What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Amatööri kyselee neuvoja

prowler

Member
Hyvin. Imee todella tehokkaasti veden alhaalta ylös. Mutta sitten pitää muistaa sellanen että kookos kaipaa tuoretta ilmaa sisäänsä enkä tiedä miten altakasteluruukku hoitaa homman. Päältä kun kastelee niin se vesimassa imasee perässään tuoretta ilmaa kookokseen. Simple and effective. Mutta sitten vielä sellainen että sen altakasteluruukunhan voi kastella kookoksen kanssa suoraan siitä päältä, jolloin se imasee ne ilmat sisään ja ruukussa on hempyreso vielä kauban päälle. Pitää vaan muistaa että siinä veden valumisessa menee tovi eli pitää olla vähän malttia ettei kastele liikaa.
 

kikkoman66

Member
Voi kanssa koittaa laittaa ilmakiven sinne altakasteluruukun resoon. Ens kerralla menee testiin 2x n.25l altakastelu ruukut + ilmakivi kummassakin resossa. Kasvatan tosin mullassa, mut tuskin siitä haittaakaan on.
 
Jeez, tuosta kookoksen käyttäytymisestä altakastelussa olen haeskellut tietoa. Eniten tähän mennessä expaa ollut chilifoorumilaisilla(mutta ne kaverit eivät pelaa ihan yhtä rankoilla ravinneohjelmilla, joten siihen tiedon hyödyllisyys yleensä tyrehtyy).

Unohtaisin kyllä nuo virittelyt passiivihydroista tai ne eivät enää ole passiivihydroja, joten sama tehdä sitten kunnon aktiivihydro, jos niitä pumppuja tai muuta tilpehööriä on ikävä. :D
 
U

unthing

Mites toi blumat+kookos-kombo? Varmaan on muitakin vastaavia kastelujärjestelmiä, mutta jäi brändi mieleen kun siitä täällä kuulee. Kai sen voi laskea passiivihydroksi.

Nukkumatti tais noita käyttää ainakin jossain. Ois kiinnostavaa kuulla kommenttia täällä, vaikka englanniksin toki löytyy.
 

wattsonfat

New member
Mites hempy kookoksel, täällähä on dalaihempyn oma threadiki aiheesta. sellast on suunnittelemas että tekis sen kymmenen hempyä, täyttäis kookoksella, ja salaojittais eli laittais sinne hempyn resoon lecasoraa. Virallises threadis kaikki hehkuttaa perliittiä, mut lecasora jotenkin lämmittää mun sydäntä enemmän, sitä vois sitte laittaa ämpärien päälleki, suojaamaan gnawseilta ja muuta :D
Ojentakaa vaa rankalla kädellä jos vois jotain tehdä paremmin, passiivihydrohan toi on, mutta ei ekaa setuppii jaksais pumppuja ostella
 

prowler

Member
Olen testannut - toimii kynpillä! Sinne kookoksen sekaan voi miksailla perliittiä johonkin 30% asti. Riippuu siitä kuin isoa meinaat laittaa. Edit: Niin siis ei kannata jos ei nurkassa satu olemaan perliittiä ja/tai meinaat kasvatella vähän isompia puita. Pienet kasvit diggaa saada vähäsen ilmavampaa alustaa kun eivät kerkeä imemään sitä vettä kookoksesta tarpeeks nopeasti. Esimerkin vuoks vaikka joku 10l ämpäri. Jos meinaat kasvatella jotain <60g kasveja niin melkeen laittaisin vähän perliittiä sekaan. Muutenhan 10l kookoshempyllä voi oikeasti tehä aivan levottomia puita.

Itseasiassa käytin waterfarmeja hempyinä kun niissä on niin kätevä se letkutsydeemi. Tokihan waterfarm on tehokkain sinä ittenään, mutta se saamarin tirinä ja yksiö ei vaan ollu mun juttu ;)
 

P0tChef

Member
Todella mielenkiintosen olonen järjestelmä tuo blumat. Laiskan kastelijan unelma. Ja ennen kaikkea äänetön. Saa kivasti resonkin kaapin ulkopuolel. Täytyy hommata pienempi järjestelmä testattavaks. Jos viitsit prowler vähän infota kokemuksia tähän suuntaa kun saat asenneltua törpöttimet?
 

prowler

Member
Toki!

Jotain kysymyksiä onkin jo mielessä, joita pitää miettiä blumattien kanssa. Yksi on ainakin se että jos laittaa kasveja eri tasoon, niin voiko blumatteja laittaa samasta resosta lähtevästä letkusta eri tasoon vai käykö niin että alemmat kasvit saa enemmän vettä. Toisaalta niissä on säätöruuvit jokaisessa yksikössä eli voiko niillä kompensoida korkeuseroja. Eiköhän tämä ja muutkin kysymysmerkit selviä aikaa myöten.

Mutta täytyy sanoa että tuntuvat käsissäkin jo erittäin fiksuilta vaikka ei ole käytössä edes. Jos resossa pysyy vedet hyvänä niin tollasen voi jättää yksikseen ainakin viikoks.

Se onkin yleensä ollu ongelmana että jos jonnekki pitää lähteä niin miten neidot pärjää. Pidempää blumattianalysointia siis sitten kun saa ne käyttöön.
 

Latest posts

Latest posts

Top