ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Siemka Panowie!
Jestem tutaj nowa postać ale też pochwale się swoimi dokonaniami.
Ta nasza ujowa Polska w obiektywie nagle nabiera jakiegoś takiego zajebistego uroku. Heh fotografia cyfrowa nawet z polski zrobi ładny kraj
siema skoro juz tematyka "owadów". to zlapalem szerszenia. skubany popelnil samobojstwo sam sie żądląc. niezly bojownik. jakis zwiadowca. malo co mnie nie nie pokasil.
ostatnio jakas plaga jest szerszeni... zrobilem ostatnio fote 3em naraz.. ale chyba stracilem te zdjecia :/ postaram sie je odzyskac i zapostowac tutaj
tak pozatym to ladnie dajecie chlopaki oby tak dalej
Dzisiaj (no w sumie to wczoraj z uwagi na obecna godzine ) bylem u mojej kochanej przyjaciolki ;* , ale niestety nadszedl czas rozstania i idac na autobus na mojej drodze spotkalem slodka salamandre plamista (od dziecka lubie takie stworzenia)
Fajny zwierzak i dotrzymal mi towarzystwa przez pewien czas ale to i tak nie zastapilo mi nawet w 1% mojej przyjaciolki
Ponizej fotki slodkiego stworka
Witam po dłuższej przerwie. Dzisiaj wróciłem z wakacji: Polska - Zakopane : Słowacja - rejon "słowackiego raju". Z tych okolic będą zdjęcia. Wakacje pozwoliły mi zapomnieć o skradzionych roślinach i nabrać sił na nowe uprawy. Fotki sadzonek już niedługo, dzisiaj obszerna relacja z wakacji:
widok z Kasprowego Wierchu i Beskidu
W drodze na Morskie Oko - Wodogrzmoty Mickiewicza
tak się szczęśliwie trafiło, że miałem okazję obejrzeć skoki na żywo, był ktoś?
jeden z licznych kościołów Zakopanego
Slovenski Raj - jeden z łatwiejszych szlaków,
tunel Dobsinskiej Jaskini Lodowej
Spiski Hrad przy Spiskim Podhradiu, malowniczo położone ruiny
edit: kolejne zdjęcia, tym razem wszystkie ze Słowacji:
spiski hrad - widok z wieży
ciekawe miejsce ścieżki wąwozu sucha bela
kolejne ujęcia dobsinskiej jaskini
wspinaczka po kotlinach klastorskiej rokliny
oraz jeden z jej wielu wodospadów.
Ogólnie z wyjazdu jestem bardzo zadowolony, Zakopane każdy zna, jednak każdemu, kto preferuje wakacje spędzone w sposób aktywny z czystym sumieniem mogę polecić Słowację. Przykro mi to mówić, ale tam lepiej dba się o turystę, szlaki są lepiej oznakowane, informacje łatwo dostępne, a ceny niezbyt wygórowane. No i dochodzi tani browar, nawet w restauracjach. Nawet komunikacja (autobusy) jest o wiele tańsza, można pojechać wszędzie za połowę ceny, jaką za podobną odległość zapłacilibyśmy w Polsce. No i najważniejsze - regiony turystyczne - dla mnie bomba. W przyszłym roku pojadę tam jeszcze raz, pozostało mi do zaliczenia jeszcze kilka tras.
greengirl, polak, nkots, fishu wspaniale zdjecia a ta salamandra to cudoo. pierwszy raz widze cos takiego zeby lazilo komus pod domem. tak tylko na biologii to nam pokazywali w ksiazce :/ super. ja dzisiaj spotkalem tego powietrznego przyjaciela. piekna wazka. cudowne kolory i naprawde byla duuuuuza matko naturo, tworzysz cuda.