What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

יומן גידול ראשון שלי!

autv

Member
יומן גידול ראשון שלי!

שלום לכולם!!!!!!

לא מאמין אני יתחיל מזה שלא הייתי מחובר רשמתי מגילה ואז הכל נמחק אז זה טוב כי אני יצמצם בנאמר
התמכרתי קצת לפורום כל פעם שאני מדליק את המחשב אני מוצא את עצמי פה, לקח לי משהו כמו חודש להתחיל את היומן מפחדים למינהם (אני קורא את כל מה שאני כותב שוב לפני השליחה...)
שאלתי לא מעט שאלות ואני חושב שאם הכל יהיה מרוכז בשרשור אחד אז יהיה לי ולכם יותר נח!

דבר ראשון אני יציג את עצמי בלי להציג את עצמי - או יותר נכון סיפור קטן... -
שהשתחררתי מהצבא מסתבר שלא הבנתי את זה אבל הייתי באירועים לא שיגרתיים שאיכשהו באו ורדפו אותי דרך פלאשבקים למינהם ופוסט טראומה, דיברתי על זה ממש מעט עם טלפון כזה שמתקשרים ומקבלים תמיכה... מפה לשם מצאתי את עצמי עם חברים באמסטרדם התחלתי לעשן ומאז כל הסיפור היה מאחורי... מהשאכטה הראשונה הזו לא היה לי פלשבק אחד.
יש עוד סיבות שאני מאמין שהבזיליקום עוזר לי - אם זה הפרעות קשב ואם זה לחץ תמיד זה הרגיע אותי, יש תקופות שאני מעשן 20 גר בחודש ויש תקופות של 5 בחודש... זה נורא משתנה יש גם תקופות שאני לא מעשן בכלל... אני לא לחוץ על זה אבל תמיד כיף שיש, תמיד עושה את הסביבה שלי מבסוטה וגם אותי .
וכך התאהבתי בבזליקום!

סטינגס -:ying:
ארון של 140,80,55 - ארון מעץ
איורור ונטה קטנה למטה שמכניסה 6' ואחת במידה אחת גדולה יותר תלויה למעלה ומוציאה.
המטרה היא 2 עציצים של 12 -15 ליטר.
תאורת לד שאני ממש מבסוט עליה היא ממש לא מתחממת ועושה את העבודה. כמו כן כל הארון מצופה במיילר מבפנים ככה שיש החזר אור והכל פאנן.
יש מד חום ולחות ואמצעים למדידת החומציות.
כמו כן אין לי מד אי סי והידע שלי מועט לגבי זה. כך שאני נורא ניזהר עם הדישון (לא רוצה לשרוף את הצממח.)
משתמש פעם ראשונה בדשן - ביו ביז יש לי את הסטארטר פק - ביו אבן, ביו גרו, ביו בלום , רוטס, וטופ מקס.

האדמה היא קוקו+ פרלייט שמוכרים בהידרו שופ + תערובת גן שיש לי מגידול קודם פשוט עירבבתי בניהם קצת לא יותר מידי.

בדרך כלל הנתונים בחלל גידול הם 26 טמפ ולחות של 50-60.

יו אני באמת לא מאמין שנמחק לי כל מה שכתבתי מקודם... טוב אני יוסיף עכשיו את כל מה שכתבתי מהיומן האישי שלי שאני עוקב איתו אחרי הגידול.

ב6.4 - שמתי 3 זרעים בכוסות מים ל24 שעות, קראתי על זה ולא יצא לי לנסות אז זרמתי עם זה.
ב7 אחד שקע ו2 צפו שמתי 2 בג'יפי ו1 בעציץ קטן.
ובאם מתחת לנורת פלורסנט ל24\7.

12 לחודש בום יצאו שני גבעולים מדהימים חזקים לבנים ויפים וזקופים !
העברתי לעציץ אחד ב4 ליטר והשני ב3 וחצי - והתחתי משטר של 18\6

ב13 לחודש אכלתי סרטון קטן ואמרתי לעצמי שיש מצב שהם יצאו לי זכרים אז אני רוצה עוד ושמתי בנייר עוד 3 זרעים.

18.4 - התקדמות סבבה 3 בארון שאחד מהם הוא מה3 זרעים החדשים... זאת אומרת שה2 מתקדמים יפה והוא קטנצ'יק, החלטתי למצוא מקום בפרדס או בשטח חקלאי מוסתר שתיהיה לי תוכנית למצב שאני ירצה להוציא אותם מהדירה וגם אני אוהב את השמש.
היה יותר מידי איורור בארון אז הפסקתי אותו והמצב שם הוא 50-60% לחות ו25 מעלות.

21.4 סחטתי חלק קטן מהאדמה להוציא מים ומדדתי את החומציות וראיתי שבכולם יש חומציות ירודה משהו כמו 5...

22.4 - הוספתי לכל העציצים אפר של עצים ועירבבתי עם החלק העליון של המצע בשביל לבסס את האדמה.
בארון התחילו להיות קצת מעופפים אז ריססתי עם תרסיס טבק שהכנתי שהוא גם מאוזן וגם עם מעיל עלים כזה של ביו ביז שגם איזנתי עם מים למרות שאפשר להשתמש בו איך שהוא.
והשקתי עם מים מאוזנים. כמעט ליטר לכל אחד וטיפטיפה ביו אבן וביו רוטס מכיוון שאיזנתי את המים לאחר הוספת הדשן אז יצאו מינונים ממש נמוכים.

אז בעקרון אני מחכה עם ההשקייה הבאה מכיוון שהם לחים ורטובים.
אתמול אכלתי סרט והוצאתי את כולם לשטח, לעמדה מוסוות, הם מקבלים שמש מסביבות 7 בבוקר עד סביבות 3 בצהרים למרות שהשמש באוויר עד סביבות 7 הם נמצאים במקום מוצל ככה שהשמש לא עליהם בצורה ישירה והצל הוא לא צל לגמרי זאת אומרת שהוא צל קל.
ה2 שנראים ממש טוב הוצאו ועברו למצב שהוא מ18\6 ל 13\11 - - פחות אור יותר חושך, אני לא רוצה שיהיו בחוץ אבל הבנתי שעד ספטמבר הם יכולים לצמוח בחוץ בלי דאגה.

בכל מקרה המטרת גידול שלי היא שימוש עצמי, אני בכלל מאמין שאם כל מי שהיה רוצה לאכול עגבניה והוא היה מגדל לעצמו עגבניה אז היה יותר שמח כי לכולם היו מלא עגבניות וככה גם ההינו יכולים לגוון וליצור שפע.

רציתי להתחיל משהו מסודר שהכל מרוכז בו אז הנה התחלתי יומן ראשון ואני דיי מתרגש!
אשמח על כל עצה וכל עזרה ותמיכה.
רק רוצה להגיד תודה מראש ומצטער שאני כותב בצורה כזו מבולגנת.. ככה הראש שלי עובד.
הנה שיר לשבת -
:dance013:שתיהיה לכולם שבת שלום​

Scroggy B

Active member
בהצלחה אחי!
תזכור לא לאכול יותר מידי סרטים, לתחום הירוק שלנו יש פוטנציאל סרטים אדיר!
פשוט תגדל ותעשן,
It will be as complicated as you want it to be.
מחכה כבר לתמונות הקציר ;)

kamikaza

Active member
אני לא יודע אם זה רעיון טוב לערבב אאוטדור עם אינדור

אתה עלול להכניס לארון מזיקים, שבחוץ יש להם אויבים טבעיים ובפנים לא

לגבי המזיקים, חשוב לזהות אותם לפני שנוקטים פעולה

יש מצב שאלו בכלל זבובוני תסיסה, שאין להם כל נגיעה לצמח אלא רק לשורשים

קנה מדבקות צהובות, גזור אותן להרבה קטעים קטנים, ותפזר על המצע ובאוויר

ככה תדע מה יש לך, ותפעל בהתאם

לגבי איוורור, גם אם הלחות והטמפ בסדר, הצמחים צריכים פד"ח

אז רצוי להחליף אוויר כמה פעמים בשעה לפחות

ואגב, חלק מהאינדיקות יכולות להיכנס לפריחה אפילו מתשע שעות חושך ביום

הכלל של 12\12 פשוט נועד להכיל את כל זני המריחואנה באשר הם

autv

Member
תודה רבה לכולם על התמיכה והאיחולים!

אהבתי ממש את המשפט --
It will be as complicated as you want it to be

מאז שסגרתי את הענינים בבית אני מרגיש הרבה יותר נינוח... אני מעדיף שיהיו בבית אבל הפחד גבר עלי... בכל מקרה בפרדס יש להם פינה שקטה שאף אחד לא מגיע אליהם ואני רק פעם בכמה ימים (3-4) מגיע אליהם לראות שהכל טוב.
אחרי הבדיקה של היום + השקייה מאוזנת... אין עליהם מעופפים הם נקיים ונראים ממש טוב, נראה לי שהם אוהבים את השמש היוקדת.:tiphat:

תודה על הטיפים(במיוחד בקשר לזבובוני התסיסה!) ואני ימשיך לעדכן בהמשך.

(אפשר לראות בתמונה הימנית בתחילת הפוסט מה22 לחודש את הצמח הימני קיצר בארבעה ימים האחרונים הוא ממש גדל לי פתאום... איך שאני נירגע ונותן להם זמן הם פתאום גדלים ואני ממש שמח על זה! :) ב22 היו לעלים העליונים 3 אצבעות כאלו של עלים ועכשיו יש לו 5! :) והם יפיופים!
:dance013::dance013:
לאט לאט ובטוח !

autv

Member
לאחר קריאה קצרה לגבי זבובוני התסיסה אז כן אני מכיר אותם מקרוב רק אף פעם לא הכרנו בצורה רשמית יש לי כאלה בבית בגלל הלחות הגבוהה, הם עוקצים אותי פה ושם ואין הרבה אני בדרך כלל הורג אותם ולא נראה לי שהם הגיעו לצמחים או התקרבו בצורה כזו או אחרת לחדרים פנימיים שהם לא המקלחות והשרותים בבית.
בכל מקרה...
מעננייין מה הם עושים במצע של האדמה ?? הם בטח דוגרים שם...?
אני עכשיו יחקור קצת!
http://www.hamadbir.com/page.php?id=32
ותודה על ההבחנה המדהימה הזו קמיקזה...

autv

Member
מה אתם חושבים על השמרתפים האלו? -- http://www.ebay.com/itm/2-Automatic...10?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4d1b3dd34a
האם יש למישו ניסיון איתם ? ואם כן מה אתם חושבים על להביא מסין כאלה בזול ממש?
אני מפחד שזה כמו להשאיר את הילדה שלי עם בייביסיטר שיוצרה בסין... אבל אם למישו יש פה ניסיון טוב עם המוצר ובכלל אם יצא למישו להזמין מסין וזה גם עבד אז אני אשמחלדעת!

תודה!

autv

Member
22 יום מהנבטה.
2 יפיופים גדלים להם ונאבקים באיתני הטבע, יש ספיידר מייטס שאוכלים קצת את העלים התחתונים אבל ממש בקטנה הרגתי גם כמה ואני משתמש במעיל עלים, ההשקיות האחרונות היו עם מים רגילים מאוזנים על 7 כי הופיעו לי כתמים צהובים קטנים על חלק מהעלים התחתונים ופחדתי שאני שורף את הצמח.... תקנו אותי עם אני טועה.
כמו כן הם נראים יחסית בריאים...
אני יעלה תמונות לקבל תגובות על מה אתם חושבים שכדאי לעשות בהמשך...
אני מתלבט אם להכניס אותם לחלל איןדור ולהמשיך משם או לתת להם לצמוח בפרדס ולקחת מהם ייחורים כל פעם שאני ירצה .. וגם בשביל לבדוק אם זה זכר או נקבבבבה!
מכירים דרך זולה להכין ייחורים? קניתי אבקת השרשה! ויש לי צמר סלעים כזה אבל לא סחטתי אותו לפני ששמתי בו ייחורים אז נראה לי שהוא ספוג ביותר מידי מים וגם נראה לי שלא לקחתי ייחורים ממקום נכון מהצמח כי לקחתי סוג של גבעול קטן עם עלה בקצה... אני חושב שאני צריך לחכות עוד זמן עם הייחורים ולקחת אותם בשלב יותר מאוחר של הצמח :dance013:
כל טיפ יתקבל בברכה, וכל דרך שאפשר לחסוך כי גם החלל ששמתי את הייחורים הוא לא לח מספיק הלחות שם היא 50-60% וממיטב הבנתי צריך כמה שיותר..... והטמפ בסביבות ה25.

כל עזרה תתקבל בברכה :)

Scroggy B

Active member
עזוב אותך מכאפות לחות טמפרטורה לייחורים.
לקחתי ייחורים לפני כמה ימים משני צמחים.
שמתי בתוך כוסות פלסטיק קוקוס שטוף ורווי מים.
אחרי טבילה בג'ל השרשה הם הוכנסו לקוקוס ונמצאים בארונית קטנה פתוחה תחת נורת 8 וואט סיאףאל.
בלי מכסה, בלי למדוד לחות בלי בקרת טמפרטורה. הטמפרטורה בחדר שבו הם נמצאים היא די אידיאלית ועומדת על כ-23 מעלות קבוע. מידי פעם אני מרסס אותם במים לא מאוזנים. 8 מתוך 8 השרישו.
זה אמנם פעם שניה שאני לוקח ייחורים, אבל הקוקוס הרשים אותי ממש לטובה.
במקביל יש לי גם ייחורים בצמר סלעים ואלו טרם הראו שורשים. אני סבור שגם הם יראו, פשוט לוקח להם יותר זמן.
הקוקוס שומר את הלחות טוב מצד אחד ומצד שני מספיק מאורר כדי שיגיע חמצן לשורשים. חכמי האינטרנט טוענים שלא צריך אפילו ארונית ואפשר פשוט לשים אותם בחוץ תחת נורה קטנה ואין צורך לרסס, אלא רק לוודא שהקוקוס לח (לא רווי לחלוטין).

Don-roni

Member
הי גננים
scroggy B
autv
הפורום הזה כל כך צמא לראות תמונות
ועוד במיוחד מוצלחות,שמונה מתוך 8 זה פיצוץ
רוצים לראות השרשות
סקרוגי תן חותמת וכיסוי, לדו שייח בעיניין היחורים
תמונות שוות אלף מילים
:biggrin:

Scroggy B

Active member
צודק, כמו שאומרים באנגלית
Pics, or it never happened.
חבל שלא צילמתי את התהליך, הייתי מראה לפות"ש כמה זה קל ונטול כאפות.

הנה השישה שנותרו אצלי:

ככה נראים השורשים:

ויש גם בתוך צמר סלעים:

אבל נכון להיום רק אחד הוציא שורשון מסכנצ'יק:

סורי על התמונות המחורבנות אני פשוט צלם פח!

Last edited:
קבל 10 מ-10,בדיוק אמורים לעבור לאדמה עוד כמה ימים..נלקחו לפני 16 ימים.

מים לא מאוזנים כל הדרך ומעט אבקת השרשה פשוטה בהתחלה.

Attachments

• IMG_7694.jpg
    IMG_7694.jpg
    63.1 KB · Views: 20
  • IMG_7699.jpg
    IMG_7699.jpg
    57.3 KB · Views: 24
  • IMG_7696.jpg
    IMG_7696.jpg
    48 KB · Views: 22
  • IMG_7695.jpg
    IMG_7695.jpg
    49.4 KB · Views: 20
  • IMG_7701.jpg
    IMG_7701.jpg
    49.4 KB · Views: 22
  • IMG_7700.jpg
    IMG_7700.jpg
    54.7 KB · Views: 22
קרנף, אתה שם משהו מתחת לפרופוגטור בשביל לזרז את התהליך?

לא

גם מעל אני לא שם כלום,זאת אומרת שאין אור ישיר אלא הפרופוגטור עומד ליד שאר הצמחים ונהנה ממעט מאוד אור.

שמתי לב שכשהרוקוול לא ספוג אלא חצי רטוב אחוזי ההצלחה משתפרים.

autv

Member
שאלה קטנה בקשר לייחורים -
נגיד ולקחתי ייחורים ושמתי אותם במגש כמו שצריך מכוסים עם מים בפנים כאילו אחוזי לחות גבוהים ובמהלך היממה יש להם 18/6 אור פלורסנט ובזמן שיש חושך מידי פעם יש אור האם זה יעשה בעיה לצמח?? אני רק מחכה שיפתחו מערכת שורשים אני רוצה לדעת עם הבלבול של האור יכול להשפיע על הייחור ברמה כז כזו או אחרת... תודה

Scroggy B

Active member
בחיאת, אתה מבין מה בדיוק כתבת כאן?
אני לא כל כך...
תנסה לפרט יותר. איפה הייחורים נמצאים? בחדר על השולחן? בארונית? אתה מפעיל להם נורה ל18 שעות ומידי פעם נכנס לחדר, בגלל זה יש אור? שים להם 24 שעות אור וזהו. לדעתי זה הכי טוב לייחורים. מה זאת אומרת מכוסים במים? בתוך איזה מצע הם גדלים? אם הם לא בתוך פרופגטור, הייתי ממליץ לך על קוקוס, עושה רושם שהוא עובד מעולה בחוץ.
ובגדול, כולם רק מחכים שהייחורים יפתחו מערכת שורשים, לא רק אתה =)