incepatorilor.Cu un continut aproximativ de 28% THC,aceasta tulpina ofera un high curat si clar,de aceea este perfect pentru extracte medicinale.Satori ofera si cea mai bogata recolta dintre soiurile cu un continut ridicat de THC. Y Griega ,de la banca de seminte Medicinal Seeds - Acest soi are un nivel uluitor de THC inregistrat la 27%.Y Griega este formata dintr-o tulpina Amnesia incrucisat cu Kali Mist.Acest clasic hibrid haze are o putere de indulcire unica,care diferentiaza aceasta planta de celelalte care au un nivel asa ridicat de THC.Y Griega este 20% Indica si 80% Sativa!
(c)Clau

Spray nazal pe baza de marijuana,un nou mod de administrare

Fumatorii obisnuiti, dar si cei care folosesc marijuana medicinala ar putea avea in curand posibilitatea de a consuma cannabis sub forma de spray nazal. Cannabis Biotech, o filiala a Puget Tehnologies, a anuntat recent ca a produs o metoda transmucoasa pentru livrarea de cannabis in cavitatea nazala.Utilizatorii de marijuana, in special cei care au prescrisa marijuana medicinala vor putea sa-si administreze o doza standard de medicina prin inhalarea cannabisului, decat sa fie supusi la unele dintre cele mai cancerigene moduri frecvent asociate cu fumatul. Ken Morrow, director de cercetare pentru Cannabis Biotech spune ca principiile de administrare a cannabisului prin cavitatea nazala sunt similare cu alte medicamente care folosesc inhalatoare pentru a trata febra sau alergii."Livrarea nazala pentru administrarea unor remedii terapeutice se foloseste de mii de ani si este foarte populara si astazi", spune el."Sistemul ofera posibilitatea de a face apel la o baza mai larga a pacientului din cauza ca poate fi usor de utilizat,fiabil si cu actiune rapida". Ron Leyland, presedintele si CEO al Puget Tehnologies a declarat ca datorita cresterii imense de experienta a comunitatii de marijuana medicinala, din ce in ce mai multi pacienti vor fi in cautare de cannabis medicinal in forme care nu implica fumatul."Medicina moderna care deriva din cannabis iese din umbra, iar un grup mult mai variat de pacienti sunt de asteptat sa caute beneficiile sale", a declarat el. Aceasta este o afirmatie destul de precisa avand in vedere ca unele rapoarte sugereaza ca in prezent exista aproape 25 de milioane de persoane eligibile pentru marijuana medicinala in Statele Unite.In plus, un sondaj arata ca opiniile pentru marijuana s-au schimbat -- mai mult decat dublu in sprijinul opiniei din anii 1970 -- cu 58% pentru legalizarea marijuanei.
(c)Clau
 
P

prelungitor

Alcoolul ucide de 114 ori mai repede decat marijuana

Alcoolul ucide de 114 ori mai repede decat marijuana

Un nou studiu releva ca marijuana este mult mai putin periculoasa ca alcoolul. Studiul publicat in Scientific Reports a analizat cat de riscante sunt sapte substante legale si ilegale, comparand doza necesara pentru a omori pe cineva cu cantitatea ingerata in medie de un consumator. Aceasta metodologie a relevat ca alcoolul este cel mai riscant, avand cea mai mica diferenta intre cat se bea uzual si doza mortala. Marijuana, in schimb, a fost singurul drog in categoria “risc redus”, fiind de 114 ori mai putin periculoasa decat alcoolul, scrie Raw Story. Celelalte droguri analizate in studiu sunt, in ordine descrescatoare a pericolului la adresa vietii, heroina, cocaina, tutunul, ecstasy si metamfetamina. Concluziile au fost trase pe baza pericolului reprezentat de substante si nu au luat in considerare alti factori. Potrivit unui raport din 1998 al Drug Enforcement Administration, e nevoie de “20.000 pana la 40.000 de ori mai multa marijuana decat este continuta intr-o tigareta” pentru a omori o persoana. Comparativ, e nevoie de doar 15 paharele de tarie in decurs de trei – patru ore pentru a ucide un barbat de 72 de kilograme.
http://www.obiectivdesuceava.ro/san...ai-repede-ca-marijuana-de-114-ori-mai-repede/

De ce iarba ajuta in relatia de cuplu
Marijuana poate avea efecte benefice în rela?ia de cuplu, arata un studiu al cercetatorilor americani, citat de tabloidul Daily Mail. Astfel, persoanele casatorite care folosesc acest drog au parte de mai putine episoade de violenta domestica. Marijuana a fost acuzata de-a lungul anilor de cauzarea unui numar mare de accidente de automobil si de faptul ca alimenteaza violenta, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Cu toate acestea, un studiu recent, controversat, sugereaza faptul ca sotii care fumeaza acest drog împreuna sunt mai putin dispusi sa devina violenti unul fata de celalalt. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru se explica nu doar prin efectele pe care marijuana le are asupra creierului, ci si prin faptul ca partenerii de viata care folosesc acest drog împreuna împartasesc mai multe valori similare si cercuri sociale, iar aceste detalii duc la scaderea riscului de izbucnire a unui conflict. Cercetatorii de la Universitatea Buffalo si de la Health Professions and Research Institute on Addictions din New York au studiat 634 de cupluri si au facut urmatoarea constatare: cu cât participantii fumau împreuna mai multa marijuana, cu atât ei erau mai putin dispusi sa se angajeze în episoade de violenta domestica. Monitorizând acele cupluri pe parcursul primilor noua ani de casnicie, cercetatorii au descoperit ca barbatii care foloseau drogul de trei ori pe saptamâna, fumându-l împreuna cu sotiile lor, erau cel putin expusi în fata riscului de a deveni violenti fata de partenerele lor. Autorii studiului, publicat în Psychology of Addictive Behaviours, spun ca legatura dintre consumul de marijuana si reducerea episoadelor de violenta domestica era cel mai pronuntata în rândul femeilor care nu aveau niciun istoric de comportamente antisociale.
http://www.romanialibera.ro/stil-de...rba--face-bine-cuplurilor-casato rite--347902

Femeile reacţionează diferit de bărbaţi atunci când fumează marijuana

Marijuana este un drog legal pentru uz medical în 23 de state americane, inclusiv în Districtul Columbia, prin urmare consumul este din ce în ce mai mare si cercetatorii vor sa afle cât mai multe despre efectele lui.

Un studiu recent, realizat la cererea National Institute on Drug Abuse, arata ca femeile ar putea fi mai sensibile la efectele acestui drog.

Conform cercetarii coordonate de Rebecca Craft de la Universitatea de Stat Washington, femeile sunt cu aproximativ 30% mai receptive la efectul analgezic al marijuanei.

Din aceasta cauza însa, ele ar putea deveni în timp rezistente la substanta si vor avea nevoie de o cantitate tot mai mare pentru a obtine acelati efect. Aceasta tendinta poate duce la dependenta, avertizeaza cercetatorii.

Totusi, studiul este destul de controversat, pentru ca a fost realizat pe cobai, nu pe oameni.

Craft spune ca în prezent marijuana este diferita de produsul care se vindea acum 40 de ani. Contine mai mult THC (delta 9-tetrahydrocannabinol) si mai putin cannabidiol, care asigura efectul analgezic.

De asemenea, potrivit unui studiu realizat în anul 2011, marijuana are efect antianxiolitic, antipsihotic si antiemetic (combate greata si voma) si proprietati antiinflamatoare.

În cadrul studiului, cercetatorii au obervat sa femelele cobai care primeau o doza mai mica de THC decât masculii deveneau rezistente la aceasta substanta în timpul ovulatiei, adica atunci când nivelul de estrogen din organismul lor era cel mai ridicat.

În concluzie, daca o femeie fumeaza marijuana în perioada de ovulatie nu va avea o stare de euforie la fel de intensa ca a barbatilor, în schimb efectul analgezic se va pastra.

În Statele Unite, peste 17 milioane de persoane consuma regulat marijuana, tot mai multe vedete declarându-se pentru sustinerea acestui consum, printre care Jennifer Aniston, Oprah si Whoopi Goldberg.
http://www.descopera.ro/dnews/13210...-cand-fumeaza-marijuana-concluzia-unui-studiu
 
P

prelungitor

De ce fumatorii de marijuana nu se ingrasa

De ce fumatorii de marijuana nu se ingrasa

Desi se considera ca persoanele care fumeaza marijuana consuma cantitati sporite de hrana, asta nu pare sa se observe.
Cercetatorii de la Universitatea din Nebraska, de la Universitatea Harvard si de la un centru medical din Israel au analizat informatii provenite de la 4.600 de persoane.
Aproximativ 12% dintre acestia au declarat ca utilizeaza frecvent marijuana, în timp ce 42% au recunoscut ca au facut asta în trecut. Participantii au fost supusi unui set complex de analize, menit sa le masoare nivelul de glucoza din sânge, nivelul de colesterol, dar si circumferinta taliei. Astfel, în studiul publicat în „The American Journal of Medicine“ s-a descoperit ca aceia care fumau marijuana regulat aveau un nivel mai ridicat al asa-zisului „colesterol bun“ si o talie mai subtire, asta inclusiv dupa ce s-au luat în considerare factori precum vârsta, sexul, consumul de alcool, activitatea fizica.

Poate cea mai importanta descoperire este ca nivelul de insulina al celor care utilizau marijuana în mod frecvent a fost redus cu 16 procente, iar incidenta rezistentei la insulina (afectiune în care organismul nu poate absorbi glucoza din sânge) era cu 17 procente mai scazuta. Descoperirile, scriu cercetatorii, sugereaza ca marijuana contribuie la reglarea masei corporale si explica de ce consumatorii se îmbolnavesc mai rar de diabet. Din acelasi motiv, nici nu se îngrasa, autorii studiului explicând ca efectul „are legatura cu nivelul de zahar din sânge“. Exista, astfel, posibilitatea ca marijuana sa îi ajute pe oameni sa îsi controleze nivelul de glucoza din sânge, dar cercetatorii s-au ferit sa fie categorici si sa stabileasca o legatura de tip cauza-efect, evitând concluzii de tipul: „marijuana te face mai slab“ sau „poate trata obezitatea“.
http://adevarul.ro/sanatate/medicin...r-sange-1_51955256053c7dd83fa4d2d7/index.html
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Asta ar fi tare, mai bine zis emulsie-emulsie. Amestecul de ghee cu miere se foloseste de secole, si ai putea sa faci astfel. Polenul umezit cu tinctura, lasat la uscat si amestecat cu miere, merge de asemenea.

Sunt curis insa ce idee ti-a trasnit prin cap. Cine stie, poate dupa legalizare o punem de un bisnis :dance013:
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ihim.

Dar varianta de varianta e aia care v-am zis-o, cu cannaghee in miere. Bine, se poate folosi si ulei de cocos de buna calitate, plus niste menta, trandafiri, busuioc, cuisoare, poate si oleaca de scortisoara. Coaja de lamaie doar daca aveti vreun lamai in casa. Se face cannaghee cu toate astea si amesteci cu miere.

Nu mi se pare o chestie desteapta sa o faci direct in miere, din N motive. Mai degraba fac o tinctura cu cele mentionate mai sus, o evapor si o bag in miere, dar canaghee cu miere e, din punctul meu de vedere, reteta suprema.

Sa vedem ce scoate hempie...
 

Latest posts

Latest posts

Top