Ja tam jestem zadowolony z wyniku Palikota. Wszedł do sejmu a to oznacza zapoczatkowanie dyskusji na temat legalizacji marihuany. On podejmie temat choćby po to by jego wyborcy pozostali przy nim, a ma ochote na o wiele lepszy wynik za 4 lata. Jedynie dyskusja na tym szczeblu (przytoczenie faktów np raport WHU) pozwoli przekonać szerszą grupę społeczeństwa do ziólka. Ludze boją się tego czego nie znają. Nie muszą zacząć palić, ale też nie muszą się panicznie bać osób palących. Sam mam kilkoro znajomych w Polsce którzy kryją się z tym, że palą (prawnik, notariusz, wlasciciel firmy itd.) Mówią, że jak ludzie się dowiedzą to potracą klijętów itp. Jeśli byśmy mieli większą swiadomośc społeczeństwa można by przepchnąć legalizacjie (moim zdaniem nastapi to dopiero po następnych wyborach), otworzyć coffiki, opodatkować zółko sprzedawane komercyjnie. Wtedy znikną długi państwa na przełomie 5-10 lat, odciążymy więzienia (czyt. państwo zaoczszędzi na utrzymywaniu naszych kolegów), ludzie bedą bardziej pozytywnie nastawieni do życia (może bardziej życzliwi dla siebie) Ja osobiście po spaleniu nawet 10g w przeciagu dnia mam siłę ogarąć sparwy, a po 10 bronkach to by mi tylko glupoty w glowie się pojawiały. Każdy jest inny i powinien mieć prawo do swojej używki jeśli nie robi po niej krzywdy innym. Wolność Tomku w swoim domku. pozdro
Jednocześnie dziwię się, że tak wiele osób mu uwierzyło(wyniki). Stawiam, że niczego wielkiego nie dokona i niebawem zatonie. Pozdr.
Nawet skomplikowana maszyneria jest przewidywalna w działaniach... tu jest gorzej Mechanizmami są znajomości i przekręty...to czym nas karmią to czubek góry lodowej. Ale spokojna głowa;D teraz mamy tam swojego szalonego szpiega ;DZ-z said:Polityka to zbyt wielka maszyna by przewidziec co sie wydarzy za kilka miechow
Nie trzeba było długo czekać, aż temat legalizacji powróci do mediów. O dziwo wrócił po wyborach
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-o...ihuany-to-jak-bimber,1,4209443,wiadomosc.html
Mam nadzieję, że to będzie ciekawa kadencja i że sporo się pozmienia w kraju.
pozdrawiam
Kolego,
data dodania 14 mar, 12:07 wiec nie PO wyborach
7 lat i już koleżanka zapomniała jakie my ludzie jesteśmy? Lepiej nam nic nie kazać i nie gadać głupot poza tym na samym początku tematu wszystko ładnie lob19 opisał.
wik-wik said:moim zdaniem palikot nie zrealizuje tego, na co liczy duza czesc tego forum , ale moze troche namieszac w polskiej polityce. Cos napewno zrobi, mzoe ruszy cos z zusem (skrót interpretoany przeroznie ;p)
Donald Tusk said:Nie będę rzecznikiem legalizacji miękkich narkotyków, koniec i kropka. Jeśli chcecie legalizacji marihuany – wybierzcie innego premiera