What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

זקוק לעזרה

shitaka

New member
שלום, אני די חדש בזה
קניתי אדמה של טוף מרום גולן בשופ מוכרת בארץ והתחלתי עם 2 שפשוט סירבו לגדול והתחילו לאכול את עצמם. לא הבנתי מה הבעיה עד שבדקתי את המים לאחר השקיה שיורדים מהאדמה, השקתי 6 וירד 8.
חשבתי שהאדמה דפוקה אז הלכתי וקניתי עוד אחת,כשעה לאחר מכאן בעציצים עם האדמה החדשה בלבד השקתי שוב במים מאוזנים לכיוון ה5 ויצא לי קרוב ל8...
איך אני מאזן אדמה שמגיעה בחומציות כ''כ גבוהה? ובאיזו חומציות אדמה חדשה כזאת אמורה להגיע?
אוהל DR 1*1*2
מנורה 600HPS
מתכוון להשתמש בביוביז

תודה רבה

PIZDETS KUSH

New member
לא חושב שזה קשור אחי .. אני גם משקה 6 יוצא בערך 8 ואני בכלל לא בודק את זה..
לא היו לי אף פעם בעיות והאדמה של טוף אדמה מצויינת

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לאדמה יש בופר, זה לא עובד ככה.
אין ערך לבדיקת רמת חומציות בנגר של אדמה.

אני ממליץ בחום להמנע מביוביז.
את הביוגרו אפשר להחליף בורמיקומפוסט (הומוס תולעים) ואת הביובלום עדיף להחליף בכל אופציה אחרת כי הוא פשוט לא עובד טוב לקנאביס.

shitaka

New member
קודם כל תודה רבה
אם ככה ממש אבל ממש הטעו אותי בחנות.
פעם ראשונה שלי, ושני DNA הלכו לפח.
הצמחים פשוט לא התפתחו וחשבתי שהם לא סופגים דשנים בגלל החומציות באדמה, עכשיו אני לא יודע מה הבעיה בכלל...
לפעם ראשונה אשאר עם ביוביז, אין לי מקום לעוד טעויות ואני מתמקצע..
מה אני עושה בקשר לאדמה אם אני רוצה להבטיח שזה לא יקרה שוב 1

isranabis

Active member
Veteran
גידול באדמה בלי המון ידע זה ביזבוז זמן
תעבור לקוקוס פרלייט עם כמעט כל דשן חוץ מביו ביז
ככה גם אם תעשה טעויות עדיין יהיה לך משהו לעשן
אני מאמין שהבעייה אצלך זה טמפרטורה גבוהה
שגורמת לסטרס בצמחים
ואז יש הצטברות של תקלות
כי צמחים בסטרס חלשים עם מערכת חיסונית חלשה
ואי יכולת לצרוך דשן
אז אם אין לך מזגן אתה בבעייה קשה
חוץ מזה שצמחים שגדלים בטמפרטורה גבוהה
לא נותנים כמעט סוטול

shitaka

New member
כפי שידוע לכל האינטרנט מכיל בתוכו המון המון ידע.
צריך להיות טיפש או מעופף לחלוטין כדי לחשוב לגדל קאנביס בקיץ ללא מזגן.
בכל מקרה אני אשאר עם האדמה
מה הסיפור עם ביוביז למה לא אוהבים אותם פה?

isranabis

Active member
Veteran
אחרי שיהיה לך ניסיון גם אתה תכתוב אותו דבר
כמעט כולם עבדו עם ביו ביז וזה פשוט חרא של מוצר
כל מה שביו ביז כותבים על המוצרים שלהם פשוט לא נכון
ואפילו הפוך,הבאדים לא יהיו גדולים והגידול יהיה איטי
ובסוף היבול מאוד דל
אחרי שתנסה דשנים אחרים תראה את ההבדל
בסך הכל טוב להתנסות עם כל דבר
שיהיה לך בהצלחה
דרך אגב האדמה שקונים בהידרו שופ
לא דומה בכלל לאדמה של טוף מרום גולן
למרות שזה מאותו מפעל
ההרכב של האדמה שונה
באדמה של טוף מרום גולן הרגילה אין פרלייט יש טוף בנוסף יש דשן בשיחרור איטי
וגם קוקוס ולא רק כבול
רק צריך תמיד לשטוף את האדמה לפני הגידול
כי הרבה פעמים קורה שהאדמה באה עם אי סי גבוהה מידי
וזה ממש מדכא נבטים צעירים

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
שים שק טוף מרום גולן מהמשתלה (עם הדישון), 20% פרלייט או 30% קוקוס פרלייט ו10% הומוס תולעים ויהיה לך אחלה מצע.
ב3 שבועות הראשונים לא תצטרך לגעת במים חוץ מלדאוג שלא יהיה בהם כלור (להשאיר במיכל פתוח 24 שעות או עם בועות אויר 4 שעות)

shitaka

New member
תודה רבה!
אז אם אני משתמש באדמה המדושנת שכתבת אין צורך עוד לגעת בה חוץ מהשקייה עם דשנים נוזליים לאורך שאר הגידול נכון?
והאם כדאי לעבור לקנות סט של ביו נובה ולהשתמש בו במקום הביוביז? חוץ משתי החברות האלה אני לא מכיר עוד חברת דשנים אורגניים נוזליים..
אחרי שלושת השבועות הראשונים מתחילים דישון ואז אפשר להשתמש במים בלי לתת לכלור להתנדף?
ואם אני רוצה להשתמש בתוסף דומה ל root juice & bio heaven זה רלוונטי באותה צורה?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אם אתה רוצה להשתעבד לדשנים נוזליים אז השימוש יתחיל כשבועיים - שלושה לאחר תחילת הגידול. עד אז הדשן במצע יספיק.

שווה לקנות את הביונובה בבקבוק אחד, סופר סויל. עובד סבבה וזול. ולא הייתי קורא לזה אורגני.

כן.

תה קומפוסט עושה עבודה טובה יותר משני התוספים האלו וזה רק לשים קומפוסט בגרב ולשחק איתו בתוך דלי מים מנודפי כלור.

shitaka

New member
אני פשוט רוצה כבר להתחיל בלי לטעות.
אין לי מושג איך לדשן לאורך כל התהליך בצורה אורגנית טבעית ולכן אני רוצה להסתמך יותר על הדשנים.
אם אני משתמש בנובה זה רק סופר סויל? יש דשנים שמוסיפים בהפרחה או תוספים מומלצים?

shitaka

New member
רציתי גם להוסיף שבתכנון אני רציתי למשוך את הגידול (בעיקר עד ההפרחה)ולהפיק ממנו כמה שיותר גם אם זה עולה בזמן..
המעלות באוהל בדרך כלל 26-27 אבל הלחות על 40%, הבנתי שבצמיחה זה קצת יאט את הגדילה אבל לא יפגע משמעותית...

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
בחצי השני של הפריחה אתה יכול להוסיף תוסף זרחן אשלגן, כמו בלומבסטיק, כדי לנפח את הפרחים ולהגדיל את היבול.
חוץ מזה הסופר סויל מספיק להכל. 2 מ"ל לליטר.
תתחיל לדשן שהצמח מתחיל להצהיב ממחסור בחנקן.

הלחות תעלה שיהיו שם צמחים שיאדו מים. אבל אפשר גם לרסס מידי פעם מים בחדר אם זה נראה לך בעייתי.

shitaka

New member
2 מ''ל סופר סויל לאורך כל הגידול או שיש עלייה הדרגתית כלשהיא? ולאזן את המים לפני או אחרי הוספת הדשן ?
אשמח להוסיף כל תוסף שתורם וגם לא הכרחי. איך אני משתמש בבלומבסטיק?מתחיל באמצע ההפרחה וכמה מ''ל למים והאם עולים?

תודה רבה על כל העזרה:tiphat: אני ממש לא רוצה להרוס אותו הפעם, אני בעיכוב רציני בגלל שהטעו אותי בגדול . מכין את האדמה שהמלצת לי ומתחיל עם סופרסויל לאחר שלושה שבועות.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
כן, לא צריך לאזן.
משבוע שלישי, 1 מ"ל לליטר פעם בשבוע. להוסיף דברים לא תמיד תורם. תתחיל בפשוט ותמשיך משם.

מה יש בסופרסויל?

shitaka

New member
לא בטוח שהבנתי ב100% את השאלה :D
http://www.bionova.nl/grow-products/soil-supermix
באתר של המוצר, הם אומרים שכנראה יהיה נחוץ לאזן את החומציות באמצעות חומצה זרחתית.
הם לא אומרים מה הרמה המומלצת אבל במקורות אחרים מצאתי שזה 5.8 .
PH DOWN של GHP שמכיל גם את זה אמור לעשות את העבודה לא?
ואין סיבה שהדשן באמת ישפיע על צבע הבדיקה נכון ? בודק כרגע עם טיפות.
אם תגיד שמד יהיה נחוץ ובאמת כדאי נשיג אחד.

ועוד הסבר מאתר ישראלי :
[FONT=&quot]דשן בסיס מרוכז מאוד לשימוש על מצע גידול אדמה. מכיל למעשה את התמצית של דשני [/FONT][FONT=&quot]A+B[/FONT][FONT=&quot] כלומר מורכב ממינראלים, ויטמינים, מיקרו אלמנטים וחומצות אמינו בצורת אל שהיא הצורה הקלה ביותר שהצמח יכול לעכל מזון. החומצות עוזרות למערכת השורשים לספוח בצורה יעילה את הנמצא בדשן. מתאים לשימוש לאורך כל חיי הצמח. המינון המומלץ הוא בין 1-5 מל דשן לכל ליטר מים כאשר ככל שהצמח בוגר יותר כך ניתן לו את המינון הגבוה יותר. מומלץ להשתמש בפיפטה או במזרק לצורך מדידת המינון המתאים. במידה ויש צורך במינון גבוה מומלץ להשתמש במשורה או בקנקן מדידה. המינונים המוצעים כאן הינם בגדר המלצה על פי ניסיוננו, חשוב לזכור כי כל צמח לגופו ויש לעקוב אחר השפעות הדישון, בעיקר לבדוק כי קצוות העלים לא נשרפו, עובדה המעידה על דישון יתר. רמת חומציות מומלצת 5.5-5.8.[/FONT]​
דשן אורגאני מינראלי הפותח במיוחד לגידול באדמה.
מכיל את כל האלמנטים והמיקרואלמנטים הדרושים לצמח, כולם ממקור אורגאני.

תודה רבה פונזי על העצות משנות הגורל מנביט מחר

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
סופרסויל לרוב מתיחס למצע אדמה מעורבב שמראש מכיל את רוב חומרי ההזנה שהצמח ידרוש בכל המחזור.
כנראה אני התבלבלתי עם לקרוא את מה שכתבת, לפעמים אני קצת מסטול מידי שאני עונה על שאלות.

אין צורך לגעת בפיאייץ'.
אם אתה ממש ממש ממש רוצה לבזבז את הכסף שלך על מד דיגיטלי (הערכות עם הצבע לא יעזרו לך גם כי הדשן בהחלט יצבע את הנייר וגם כי הן פשוט לא מדוייקות) וחומר להורדת פיאייץ' אתה רוצה להוריד אותו ל6.3-6.7
לי לא הייתה בעיה בכמה גידולים עם הביונובה סופרסויל בלי שום איזון.

אל תסבך ואל תסתבך
לגדל גראס זה קל וכיף

אגב, ממקור אורגני זה לא בהכרח אורגני.