חח סטלן במינימאל ..
The light-independent Calvin cycle uses the energy from short-lived electronically excited carriers to convert carbon dioxide and water into organic compounds
זה בעיקרון מסביר למה צמחים צריכים שעות לילה ומה הסיבה לצמיחה המוגברת בשעות הלילה מאשר ביום..
זה יותר בקטע של מדע מבוסס ולא דעות חלוקות ..
אז זה מסביר למה הצמחות שלי גם כאלה קטנות. כנראה גם מערכת השורשים לא מפותחת ביכלל אני אתחיל לחזור לתסף אם
Root Juich
פעם בשבוע לפחות
בגדול אתה צודק, אבל המשפט הזה לא בדיוק מסביר למה.
הציטוט מתייחס למעגל קלווין אשר אחראי להפיק סוכרים, תהליך זה נקרא גם "תגובת החושך" מפני שהוא אינו זקוק לאור שמש כדי להתקיים.
הכינוי הזה מטעה מפני שכדי שתהליך זה יתקיים הוא זקוק לשלבים מוקדמים יותר בפוטוסינתזה אשר כן זקוקים לאנרגיית השמש ולכן מעגל קלווין מתקיים רק בשעות היום.
לאחר מכן הצמח מפרק את הסוכרים שנוצרו ומפיק אנרגיה שמאפשרת לו לגדול (זה כבר חלק מתהליך אחר אשר מתבצע גם ביום וגם בלילה).
הסיבה לכך שצמחים גדלים יותר מהר במהלך הלילה היא על פי התאוריה של דארווין שכאשר הצמח מקבל פחות אור שמש הוא צומח על מנת לנסות ולתקן זאת.
למשל, צמח אשר מוסתר על ידי צמחים גבוהים ממנו ינסה "לעקוף" אותם כדי לזכות ביותר אור שמש.
לפי מה שאני יודע התאוריה הזו כבר הוכחה ומצאו את הגן שאחראי על כך.
ברוב אתרי הגידול שהסתובבתי בהם באמת יש מחלוקת ענקית בנושא
ואני בעצמי הייתי חסיד של 24/0 עד שהחלטתי לקרוא על כל העניין ולבסוף הבנתי כמה טעיתי
בכל מקרה, איכשהו נתקלתי בפורום הזה (לא היה לי מושג שיש קהילה פעילה בארץ) וביומן שלך.
אחלה גידול! מצטער לשמוע על העובש :\