What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

יומן - AK47 & Original Skunk

Hydroguy

Member
אתמול חיברתי את השעון הדיגיטלי למערכת השקייה.
כיוונתי אותו ל3 שעות והלכתי לישון. על פי החישוב שלי היה אמור לצאת קצת נגר אם בכלל.

קמתי בבוקר, באוהל אחד שלולית 5 סמ. עציצי הבד היו שקועים בזה במשך שעות. מקווה שלא קרה נזק לשורשים.
באוהל השני כלום.
לדעתי יש איזו דליפה באוהל עם השלולית.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
תודה רבה חברים.

אני זוכר שזה היה במושב נחלים.
לדעתי בכל בו לגן. חנות די גדולה.

פונזי, קניתי 3 קילו סוכר חום רגיל של סוגת.
איך אני משתמש בזה על הצמחים? מפזר על המצע?
סוכר חום לח, לא היבש.
כף ל10 ליטר מי השקיה והשקיה ידנית.

אתמול חיברתי את השעון הדיגיטלי למערכת השקייה.
כיוונתי אותו ל3 שעות והלכתי לישון. על פי החישוב שלי היה אמור לצאת קצת נגר אם בכלל.

קמתי בבוקר, באוהל אחד שלולית 5 סמ. עציצי הבד היו שקועים בזה במשך שעות. מקווה שלא קרה נזק לשורשים.
באוהל השני כלום.
לדעתי יש איזו דליפה באוהל עם השלולית.
בדוק שמפלס המים במיכל האגירה לא מעל מפלס הטפטפות והאל חזור מורכב הפוך, תקלה נפוצה

Hydroguy

Member
סוכר חום לח, לא היבש.
כף ל10 ליטר מי השקיה והשקיה ידנית.
http://www.sugat.com/?CategoryID=449&ArticleID=574
השתמשתי בזה. שמתי חצי קילו על מצע של כל צמח.
מקווה שזה לא בעייתי :)

בדוק שמפלס המים במיכל האגירה לא מעל מפלס הטפטפות והאל חזור מורכב הפוך, תקלה נפוצה
לא הבנתי כלום אחי.
אין לי אל חזור. יש לי צינור עגול בכל אוהל, מכל אחד יוצאים שלושה תמנונים לכל צמח.
שני הצינורות העגולים מחוברים למשאבה חשמלית שנמצאת בתחתית מיכל האגירה.

Hydroguy

Member
מכיר את חוק כלים שלובים, לא חשבתי שזה חל פה בגלל שהמשאבה לא גבוהה מהטפטפות

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
שהמשאבה מכובה היא מהווה רק התנגדות קלה לזרימה, חוק כלים שלובים עדיין חל.

kamikaza

Active member
שים לב לטריק

אתה מחבר יציאה כמו של טפטפת על הצינור המוביל, רצוי בנקודה גבוהה כמובן

אתה יכול לחבר שם טפטפת שתטפטף ישירות חזרה למיכל, או ווסת אוויר חד כיווני שאתה יכול למצוא בכל חנות דגים

ככה כשהמשאבה לא עובדת, האוויר יכול להישאב חזרה לצנרת, ולא יהיה לך וואקום שישאב את המים

Attachments

• 55 (20).jpg
    55 (20).jpg
    61.2 KB · Views: 28

ganesh5000

Member
למה להסתבך עם קומבינות (שאני באופן אישי אפילו לא מצליח להבין מה עשית פה, לא כי לא הסברת טוב אלא כי אין לי מושג בזה, כמו רוב האנשים) כשיש מוצר ייעודי, אל חוזר קפיצי אחרי הסנן מוצקים.
האל חוזר אמור להתחבר ישירות לסנן מוצקים אם לקחת את החיבור המתאים מבחינת גודל (3/4 צול אם אני לא טועה) ותמצא לזה מחבר שיתלבש על הצד השני של האל חוזר ושהצד השני שלו תופס צינור 16 מ"מ עם הידוק

אני מציע לקנות גם סרט טפלון לאיטום מראש, רוב הסיכויים שתזדקק לזה. תלפף קצת על החיבורים של האל חוזר לפני שאתה מבריג לסנן ולמחבר שיוצא לצינור מהצד השני.

Hydroguy

Member
למה להסתבך עם קומבינות (שאני באופן אישי אפילו לא מצליח להבין מה עשית פה, לא כי לא הסברת טוב אלא כי אין לי מושג בזה, כמו רוב האנשים) כשיש מוצר ייעודי, אל חוזר קפיצי אחרי הסנן מוצקים.
האל חוזר אמור להתחבר ישירות לסנן מוצקים אם לקחת את החיבור המתאים מבחינת גודל (3/4 צול אם אני לא טועה) ותמצא לזה מחבר שיתלבש על הצד השני של האל חוזר ושהצד השני שלו תופס צינור 16 מ"מ עם הידוק

אני מציע לקנות גם סרט טפלון לאיטום מראש, רוב הסיכויים שתזדקק לזה. תלפף קצת על החיבורים של האל חוזר לפני שאתה מבריג לסנן ולמחבר שיוצא לצינור מהצד השני.

כפרה עליך מה סנן מוצקים?
יש לי משאבת מים בתוך מיכל, יוצא צינור השקייה חום רגיל לכל אוהל. זהו.

אני יכול לחבר לזה את האל חזור?
במידה וכן, לאן אני מחבר?
במידה ולא, מה עוד אני צריך לרכוש בשביל זה?

ganesh5000

Member
כנס לכל חנות של גרעין או הידרו ותבקש פילטר/סנן מוצקים של עמיעד
את זה מלבישים על הצינור השקייה, אני הלבשתי אותו ישר מייד אחרי היציאה מהמיכל, ככה היה לי נוח לקשור אותו למיכל עצמו.
זה לא מסובך ולא יקר, עולה 25 -50 שקל, תלוי מאיפה אתה קונה.
זה פילטר פשוט, לא אוסמוזה או משהו, רק מסנן חתיכות ולכלוכים מוצקים שנכנסו למיכל ויכולים לסתום את הטפטפות אם יגיעו אליהן. תשאל איזה? אפילו שערות שלך כשאתה מכין את המיכל ונופלות לתוכו.
פתאום תסתם לך טפטפת ולא תשים לב כמה ימים ולא תבין מאיפה זה בא.

נוזל ניקוי למערכת יש לך? חחחחח
אני בא לך בהפתעות.
תקנה דריפ קלין של האוס אנד גארדן או כל נוזל ניקוי למערכות השקיה של החברות המתחרות, לא ממש משנה.
שמים מזה במיכל השקייה עם הדשנים באופן קבוע לפי המינון שעל הבקבוק כדי שלא תיווצר אבנית וסתימות בצינורות.

מערכת השקייה זה לא מסובך, אבל צריך לדעת איך להפעיל את זה נכון, אחרת נתקעים. אבל ככה לומדים אחי, גם אני שיגעתי את כולם פה עד שהרמתי מערכת כזו והרצתי אותה בלי שום בעיה.

לגבי תדירות השקיות, כמות וכאלה, לא ממש עברתי על הפוסט שלך, אני אפילו לא יודע אם אתה עובד עם קוקוס או אדמה, אז אני לא מציע כאן כלום. סורי על העצלנות, אני כבר הרבה אחרי קטיף ויישון אז תבין את מצבי :)

ganesh5000

Member
את האל חוזר אני חיברתי ישירות לסנן, ומהצד השני חיברתי את הצינור השקייה.
זה בעצם -

משאבה בתוך המיכל --> צינור השקיה ---> סנן מוצקים --> אל חוזר ---> צינור השקיה ומשם לאוהל ולצינורות הקטנים לטפטפות.
פשוט.

את הסנן ואת האל חוזר אתה תצטרך לחבר עם מחברים לצינור השקייה, זה בכל חנות הידרו או גרעין תמצא. פשוט כשתקנה את המוצרים האלה תקנה גם את המחברים ותגיד להם שזה צריך להתחבר לסנן/ אל חוזר ומשם לצינור 16 מ"מ.
הגודל של המחברים שאתה צריך הוא 3/4 צול.

כמו שהצעתי מקודם, תשתמש בסרט טפלון על ההברגות לפני שאתה מחבר בין דבר לדבר, יעזור למנוע דליפות קטנות ומעצבנות מראש.

נשמע מסובך, גם אני בהתחלה לא הבנתי מה רוצים ממני. כשתגיע לחנות כבר תבין הכל כי הם יבינו בשביל מה זה ויסבירו לך איך לחבר כל דבר.
בהצלחה.

kamikaza

Active member
קבל שתי הדגמות בתמונה אחת

גם סנן מוצקים כמו שגאנש המליץ, הוא עושה אחלה עבודה, וגם נקז אוויר למערכת

Attachments

• P2150002.jpg
    P2150002.jpg
    60.2 KB · Views: 29

Boomerr

Member
קבל שתי הדגמות בתמונה אחת

גם סנן מוצקים כמו שגאנש המליץ, הוא עושה אחלה עבודה, וגם נקז אוויר למערכת

רעיון מגניב.. כל הכבוד גאנאש וקמי
אשכול מגניב אפשר להרכיב מימנו איזה מדריך למערכת היידרו ממש מגניב

Hydroguy

Member
לאחר בדיקה מעמיקה - הנזילה אינה יכולה להיווצר מחוק כלים שלובים. זה פשוט בלתי אפשרי.
המשאבה היא ל-2500 ליטר בשעה. יותר מדי יחסית לכמות הטפטפות שלי והמשך זרימת המים נוצר מואקום.
כך שאל חוזר לא יעזור לי.

החלטתי לבצע את הטיפ של קמיקזה. שזה אגב גם הטיפ שקיבלתי מהבחור בגרעין.
שמתי שני תמנונים עם ארבע יציאות כל אחד שזורמים חזרה למיכל.
בינתיים נראה בסדר גמור, יש קצת נגר, בדיוק כמו שאני רוצה.

הקטע המוזר - רק באוהל אחד יש נגר, בשני אין כלום.

אגב נגר, יש לכם המלצה בשבילי לטפל בו בקלות חוץ מלסחוט כמו מניאק עם דלי וסמרטוט?

ganesh5000

Member
לא מבין מה היתרון בזה שיש זרימת מים חזרה אל המיכל כל הזמן, במקום לשים אל חוזר.
מה קשורה הספיקה של המשאבה לאל חוזר? לא מבין בכל החוקים האלה, המשאבה שלי היא 2800 ל"ש וכשעבדתי איתה עבדתי עם אל חוזר על הצינור כמו שהסברתי לך ושום בעיה, הכל עבד פיקס והפסיק לזרום כשהמשאבה כבתה. בלי זרימות חוזרות ובלי נעליים.
אם עובד לך מה שעשית, אחלה.

לגבי השקיות - כמה דקות אתה משקה וכמה השקיות ביום? כתבת השקייה חצי שעה, זה המון, גם אם במצטבר כל ההשקיות ביחד ליום
עשה טובה ותפרט בדיוק איך אתה עובד מבחינת המצע וגודל עציצים.
קח בחשבון שבימים כאלה חמים הם שותים יותר לעומת ימי חורף רגילים, צריך להיות גמיש ולדעת להעלות ולהוריד את כמות ההשקיות בהתאם למזג האוויר והחום/ יובש באוהל.

חשבת על מגש ניקוז? על מה בדיוק יושבים העציצים שלך?
תקנה או תבנה, יש בלינקייה מספיק מידע על כל הדברים האלה.
זה לוקח גובה מהאוהל, סביבות 20-30 ס"מ אבל אין מה לעשות אלא אם אתה רוצה להמשיך לנקז לתוך האוהל שלך ולעבוד כמו הכושים במטעים של וירג'יניה :)
זה גם יהרוס לך את האוהל בסוף