What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

אהלן חברים, יעוץ לפני גידול

MrTY

New member
אהלן חברים, יעוץ לפני גידול

קניתי אדמה מהום סנטר (3 שקים של 10 ליטר) + קומפוסט 25 ליטר.
רציתי לדעת אם כדאי להוסיף עוד דברים לאדמה על מנת להימנע מדישון.
עוד דברים שכדאי לי לדעת? עירבוב ביחס של 1:1 כן?
תודה.
ד"א גידול חוץ

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני לא מכיר את האדמה שלהם.
מיקס טוב זה שק 70 ליטר אדמה של טוף מרום גולן, שק 50 ליטר של קוקוס פרלייט מחנות הידרו ושק 50 ליטר של קומפוסט איכותי.
אתה יכול להוסיף אוסמוקוט פלוס בחצי מינון ממה שעל האריזה וככה בכלל אתה מפחית את הדישון.

עדיף לך עציץ גדול עם מיקס אדמה שכזה, 20 ליטר ומעלה.

MrTY

New member
אפשרי גם לחפור באדמה ולהכניס את העציץ? או שעדיף לי כבר לחפור ולמלאות בתערובת?
מה שטוב בלהכניס את העציץ לאדמה זה שהצמח יהיה מנותק (כמעט) לגמרי מהאדמה ה"רגילה"

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אם האדמה סבבה, לחפור ולמלא בתערובת.
אם האדמה חרבנה, לשים בעציץ מעל האדמה. אם זה גרילה אז בתוך האדמה עם הגבהה מתחתית החור לניקוז למשל עם שכבה יפה של פרלייט או חול. (פרלייט נראה חריג אבל חול כבד)

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אתה מוזמן לפתוח פתיל מסודר לגידול שלך עם פרטי הגידול בהודעה הראשונה בצורה מסודרת וככה אם יש לך שאלות יהיה אפשר לראות גם את כל מה שהיה בעבר ולהגיע לתוצאות מושכלות יותר.

MrTY

New member
כן אני כניראה יעשה את זה, בעיקרון אני רק מחכה שיתחיל המזג אוויר החם כדי להתחיל משהו וזה יהיה בטח רק שבוע הבא.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אם אתה מוסיף הרבה דשן וקומפוסט עדיף לתת לתערובת לשבת כמה שבועות שתתחממם ותתקרר (תהליכי קומפוסטציה) בלי שהזרעים בה.

Leon30036

New member
אהלן כולם, ופונז המלך בפרט...
אם המצע שלי מאוד מאוורר עי 45% אדמה טוף גולן
ו45% קוקוס פרלייט ועוד 10% הומוס האם עדיין יש צורך בקומפוסט?
מה גם שאני מוסיף דישון בהשקיות (ביוביז)

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אתה יכול להוסיף עוד 15% קומפוסט וקצת דשן בשחרור איטי ואז לא יהיה צורך בביוביז.
אבל במצב הנוכחי לא אמורה להיות בעיה עד שתגיע לאמצע הפריחה ותגלה שהדשן פריחה של ביוביז זבל ותחליף לדשן אחר.
אבל אתה יודע מה אומרים - כל דבר בזמנו ;-)

Leon30036

New member
אני יודע...
טעויות של מתחילים.
תודה שזה מדהים איך כולם נופלים איתם...

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני כרגע משתמש בדישון אורגני, אתה יכול לראות ביומן שלי.

אם מבקבוק אז ביונובה סופרמיקס סויל

MrTY

New member
פונזי יש דרך להימנע מדישון בכלל בגידול? מה מוסיפים לאדמה מלבד קומפוסט שיועיל בזה?

IsraGanja

New member
שלום לכולם,
חדש כאן, אבל עם קצת ניסיון, בגידול גרילה.
הדבר הכי טוב הוא לחפור בור באדמה. אם אתה מתחיל איתן עכשיו, אתה צריך בור שיהיה לפחות בעומק ורוחב של פח אשפה גדול (אלה השחורים). ותביא בחשבון שהוא בקלות יכול להגיע ל 2 מטר גובה אם הוא סטיבה. גם אינדיקה יצא ענק , אם תתחיל מעכשיו.
אחרי חפירת הבור תכניס לתוכו שקית אשפה גדולה ותחורר אותה טוב טוב מלמטה, חורים גדולים עם קילשון, כדי שיהיה ניקוז טוב של המים.
אופציה נוספת היא לדחוף את פח אשפה שחור כמה שאפשר עמוק באדמה, אם האדמה שלך סלעית וקשה לחפור. כמו אצלי. ואז יוצא שיש לי בערך חצי פח אשפה באדמה והשאר מעליה.
מה שחשוב זה שהשורשים יהיו מתחת לאדמה כדי לא לסבול מחום.
את החלק של הפח שבולט מהאדמה תעטוף בקרטון, כדי שלא תהיה שמש ישירה על הפלסטיק.
לא יודע מה לייעץ לגבי דישון, אני הסתדרתי יפה עם ביו ביז אורגני, אבל אין לי ניסיון עם אחרים.
וכמו שאמרו מעלי, חשוב מאד שהאדמה תהיה אוורירית עם כמות מכובדת של פרלייט.
כמובן שאם המקום שלך לא יוכל להסתיר צמח גדול, אז עדיף שתחכה עם ההנבטה לעוד כחודש. תגדל אותו בבית עד לגובה 20 ס"מ ותוציא אותו לבורות של 30 ליטר בערך

בהצלחה

MrTY

New member
אהלן חברים, חזרתי עם עדכון.
חפרתי בור רחב ועמוק יחסית באדמה ונכנס לשם בסביבות ה-70 ליטר של אדמה (אחרי הוספה של "אדמת קומפוסט" שמצאתי בגינה), אני שותל אוטומטים אז הגודל בור לא הכי נחוץ לי במילא עוד חודשיים וחצי כבר לא יהיה שם צמח.
זרע אחד הונבט ונשתל (או הוזרע? :O) הוא כרגע בגובה של 6-7 ס"מ מעל האדמה, השני (העתידי) מונבט ברגעים אלה עם זנבון קטן כניראה שכבר מחר הוא יהיה כשיר לזריעה (או שתילה).
שמתי לב למשהו מוזר בצמחון שגדל לי, שתי העלים הגדולים/העגולים נוטים כלפי מעלה שאחד מהם ממש נוטה, אני צריך לדאוג? יכול להיות בגלל שהוא מחפש את השמש? בשעה כזאת וגם בבוקר אין שמש ישרה על הצמח בגלל צמחים אחרים אולי בגלל זה?
תודה!

orev

Active member
שני העלים הראשונים שמופיעים על הצמח - קולטידונים

מז"א אחד מהעלים ממש נוטה לך ? כל הצמח נוטה לכיוון מסויים או שזה רק אחד העלים ? יכול להיות שזאת הגנטיקה של הצמח...

ב70 ליטר אתה יכול לגדל שיח לא רע בכלל... מקווה שלא שברת את הגב בלחפור את הבור הזה :tiphat:

MrTY

New member
שני העלים הראשונים שמופיעים על הצמח - קולטידונים

מז"א אחד מהעלים ממש נוטה לך ? כל הצמח נוטה לכיוון מסויים או שזה רק אחד העלים ? יכול להיות שזאת הגנטיקה של הצמח...

ב70 ליטר אתה יכול לגדל שיח לא רע בכלל... מקווה שלא שברת את הגב בלחפור את הבור הזה :tiphat:

הגב היה כבר שבור :dance013:
אני הולך לשים שתי צמחים בבור הזה (עשיתי אותו רחב) יש עם זה איזה בעיה?
הצמח עצמו קצת מכופף לכיוון של השמש מה שנראה לי נורמאלי, אבל העלים עצמם הקולטידונים (מעכשיו מתחיל להשתמש בזה :) ) מכופפים למעלה.
אין בעיה בצבע של העלים או משהו אז זה נורא מוזר לי.