What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

עידכון אל יומן גידול חדש

dooooda

New member
חח סטלן במינימאל ..

The light-independent Calvin cycle uses the energy from short-lived electronically excited carriers to convert carbon dioxide and water into organic compounds

זה בעיקרון מסביר למה צמחים צריכים שעות לילה ומה הסיבה לצמיחה המוגברת בשעות הלילה מאשר ביום..
זה יותר בקטע של מדע מבוסס ולא דעות חלוקות ..
אז זה מסביר למה הצמחות שלי גם כאלה קטנות. כנראה גם מערכת השורשים לא מפותחת ביכלל אני אתחיל לחזור לתסף אם
Root Juich
פעם בשבוע לפחות

בגדול אתה צודק, אבל המשפט הזה לא בדיוק מסביר למה.
הציטוט מתייחס למעגל קלווין אשר אחראי להפיק סוכרים, תהליך זה נקרא גם "תגובת החושך" מפני שהוא אינו זקוק לאור שמש כדי להתקיים.
הכינוי הזה מטעה מפני שכדי שתהליך זה יתקיים הוא זקוק לשלבים מוקדמים יותר בפוטוסינתזה אשר כן זקוקים לאנרגיית השמש ולכן מעגל קלווין מתקיים רק בשעות היום.

לאחר מכן הצמח מפרק את הסוכרים שנוצרו ומפיק אנרגיה שמאפשרת לו לגדול (זה כבר חלק מתהליך אחר אשר מתבצע גם ביום וגם בלילה).

הסיבה לכך שצמחים גדלים יותר מהר במהלך הלילה היא על פי התאוריה של דארווין שכאשר הצמח מקבל פחות אור שמש הוא צומח על מנת לנסות ולתקן זאת.
למשל, צמח אשר מוסתר על ידי צמחים גבוהים ממנו ינסה "לעקוף" אותם כדי לזכות ביותר אור שמש.
לפי מה שאני יודע התאוריה הזו כבר הוכחה ומצאו את הגן שאחראי על כך.

ברוב אתרי הגידול שהסתובבתי בהם באמת יש מחלוקת ענקית בנושא
ואני בעצמי הייתי חסיד של 24/0 עד שהחלטתי לקרוא על כל העניין ולבסוף הבנתי כמה טעיתי

בכל מקרה, איכשהו נתקלתי בפורום הזה (לא היה לי מושג שיש קהילה פעילה בארץ) וביומן שלך.
אחלה גידול! מצטער לשמוע על העובש :\​

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
קצת סלט, אבל סבבה.
ברוך הבא לפורום.

הצמח גדל לכיוון האור (פוטוטרופיזם) ונמתח לכיונו בתגובה להבדלים בספקטרום. בלילה הספרקטרום לא רלונטי כי אין אור ולכן המערכת לא באמת עובדת.
אכן מצאו את הגן שאחראי לפעולה במספר צמחים ובעזרת השתקה שלו בהנדסה גנטית מייצרים לאירופה צמחי בונזאי אינסטסנט - לוקחים נגיד עץ זית, משתיקים לו את הגן שמותח אותו ותוך שנה - שנתיים יש לך צמח בונזאי בניגוד ל30 שנה עם עץ זית לא מהונדס.
אבל יותר חשוב מזה, קנביס לא גדל מהר יותר בחושך. יש לי מגוון צילומי וידאו או סטיל-מושן שמראים את זה.
בשביל למתוח צמח פשוט מרימים את המנורה באינדור או שמים רשת צל באאוטדור. לא צריך שעות חושך.

הצורך בחושך הוא בעיקר הורמונלי והוא חשוב בשלבים מסויימים, ובשלבים מסויימים הרבה פחות.
אבל בתאכלס? חוץ מבייחורים אין שום יתרון ל24 שעות רצופות של אור לעומת 18 שעות (20 באוטומטים) וחבל על החשמל.
עשיתי הרבה השוואות בנושא ויש זנים שמגיבים יותר טוב ופחות טוב ל24 שעות של אור, אבל זה בעיקר בזבוז של אנרגיה כי לא ראיתי זן שהגיב משמעותית טוב יותר למשטר של אור קבוע.

samisomo

Member
אם אני מחמם את הבאדים שיש בהם עובש בסיר עם חמאה אני מאמין שאפשר לצרוך את התוצר הסופי.
החום יהרוג את העובש ומהחמאה שנשארה אפשר לעשות מתעמים.
לא כן?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לא.
הבעיה היא לא שהעובש יתפתח אלא שהוא אלרגני. ויש לו טעם נוראי לחלוטין. וריח נוראי.
פרחים עם עובש זה לפח הרחוק מביתך. אני לא הייתי מתעסק איתם בשום צורה.

samisomo

Member
לא ניסיתי אף פעם את מה שאני הצעתי פשוט חשבתי לעזור.
פעם עשיתי מאפינס שהתחילו להתקלקל אחרי תקופה מסוימת, היה להם טעם באמת רע אבל הסטלה הייתה בסדר גמור.

אז אתה אומר שהעובש בפרחים יכול לקלקל את החמאה?
סתם מסקרן אותי כל העניין הזה.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הוא יכול לדפוק לך את הבריאות גם בלי לקלקל את החמאה

Latest posts

Latest posts