What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

יומן גידול ראשון שלי!

autv

Member
תו-ה על ההתיחחסות כה הם נמצאים בג'ייפי בתוך קופסת פלסטיק והאור הוא על 18/6 וכה בשש שעות חושך מידי פעם נדלק אור שרחוק מהם ורציתי לדעת אם זה יכול לסבך את העניני או שזה לא כזה נורא...

עוד שאלה קטנה... כמה זה רע אם לאחר השקיית הצמחים הם מקבלים פתאום יומיים של גשם....?? + רוחות האםאתם במקומי הייתם מכניסים למקום חשוך לכל הזמן הזה של הגשם השאלה גם כוללת ימי עננים יעני פתאום נעלמת השמש ליומיים עד כמה זה נוראי??? תודה מראש... אני מצד אחד מפחד מעודף מים יעני השקיית יתר מצד שני נראה לי שאם הם בטבע שיתמודדו עד הסוף ויהיה בסדר.... העיקר שאני מביא להםצמה שהם צריכים פה ושם שיראו טוב!
תודה לכולם והמשך יום טוב!

Scroggy B

Active member
יש מצב שזה יכול לסבך את העניינים ולהוסיף להם קצת סטרס. חושך זה חושך רצוף לחלוטין. אבל למה לך להסתבך? פשוט תדליק להם את האור 24 שעות! זה טוב מאוד לייחורים. עדיין לא פרטת איפה הייחורים נמצאים ולמה ההתעקשות על מחזור 18/6.

אם הצמחים הם לא נבטים אלא צמחים בוגרים, יומיים של גשם לא אמור להפריע להם יותר מידי. הרי בתום היומיים האלו שוב תפציע השמש והכל יתייבש במהרה.. לא חושב שתגיע להשקיית יתר. בהנחה שהצמחים לא מכוסים ועומדים תחת השמיים בעציץ אתה אפילו יכול לחשב בערך(!) כמה מים הם ספגו.
שטח העציץ[סמ"ר]*משקעים[מ"מ]
תחלק ב-10000 וזאת התוצאה בליטרים. אתה תראה שהמספר לא יהיה כזה גבוה...
אני חושב שלהכניס אותם ליומיים למקום חשוך זה יותר גרוע מכמה ימים מעוננים.

autv

Member
Scroggy B תודה:peacock: על הטים לגבי החצי כוס עם קוקוס...וגם על עניין האור אומנם קראתי את זה מזמן ככבר ובאמת שמתי אותם באור 24\7 אבל לאחרונה עקב פשיטות לא רחוקות ממני ואינטואציה שלילית לגבי כל הסיטואציה, היומן שלי נגמר פה.
חחייב להודות שלמדתי הרבה הפעם הזו במיוחד שלא הגעתי לפריחה, זה ממש מוזר להשקיע בסביבות החודש לראות מינים יפיפים של מה שיצא היו בסך הכל 4 שאחד מהם עם גבעול עבה ויפה הם כולם הגיעו לסביבות ה40 סנטימ לאחר צמיחה, הם נראו טוב זו הייתה הפעם הראשונה שהשתמשתי בדשנים ולכן היה לי קצת חבל עליהם, וגם על ההשקעה שלי היה לי חבל, אבל למדתי המון דברים, למדתי את עניין התזונה של הצמך מבחינת משאבים מבחינת דישון וחומציות, למדתי שהצמח אוהב מים בלי דשן... במיוחד אם הוא נראה טוב, למדתי שאפשר לבנות את כל האופרצייה בצורה מאוד קטנה ושקטה ושאף אחד לא ידע, למדתי לשמור על הפה שלי, (אני מקווה שזה שאני כותב בפורום זה לא פלילי או משו כזה...), למדתי פרנויה מהי שוב חחח במיוחד כי עקב הגידול הורדתי בעישונים ואז כל פעם שכן עישנתי נהייתי פרנואיד וקיצר פחות לעשן שהמטרה שלי הייתה שיהיה לי כמה שבא לי ... זה קצת מוזר..

למדתי שאני אף פעם לא יודע הכל ושיש כאן אנשים מאוד נחמדים בפורום שיכולים לעזור... תכלס ממש התלהבתי מהתחום גם טכניקות שונות של גידול נורא מענינות אותי גם אם זה ירקות ולאוו דווקא התרופה הזו.

בכל מקרה האינטואציה שלי אמרה לי להעיף הכל האינטואציה הזאת יכולה להיות גם פרנויה למרות שהשתמשתי בכסף מזומן כשקניתי את הדברים אני מאמין שיש סיכוי קלוש שיזההו אותי מהחנות ואו שעקבו אחרי או שילשינו עלי בצורה כזו או אחרת תכלס ההרגשה שלי היא שכבר יודעים ושפשוט מחכים שזה יפרח ושיהיה כמות להפיל עלי...
בכל מקרה אני יחסוך ממכם את הפרנויות...
ואני יגיד דבר אחרון לזמן הקרוב - באמת שווה לתכנן את הכל מראש מבחינת המקום ומבחינת השהות במקום זאת אומרת שבזמן הפריחה אני הולך לא להיות בקרבת מקום לתקופה קצרה, וזה לא מתאים, אני באמת מאמין שעדיף שהצמחים יהיו קרובים אל הבן אדם ושאם הבן אדם שותק ולא מספר לאף אחד, הוא יכול לעבור את זה בשלום ובשלווה....
אני מקווה שהיום יגיע בקרוב שבו גידול תרופה כזו יהיה כמו לגדל כל ירק אחר או פרח אחר בארון או בגינה וככה יהיה לכולנו נעים ושליו בלי מחשבות על משטרה וכל מיני סיבוכים מיותרים.

השאלה האחרונה שלי היא ככה:
מחר לדוגמא מגיע אלי מר תמנון או איך שלא תרצו לקרוא לו על מדים, ונגיד נגיד שיש לי איזה גרמ מסכן לעישון, אבל במקביל יש אוסף של ציוד שמאפשר לי לגדל מה שבא לי אבל הציוד לא עובד, האם יכולים להיכנס בי בקטע של גידל לא גידל וכו... ?
האם אני יכול להיות רגוע שיש לי דשנים של ביו ביז כל עוד אין לי צמחים?
תודה מראש לכולם! וישר כח תגדלו ותעשו חייל מקווה שלכל אחד במדינה הזאת יהיה עציץ או 2 בביתו הקט! :) peace out
דבר אחרון קטנטנ, יש לכם המלצות על מה אפשר לעשות עם כמות מזערית של עלים? חשבתי להכין חמאה, אבל אם יש כאן מישו עם רעיון טוב ובריא אני אשמח לשמוע.
:dance013:

samisomo

Member
סקרוגי צמחים צריכים גם חושך אפילו כשהם קטנים בווג'
בזמן החושך הם מפתחים את השורשים שלהם.
הגודל של הצמח = גודל השורשים

בכל מקרה אני לא ראיתי תוצאות יותר טובות של 24 שעות אור מול 18

אוטו הפרנויה באמת חזקה כשהבסיס לא עומד כמו שצריך, אני מתכוון כמובן לחדר הגידול.
אם אין חדר כמו שצריך עם כל הציוד מוכן כולל הפילטר פחם ואין שום דליפות מבפנים ולא סיפרת לאיש אז הפרנויה באמת תגדל מיום ליום וזה נורמלי כי יש חשש באמת שמישהו יגלה.

Don-roni

Member
נ,ב

אם אתה לגמרי רוצה להוריד עקבות, שהתמנונים לא יגיעו אלייך בחיים
גם סיפרתה בשרשור קודם שנמחק, שלאווטר שלך כאן יש קשר לסבתא שלך
אז אני מציע לך לבקש מהמנהל שגם את השרשור הזה ימחק
ואם משהו מהחברים שלך ידע שאתה גידלתה עציץ וחצי, אז עדיף שגם את הדשנים ובטח ובטח
את מנורת הלד הסגול תעיף משם
כמו שאמרתה עדיף לא להסתבך אם התמנונים
:biggrin::biggrin:
:dance013:

Scroggy B

Active member
סקרוגי צמחים צריכים גם חושך אפילו כשהם קטנים בווג'
בזמן החושך הם מפתחים את השורשים שלהם.
הגודל של הצמח = גודל השורשים

בכל מקרה אני לא ראיתי תוצאות יותר טובות של 24 שעות אור מול 18

אוטו הפרנויה באמת חזקה כשהבסיס לא עומד כמו שצריך, אני מתכוון כמובן לחדר הגידול.
אם אין חדר כמו שצריך עם כל הציוד מוכן כולל הפילטר פחם ואין שום דליפות מבפנים ולא סיפרת לאיש אז הפרנויה באמת תגדל מיום ליום וזה נורמלי כי יש חשש באמת שמישהו יגלה.

סמי, לפי מה שאתה אומר צמחים שגדלו במחזור של 24 שעות אור קבוע אמורים להיות קטנים ומסכנים... וזה לא מה שקורה אצלי בארון :biggrin:
הסיבה שאני מעדיף לתת לייחורים אור קבוע היא שאין להם הרבה אנרגיה שמורה בתוכם. הצמח גדל גם ביום וגם בלילה. בלילה הוא אכן גדל מהר יותר אך הוא משתמש במאגרי האנרגיה שמתמלאים בזמן האור. לייחורים יש עלים מעטים ולכן אני לא יודע עד כמה מאגרי אנרגיה אלו מספיקים. נותן להם 24 שעות וזהו.
ואני לא ראיתי תוצאות של 18 שהן יותר טובות מ-24 ... בסה"כ נתתי לפות"ש המלצה מניסיוני הדל.

לפות"ש - לדעתי, כדאי להפסיק לאכול סרטים לשווא. אם יש לך סיבה ממשית לחשוש מביקור של נציגי החוק בביתך - אנא נקה אותו מחומרים אסורים. ציוד גידול הוא לא אסור בחוק, אך אם יש בו שאריות "סם מסוכן" אתה עלול להיות בבעיה. ואת הצמחים שלך הייתי מציע לשתול בחוץ בשטח ציבורי אך רחוק מעין הציבור, אולי עוד תזכה לקצור מהם משהו =) וכמובן אל תספר לאף אחד...

Don-roni

Member
היי סקרוגי
בחברות אמיתית , אני כותב לך

למה אתה לא מאפשר לו לפרוש לחיים נורמליים
מה זה ההצעה הזאת תשים עציצים בחוץ, זה הרבה יותר מסוכן ממשהו תחת קונטרול ובבית
תגיד אחא ברצינות, למה הפורום הזה צריך להראות שטותי
מה אנחנו ילדים קטנים? פותח יומן, מפחד, , על יד הבית שלי פעלו תמנונים,
בקיצור שחרר אותו לחופש נולד
>**<
x

Scroggy B

Active member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לא אמרתי לשים עציצים בחוץ אלא לשתול את הצמחים איפשהו...
מצד שני אתה צודק, מרגע שהפרנויה תופסת אותך היא לא עוזבת.

autv
אתה משוחרר

autv

Member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לא אמרתי לשים עציצים בחוץ אלא לשתול את הצמחים איפשהו...
מצד שני אתה צודק, מרגע שהפרנויה תופסת אותך היא לא עוזבת.

autv
אתה משוחרר

חחח גדולים אתם... כה חשבתי להשים אותם במקום ציבורי בקטע של אקט גם מחאתי וגם שימשוך צומת לב הרחק ממני אבל לא נעים לי מהאנשים שגרים שם וואלה לא מגיע לאף אחד צומת לב שלילית מנציגי החוק וכאלה...
בכל מקרה נהנתי מכל ההתנסות באמת קצרתי אתמול וזה הוריד לי אבן מהלב הוריד לי פרנויה לגמרי, במיוחד שחזרתי לעשן לתומי ובכל מקרה אין להם עלי כלום! חחח שיזדיינו אני ייתן לזה איזה חודשיים שלוש לראות שהכל שקט ואז נמשיך עם החיים כרגיל כנראה ואני מקווה שהם מודעים לזה אבל יש להם אנשים יותר רציניים לדאוג מהם כל מיני רוצחים למינהם ואנשים שבאמת עושים בלאגן ולא אנשים כמונו שמנסים לדאוג לעצמנו מבחינה בריאותית או כל אחד והסיבות שלו....
בכל מקרה היה רק צמח אחד שהיה לי כואב עליו ממש היה לו גבעול עבה בהרבה משאר הצמחים ופשוט חבל אבל זה רק צמח אני ייתן לחום לרדת ויחזור לשלי.

מאחל לכולנו שהיום יבוא בו המשטרה תדאג ותטפל בדברים רצניים וחשובים יותר מאשר מבאנשים שמגדלים דשא...

תודה על השחרור הרשמי! ובטח ייצא לנו לשבת לג'וני מתישו ובחיים לא נדע על זה! חחח

Latest posts

Latest posts