What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

YAFGT : Yet another First Grow Topic

greenrookie

Member
Se pare ca a inceput din nou sa se accentueze problema care o aveam inainte , parca se mai linistisera putin.Nu am absolut nici o idee de la ce ar putea fi :(

In rest , cam asa sta treaba

Clonele au inceput sa devina mai puternice :biggrin: , scot capacul de la caserola cam de 2-3 ori pe zi ca sa ia aer.

A , si m-am jucat putin cu aparatul foto si am gasit niste setari bune ca sa iasa pozele mai aproape de realitate cand e HPS-ul aprins
ISO125 , F8.0, -2.0EV , Exposure 500 , Flash On

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
hehe, in sfarsit niste poze reusite! felicitari!

ofilirea frunzelor de la exterior catre interior este de cele mai multe ori semn al unor deficiente.
dar inainte de a mari doza de nutrienti, verifica sa nu fie din cauza temperaturii si ph-ului mediului. s-ar putea sa ai destui nutrienti, dar sa fie blocati in sol.

MJgrow

Active member
Prima data verifica Ph cum zicea si explo, dupaia restul...

Eventual fa un flush daca in ultima perioada i-ai dat nutrienti.

greenrookie

Member
Am luat o solutie din aia de testat ph-ul solului si a apei cu care ud.
Ca sa testez ph-ul solului am amestecat putin pamant cu apa si am asteptat sa se limpezeasca , nu stiu daca asa trebuia facut.
Dupa scala aia as zice ca pH-ul apei cu care ud e undeva putin peste 7 iar la testul care l-am facut cu solul a iesit undeva mai sus de 6,5.

Stiu ca ar fi recomandat un ph metru adevarat,dar de atata am avut bani.
Cat despre temperatura , se invarte pe la 28.Becul e la vreo 40 cm , sa il dau mai sus?

Asa ca am incercat sa ii dau mai multi nutrienti sa a ce se intampla,dar nu exagerat , am pus pe langa celelalte 3ml/l in loc de 2 de BioGrow.
totusi nu e cam putin 2ml/l pentru o planta de 6 saptamani?

De maine dimineata o sa intre pe program de lumina de flower :D
Si ce ma enerveaza cel mai tare e ca BagSeed-ul o duce cel mai bine ,are o gramada de ramificatii si doar 1 sau 2 frunze cu probleme.
Si din cate am vazut abia in flower isi arata mai bine sexul,dar pana acum arata ca o femela.

greenrookie

Member
Update :
Temperatura 26 , umiditate 60 (asta dupa ce a mers HPS-ul 6 ore)

Problema vad ca se raspandeste din ce in ce mai mult , chiar si la frunzele noi.
Sa fie de la ventilatie? Momentan si nu am alta posibilitate si pana peste vreo saptamana e mai mult artificiala , manmade ca sa zic asa in sensul ca seara cand e intuneric mai las usa deschisa larg (e intuneric si in camera cealalta) iar ziua mai las usa crapata sa circule aerul .

Din threadul asta https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=11688
Asa arata si ale mele la inceput , se innegresc putin marginile si dupa se usuca . Cred ca este deficienta de P (Fosfor). Faza ca e ca prima poza e in veg si a doua in flower...nici nu stiu ce sa mai cred...
1134Phosphorus-deficiency1.jpg

1134nl-Phosphorous2.jpg

Last edited by a moderator:

brebo

Member
Din pacate pot fi mai multe cauze..overburn sau overheat as spune eu in principal, cu toate ca poate fi si blocare de absorbtie nutrienti din cauza ph-ului din sol..cauza nu o poti afla decat tu, luand diferite masuri si vazand efectele.
Partea relativ buna este ca ai destula masa verde incat sa iti permiti sa pierzi ceva frunze, oricum e mare aglomerare acolo..

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
:fsu:Imi pare rau sa-ti dau eu vestea asta si sincer, sper din suflet sa ma-nsel...
Dar cred ca ai spidermites :fsu:
l.e.
Ia o lupa si holbeaza-te pe spatele unei frunze afectate, daca nu vezi acarienii paianjeni imi iei si mie o piatra de pe inima.
Daca-i vezi, ia masuri.

Last edited:

MJgrow

Active member
Nu se face asa ceva de la spidermites... se albeste frunza ca mici puncte/ pete dar nu se usuca de la capat spre interior. Mai degraba as merge pe ceva fert/PH

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Asta inseamna ca-l sfatuiesti sa nu se uite pe spatele frunzei, desi nu-l costa nimic?
Am spus deja ca sper sa ma insel, dar am vazut asa ceva cu ochii mei la un alt grower, care nu stia cum sa-i dea de cap. Cand mi-am aruncat ochii pe poza am avut un deja vu...
De ce sa nu elimine si posibilitatea asta?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cred ca trebuia sa le bagi mai demult la inflorit, ca par destul de mari. Cu cat o sa se mai lungeasca in primele doua saptamani, o sa te alegi cu niste monstrisori.

Ghivecele ce volum au ? Problema se agraveaza daca le uzi doar cu apa chioara (la cultura in sol nu e nici o problema daca nu le dai nutrienti o saptamana - doua, pentru ca oricum raman multi in pamant).

La mine se faceau asa funzele batrane care in plus nici nu MAI primeau suficienta lumina.

greenrookie

Member
Multumita clonelor am reusit sa elimin cativa factori - astazi le-am lasat fara capacul de la caserola si ... au inceput sa faca la fel.
Asadar este o problema cu mediul in care convietuiesc fetele.

1.Spidermites cum zicea cineva mai sus - am incercat sa vad ceva cu zoom-ul de la camera dar nu prea ma ajuta ca nu pot sa focalizez asa aproape. Asa cu ochiul liber parca se vad ceva "punctulete" dar e posibil sa mi se para mie.Vad maine de unde fac rost de o lupa sau ceva asemanator
2.Temperatura - conform termometrului (are functia min/max) nu a trecut niciodata de 29.
3.CO2 - asta e cel mai probabil , ca nu am un sistem de ventilatie prea bun , si probabil nu prea intra aer in incaperea aia cam cat ar avea ele nevoie. Am deja light trap-ul facut , maine ma ocup sa fac cumva sa le intre ceva aer in plus.Trebuia sa vina si extractorul si cred ca rezolv problema asta. Probabil nu mi-a sarit in cap pana acum cateva saptamani pentru ca erau mici plantele si nu respirau atat de mult.
4.Alti daunatori - am niste dezinfectant child-safe , o sa fac maine niste curatenie pe acolo.

greenrookie

Member
Ba da , am si scris mai sus :D
Am luat o solutie din aia de testat ph-ul solului si a apei cu care ud.
Ca sa testez ph-ul solului am amestecat putin pamant cu apa si am asteptat sa se limpezeasca , nu stiu daca asa trebuia facut.
Dupa scala aia as zice ca pH-ul apei cu care ud e undeva putin peste 7 iar la testul care l-am facut cu solul a iesit undeva mai sus de 6,5.
Dar ca idee oare daca ma duc la un magazin de gradinarit/florarie mai mare nu ma ajuta sa imi testez ph-ul de la pamantul in care cresc Jolokia ?

Si apropo de teste , uitati ce am gasit pe net : e si pentru PH si pentru NPK , bine ca nu pare par prea relevantele testele pentru NPK dar probabil pot fi si ele de ajutor in anumite situatii.
1601.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
iarba asta. scuze!

pare ok, dar totusi solul ala trebuie sa aiba ceva aciditate incat sa scada ph-ul apei cu 0.5.
incearca un spray cu micronutrienti, oricum, arata ca o deficienta, sa isi spun exact care nu stiu, dar dupa o sprayere cu micronutes ar trebui sa isi revina pt. o perioada, cat vezi tu ce-i cu solul.. :joint:

greenrookie

Member
Pai eu i-am sprayat cu Alg-A-Mic pana acuma si nu s-a vazut nimic. Are micronutrienti si cica e un fel de vitality booster pentru plante.

Nu stiu daca ai citit mai sus , dar imediat ce am lasat clonele fara "acoperis" au inceput sa arate exact aceleasi semne.

BioBizz AAM - It contains a high content of trace elements and hormones of vegetable origin, naturally occurring amino acids, and vitamins catering to the whole spectrum of plants’ needs. It boosts exuberant green foliage and enhances resistance to diseases.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poate ca daca vei optimiza ventilatia se va imbunatati. acum e tarziu.. dar promit sa citesc maine tot threadul si sa vad ce am mai scapat. :wave:

MJgrow

Active member
daca intradevar sunt spidermites, insemna ca ai o adevarata armata de invazii.

Daca instant ti-a atacat clonele.... Umiditatea cam cum se comporta? >>Exclus cacaturi dinalea digitale.

Latest posts

Latest posts