What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ulkokasvatus 2013

Davidgrow

New member
Tuo taitaa olla normaali toimintatapa möyhiä maata ja lisätä vain jonkin verran uutta multaa. Tuskin kukaan paria kuutiota multaa roudaa kasvatuspaikalle...

Nojoo perkele ko viime kerralla tuli roudattua vaan kaikki eikä mitää möyhimisiä :D
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Kaikki mitä saa luonnon puolesta käyttöön niin tottakai kannattaa ottaa. Vaikka ei se roudaaminenkaan niin paha nakki ole, kerran kun raijaat ni siellä yleensä pysyy. Sitten ei tartte kun lannottaa ja kientää maat kerran tai pari vuodessa. Ja hemmetin hyvää kuntoilua tuo kantaminen, kattoo vaan mihin astuu ja ehdottomasti muistaa nostella jaloilla, ei selällä :)
 
Kuullostaa aika masokistiselta, mutta meikä diggaa myös kantaa multaa metsässä. Eipä tuota liikuntaa tilille liikaa kerry ja luonnossa kirmaaminen voittaa kuntosalit 100-0. Ehkä joku 3000L alkais jo selässä tuntumaan :biggrin:

Jauu sellanen fiilis että tulee hyvä kesä!
 

drWalther

New member
Vielä pitää heittää yks typerä kysymys, liittyen esikasvatukseen:
BT tuolla aikaisemmilla sivuilla vinkkaskin jo, että esikasvatus hoituu nätisti kookoksessa ja 3-5dl purnukoissa. 2-3vko ja näyttävät sukupuolensa, kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta!

Sitten siis ne muutamat mieltä painavat kysymykset;
Mites jos esikasvattaa litran purkeissa kookoksessa kuukauden päivät? Hyödyt/haitat ja miten lannoitus tuollaisen kuukauden aikana kannattais hoitaa, jotta vehkeensä paljastaisivat kuitenniin?

Sitten ehkä kaikista mahtavin ja suurin kysymys; Onko tuota pehkutyfoa mistään mahdollista enää hankkia? Yskäreitä ei täällä saa laitettua ja monen vuoden kuolaamisen jälkeen -- olisi mielestäni tullut jo aika päästä saatille ko. rouvain kanssa :)

Kohta sitä pääsee multaa kantamaan! Eihän tuo 3000litraakaan ylivoimainen este ole, jos sattuu nätti päivä niin mukavahan se on vähän hikoilla kevät auringon alla ! Hauskaa kevään odotusta vaan tasapuolisesti kaikille..
 

JuissiJ

Member
Tarvisin vähän mielipidettä mitä lajikkeitta kannattaisi ostaa maksimaalisen sadon tavoitteluun.

Tarjolla on:
Thyphoon
Nepal
Royal Nepal
Mighty Freeze
New Dame Blanche
Kaikki earlyjä.

Thyphoon, Nepal ja Royal Nepal käsittääkseni ainakin kukkii suomessa loppuun asti(?), Royal Nepal käsittääkseni hitaampi kuin nuo 2 ensin mainittua? Mitenkäs nuo muut, onko kokemusta?
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Royal Nepalia noista laittasin, jos yks pitäs satojen toivossa laittaa. Nepalissa ja tyfossa on enemmän hakemista hyvien phenojen kanssa, vaikka ne vähän nopsampia varmaan oiski.
 

Halonium

Member
Viime kesänä sai ihan hyvää tulosta Royal Nepalilla, mutta tänä vuonna menee Thyphoonia ja Nepalia! Täytyy testata näitäkin!
 

Mac-E

Member
Pari viime kesää ollu suht nihkeit. Toissa vuonna hirvet söi, viime vuonna kytät vei. Mut tänä vuonna uus spotti uudet kujeet. En jaksa hirveesti rehkii mut ainaki parikytä femma autoo tulee vietyy.
 

JuissiJ

Member
Mitenkähän toimis jos n. 2x2m^2 spotin kaivais n. ½m syvään ja heittäis sekaan muutaman kymmenen litraa palanutta hevonkakkaa sekaan ilman uutta multaa ja sit syksymmällä alkais lannottaa pk-ravinteella? Ei oikein ole mahdollisuuksia alkaa kuskaamaan kauheita määriä multaa sinne. Spotilla kasvaa pajua aika paljon.
 

JuissiJ

Member
Tietenkin heti maan sulettua mylläis spotin. Riittääkö se aika siihen, et hevonkakat alkaa maatua sopivasti?
 

SovietFinland

Active member
Raakana ei ehdi, mutta lantapatterissa palanut lanta on valmista tavaraa. Jos sulla on sitä paljon saatavilla niin pistä vähän reilumminkin, mutta sotke myös dolomiittikalkkia sekaan. Dolomiittikalkin ph on sitten tasan 7, joten sitä on hankala levittää liikaa. :)
 
S

scai

Huomasitteko kun joku sääprofessori lupasi kurjaa kesää?
Kai näitä huonoja kesiä on nyt sitten rimpsussa useampia.
Ja minun kun piti saada harvinaisia sativoita ulos, ei mitään järkee lämpöpuhaltimella niitä lämmittää kasvihuoneella...
 

buttnipple20

New member
Kovasti olen suunnitellut jonkin sortin ulkoprojektia, sekä pähkäillyt useita paikkoja jotka ainakin omasta mielestäni vaikuttavat hyviltä spoteilta...

Olen jonkun verran lukenut ulkokasvatuksesta, mutta silti minulta taitaa puuttua paljon oleellista tietoa asiasta...

Osaakohan täällä kokeneemmat sanoa jotain vinkkejä, joita yleisesti ottaen kannattaisi ulkona kasvattaessa tietää, ettei sitten tarvitse oppia kantapään, eli toisinsanoen vittumaisen virheen kautta?

Sisäkasvatuksesta minulla on melko reippaastikin kokemusta, mullassa toimivasta enimmäkseen. Kaikki aiempi kokemus sisäkasvatuksissa on kuitenkin karttunut projekteista, joissa on ollut pelkkiä feminisoituja siemeniä tai pistokkaita, sekä muutenkin "teollisen" hyvät olosuhteet sekä välineistöt.

Tällä kertaa ulkokasvattelut olisi kuitenkin tarkoitus säästää ihan omaksi iloksi, sekä selvitä touhusta mahdollisimman pienellä rahankulutuksella... Lisäksi olen hieman pihalla sopivista lajikkeista, enimmäkseen siitä, mitä nämä paljon puhutut Early-lajikkeet varsinaisesti ovat? Ja ihan mielenkiinnosta pienenä offtopicina, miksi niitä ei ainakaan minun kuullakseni sisätiloissa ikinä kasvateta?

Lisäksi, kuinka pitkälle kasvit kannattaa esikasvattaa? Ilmiselvästikin on siis sitä parempi, mitä kauemmin, mutta milloin on sopiva aika viedä ulos? Milloin minun kannattaa esikasvatus viimeistään aloittaa?

Ja vielä tuli sellainen kysymys mieleen mielenkiinnosta vain, että mihin aikoihin Suomen kesää alkaa valojakso, joka aloittaa kasvin kukkimisen?
 

buttnipple20

New member
Ja vielä tuli yksi kysymys mieleen... Eli se, että onko (FIM-)latvominen ulkokasvatuksessa mahd. lyhyellä esikasvatuksella lainkaan järkevää?
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Ei jaksa kaikkeen vastailla, aika itsestään selviä kysymyksiä osa :)
Voi topata, ainakin earlyt. Ei kannata mahdottoman pitkään esikasvattaa sisällä, ei tee hyvää. Mahdollisimman nopeasti ulos, kun sukupuolet on selvillä. Toukokuussa viimostaan kannattaa earlyt laittaa, autot selvii vähän myöhempäänkin.
 

Richard Bongo

New member
Royal Danea pitäisi pitkästä aikaa tai ei niin kovin pitkästä kun vuosi välissä vai ei viime kesänä juuri olisi tainnut kasvaakkaan kun kylmää oli, mut noita siiduja on aika paljon. Osa on purkissa missä lukee RD ja toisessa lukee RD (pillunkuva) 1, mitähän toi merkintä meinaa?

Syy outdoor-meininkiin on materiaalin vitun nihkeä saatavuus ja älyttömiin kohonneet hinnat.

Tällä viikolla kai voisi laittaa multiin. Ehkä kahdeksaa ajattelin, jos saa neljä isoa puskaa royal danea niin sillä kyllä pärjää pitkälle ja yksikin onnistunut puska vie läpi syksyn pimeiden. harmi kun ei ole rytkyjä yhtään. Tulitikkuaskillinen siiduja löytyi, mut eivät olleet enää itämiskelpoisia mitä vähän epäilinkin, kun löytyivät pihasta mystisesti.
 

OutoPisara

Member
Hyviä uutisia! Katselin teenpuruja kupinpohjalla ja kesästä tulee lämmin, pitkä ja kuiva, mutta sataa sopivasti niin, ettei tarvii juuri ollenkaan käydä kastelemassa. Sit syksy on ihan kuiva, eikä tule homeita. Myöskään etanat eivät ole vitsauksena ja kytillä on sellaiset pykälät päällä, et kun ne on niin kiireisiä niin ne ei jahtaa ulkokasvattajia ollenkaan.
:woohoo:
 

Suomi-Prkl

Well-known member
Veteran
Eka siemen paperin välissä oli tyrkännyt häntänsä esiin ja niinpä istutin ekan erän earlyja bizzin lightmixiin tänään. Od -13 on meikän osalta siis virallisesti potkastu käyntiin!

Lajikkeina earlyjen osalta lähti nyt:

Pehkuruder x Thyphoon f1
Pehkuruder x Thyphoon #1/1 F2 2010
Pehkuruder 2009
Danish Passion x Royal Dane 2010

Autoflowskit saa venaa idättämistään vielä kuukauden päivän.

Aight!
 
Top