What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Utilizari ale Cannabisului in scop medicinal

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Asadar sunt dator cu o specificare legata de canabidiol (CBD).

Intr-o discutie pe chat, cineva s-a aratat nedumerit cum poate cineva sa pape jumatate de gram de CBD, cand chiar si cantitati mult mai reduse te pun la pat, daca fumezi de exemplu un soi cu efect "couchlock" (parca asa se chema), deci cu mult CBD pe langa THC.

Ideea persoanei respective era ca daca vreo cateva miligrame de CBD te pun la pat, jumatate de gram ar trebui sa te adoarma instantaneu.

Ideea este insa gresita, deoarece nu tine cont de sinergia dintre THC si CBD. Astfel, efectul puternic... soporific al CBDului este datorat prezentei in mare masura a THCului. Acesta "pregateste" terenul pentru ca CBDul sa produca starea de somn.

Daca insa cineva va testa CBDul sau CBDAul independent de THC, va constata ca, desi exista un oarecare efect sedativ, in nici un caz nu se pune problema ca ar avea un efect puternic soporific. Adica ok, te ajuta sa dormi, dar nu este tranchilizant de elefanti.

Asadar o persoana care va consuma numai CBD/CBDa, se va simti "normala", pur si simplu. A, sigur, vor fi niste diferente, dar nu va dormi pe ea, mai ales daca va creste gradat pana la doze ridicate.

Aviz amatorilor de CBD, asadar.

NOTA: O sa testez din nou in curand o combinatie 50/50 THC/CBD, respectiv THCa/CBDa, cu mai multa atentie decat prima oara, cand nu mi-a placut de loc. Nu ca mi-ar fi placut CBDul de unul singur din cale afara, dar asta e altceva.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ai uitat de fanul tau numarul unu, Universu' ..

Legat de ce zici despre CBD, asa stiu si eu, ca de fapt ratia intre thc si cbd e cea care da principalele caracteristici are high-ului. de asemenea, si terpenoizii pot potenta efectul cannabinoizilor. Ar fi interesant de vazut efectele alea bune, la ce combinatii apar..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ei, el e fanul tuturor, baiat bun, de... Iar de al fi al meu, i-ar trece dupa ce ar fuma un joint cu CBD.

In ceea ce priveste CBDul, ce voiam sa subliniez este ca a ii judeca efectele dupa cele din combinatia cu THCul este eronat.
Posibil sa fie valabil si pentru THC acelasi lucru, am vazut un film cu o englezoaica de isi injectase in vena (?!) mai intai THC pur, apoi THC/CBD, cica 50/50, dar nu cred, tipa nu stia ce spune (nu prea stia oricum ce e cu ea).

Efectele THCului erau placute cica doar in combinatia cu CBD:ras, voie buna. Fara CBD: anxietate, chestii din astea. Greu de spus, cum ziceam, tipa era o blonda care nu stia ce e cu ea. Nu stiu de ce, nu m-ar mira sa fie invers :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Se necesita aprofundata diferenta intre CBDa, CBGa, si THCa

Se necesita aprofundata diferenta intre CBDa, CBGa, si THCa

Ieri si azi am avut doua surprize mari cu canepa industriala.

Mai intai ma apuc eu si le fac un topping la fete, ca se intindeau. Bineinteles, ca am papat eu mugurii. Surpriza: efectul fu, intr-un fel, psihoactiv. Dar nu sa te ia de cap, ci cu totul altfel: minte clarificata, focalizare usoara, memorie imbunatatita, energie, atat fizic cat si psihic, stare de bunadispozitie, dar nu din aceea de genul ca iti vine sa ranjesti, ci mai degraba sa zambesti. Foarte elevat, stabil, greu de descris mai bine in momentul asta. Ar mai fi si altele dar.. poate alta data.

Am zis: uau! Am dat lovitura cu canepa industriala, varianta tanara (nu are doua luni, poate una jumatate de veg).

Asa ca, a doua zi, adica azi, rad vreo 20 de frunze de la cateva plante (ca topuri nu mai aveau :p). Le rontai pe indelete, bineinteles si... LA PAT. Fara drept de apel. M-a trezit un telefon (spre regretul meu), as fi dormit pana seara. Somnul a fost reconfortant, inca mai simt dorinta de somn, ceea ce o sa si fac. De notat ca starea interioara e clara, nu e vreo ceata mentala, sau mai stiu eu ce altceva, oboseala, lene, ci doar chef de somn.

Un lucru e clar, frunzele au scapat de mine, insa vara asta fiecare planta va pupa cateva topinguri, ca sa imi finalizez studiul.

Care este ideea: fiind plante tinere, mai ales mugurii este posibil sa aiba continut ridicat de CBGa, in timp ce frunzele, sa aiba deja continut ridicat de CBDa. Desigur, este posibil sa fie si putin THCa pe acolo, deoarece chiar in canepa industriala de tip CBD, doar frunza are extrem de mult CBDa, florile avand totdeauna si ceva THCa.

Asadar, nu stiu care e continutul, insa urmatoarele luni o sa mai iau niste mostre si, in final, dupa ce vad ca e cat de cat stabila chestia, facem si niste analize ca sa vedem care e treaba.

Nota: sper ca se subantelege ca totul s-a papat raw, nedecarboxilat.

Kipintaci!

P

prelungitor

In August, researchers announced they had genetically engineered yeast to produce the powerful painkiller hydrocodone. Now comes the perhaps inevitable sequel: Scientists have created yeasts that can make important constituents of marijuana, including the main psychoactive compound, tetrahydrocannabinol, or THC.

Synthetic versions of THC are available in pill form under brand names like Marinol and Cesamet; they are generally used to treat nausea, vomiting and loss of appetite caused by H.I.V. infection or cancer chemotherapy. Genetically modified yeast could make THC in a cheaper and more streamlined way than traditional chemical synthesis.
Continuarea aici http://www.nytimes.com/2015/09/15/science/newly-risen-from-yeast-thc.html?_r=1

eska

Member
...sau patru posturi mai sus :D
am postat-o si eu dupa hemp, fara sa deschid link-ul lui, dar am apucat sa sterg inainte sa dea el quote.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Mai lipseste bacteria care produce cianura...

Nu stiu bai, dar unele chestii din astea mi se par de o stupiditate extrema. Pe langa faptul ca THCul nu e iarba.

De cand am testat zilele trecute o cantitate de "ceai de mac" echivalenta cu aceeasi cantitate de codeine care o luam ca sa imi treaca durerea de cap, si am vazut diferenta intre efectele secundare, nu pot sa zic decat atat: ma p... pe el THC facut de bacterii. Nu sunt eu fan THC nici asa prea tare, e drept, daramite man made...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu cred ca astia incearca sa-l produca prin aceste bacterii pentru ca e mai usor de patentat. Si apoi se face lobby-ing ca sa se dea drumu' legal la acel tip de thc pt uz medical si se profita de pe urma acestei descoperiri..

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu cred ca astia incearca sa-l produca prin aceste bacterii pentru ca e mai usor de patentat. Si apoi se face lobby-ing ca sa se dea drumu' legal la acel tip de thc pt uz medical si se profita de pe urma acestei descoperiri..

Bingo !

eska

Member
meanwhile.........

The New York-based Turing Pharmaceuticals raised the price of Daraprim from $13.50 to $750 per pill in just over a month after buying the rights for the drug from Impax Laboratories.
Daraprim is used to treat toxoplasmosis, the second most common food-borne disease that affects patients suffering from AIDS and cancer.

Drug Goes From $13.50 a Tablet to $750, Overnight

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Mai nou, incerc sa inlocuiesc nurofenul cu seminte de mac (100g fiind echivalentul a 20-50mg codeina si ce o mai fi pe acolo), ca sa scap de ibuprofen. Varianta naturala a ibuprofenului ar fi un extract din .. cum se cheama ala... a, Tribulus Terrestris, coltii babei, dar nu stiu sa il dozez deocamdata. Inhibitor selectiv de COX2, in fapt ca si CBDul (cred), la fel ca si Ibuprofenul dar, in practica, nu chiar asa.

Insa ar merita testat. Deocamdata vad ca opiul (sau ce oi face eu din ceaiul ala din seminte de mac), nu are aceleasi efecte secundare ca si codeina din nurofen, insa daca te intinzi la el...

Pe scurt, dupa ce am bagat de trei ori cate 1-1,5 g de iarba, in circa 24 ore, concomitent cu "ceai" din 0,4-0,5kg seminte de mac, am observat ca parca starea data de iarba era mai euforica fata de acelasi sortiment in mod normal.

Am preferat sa nu conduc in perioada asta.

INSA: Iesirea din povestea asta, fara sa mai bagi altceva, adica iarba sau seminte de mac in continuare, e chinuitoare: in cazul meu s-a manifestat cu predilectie prin senzatii, pana la dureri, in zona incheieturilor. Despre chestii subtile, precum rostul meu in viata sau memoria de acuma 1 minut, nu mai discutam...

Nota: ceaiul din seminte de mac se face simplu. Nu e ceai, de fapt, e spalatura. La 100g seminte de mac, se adauga 3-400 g apa intr-un borcan cu capac, se agita, si apa se strecoara printr-o strecuratoare cu un servetel in ea. Apa se bea.

ATENTIE! EXAGERAREA POATE DA SUPRADOZE LETALE DACA NU ESTE INSTALATA TOLERANTA. Se cunosc cateva cazuri, unul echivalent cu ingerarea apei rezultate din spalarea a 1,5kg de seminte, si astfel de cazuri sunt date de consumul de cantitati ridicate (as spune nu foarte ridicate), dintr-un produs a carei concentratie nu o cunosti. Asadar, potentialilor utilizatori le-as recomanda sa ia o cantitate mai ridicata de seminte (10kg sa zicem), si sa ia putin. Daca trebuie sa creasca doza pana acolo unde simt ca este nevoie, si apoi sa o scada sau sa o foloseasca in reprize, astfel incat sa nu se ajunga la dependenta.

Personal nu recomand decat utilizarea in cadru extrem de limitat in timp, cand nu ai de ales si nu se doreste utilizarea analgezicelor de sinteza.

UTILIZAREA REGULATA VA DA DEPENDENTA, CATEGORIC! Utilizarea o singura data, poate da dependenta, deoarece veti vrea si a doua oara, si a treia, etc, deoarece opiul nu vindeca prea multe afectiuni ci doar domoleste/ mascheaza durerea. Rostul unui asemenea preparat este de a ne da timp pentru a interveni cu ceva (eu stiu, miscare, medicatie potrivita, plante medicinale, stat la soare) pentru rezolvarea problemei. In caz contrar, e narcomaneala pur si simplu...

Daca dependenta de cannabis este de factura psihica, adica in sevraj esti eventual mai irascibil, nervos, etc (ceea ce oricum nu e de colea), in cazul opiului este fizica. In cazul meu a fost... nimic. La ce se ajunge, nu vreti sa stiti. Sau, poate, unii, stiti...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca cumva exista vreo componenta in ceaiul ala de mac care inhiba COX2, ala este motivul pentru care esti mai euforic pe iarba cand le combini.