What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

יומן גידול ראשון, וורטיקלי

WEED11

Member
משהו ששכחתי להוסיף..
אתמול כשבדקתי את הבנות, ראיתי שלחלקם יש בעיה של דישון יתר..
יש חלק קטן מבעלים שהתחיל להצהיב בקצוות, האם אני חייב לתת שטיפה כדיי לתקן את זה? או שאני יכול להשקות תקופה רק במים מאוזנים נקי?

Scroggy B

Active member
בשביל המיקרוסקופ אתה יכול להוריד חתיכונת קטנטונת עם פינצטה. מקסימום, אחרי שתצפה בה תשים אותה בסטאש =)
או בתוך בקבוק ערק =) אני זוכר שעם הזכוכית של ה-60 הצלחתי לראות די בבירור טריכומים, כנראה הגישה שלך לצמח מאוד לא נוחה להסתכלות.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
את השמאלית הייתי שוטף ולשאר הייתי נותן עוד שבוע - שבועיים לפני השטיפה.

WEED11

Member
תודה רבה פונזי וסקרוגי

אוקי, קראתי באינטרנטי שצריך להעביר בעציץ פי 3 מים מנפח העציץ שבמקרה שלי זה 45 ליטר מים מאוזנים,

האם זה באמת הכרחי בשטיפה להעביר כמות אדירה כזאת של מים בעציץ? האם חצי מזה יספיק?
או שמספיק לתת השקייה לעציץ של 6 ליטר מים נקיים עד הקציר במקום 4 ליטר מים שהוא מקבל בכל השקייה?
אני מזכיר לכם שאני משתמש בביוביז..

חח
תקשיבו קטע,
ראיתי איזה מישהו באינטרנט שכתב שאפשר פשוט לתלוש איזה עלה מהצמץ, והמים שיוצאים מהעלה שלו פשוט יכולים להעיד אם הצמח צריך שטיפה או לא,
הוא אמר שצריך לטעום קצת מהמים האלו, אם המים בטעם של מים רגילים, אז הכל בסדר, ולא צריך שטיפה.. אבל אם המים בטעם מר, אז חייב שטיפה..
תאמת, יש היגיון כלשהו בדבר הזה.. האם מישהו נתקל בזה?

ופונז, כמה זמן אתה מחכה אחרי שטיפה עד הקציר?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
תלוי כמה דישנת. עם דשן אורגני צריך להעביר יותר מים כי הוא נתקע במצע טוב טוב.
יש הרבה כאלו, כמוני, שפשוט לא מדשנים הרבה בסוף סוף הפריחה ואז לא צריך בכלל לשטוף באדמה.

אפשר לטעום את נוזלי השיפה וזה כן עובד.
אחרי שטיפה אני מחכה שבוע לקציר.

WEED11

Member
סבבה פונז תודה..
היום אני יעשה את השטיפה..

תכלס אחינו, הדבר שהכי מטריד אותי, זה מצד הטריכומים.. מוזר שאחת מוכנה כלכך מהר יחסית לשאר, במיוחד שמולה יש אותו צמח מאותו זן....
זוכר שאז אמרת לי שהשיערות יכולות להתכהות גם מהחום? אז יש מצב שהצמח הזה ספציפית חטף כאפה והשיערות שלו התכהו..
בגלל זה אני מפחד לקבל אינדיקציה לא נכונה מהשיערות האלו.. :\

כשנצמדתי לאחד הפרחים בחלק האמצעי של הצמח השמאלי ראיתי שיש המון טריכומים שהם בצבע קליר...
דיי מטריד אותי העניין הזה.. אני יודע שחלק יכול להיות מוכן וחלק לא.. אבל בשבוע הטריכומים יכולים להשתנות כלכך?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הכל נורמלי, אל חשש

יש המון הבדל בין צמחים מזרעים מאותה חבילה בהרבה זנים.
יש מעט מאוד זנים יציבים, ולרוב לא מחפשים את היציבים כי יש שם פחות מציאות.

WEED11

Member
ערב טוב אנשים..

בעצת פונזי עשיתי שטיפה היום לגברת השמאלית.. העברתי בה יותר מ45 ליטר מים מאוזנים 6.5

אני רוצה לציין שלפני כמה ימים העלים היו צהובים, אבל אפשר להגיד שהם חזרו לעצמם.. יכול להיות שזה היה חוסר בדישון....

למה אני חושב ככה?

אחרי שסיימתי עם השטיפה, הורדתי שתתי חתיכות ממש קטנות.. אחת מהקולה הראשית, והשנייה מאחד הפרחים האחרים בצמח..

ראיתי טריכומים שבכלל אין להם עדיין כדור בחלק העליון.. ראיתי המון בצבע שקוף וממש קצת בצבע מילקי...
אני רוצה לציין שהורדתי שתי חתיכות ממש קטנטנות..
יש מצב שהשטיפה היום לא הייתה בזמן?
הצלחתי לצלם כמה תמונות מהמיקרוסקופ המחורבן והבעייתי שלי..
סורי מראש על האיכות..

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

WEED11

Member
קאזה ועורב, לא כלכך רואים בתמונות, אבל הטריכומים בצבע שקוף...
בחלק מהתמונות אפשר לראות טריכומים שאין להם כדור בקצה..
יש מצב שהשעירות ניהיו חומות בגלל כאפת חום שהיה לי באוהל כמו שפונז אמר..
בתכלס מצב הטריכומים בין כל הצמחים זהה..
ולשתיים האחרי התחילו בקושי עכשיו להיות כמה שיערות חומות..

אתם בטוחים? פשוט חבל לי לחתוך את הצמח ובסוף לגלות שהייתי צריך לחכות עוד שבוע... גם ככה אין עליו יותג מדיי חומר..

ותגידו חברים, מה אתם הייתם עושים עם הפרחים שיש למטה בצמח? כי יש יותר פרחים קטנים כאלה בלמטה של הצמח מאשר בלמעלה..

שמעתי משהו פעם שזה נקרא פופקורן.. אני צודק?

kamikaza

Active member
ראיתי את הטריקומס, ולדעתי כדאי לקצור

ואין לך מה לדאוג, הם לא יתנפחו יותר ממה שהם עכשיו

Don-roni

Member
:dance013:
אני מציע > יאללה שטיפות

חבריקו חבל"ז אני בעל מקצוע ח ח
אינדיקציה נוספת למוכנות הצמחה לקציר ניתנת ברוב המיקרים גם
ע"י הצהבת עלים סביב הפרח=שאריות הנקן בצמחה התכלו

WEED11

Member
קאזה, זה שהם צא יתנפחו יותר אני יודע..
פשוט חשבתי שכדאי להשאיר אותם עוד קצת כדיי שיבשילו עוד קתת..
ובעצם אם כל הטריכומס של כולם בערך אותו הדבר, זה אומר שהיית קוצר את כולם?
ומה אתה היית עושה עם כל הפרחים שלמטה?
קראתי שהם לא באמת עושים את העבודה.

רוני, לא בזבזתי זמן אחי.. אתמול עשיתי שטיפה.. לך כאן דף אחד אחורה ;-)

ganesh5000

Member
יש לך כמה אפשרויות -
ללכת עם העצה של החברים כאן, ולהוריד הכל אחרי שבוע, כי אמרת שכבר שטפת.

להוריד רק את הטופים, ולהשאיר את הפופקורן שיתנפחו ויתבשלו עוד שבועיים. מייד אחרי שאתה מוריד את הטופים, תשקה שבוע דישון מסיבי עם פי.קיי, שטיפה, ואם בא לך להוסיף מולסות זה תמיד יכול להוסיף טעם טוב לפרחים. זה מה שאני עשיתי עכשיו (קצת יותר משבוע דישון, אבל זה כי הטריכומים היו שקופים לגמרי), ורואים שיפור בגודל ובבשלות של הפרחים התחתונים. אבל עכשיו כבר חם, וכדאי לשקול אם שווה למשוך ואפשרי, כי זה יכול לגמור את הטריכומים.

להוריד צמח אחד או שניים, ולהשאיר את השלישי. לצמח הנגוע שלך אני לא מתייחס כאופציה לעישון. אם יצא לך ממנו משהו טוב בסוף, מה טוב. כרגע נתייחס לזה כאילו יש לך שלושה צמחים בריאים וטובים, אז תוריד שניים ותשאיר אחד עוד שבוע שבועיים אם אתה רוצה לבחון בעצמך מתי הזמן הטוב ביותר להוריד.
אם אתה הולך על השיטה הזאת, אני הייתי ממליץ לתת עוד דשן לזה שאתה משאיר במהלך השבוע, אפילו רק פעם אחת, עוד שלושה ימים, אחרי שהאדמה תתייבש קצת.
תן שני ליטר של מים עם דשן, ככה לא תצטרך לשטוף שוב עם כמויות מים, אלא רק להריץ טיפה נגר ולסיים עם מים מאוזנים.

אני במחזור הבא מתכוון להוריד בהמשכים, וככה אני אסגר על הזמן הכי מתאים לזן שאני מגדל באותו רגע.

אני גם חושב שהם נראים מוכנים לקציר, אבל תשקול את הרעיון של להשאיר אחד עוד קצת, אם אתה מרגיש לא בטוח. ככה תכסה את כל האופציות, ומקסימום אחד יצא לך יותר נרקוטי מהאחרים.

עבודה יפה, תהנה :)

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הצבע של הטריכומים הוא אחת הבדיקות הכי פחות אמינות לבשלות, אל תדבק לזה

WEED11

Member
חברים, תודה רבה על התגובות!
גאנש, אני חושב שאני אקצור אחד, את זה שמוכן... כי בתכלס שטפתי רק אותו...

בקשר ללתת עוד דשן, וואלה לא יודע... אני חושב שיש לי בעיה של דישון יתר בשתי אלו שלא מוכנים.. הקצוות של העלים התחילו להצהיב..
מה אתה אומר?

ופונז, עכשיו ערערת אותי לגמרי..
בכל מקום כתוב שהבדיקה של הטריכומים היא משקפת הכי טוב את מצב הבשלות של הצמח.. ופחות השיערות..
עכשיו אתה בא ואומר משהו אחר..

לפי מה אתה קובע אם הצמח מוכן?

Don-roni

Member
ח ח ח ח ח ח ח ח חלס קלטתי אותך
אתה תותח
על 3 צמחות אתה מחזיק 8000 צפיות
ו-31 עמודים
אתה בן טיפוחים של הפורום הזה
כן לקצור \לשטוף? מה אתם אומרים
מה הצמחות האלה אתה שומר אותם ליופי ? מה אתה מעשן בינתיים?
עשיתה יחורים משהו? מה אם מחזור חדש? זה יותר מעניין

:thank you:

:groupwave:

kamikaza

Active member
חברים, תודה רבה על התגובות!
גאנש, אני חושב שאני אקצור אחד, את זה שמוכן... כי בתכלס שטפתי רק אותו...

בקשר ללתת עוד דשן, וואלה לא יודע... אני חושב שיש לי בעיה של דישון יתר בשתי אלו שלא מוכנים.. הקצוות של העלים התחילו להצהיב..
מה אתה אומר?

ופונז, עכשיו ערערת אותי לגמרי..
בכל מקום כתוב שהבדיקה של הטריכומים היא משקפת הכי טוב את מצב הבשלות של הצמח.. ופחות השיערות..
עכשיו אתה בא ואומר משהו אחר..

לפי מה אתה קובע אם הצמח מוכן?

הצהיבו או לא הצהיבו, עודף דישון או חוסר דישון, למי אכפת.

שטוף וקצור

ואל תתן שום דשן לאף אחד, אלא אם כן אתה מתכוון באמת לקצור בהמשכים כמו שגאנש מציע

ואז באמת כדאי לדשן אחרי הקציר של הטופים, כדי לגדל את הפופקורן

אני בדר"כ קוצר במכה אחת, כי אין לי כוח להתעסק עם זה

וגם כי אני משתמש באוהל לייבוש ואין לי מקום אחר

Latest posts

Latest posts