What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Kaszana Panowie, overgrow zamkniete!

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Wlasciciel aresztowany, serwery zarekwirowane, koniec milej zabawy, ja pierdole.

Strasznie mi przykro.

pozdr, kov

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
pszejebane!!!

stolica wszystkich forum jest zamknienta.niemoge uwiezyc

"nezamawial bym nasion z canady"

peace

G

Guest

jak to kurwa ;/ ja w to nie wierze !!!!

Tam jest tyle danych, że kupa ludzi może iść do pudła na długie lata !!!

No jak to teraz będzie bo ja sobie tego nie wyobrażam... jak powyciągają logi i po IP dojdą kto skąd to jesteśmy wszyscy ugotowani !!

kov, powiedz że się myle ... prosze

[*]

peace

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
niedlugo wszystko sie wyjasni.
narazie niech nikt nie panikuje bo to bez sensu.hehe

ip to mogo sprawdzic kiedy chco. same og forum niemoze byc powodem jego zamkniencia, forum jest legalne. tu pewnie chodzi o cw one chodzily natym samym serveze. tam spszedajo nasiona. ci mysle powinni sie marwic co na cbay kupujo nasiona.
wszystko niedlugo sie wyjasni, i napewno wruci do normy.

peace

kov

Hot Cargo ma racje, w tej chwili nie ma powodow do obaw o siebie.

Lepto mylisz sie, nikt nie wyciagnie twojego IP, IP w OG wygasa po 15 minutach od wylogowania. Wystarczylo zeby wylaczyli serwer i tak sie stalo.

Poza tym, hehee, jestesmy male pikusie z naszymi malymi growami. zadna policja swiata nie bedzie w stanie odszukac paru pikusiow z Polski.

Overgrow pewnie wroci do normy za jakis czas, tak wiec chlopaki nie usuwac kont bo to nie ma sensu, sadzic, palic, zalegalizowac!!!, przynamniej w internecie jestesmy wolni!

Pozdr, kov

G

Guest

no to ladna pizda swiatowy zbior informacji o growingu poszedl sie jebac

T

technoMAXgrower

Zyje nadzieja ze Overgrow stanie na nogi. Dobrze ze jest chociaz gdzie pisac, trzeba bedzie tutaj sie zadomowic i stworzyc
cos w rodzaju ''Polanda'' z OG. Zarzucajcie jakies zdjecia zeby sie rozweselic trzeba rozkrecic te forum.

pok

New member
babilon kiedys i tak upadnie

co do forum, mi sie wydaje ze zdjecia i teksty nie moga byc dowodem bo latwo sie mozna ich wyprzec nawet jak maja nasze ip

jedyne co moze zrobic policja to przekazac zapis theradu polskim wladzom ale to raczej nic nie da, martwia mnie tylko PMy, mam nadzieje koledzy ze wywalaliscie PMy, jednak szansa ze ktos za to oberwie jest marginalna, trzeba zapalic za OG ;)

kov

To prawda pok, nasi ludzie sa nie do ruszenia. Zreszta, jak powiedzial Hot Cargo, tu nie chodzi o Overgrow tylko o inna firme handlujaca nasionami, ktora byla na tym samym serwerze.

PM'y -o nie juz bym sie troche bardziej martwil, ale trudno mi sobie wyobrazic ze ktos bedzie po kolei odczytywac PM'y ponad 100tys userow zeby znalezc pojedyncze dane rozsiane po calym swiecie.

Najgorzej to to ze tracimy dostep do StrainGuide i tony znakomitych informacji o growingu, ale i tu na ICMagu te informacje sa.

na szczescie ICMag serwer jest w Holandii.

pozdr, kov

cheech and bong

Active member
OG na pewno powstanie z popiolow zbyt duzo ludzi by na tym stracilo mysle ze ci wielcy jak BOG, Gypsy, Lothar i inni beda dzialac w tym kierunku zeby wszystko wrocilo do normy. OG przeciez nie bylo tylko i wylacznie zrodlem informacji ale takze reklamy i kasy co dla niektorych wiec mysle ze tak latwo broni nie zloza

greengirl

Active member
Witam wszystkich. Z początku podchodziłem do OG z rezerwą, dla mnie przez większość czasu najważniejszy był hyperreal, można powiedzieć, że wychowałem się na nim, że dzięki niemu i jego użytkownikom poznawałem świat magicznej rośliny, jaką jest konopia. Później był przestój, a wraz z nim poszukiwania czegoś innego. Tak trafiłem na OG, które pozwoliło poszerzyć horyzonty, poznać nowe sposoby i metody uprawy, czytać posty osób, które u tej dziedzinie wiedzy siedzą od lat. Wymiana doświadczeń, dialog, możliwość zaprezentowania się stanowiły o jego bardzo dużej wartości. Jeszcze bardziej się w to wciągnąłem. Być może nie było widać tego w postaci moich postów, być może nie byłem zbyt aktywny, ale zaglądałem tam codziennie starając się nie przegapić żadnego posta z najaktywniejszego threadu (wszyscy wiedzą, o czym mówię).
Te parę dni przerwy w funkcjonowaniu forum uświadomiło mi, jak wielkie znaczenie miało ono dla mnie, jak dużo znaczyło. Dlatego też wczoraj z wielką ulgą przeczytałem wczoraj słowa Kova o zaledwie kilkudniowej przerwie, czekałem, aż forum zacznie na nowo tętnić życiem. A tu koniec, może nie zupełny, ale koniec.
Pozostaje mieć nadzieję, że wszystko to, co najwartościowsze wróci kiedyś i będzie ogólnie dostępne dla wszystkich pragnących pogłębiać swą wiedzę, i że nikt nie ucierpi z powodu przejęcia przez niepowołane osoby materiałów zgromadzonych na serwerach OG.
pozdrawiam wszystkich
trzymajmy się razem

greengirl

G

Guest

Jak wszyscy wiem w ciogu ostatnich dni stalo sie co strasznego,sam jak i pewnie wy jestem zszokowany.Pomijajoc straty informacji na temat growingu zawarte na overgrow caly czas snuje mi sie w glowie pytani-Czy mamy sie czego obawiac? Moze zajmiemy sie tematem bezpieczenstwa userow OG bardziej szczegulowo niz puste zapewnienia ze wszystko jest wporzotku (sory kov ;) ),wystarczy spojrzec jakie so reakcje na angielskojezycznej czesci forum.Trudno sie temu dziwic,bespieczenstwo masy ludzi jest zagrozone.
-Temat bezposreniego wyciogniecia naszego IP z serwera OG mamy zalatwiony-logi kasujo sie parenascie minut po wylogowania sie urzytkownika
-Jesli chodzi o PMy tez nasze rozwarzania nawiele sie niezdadzo,wszystko zalerzy od tego czy gdzies w skrzynce jakiegos znajomego nielerzy przypadkiem nasz adres i czy policja na niego nie "wpadnie"
-Natomiast bardzo interesujo mnie adresy mailowe niejako przypisane do naszego konta.Kov-wiesz cos o nich?czy so one jakos szyfrowane? Dziwny by mi sie wydawal fakt ze ktos trudzil by sie zeby na serwerze niezostalo nasze IP a zapomnial o adresach mailowych ktore nas calkowicie obnazajo z prywatnosci.

-HOT CARGO -moglbys opisac sytuacje aresztowania Mark Emery? Czy wtedy rownierz zostal zabespieczony server cannabisculture ?

Szukam jeszcze info o liczbie aktywnych userow na OG bo spotkalem sie w ostatnich dniach z roznymi liczbami.Czy dobrze pamietam ze wszystkich (nietylko udzielajocych sie ) bylo troche ponad milion ?

Dla wotpiocych ze pisanie na forum jest calkowicie legalne- instruujoc kogosw ktoro strone ma byc zwrucony kielek ziarna wsadzanego do ziemi nirobisznic innego jak namawiasz go do przestepstwa.Jest jeszcze cos takiego jak propagowanie narkomani ale niemam o tym dokladnego info wiec niebede sie wypowiadal ;)

PS Tylko niepanikujcie ;)

Zaniepokojony :badday:

Last edited:
G

Guest

Jeszcze jedno

Niwiem czy jest o tym info na icmagu ale aresztowany w Australi zostal ruwnierz FET-member HG 420.Jest to czlowiek zwiozany z Spice Brothers Seeds.Niemam pewnosci czy te sprawy so powizane ale sodze ze tak.

HOT i KOV-bardzo prosze o komentarz do wczesniejszego postu

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
emery ,chce dea go w usa sondzic, sprawa jeszcze sie ciongnie znim. ale za spszedawanie nasion go zamkneli.
tutaj dowiemy sie niedlugo co bendzie dalej z og. ale mysle ze napewno wruci. wszyscy sie martwio.
ale pamiejtajcie to niekoniec swiata,hehe
nigdy ,nigdy nieda sie nas wszystkich zatszymac,
bylismy dawno pszed og i bendziemy zawsze po

peace

kov

zaniepokojony said:
-Natomiast bardzo interesujo mnie adresy mailowe niejako przypisane do naszego konta.

Nie wiem czy zauwazyles ze przy rejestracji na OG nie byles poproszony o potwierdzenie "confirmation" swojego konta. Zostalo ono wiec zarejestrowane, ale dostepne jest tylko z twojego poziomu zabezpieczonego twoim haslem, admin na OG nigdy twojego maila nie poznal. Byc moze mozna zlamac twoje haslo ale jestes pikusiem spoza systemu karnego Ameryki Polnocnej. Co prawda sa jakies umowy z Unia Europejska, ale co do realizacji to bym sie nie przejmowal.

Poza tym twierdzi sie ze cala sprawa dotyczy nie OG ale Heaven Stairway - dilera pestek, prowadzonego (moze nie na tym samym serwerze - bo tu informacje sa niejasne) przez niejakiego RC. W zasadzie wszystko moze wskazywac ze atak jest skierowany przeciwko amerykanskim growerom, na kanadyskim terytorium, z podpuszczenia amerykanskich sluzb.

Emery'ego wsadzili na krotko, wypuscili za kaucja. nie wiem czy jego serwer zostal zatrzymany, jednakze strona CannabisCulture nie padla, dziala caly czas, ludzie postuja.

Moze i pisanie oraz instruowanie na forum jest nielegalne, ale kto ci udowodni ze to ty jestes "zaniepokojony"? Przeciez ty jestes Kowalski! Wyluzowac sie Panowie! To juz zupelny nonsens ze niektorzy panicznie likwiduja konta wszedzie gdzie sie da! Podobno na hyperrealu tez chca likwidowac konta, tak jakby to moglo cos zmienic.

Poza tym w tej dokladnie chwili sytuacja jest bardzo niejasna jak widze bo tak naprawde wciaz nie wiadomo co sie stalo. Wiadomosc ze RC siedzi i ze skonfiskowano serwery pochodzi od osob drugich. Jak dlugo siedzi, dlaczego nie wyszedl za kaucja, czemu w mediach ani lokalnych ani swiatowych nie ma szumu na ten temat. Ludzie zadaja wiele pytan a RC milczy albo nie moze mowic. Bardzo to dziwne, podobno w poniedzialek bedzie wiadomo wiecej.

Tak wiec wyluzowac i robic swoje bo wrogowi tylko o to chodzi - zeby zasiac niepokoj w sercach.

Pozdr, kov

Edit: przy okazji dla wnikliwych - kwestia logowania IP: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=20597

Last edited:

polak

Active member
Jak myslicie czy OG stanie na nogi? Czy odzyskamy nasz dane? Galerie, Pm-y itp.

peace polak

G

Guest

Polak - To ze odzyskasz galerie i PMy jest raczej niemozliwe.Bardziej prawdopodobne jest to ze OG ruszy odnowa.

Dzieki Kov za info-czyli wedlog Ciebie moj aders mailowy nawet dla admina jest chroniony chaslem.Czy podobnie jest z PMami?

Jeszcze prosil bym o odpowiedz na pytanie o liczbe zarejestrowanych uzytkownikow og.

Aha A jesli chodzio me media to oddzwiek w nich byl,jak znajde to wrzuce artykul.

Mozecie byc troche zirytowani mojo dociekliwoscio ale i sprawa niejest codzienna.

Pozdrawiam

alien

New member
hej rodacy !

No z tymi mailami to jest napoważniejsza sprawa... cały czas się boje ale na szczęście już mniej (thx kov)

Niewiadomo kto też nie był na tyle myślący żeby PM'y z adresami kasować... oby nię nami "pionkami" nie zainteresowali bo następną uprawe chcę jaknajszybciej zacząć...

Galerie z OG na szcęście mam wypaloną więc ftek z popszednich upraw nie straciłem.

Pociesza mnie myśl, że ICmag jest w NL a tu to sobie dea może possać kija hehe
Ja się tu mam zamiar zadomowić.

peace