What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ulkokasvatus 2011

A

antikotilainen

Siniset nauhat on kuulemma hakkuupaikkojen rajoja ja punaset vaan eri palstojen rajoja. Siis ne metsähallituksen nauhat.
 

StonedGolem

Member
Huokaus. Kaikki OR:t, jotka oli vielä elossa oli urkkeja. Muutama thyphoonikin kuoli tai kasvatti pallit. Isommista lajikkeista enää jäljellä yhdellä spotilla thyphoon ja ilmeisesti yhdellä toisella olevakin thyphoon (hienoo tää ku ei voi vaan muistaa merkitä niitä enää siel spotilla, perkele).

Muutamien kuolleiden tilalle laitettii yks ulos asti selvinnyt aak47 x dr ja pari sour 60. Yhdelle vanhalle viime vuoden spotille vietiin 42(?) litran säkki biolanin puutarhamultaa tms, jossa oli mm. kastelukiteitä valmiina ja heitettiin 5kpl sour 60 sekaan. Samaa multaa käytettiin viime vuonna lr#2:lle ja tuntuivat olevan elinvoimaisimpia silloin, joten nyt katsotaan toistuuko sama näidenkin kohdalla. Nuo kun ei noin paljon tuota juuritilaa varmastikaan tarvitse, niin pitää niiden seuraks laittaa täs ennen juhannusta viel jotain. Itämässä on viel 10kpl lr#2 ja 5kpl nimihirviötä, jonka risteytyslajikkeita en koskaan muista ulkoa.

Hyttysiä oli ihan saatanan vitusti. Meinasin kuolla vitutukseen. Huomenna ehkä muutama pikainen kuva spottikierrokselta.

PS. Vituttaa aivan äärettömästi, että tänä vuonna on ollut niin paljon muuta ajateltavaa ja säätämistä ja velvollisuuksia, että esikasvatukset ja muut valmistelut ovat menneet omalta ja kaverini taholta jotenkin "Oho"- ja "Ai niin" -tunnelmissa osittain. Pitää vaan sitten keskittyä siihen mitä vielä on ja jättää masentelut asiasta. Ens vuonna sit skarpimmin.
 

Piel

Active member
Veteran
Onneksi on välillä aurinkoa että paikat kuivuvat ainakin vähän. Nyt on veikeata lannoittaa kun maa on niin märkä. Onko ehdotuksia miten voisi tehdä? Mulla uudet lehdet (lähinnä budeissa) kasvat hiukan spiraalimaisesti mutta muuten ovat vihreitä, elin voimasia mutta valitettavasti hieman liian lähekkäin -taivutan niitä tarpeen mukaan.

Kyllä kai se tästä.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran


Diesel Ryda & AAK. Perkele justiinsa kun sain maihin, niin raekuuro iski, toivottavasti ei paukkinut lehdistä läpi.



Aikaisemmin istutettuja Diisselirydaajia, kaks lähtenyt mukavasti kasvamaan, yks alkais jo pudittamaan, toivottavasti ei jää kauhian ruikuliksi.. Ja edelleen pelkkiä eukkoja spoteille/spoteilla. :tiphat:
 

Mac-E

Member
Heipä hei!

Eli olen uus postaaja tällä foorumilla.
Vähän päälle 20v jäbä Pohjanmaalta
Foorumia olen lukenut reilun vuoden, viime kesän ulkokasvatus osioo tuli ainakin aktiivisesti luettua. :)

Tämän kesän ulkokasvatus kokeiluna 5 eri Af lajiketta:

- Lowryder#2
- Diesel Ryder
- Roadrunner#2
- White Dwarf
- Afghan Kush Ryder

Ja viel kysymys Suomi-Prkl?

Tää ohje on ilmeisesti tarkoitettu noille tanskalaisille ulkolajikkeille?
(75 grammaa guanoo 1,5 litraan kuumaks keitettyä vettä. tätä litkua sitten 2-3 desiä / 10 litraa kasteluvettä)
Eli kantsiiko laittaa vähän miedompaa seosta laittaa Af lajeille?
 

Suomi-Prkl

Well-known member
Veteran
Moi! ja tervetuloa mestoille!

Joo, ko. ohje on isoille early-tyyppisille ulkokasveille mutta samalla kaavalla olen lannoittanut autoflowerit sillä erotuksella että siinä missä tanskalaiset/earlyt saa tuon ravinneannoksen 3-4 kertaa kukintonsa aikana, autoflowereille riittää 1-2 kertaa.

Näppituntumalta noita tulee lannoteltua riippuen kukinnan vaiheesta ja kasvien kohdasta, mun mielestä kuitenkaan ei tartte laimentaa reseptia, antaa vaan sitä lopputulosta autoille hieman vähemmän!
 

Piel

Active member
Veteran
Mulla on semmoinen tunne että puhtaassa Mustassa Mullassa on aika reippaasti ravinteita eli ajattelin olla miltei antamatta lisäravinteita -miltäs teidän mielsestä kuulostaa?

Sitten plantut: Ilmeisesti kukinnassa olevat plantut ovat PR mutta mulla on myös sellainen planttu joka on melko vaalea ja sativamainen eli voiko tää olla sitä tanskalaista nepalia?

Ens vuonna liimaan tarran jokaisessa plantussa että muistan mikä on mikä.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Ehdottomasti tartteevat gugulannoitusta, nyrkkisääntönä; hyvinvoivat ja hienosti juurtuneet kasvit imasee sen maaperän n. kolmessa viikossa aika kuivaksi ravinteista, itse aattelin tänään mennä jo lisäämään kasvulannotteita, kun tosta kotiin ja tiluksille selviää. Heinäkuussa sitten ekat guanot. Kestävät ravittuina sitten tauteja ja homeita vastaakin paremmin, kyllä näistä on puhuttu ja toivottavasti oot lukenut jutut :)

PS. Mielummin tussilla purkin kylkeen labelit, tarrat tuppaa lähtemään irti/jäämään kiinni toisiinsa kun alkavat purkautumaan.

:2cents:

Edit:

PSS. Laita kuvia niistä plantuista, tommonen vihreälehtinen indikamainen on aika ympäripyöreä määritelmä :)
 
Last edited:

Piel

Active member
Veteran
Kyllä ne plantut ovat kasvaneet aivan pirusti viime päivinä eli jostain se biomassa on tultava. Miten lannoittaa kun maa on jo niin helvetin märkä? Onks niistä "lannoitekepeistä" mitään hyötyä.

Mulla on edelleen kielletty kuvien postaaminen. Tottelen.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Mä en kyllä ymmärrä, et mitä ne fotot enää haittaa, kun täällä kerran jo kasvatuksista juttelet? Pois tossun alta, vanha mies. :tiphat:
 

TeVerde

New member
Märkää on jo liiaksi, sais kuivahtaa hieman,
hometorjuntaa saa alkaa jo harjoittamaan,
että ei syksyllä mene liikaa hukkaan vaivaa, aikaa ja lääkettä.

Muutamat kuvat royal dane x danish passioneista, vai miten päin se oli.

22.06

Ensin tiheikön asukas, jos satoa haluaa tarvii spotin ympärillä metsuria hieman, no ainakin julmetusti retkikirvestä.



Toiseksi suurin eri spotilta



Suurin ja vanhin, kosteus pelottaa, hometorjuntaa saa jo pian aloitella.

picture.php


Siemennykset vielä täysi arvoitus, ei suuria toiveita, sillä kasveja on niin niukasti, että ei välttämättä ole järkevää jalostaa sitä sun tätä vaihtoehtojen vähyyden vuoksi..
 

Mac-E

Member
Eilen kävin spotille viemäs 4dr narttuu ja riipas kyl sydämmenpohjalta ku spotille saavuin.
Ilmeisesti rusakot oli nakertanut ihan huolel planttuja.
Todella hyvän ja elinvoimasen näkösiä kaikki muut joihin eivät olleet koskeneet.
Eli kaikki olen esikasvattanut eslien alla 2-3viikkoo ennen pihalle vientii.
 

JuissiJ

Member
Kuinka pian Thyphoon, Ovela Ratsastaja ja NorSu alkaa kukkimaan Tampereen korkeudella? Kasveja esikasvatettiin n. 1kk ja ollut kesäkuun alusta asti ulkona. Thyphoonin siemenet on Tanskalta ja muut erinäisiltä tahoilta Suomesta. Täytyis saada jotai suuntaa-antavaa tietoa et tietää koska mennä katsomaan sukupuolet ja tekemään sukupuolien selviämiseen liittyvät toimenpiteet. Turhia reissuja ei viitsis tehdä ku spotille matkaa useampia kymmeniä km eikä ole autoa..
 

capo

New member
Tuli mieleen että onko kukaan koettanut laittaa kuitua kasvamaan jonkin matkan päähän oikeista lantuista noin niinkuin houkuttimeksi nilliäisille?
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Kuinka pian Thyphoon, Ovela Ratsastaja ja NorSu alkaa kukkimaan Tampereen korkeudella? Kasveja esikasvatettiin n. 1kk ja ollut kesäkuun alusta asti ulkona. Thyphoonin siemenet on Tanskalta ja muut erinäisiltä tahoilta Suomesta. Täytyis saada jotai suuntaa-antavaa tietoa et tietää koska mennä katsomaan sukupuolet ja tekemään sukupuolien selviämiseen liittyvät toimenpiteet. Turhia reissuja ei viitsis tehdä ku spotille matkaa useampia kymmeniä km eikä ole autoa..

Kukkimisesta en sano mitään, mutta kyllä niistä sukupuolet noilla kasvatteluilla jo pitäs näkyy.
 
Top