What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

זקוק להמלצה על דשן טוב לאדמה

Scroggy B

Active member
זקוק להמלצה על דשן טוב לאדמה

שלום חברים, אני זקוק להמלצה על דשן כימי (לא אורגני) טוב שמתאים לגידול באדמה...
הביוביז שקניתי הוא ממש לא טוב והוא עושה לי צרות צרורות.
אשמח להמלצות מחברים שגידלו מספר זנים עם אותו דשן והגיעו לתוצאות טובות.

תודה רבה =):huggg:

orev

Active member
מעניין אותי לשמוע מה הצרות הצרורות שעושה לך הביוביז מאחר שאני גם משתמש בו

Green's

Member
הי סקרוגי וברוך הבא
אם יורשה לחדש כמוני להביע דעה לגבי דשנים לאדמה אז תרשה לי להמליץ לך על ביו נובה כתחליף לביו ביז. את שלושת המחזורם הראשונים שלי עשיתי עם ביוביז והגעתי לתוצאות טעימות אך קלות משקל. אני יכול לומר שאחרי שעברתי לביו נובה הגדלתי משמעותית את היבול שלי ויותר חשוב מזה - הכנסתי יותר שליטה לגידול ביחד עם היכולת למדוד אי סי. חלק מהבעייתיות שבדשנים אורגנים לעומת סינטטים (ולחלק מהאנשים אותו חסרון יכול להוות יתרון) היא שאי אפשר למדוד אי סי בצורה מדוייקת. אם אני לא טועה אז ביו ביז כותבים את זה בפירוש באתר שלהם. בכל מקרה, אני ממליץ על ביו נובה לא בגלל שאני חושב אותם לטובים ביותר (הרי גידלתי רק איתם ועם ביוביז) אלא יותר בגלל שהגעתי איתם לתוצאות מאד טובות בעלות מאד נמוכה ביחס למחירי דשנים. אם המחיר פחות חשוב לך או שאתה עובד עם מעט עציצים אז אני בטוח שיש עוד הרבה חברות טובות וממולצות. אחת מהם היא אדוונס ניוטריאנטס. לפי הביקורות בפורומים זרים החברה הזו שווה את המחיר היקר שהיא דורשת

isranabis

Active member
Veteran
ביו נובה לא דשן זול אם לוקחים בחשבון את הדלילות שלו
אטמי דשן טוב אבל גם הוא דליל
אני חושב שהאוס אנד גרדן מצויינים
ואם עדיין יש בהידרושופ את המבצע שרץ המון זמן זה הקנייה הכי כדאית

Scroggy B

Active member
מעניין אותי לשמוע מה הצרות הצרורות שעושה לך הביוביז מאחר שאני גם משתמש בו

אולי זה לא לגמרי אשמת הביוביז, אולי אני זה שעושה את הפדיחות. אני משתמש במים מאוזנים ומדשן ברבע-חצי מהכמות המומלצת. הצמחים המדושנים אמנם צמחו מהר יותר אבל התחילו להופיע עליהם כתמי חלודה מוזרים ונקודות נקרוזיס על העלים. בצמח הביקורת שלא קיבל דשן הדבר לא קורה.

יצא לי לגדל אאוטדור עם ביוביז ויצא פצצה, רק בפנים נראה שהוא עושה צרות.
יש לציין שאין לי מד אי סי בנתיים, אני חוסך למשהו טוב.
כנראה אלך על האוס אנד גארדן קראתי עליו דברים טובים בפורומים אחרים.

אני מחזק את דבריו של Green's
אני כבר פעם שנייה עובד עם ביונובה והתוצאות מדהימות!
אני רק אציין שאף פעם לא עבדתי עם דשנים אחרים.
ואני גם לא רואה סיבה לשנות את דשן הבסיס מהסופרמיקס שלהם
הוא פשוט טוב :)

באינטגרל ג'ריקן 5 ליטר של ביונובה עולה משהו כמו 360 שקל
לעומת ליטר שעולה 110 שקל

ganesh5000

Member
מצטרף גם..
ביונובה הוא גם חצי אורגני, ככה שחלק מהדשן נשאר באדמה ומאכיל את הצמח כשהוא מתפרק יותר לאט.
ככה באדמה תמיד יש דשן.
אבל אם אתה עובר למינרלי, כמו שגרין אמר, תעבוד עם מד אי.סי

orev

Active member
תעלה תמונה ואולי יוכלו לזהות מה קרה לך בצורה יותר טובה
צמח הביקורת גם מקבל מים מאוזנים ?
זה נשמע לי כאילו מה שקרה לך קרה גם לי וזה לא קשור לדישון זה קשור דווקא להורדת ערך ההגבה של המים
איך אתה בודק את ערך ההגבה ? עם מד דיגיטלי או ניירות לקמוס ?
חפש בגוגל
cannabis ph burn
תראה אולי אם מה שקרה לך זה מה שמופיע בתמונות

kamikaza

Active member
אין לך מה לחסוך למד איסי, הוא עולה 170 ש"ח בהידרושופ ומאתיים אצל השאר, ועושה עבודה מעולה

אין מה לחפש יקר יותר סתם

מד פי.אייץ' זה כבר סיפור אחר

Scroggy B

Active member
אין לי כרגע איך לצלם, בערב אוכל להעלות תמונה. מכל זוית שאני מסתכל על זה, הבעיה נראית כמו מחסור ביסוד אחר. מצד שני היא די דומה לבעיות ערך הגבה, כמו שעורב הציע. אני מודד באמצעות ניירות שאמורים להיות מדוייקים עם טווח מצוצמצם של 5.1-7.2. אולי אני עיוור גוונים...
המים אצלי בברז חומציים עם הגבה של 6.5 אבל אחרי עמידה של יממה ההגבה עולה 7+.
כנראה שאין מנוס מקניית מד הגבה, מה שקצת כבד עליי כלכלית כרגע.
חשבתי לבנות אחד מבוסס מיקרו-בקר כדוגמת ארדואינו אבל אין לי זמן לכאפות אלקטרוניקה האלו עכשיו...

תודה לכל העוזרים =)

orev

Active member
אולי אתה משתמש במשהו שהוא אמין באמת, עם זה הגיע ממעבדה או משהו, אני אישית הפסקתי להאמין לניירות לקמוס

עוד אופציה שיש לי להציע לך זה לקנות ערכה לבדיקת פיהייץ' בצורת נוזלים, זה נמצא בדר"כ בחנויות של חיות שמתעסקות עם אקווריומים - עולה איזה 30 שקלים, העניין הוא שאני חושב שאתה יכול לבדוק עם זה רק מים נקיים ולא מים שמכילים כבר דישון ואז הם מקבלים צבע.

אני קניתי מד הגבה דיגטלי מאיביי, יש פה בפורום את הדיון שהעלתי יש שם גם קישורים למד שקניתי וקישורים לעוד מדים.

isranabis

Active member
Veteran
סקרוגי לא שמעתי על אף מקום בעולם עם פי הייץ שש וחצי במי ברז
כניראה שהנייר שלך לא עובד טוב
יש כמה סוגים של ניירות לקמוס
אחד הטובים שבהם נמכר באתר של אי אם ישראל
יש להם גם מולסה זולה מאוד
מים בברז יוצאים ברוב המקומות בארץ בסביבות השמונה
לדעתי הנתונים שלך לא נכונים

Scroggy B

Active member
סקרוגי לא שמעתי על אף מקום בעולם עם פי הייץ שש וחצי במי ברז
כניראה שהנייר שלך לא עובד טוב
יש כמה סוגים של ניירות לקמוס
אחד הטובים שבהם נמכר באתר של אי אם ישראל
יש להם גם מולסה זולה מאוד
מים בברז יוצאים ברוב המקומות בארץ בסביבות השמונה
לדעתי הנתונים שלך לא נכונים

ישרא, בדקתי עם שלושה סוגי ניירות. גם אותי זה ממש הפתיע.יכול להיות שהם לא טובים, אחד מהם נראה ממש מקצועי והוא נעקץ ממעבדה. עד כמה שהידע בכימיה שלי מוגבל, כדי שהכלור במים ישפיע ויבצע את פעולת החיטוי ההגבה צריכה להיות בין 5-7. אז נוצרת חומצה היפוכלורית בכמות המרבית, והיא זו שהורגת בקטריות. זה מתיישב עם העובדה שלמים שיוצאים לי מהברז יש ריח של אקונומיקה וטעם של מי בריכה...צריך לקנות מד דיגטלי ולבדוק. כנראה שאגזור על עצמי תקופת סחיות קצרה ואחסוך למד.

אגב, אם זה מעניין מישהו, ארגון הבריאות העולמי לא נותן המלצה חד משמעית לגבי ההגבה של מי ברז, רק מציין שהטווח הנורמלי הוא בין 6.5-9.5
מעל ומתחת לערכים אלו מתחילות כל מיני כאפות בריאותיות רעות...

N.P.K

Member
די ללכלך על בייוביז !!
אלו אחלה דשנים, פשוט מעולים !! לכל סוג של צמח, מהניסיון שלי בכל אופן, גם לבחוץ וגם לבפנים, הפיש מיקס, והאלגאמיק דרך אגב פשוט נהדרררים לתה קומפוסט הבעיה היחידה שלהם זה המכיר שלהם.

isranabis

Active member
Veteran
אנחנו לא מתחרים של ביו ביז
ואף אחד לא מלכלך עליהם
אבל עובדתית הדשנים האלה נותנים הכי פחות יבול
תחליף את טופ מקס עם מולסה
שעולה שלושים שקל לליטר
ותגיד בעצמך מה יותר טוב
ביו בלום זה בכלל בדיחה
אני לא בטוח שביו בלום יכול להתחרות במי ברז
אני ממליץ או לא ממליץ רק על סמך ניסיון אישי
אם יש לך תוצאות אחרות תכתוב
אחרי הכל שום דבר לא נעשה עם כוונה רעה
אנחנו רק עוזרים אחד לשני
ולא מנסים להכשיל
אפילו שהרבה פעמים אנחנו לא מסכימים אחד עם דעתו של השני
הכל נעשה ברוח טובה

N.P.K

Member
דרך אגב, בנוגע לשדן "כימי" מינרלי אתה יכול להביא גם את הדשן של ג'נרל הידרופוניק פלורה סיריז, ולהשתמש במינונים של הדריין טו וויסט, ממליץ עליהם כי אני ממש ממש מרוצה מהתוצעות שלהם, רצוי להוסיף להם גם או ביו-הוון של ביוביז, או פלורה נקטר של ג'י אייץ' אי כדי לעזור לצמח לקבל את המינרלים (צמחים לא הכי אוהבים מינרלים) אז צריך משהו עם חומצת אמינו וחומצה פולית, הומית

N.P.K

Member
ברור ישרא, לא התכוונתי שזה יצא תקיף :]
דרך אגב, אני משתמש מולסה גם המון, זה לא תחליף לכל האורגניזמים שיש בביו ביז, וגם אנ ממליץ רק על דברים שאני משתמש בהם לאורך זמן ושאני אוהב

isranabis

Active member
Veteran
אתה מתכוון לדיימונד נקטר שזה מוצר נהדר
עשיתי פעם בדיקה לביו הבן ולא היה שום הבדל בין צמח שקיבל לזה שלא
לדעתי ביו הבן זה כלום בבקבוק קטן
אל תערבב כימי עם מינרלי זה לא אותו דבר
יש בדשנים מינרלים כל מיני רמות ושילובים
יש הרבה סוגים של חנקן מינרלי
חלק זמינים יותר וחלק חייב בקטריות בשביל זמינות לצמח
וחלק הורג בקטריות במצע
דשנים זה עולם ומלואו
וכדאי ללמוד את הנושא

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לא קראתי הכל, אז סלחו לי אם אני חוזר על משהו.
ביוביז לא אמורים להראות שום בעיה עד לפחות אמצע הפריחה. הביוגרו הוא אחלה של דשן ובכלל רוב הדשנים שלהם טובים מאוד אבל הביובלום לא דופק עבודה בפני עצמו מבחינת כמות.
אם לפני חצי דרך פריחה אתה לא מרוצה מביוביז יש 2 סיבות שיכולות להיות - או שהדשנים מקולקלים שזו בעיה נפוצה מאוד עם ביוביז (חייב לבדוק תאריך שקונים וריח לפני שמשתמשים) או שאתה עושה משהו לא נכון חוץ מדישון.

באדמה עם קומפוסט והומוס וכל הסיפור חצי מינון אמור להיות מספיק אבל באדמה בלי תוספות כאלו מינון מלא הוא נורמטיבי.
אם תשלח תמונה יהיה אפשר להעריך יותר בדיוק מאיפה נובעת הבעיה.

לגבי דשנים אחרים אני חושב שהביונובה סופרמיקס סויל הוא תחליף ראוי לגמרי לדשני בסיס של ביוביז, הרבה יותר פשוט לשימוש (2 מ"ל לליטר בהשקיה-דישון-דישון) ופחות מתקלקל.
הוא עובד טוב עם תוספי פיקיי וחוץ מזה הוא לא צריך הרבה.
והוא לא מינרלי במיוחד.

אם אתה הולך על דישון מינרלי אני ממליץ על אהוס אנד גרדן אבל לדעתי מיותר דישון מינרלי באדמה אם אפשר בקוקוס וקוקוס הרבה יותר פשוט לתפעול.