What's new

Zero pestek - same pewniaki

Endrega

Well-known member
Po 10 latach pstrykania pestek juz kompletnie przestalem kupowac i chodowac nasiona.
Palenie wychodzi srednie albo slabe i jena na sto jest tak naprawde warta zachodu, tak realstycznie.

Z tych 10 lat i sam nie wiem ile pestek zatrzymalem 3 klony. Przy tym ze we trzech pstrykalismy najlepsze pestki jakie moglismy znalesc.

Jak w zeszlym roku tu w niemczech poluzowali regulacje i mozna kupowac klony to od razu wzielem sie do roboty. Zrobilem kwarantanne zeby sobie nic nie wciagnac chorego i teraz skonczylem kolekcje. Mam 11 matek, same breeder cuts i 3 moje.

Jak pestki dojda do poziomu ze z 10 pestek fem chociaz 1 jest dobra i reprezentuje odmiane na opakowaniu to moze znowu sprobuje, ale tak bardzo sie rozczarowalem, ze w sumie to mam zamiar przez kilka lat nie inwestowac ani czasu ani hajsu w pestki.
Juz predzej sam zrobie jakies femy z wlasnej bibloteki.

Jade hydro na ebb/flow i kamieniach wulkanicznych(?hydrocorrels) w grzadkach(? beds) po 8
Lampy San Lights 250ki
Nawoz Canna Aqua A+B i zadnych dodatkow oprocz H²O² do dezinfekcji

Te mam w bibiliotece: RS11(doja), Ice Cream Cake(seedjunky), Gelato 33(cookies), Permanent Marker(doja), Blueberry Muffin(MannyT), Seriotica (apple tart), Sugar Punch i Cocolate Cheese. Ostatnie 3 to moje wlasne.

Teraz bede testowal jeszcze Rainbow Belts 2.0 (archive) i Hippie Crasher (seedjunky)

tutaj mamy flower day 30 - EC 1.9 na obu stronach
lewa RS11 prawa Seriotica 1 i 2 (jedynka to apple tart, a dwojke oddalem)
full

RS11
full

full

Seriotica (apple tart)
full

full

Seriotica #2 - bardzo mocny zapach i smak pamaranczy i mydla.
Ja takie rzeczy jak Zoap czy Mimosa/Tangy nie lubie, mi to nie smakuje i albo wywalam albo jak jest dobra to oddaje komus kto lubi.
full

Pozdrawiam,
przede wszystkim Podlasie i Mazury

Creeperpark

Well-known member
Mentor
Veteran
Piękne rośliny. Dziękujemy, że poświęciłeś czas i podzieliłeś się z nami swoim ogrodem.

Endrega

Well-known member
Warto spomniec o tych ktore wywalilem bo byly za slabe:
Studio 54, Apple Fritter, Amnesia Core Cut, Super Buff Cherry 26, Apples & Bannans, Grape Venom, Lemon Zkittles.

Wszystkie mialy raczej lekkie zapaszki i nudne dzialanie. Zadne z tych klonow nie spelnilo moich oczekiwan. Jak ktos ma jakies pytania to moge zglebic:)

Szczegolnie sie cieszylem na jablkowe odmiany, ale obie appl'e wyszly bardzo kwasne, doslownie jak niedojrzale jablko. Ja wole to co znalazlem w seriotica, ten klon jest jak ciasto jablecznik- slodkie jabluszka, tylko place lizac:)

Czasem wlasny cut moze byc lepszy. W zeszlym roku zrobilem wyjatek bo spotkalem syna Simona na targach, pokazal mi topy ze swojego stashu i mi sie bardzo spodobalo, pogadalismy o fenotypach i ich czestotliwosci i dalem sie namowic na 2 paczki.
I tak to ja rozumiem kupowac nasiona, a nie kota w worku. I wyszlo tak jak mowil..

jedyne co to Studio byl jedna z najpiekniejszych roslin jakie mialem, ale jaranko raczej srednie.
full

A to jest Ice Cream Cake (seedjunky)
Absolutny killer. Wyglad, zapach, smak, palenie. Pachnie i smakuje jak spod od tortu. Ciasto nasiakniete alkoholem. Topy ciezkie, duzo zrzuca:D
full

Troche slabo wyszedl, jakby sie nie 'otworzyl' bo to test run byl, ale i tak piekny, jeszcze ja go dostroje.

Last edited:

Endrega

Well-known member
Taka historia:
Poltora roku temu mialem tylko te dwa swoje klony i sie zdecydowalem ze potrzebuje nowej genetyki itp. Ale wtedy duzo sluchalem podczastow o virusie chmielowym i mialem pewiem dylemat.
Moze moje stare klony to maja i ja o tym nie wiem, sprowadze klony i potem wszystko bedzie zakazone.
Moze moje klony sa zdrowe a kolony ktore sprowadze to maja i zakaze swoje kochane stare perelki.

Kupilem 15 nozyczek, dla kazdej Matki oddzielne
100 skalpeli, olac czyszczenie, kazda matka dostaje nowy skalpel
dowiedzialem sie o dezinfekcji chorem i ze to jedyne co jest skuteczne. I to tez tylko w granicach 80%.
Zrobilem mala kwarantanne zeby nie wkladac nowych klonow od razu do moich matek. A kazda matka ma podladke zeby to co splynie sie nie mieszalo. Tatalna segregacja.

wiekszosc matek kupilem ze zrodla gdzie sami regularnie testuja, ale 2 nie. Te 2 i moje stare wyslalem probki na testy. Teraz dostalem wyniki z laboratorium. Moje stare klony sa zdrowe, ale klon gorilla glue 4 (rip j. whales) byl zarazony. Poszedl razem z doniczka do kosza.

Ale udalo sie i staranne dzielenie narzedzi so matek sprawilo ze zadna inna sie nie zarazila. Teraz mam wszystkie matki sprawdzone i przetestowane. Beda dalej testowane przy odnowie.

Endrega

Well-known member
dzien 40 flo - ec 1.9 na obu stronach A+B bez dodatkow
full

lewa Sherbet --- prawa Seriotica (dwie #1 z przodu i za nimi szesc #2)

Rainbow Sherbet 11
full

full

full

Seriotica 1
full

full

Seriotica 2
full

full

dla wszstkich to drugi przebieg i od razu widac poprawe. Nastepnym razem dostana jeszcze troche wyzsze ec i bedzie idealnie.

Juz nie moge sie doczekac gotowego rs. Sloik z przebiegu testowego juz pusty i musze przyznac ze bardzo mi przypadl do gustu.

:tiphat:

Endrega

Well-known member
Gelato 33 aka Larry Bird
Cookies Cut

Rosnie wolno na vegu, robi kompaktowy krzaczek. Dopiero jedna roslina z jednego przebiegu, takze doslownie pierwsze wrazenia. Nie jest to typowa explosia vigoru itp. Wolno statycznie, od razu daje do zrozumienia ze 'ona ma swoje wlasne tempo' i ma w dupie ze ty chcesz zeby szybko byla duza:D
Z topami tak samo. Same sie nie zrobia.
Teraz 8 sztuk szykuje na mono i sam dumam co zrobic. Ec 1.7 bylo za malo. Mysle ze polece 2.0 tym razem.
Je nie zmieniam ec tylko od pierwszego dnia do flush'u lece jedym ec- nauczylem sie tego od Ivana z Jungle Boys i mi sie to super sprwadza na LED'ach. Zmieniam tylko kanister Vega na Flores i wszystko;)

Tu mamy flo dzien 50
full

full

tu flo 35
full

tu flo 10
full

nie jest to typowy 'cash cropper' bardziej taki typowy 'tylko dla siebie'.
Warto wspomniec ze to popularna cegla do krzyzowania. Ice Cream Cake to corka;)
Do jarania duzo slysze ze Gelato 41 jest lepsze ale jak patrze na nasiona to Gelato 33 jest dosyc popularne i sam zastanawiam sie ze pewniakiem by bylo przebzykac Gelato 33 z Sugar Punch i Chocolate Cheese jako pierwsze.

Smoke:
Gotowe ziolko pachnie bardzo intensywnie i bogato. Jest troche gas'u i miety z dodatkiem slodyczy.
Dla mnie pachnie jak lody waniliowe, podane z lisciem miety a wokol sosnowy las.

Smakuje elegancko jak pachnie. Supersmaczne. Dzialanie mostly indica;)

Last edited:

Endrega

Well-known member
Flo 10 - nowe zbiorniki, defol i update

Blueberry Muffin - MannyT Cut
full

Ice Cream Cake - Seedjunky Cut
full

Ice Cream Cake (lewa ec 2.2) i Blueberry Muffin (prawa ec 2.0)
full

po defol, lollipopping, swazzing, jak zwal tak zwal
full

full

az po koncowki wszystko wycielem.
Juz nie moge sie doczekac na te dwie. BBM smakuje az palce lizac a efekt mocno idica i sie pali tego smaczka i wsiaka w kanape po tym jak caly dzien sie palilo ICC. Idealny dzien..
:smokeit:

Endrega

Well-known member
Flower Day 46
Ze Seriotica da rade 7 tygodni to wiedzialem ale mysle ze RS11 tez by dalo rade, jak ktos by potrzebowal. Banki zywiczne robia sie juz mleczne i ladnie wygladaja. Zaczne od 48 plukanie i po 8 tygoniach bedzie :tree:

Rainbow Sherbet 11
full

full

full

full

Jak pomysle co mi wychodzilo z nasion Barney's a originale klony, to jednak nie jest to samo..

Seriotica 1
full

Seriotica 2
full

Endrega

Well-known member
musialem cyknac jeszcze kilka foci
Seriotica 2 zrobila te ladne rozowe koncowki lisci :love:

full

poprostu piekna roslina, jak prawdziwy kwiatek
full

full

RS11 bedzie rypany teraz na zmiane z ICC i to ostrooooooo:greenstars:
full

Dokladnie rok temu przeskoczylem z HPS na led i troche to trwalo ale teraz wszystko leci cacy. Nie wiem czy to przez ledy czy nowa genetyka, ale te kolory mnie powalaja. Za lampy bym spokojnie passata kupil, ale sie oplacalo:D:D:D

Endrega

Well-known member
Flo dzien 53 - piaty dzien plukania - ostatni up na ten przebieg :wave:

full

RS11
full

full

full

cukiereczki

Seriotica 2
full

Nastepne beda Ice Cream Cake i Blueberry Muffin

Endrega

Well-known member
Ice Cream Cake ec 2.2 (lewa) i Blueberry Muffin ec 2.0 (prawa) dzien 21 flo
full

BBMF
full

ICC
full

Zastanawiam sie czy ICC nie wsadzic 10 do wanienki. Ona tak wasko rosnie. 8 w sumie jest idealnie i 16 na caly namiot, ale ta wogole nie robi krzaka i korci mnie zeby 10 wsadzic. Zobaczymy...

Endrega

Well-known member
RS naprawde egzotyczne ziolko. Gas, wisnia i cytrynka. Ladnie zbalansowane. Jaram dzis od rana i slonce uszami wychodzi. Bardzo czysty high, malo zamotania, pieknie uspokaja. Wspanialy calodzienny.
Wyglad 10/10
Smak 10/10
High 10/10
Jedyne co to troche malo zrucil, ale mysle ze go jeszcze dam rade dostroic troche. Doja sam mowil ze RS da rade, ale trzeba sie troche napracowac..

Update flo dzien 30
Lewa: Ice Cream Cake (ec 2.2)
Prawa: Blueberry Muffin (ec 2.0)

Wyszly zdzblo za male i na nastepne starty bede jechal 10 dni na vegu zamiast 7. Wieksze rosliny = wiecej ziola;) Trzeba wykorzystac przestrzen na maxa;)
full

ICC
full

BM
full

pozdrowionka

Endrega

Well-known member
ICC (lewa) 2.2
BM (prawa) 2.0

full
flo dzionek 40
full

full

full

full

full

Ekperymentuje z kompozycja diety. Po porstu zwiekszyc ec nie dalo upragionego efektu.
Nastepny bede startowal znowu przy 1.6 i dam suplement CalMag 0.2-0.4 i tez wyladuje przy 2.0 pewnie ale z inna kompozycja.

Latest posts

Latest posts