What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

360W LED Grow Organic

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
hahaha eu as vrea sa invat sa fac totul 100% organic cum ar face-o natura

Cum 'ar face-o' ? Sau cum o face ?

Pai e foarte simplu : deschide ochii si priveste natura. Cand ai o nelamurire legata de o problema cauta raspunsul afara, in natura. E simplu. Trebuie doar sa te integrezi si sa intelegi ca nimic nu se pierde, totul se transforma.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Omul inca crede ca exista "o reteta" pentru organic, cand de fapt e vorba mai mult de un balans intre elemente. Cand o sa scape de perceptia asta gresita probabil va putea sa mearga pe observat si imitat natura.

Cruzito

Member
Stiu ca totul e degradabil si se transforma da nu stiu fiecare cu ce ajuta. E simplu sa cumperi sticle si pungi cu produse care contin tot ce are nevoie o planta. Da cum faci sa inlocuiesti asta sa o faci natural. Faci un compost bun cu ce ai prin casa da mai departe ce mai pui in el sa fie viu sa ofere tot ce are nevoie planta. Mai am pana inteleg cum functioneaza natura

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tocmai de aia trebuie sa citesti niste carti. Incepi cu one straw revolution, teaming with microbes, apoi teaming with nutrients.

itsmehigh

Member
Si uite ca am niste probleme... Poate ma ajutati si pe mine.
Pana ieri au crescut foarte bine, ieri mai spre seara le-am udat cu apa imbuteliata, plata, ph 8... Cu 5 zile inainte le udasem tot cu aceeasi apa imbuteliata, la care am adaugat orgatrex si bactrex conf. intructiunilor, ph-ul a coborat la 6.3.

Plantele se prezinta in starea asta de maxim 6 ore, cu exceptia lui Hashberry, la care voi detalia mai jos.

Frunzele toate sunt lasate, culoare usor deschisa, dar nu stiu ce semnifica reactia care o au plantele unde e vorba de crestere noua ( parca s-au retras, ca si cum s-ar inchide in loc sa se deschida ).
Primele 3 sunt imaginile cu cazul de mai sus, ultima e cu Hashberry.

Hashberry a avut probleme de la inceput, a fost afectata de catre ionizator, ciudat fenomen si ala ( apareau pete maro pe frunze, care usor se extindeau, doar 2 plante au fost afectate, cele din apropierea ionizatorului ). Frunzele afectate le-am inlaturat, erau varza in proportie de 50%. Acum sunt foarte aspre la atingere si pare ca cresterea sa fi incetinit drastic.

Sa fie de la apa imbuteliata? Sa fie de la solul guanokalong complete mix?

Attachments

• DSC_4338.jpg
    DSC_4338.jpg
    96.9 KB · Views: 35
  • DSC_4339.jpg
    DSC_4339.jpg
    73 KB · Views: 30
  • DSC_4341.jpg
    DSC_4341.jpg
    68.2 KB · Views: 28
  • DSC_4340.jpg
    DSC_4340.jpg
    49.3 KB · Views: 33

itsmehigh

Member
In dimineata asta plantele si-au revenit usor, adica frunzele sunt in pozitie normala, dar inca e prezenta respectiva reactie, cum am incercuit in pozele de mai sus. Cred ca e de la apa imbuteliata. Am vrut sa ud cu apa de la robinet, dar am masurat EC-ul acum 5 zile si mi-a indicat 1.2, azi e 0.7, tre sa fac rezerve :) Nu stiu cum fluctueaza asa de mult, probabil ca sunt lucrari de salubrizare in zona mea. Stiu ca mi-au taiat apa acum 1 sapt vreo 8 ore...

Totusi, niste pareri?

Ps. : stiu explo apa aia cu ph de 8, mi-ai zis tu sa nu foloesc, dar nah, trebuia sa incerc :bump:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Fiind ceva ce nu mi se pare ca am mai intalnit, (desi nu e foarte clara problema in pozele tale), as zice ca e de la ionizator. Dar poate fi de la un mix de cauze. In postul de mai sus descrii 2 mari greseli. Si ca sa Afli care e problema trebuie sa rezolvi greselile astea treptat pana nu mai exista, ca sa fie mai usor de identificat problema pe viitor.

-Ionizatorul nu se tine langa plante. Aerul de la ionizator nu trebuie sa ajunga la plante. El se foloseste pe exhaust. Bine ar fi sa dai aerul direct afara, ca sa nu ajunga nici la plamanii tai.
-Apa imbuteliata cu PH 8 s-ar putea sa fie buna sa o bei tu, dar s-o dai plantelor in nici un caz. Aia sau orice apa imbuteliata.

Dar am si eu o intrebare..
Intrii in growroom, observi ca plantele de langa ionizator au frunzele varza. Nu e logic sa scoti ionizatorul de acolo? Mie asa mi se pare.

itsmehigh

Member
Fiind ceva ce nu mi se pare ca am mai intalnit, (desi nu e foarte clara problema in pozele tale), as zice ca e de la ionizator. Dar poate fi de la un mix de cauze. In postul de mai sus descrii 2 mari greseli. Si ca sa Afli care e problema trebuie sa rezolvi greselile astea treptat pana nu mai exista, ca sa fie mai usor de identificat problema pe viitor.

-Ionizatorul nu se tine langa plante. Aerul de la ionizator nu trebuie sa ajunga la plante. El se foloseste pe exhaust. Bine ar fi sa dai aerul direct afara, ca sa nu ajunga nici la plamanii tai.
-Apa imbuteliata cu PH 8 s-ar putea sa fie buna sa o bei tu, dar s-o dai plantelor in nici un caz. Aia sau orice apa imbuteliata.

Dar am si eu o intrebare..
Intrii in growroom, observi ca plantele de langa ionizator au frunzele varza. Nu e logic sa scoti ionizatorul de acolo? Mie asa mi se pare.

Multumesc pentru raspuns. Ionizator am folosit si grow-ul trecut, acelasi model, doar ca de data asta am schimbat filtrul, am pus unul nou. Si grow-ul trecut, tot 2 plante din apropierea ionizatorului au avut mici probleme pe cateva frunze, dar cam atat, nu au fost probleme de dezvoltare.

De ce zici ca aerul de ionizator nu trebuie sa ajunga la plante? Stiam ca doar generatorul de ozon ar face ceva probleme... Similare, intr-adevar :) Dar ce sa aiba cu mine? Adica cu plamanii mei, pe el scrie ca poate fi pus in camera bebelusului :laughing:

De aseara am scos ionizatorul din functiune...sa vedem...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Apa imuteliata contine de obicei cantitati mari de saruri de sodiu, iar plantele nu se prea dau in vant dupa sodiu (au nevoie de el, dar in cantitati nu asa de mari).

itsmehigh

Member
Apa imuteliata contine de obicei cantitati mari de saruri de sodiu, iar plantele nu se prea dau in vant dupa sodiu (au nevoie de el, dar in cantitati nu asa de mari).

Aia ma gandeam si eu ca e cauza... Asta e analiza apei conf. ambalajului:

Calciu: 44,4 mg/l
Bicarbonat: 124 mg/l
Sodiu: 5,3 mg/l
Clor: 5,5 mg/l ( am lasat sticla deschisa 24h inainte sa ud ).
Dioxid de siliciu: 9,7 mg/l
Magneziu: 6,7 mg/l

Se observa clar lipsa fierului, cred ca datorita gustului care s-ar simti mai puternic la apa imbuteliata. Oricum, lectia a fost invatata, no more bottled water! Prima si ultima data :joint:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
deci practic aia nu e apa cu ph8, ci pus bicarbonat in ea ca sa para buna pentru cei ce vizeaza produse sanatoase. rip-off! :D
ionizatorul tot 0³ creeaza, precum generatoarele de ozon, doar ca il creeazi prin ionizarea aerului. cred ca se considera ca sporii si bacteriile ce pot exista in aer pot fi mai daunatoare decat aparatul in sine, si de aceea este recomandat pentru purificarea aerului. in spitale, azile etc., as zice si eu ca beneficiile sunt mai mari decat efectul negativ cumulat in timp, acasa.. dupa parerea mea, nu prea. am folosit si eu o vreme in smokeroom, pana sa studiez mai mult fenemenul si sa imi dau seama ca mai bine ventilez camera decat sa bag ionizatorul. la plante nu aduce nici un beneficiu, deci nu vad rostul lui. singurul uz legat de growing este ca masura suplimentara de siguranta, pus dupa filtrul de carbon, in caz ca acesta are scapari de miros. ai gasit tu si alte motive sa il folosesti in growroom?

itsmehigh

Member
l-am folosit decat 2-3 luni pentru purificarea aerului din camera de crestere, am sperat ca poate mai taie din miros, neavand atunci filtru de carbon, dar nici vorba :)

itsmehigh

Member
Salutare dragilor. In primul rand, Sarbatori fericite :) :santa1:

Si update-ul saptamanal, din nou in graba. Plantele sunt pe drumul cel bun... Duminica le trec pe 12/12. si iu sun

Attachments

• toate.jpg
    toate.jpg
    81.5 KB · Views: 27
  • hb si oe.jpg
    hb si oe.jpg
    77.5 KB · Views: 40
  • x2.jpg
    x2.jpg
    75.1 KB · Views: 33
  • critical.jpg
    critical.jpg
    80 KB · Views: 34
  • bs si dp.jpg
    bs si dp.jpg
    76.8 KB · Views: 34

itsmehigh

Member
Si cam asa arata dupa 2 zile de 12/12 . Se vede clar ca au fost probleme de pH, mai ales la Orient Express si Hashberry. Dar e bine, isi revin, am udat si ieri cu o doza redusa, pH ajustat la 6.7 cu otet natural de mar alb.

Ne auzim la anu, fericiti sa fiti!

lovepotion

Member

Cred ca te-ai grabit cu 12/12 , plantele tale nu arata pregatite de floare... top-urile par proaspete , deficiente de Ca si Mg daca nu ma insel (probabil din cauza PH-ului).
Atunci cand te decizi sa bagi in floare, plantele trebuie sa fie sanatoase tun altfel se va reflecta in calitate/cantitate si cum va decurge flower-ul mai departe...
Ia-ti un PH Down si renunta la otetul ala ... poti face si un test dupa ce ai reglat PH-ul cu otet sa vezi ce valoare are dupa 24h , vei fi surprins :)

P.S Tot ce am spus e parerea mea personala si nu trebuie luata ca atare.

Salut. Si eu folosesc otet. Pare ok pana acum, nu am avut probleme cu ele din cauza asta, cii doar din cauza phmetrului necalibrat. Cat despre fete par destul de flamande. Le-ar prinde bine niste azot

itsmehigh

Member
@ lovepotion multumesc de sfaturi, dar te inseli. am luat mai multe in calcul cand am decis sa trec pe 12/12, clonele au fost mai mult decat pregatite, iar cu semintele asta a fost planul initial. Vei observa in pozele de mai jos... Otetul se poate folosi cu succes atunci cand cultivi in sol, dar intr-adevar nu este stabil in sistemele hidroponice. Sa folosesc un pH down este exclus, doresc un grow organic, vietatile si toate cele din sol sunt importante pentru plante :)

@urban, au mai mult decat suficient.

In ultimele zilele am observat 1 bucata white fly si una bucata mealybug. Le-am indepartat imediat, dupa care am facut verificari zilnice sa nu se extinda ( m-am uitat si dupa oua, dar nimic ). Am facut un tratament cu apa oxigenata + dish soap, urmand ca maine sa repet tratamentul cu ceva piretrum. Nu am mai vazut nimic suspect... Plantele cresc bine cu apa de la robinet, declorinata, am facut niste provizii cu apa EC 0.7, pH-ul 8.3 , ieri am udat cu pH de 6.1, o doza usoara de orgatrex la care am adaugat bacteriile benefice si vreo 15ml de otet la ~8L de apa.

Clonele au dat semne de flower acum 3-4 zile, plantele din samanta, se pregatesc :) Le-am facut o usoara defoliere tot acum 2 zile, si ieri am curatat budsite-urile care nu pareau ca vor sa ajunga la suprafata.

Am facut doar 2 poze, urmand ca in viitor sa fie mai detaliate.

Plantele la 1 saptamana de 12/12:

P.S. : La multi ani!!!! :party:

Latest posts

Latest posts