budstealth
Active member
Va salut colegi forumisti si impatimiti al acestui nomil hobby! Postez cu multa intarziere deoarece nu am avut in intentie de la inceput, din motive de siguranta.Totul a inceput in toamna trecuta, cand un vechi si bun prieten a comandat din SUA un pachet de seminte Subterfuge #1 .Din data comenzii si pana ce prietenul a primit pachetul a durat 40 zile.10 zile sa vina din SUA si 30 zile a fost nevoie ca Posta Romana sa-l predea.Adevarat ca sa suprapus si cu sarbatorile de iarna , dar.....totusi exagerat de mult! A venit primavara , prietenul a germinat semintele care au avut succes 100% dar dupa o inmuiere in apa distilata 24 ore si apoi a fost nevoie de aproximativ 7-10 zile pana au scos nasul. A fost avertizat prietenul de vanzator ca acest soi are o germinare greoaie datorita faptului ca au coaja foarte groasa si tare datorita partial geneticii sale dar si datorita faptului ca plantele au fost crescute in aer liber si factorilor de mediu au coaja mai tare decat cele din indoor.Germinarea a avut loc la mijlocul lunii aprilie in indoor la prieten acasa,tot acolo avand loc si primul transplant , eu sugerandu-i ideea sa creasca in ghivece pana cand plantele vor arata preflorile si indepartati masculii, apoi femelele transplantate direct in sol.Preflorile au fost clare abia la mijlocul lunii iunie unde au fost observate 4 femele clare si celelalte plante nu stiam cu siguranta daca sunt masculi. Femelele clare au fost transplantate direct in sol la el in gradinina masculii ramasi in ghivece pana ne clarificam bine despre ei.Pentru ca l-am ajutat pe ici pe colo invoiala era sa-mi dea si mie o femela...dar cand am vazut ca sunt doar 4 si la cati bania a dat pe seminte (150 USD 10 seminte + transport), am zis hai sa taiem o clona dintr-o femela mai maricica pentru mine dar sa-ti ramana tie planta.A taiat clona , tot el sa ocupat de inradacinare dupa care am adus-o lamine in gradina direct in sol , asta aproape de sfarsitul lunii iunie.Aceste sunt 2 poze cu clona (au fost mult mai multe dar le-am sters).