What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

A szabadban,bármi megtörténhet!

God_Speed

Member
Mindig azt hiszi az ember hogy ennél faszabb hely nem is lehetne. Aztán mégis csak megtalalja valaki! Aztán jön a matek mikor hogy láthatta meg hogy po éppen a szüret előtt ollózta le. Vanna ám gonosz emberek. Csirkehalo zorg sörös doboz lassan úgy hangzik hogy google maps-en megkeresem! A 2meteres susnya amiben te nehezen találod meg 2x egymás után én arra gondol azt hogy nem rossz. Nekem eddi a vadócka és az hogy mindig kivittem a kutyát oda jelölt kulazott tavoltartotta az Őzet de nem a falopos cigokat!

vazsi

Member
Ha nagyon sok a vad, védekezhetsz ellene másképpen is. Nekem idén olyan a helyem, hogy 2méteres gazosba valahol egy felülről nézve tojás alakú hely (kb 3X2méter) a kert háromnegyedét szúrós bokrok veszik körül, a többit meg átláthatatlan gaz meg csalántenger, csak gugolva tudok bemenni a bokroktól, 2 bejárat van, de elfogom azt is torlaszolni feltűnésmentesen száraz kidőlt fákkal, amiből elég sok van a környéken. Na ezen nem hiszem, hogy egy állat szívesen átjárna, még talán ember se. :) Szóval meg lehet oldani úgy is, hogy természetesnek tűnjön, ellenben egy nagy kerítéssel, ami nem nőhetett csak úgy oda :) Igaz, hogy így csak kb napi 6-7 óra fényt kapnak, ami nem túl sok, de valamit valamiért. :) Ha melóhelyen nyomod, annak lehet olyan hátránya, hogy ha buksz, akkor tuti buksz. De ne így legyen. Magok megérkeztek? :)

ZoldOvezet

Active member
Ha nagyon sok a vad, védekezhetsz ellene másképpen is. Nekem idén olyan a helyem, hogy 2méteres gazosba valahol egy felülről nézve tojás alakú hely (kb 3X2méter) a kert háromnegyedét szúrós bokrok veszik körül, a többit meg átláthatatlan gaz meg csalántenger, csak gugolva tudok bemenni a bokroktól, 2 bejárat van, de elfogom azt is torlaszolni feltűnésmentesen száraz kidőlt fákkal, amiből elég sok van a környéken. Na ezen nem hiszem, hogy egy állat szívesen átjárna, még talán ember se. :) Szóval meg lehet oldani úgy is, hogy természetesnek tűnjön, ellenben egy nagy kerítéssel, ami nem nőhetett csak úgy oda :) Igaz, hogy így csak kb napi 6-7 óra fényt kapnak, ami nem túl sok, de valamit valamiért. :) Ha melóhelyen nyomod, annak lehet olyan hátránya, hogy ha buksz, akkor tuti buksz. De ne így legyen. Magok megérkeztek? :)

Nincs lebukás én biztos vagyok benne emberrel nem kell foglalkoznom....:) nekem kb 8-10 orat suti a nap,de a nyulak őzek gazya,sajnos nem..dhl àtküldte elv az elektronikus adatokat..nemtom milyen fàzisba leet,mert semmi konkrét infó nincs rólla :(

ZoldOvezet

Active member
Húh,összeírom eddig mim van,csak hogy legyen is benne valami...:) majd ha megérkezett minden a csíráztatás előtt szertnék feltenni,egy csoportképet...de a legjobban a magokat várom :(

Van
-2x1liter Wuxal Super.
-2x50 liter B florimo ált.
-10 liter perlit. (0-2mm) ehhez még venni fogok...
-3 db 650-grammos kókusztégla. Ehez is kell még 2 szerintem..de majd látjuk..
-Jiffy Easy12 hajtatótálca.
-50 liter mulcs
-6 db 1,5 literes cserép.

A Pk oldatot még nem vettem meg,szerintem az ráér egy darabig..:D

Ki mit mond?!:D

grower's

Member
Húh,összeírom eddig mim van,csak hogy legyen is benne valami...:) majd ha megérkezett minden a csíráztatás előtt szertnék feltenni,egy csoportképet...de a legjobban a magokat várom :(

Van
-2x1liter Wuxal Super.
-50 liter mulcs

Ennyi elég lesz kezdetnek:biggrin: +trágyát keverhetsz majd kintre a földhöz az nem árt.

ZoldOvezet

Active member
Ennyi elég lesz kezdetnek:biggrin: +trágyát keverhetsz majd kintre a földhöz az nem árt.

szerintem már fölösleges felkeverni...ennyi időre..jövőhét utáni hét végén,ha isten is úgy akarja és megélik az első átültetést,gyökérfejlődés után vágom ki őket...:D ha lemegy ez a kör, akkor csinálok egy teljes talajcserét nem cécózok...fem-eseket ültetek...majd azok esetleg kapnak a szmarha trágyából...de ezek az autók már biztosan nem..pedig azt is kaphatnék vagy 3-4 zsákkal,ha volt főnököm hazajön Románból a hétvégén...:)

iwantmorebuds

Active member

Van
-2x1liter Wuxal Super.
-50 liter mulcs

Pk-ig van meg kb 2,5 honapod :D
Mulcs nemhiszem h kell, kinntre termeszetes dolgokkal mulcsolunk bar a tyukhalo utan vegulis lehet sarga fenyomulcs is :D vagy milyen mulcsra gondoltal?
Arra majd figyelj hogy idoben keruljenek a vegleges helyukre. Bar a masfeles cserepben azert lesz ideje

Last edited:

ZoldOvezet

Active member
Pk-ig van meg kb 2,5 honapod :D
Mulcs nemhiszem h kell, kinntre termeszetes dolgokkal mulcsolunk bar a tyukhalo utan vegulis lehet sarga fenyomulcs is :D vagy milyen mulcsra gondoltal?
Arra majd figyelj hogy idoben keruljenek a vegleges helyukre. Bar a masfeles cserepben azert lesz ideje

Igen beszéltuk ezt ha már valakivel vagy csak àlmodtam,mert nagyon reggel van még de ha kinővi akkor levirágzik :D a mulcsot azért,hogy ne szàradjon majd ki a földbe és a fenyőkéregnek azt mondják van egy olyan hatóanyaga amely víz hatására kiválik részben gyomirtó is..de ez csak mítosz :)

GK_420

Active member
Hát én nem javaslom az ilyen tájidegen mulcsozást. A környező talajon lévő száraz növények tökéletesek és hozza a "csak odanőtt" érzést. 2 liter wuxal kertész pályafutásod végéig elég lesz kb. :D Az nagyon sok!
Kintre felesleges túl sok perlit...meg a kókuszt is számold majd ki hány literre ázik majd fel mielött bevásárolsz.

ZoldOvezet

Active member
most,hogy így felkérdezted...lehet igazad van xD de nem számít már semmi....a csomag (Magyar Posta végre...):

2016.07.05
18:29
Item information :
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country

2016.07.06
05:46
Item information :
Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange

2016.07.06
06:34
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad

2016.07.06
08:00
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad

God_Speed

Member
Hát az a mulcsos mítosz szerintem tényleg csak mítosz, és valóban tok felesleges! Magok miatt ne stresszelj biztos megjonnek, türelem! Legközelebb menj ki a sógorokhoz és nincs vele gond! A földkevereked gondold végig jól mert túl sok perlit meg kókusz és állandóan rohanhatsz a kannaval locsolni. Ha teheted készítsd elő a terepet mielőtt mész ültetni legalább látod ha jártak arra vádak akármi.

ZoldOvezet

Active member
hát ezt most nem értem,a kókusz bennt tartja a nevességet nem?:D azért dagad meg..meg a perlit is vesz fel...:D

DonJoo

Member
Na de ha fényt kap a közeg hónapokon keredztül,mármimt intentzív napsütést,akkor kiszarad egy idő utan...érted ha egy pohar vizet teszel ki ,abbol is elpárolog a víz egy idő utan :D
Nálam a zöldségek le vannak mulcsozva és mindíg nedves alattuk a talaj,ahova nem tettem ott cserepesre szarad.

God_Speed

Member
hát ezt most nem értem,a kókusz bennt tartja a nevességet nem?:D azért dagad meg..meg a perlit is vesz fel...:D

Van igazság abban amit mondasz, kókusz azért is dagad meg mert preselve van viszont ami fontosabb az hogy lazábbá teszik a talajodat főleg a perlit jó levegős lesz viszont ezáltal kevesebb vizet is tud hosszútávon magában tartani, könnyen gyokeresednek bele és nehezen tomorodik be az egész. A föld főleg ha agyagos na az tartja a vizet rendesen csak ha kiszarad olyan lesz mint egy cserépedeny azt már annyira nem kedvelik a gyökerek. Ezért elengedhetetlen a talajtakaras! Túl sok belőlük és minden nap mehetsz locsolni!