What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ulkokasvatus 2011

prowler

Member
Kantsuu tuota suokasvattelua tsekkailla täältä icmagin ulkokasvatuspuolelta. Käsittääkseni se on aivan oma koulukuntansa ja tarttee vähäsen erilaiset alustukset, mutta tietoa ainakin löytyy läjäpäin. Suhteellisen hulluja muutenkin noi jotkut ulkoproggikset. Tuutti suuhun ja sinne vaan selailemaan ;)
 

Dr. OD

New member
Tuutti suuhun ja sinne vaan selailemaan ;)

Näin se on tehtävä, siin tosin välillä menee "vahingossa" puol päivää ku uppoutuu :) Mutta ajattelin kuitenki panostaa tohon lätäkkö-hydroon vai mikä se nyt oli...

Ku siel kaloja sekä lumpeita yms. kasvillisuutta elää nii miks ei hamppukin. Ton styroksi viritelmän lisäksi kyl ehdottomasti lähtee kokeiluun sopivaan syvyteen ämpäri täynnä isoja reikiä ja jotai verkkoa tjsp. sisäpuolelle ettei kasvualusta karkaa, ja ämpäri upetettaan melkeen kokonaan veteen, eli vähän niinku naturaaliaktiivilätäkköhempy. Joulun pakollisten sukulointien ja uudenvuoden rellestyksen jälkee olis tarkotus alottaa emon valkaaminen/kasvatus :watchplant:
 
L

Lapplandish

ei mitää asiaa ollu.. paha lukihäiriö kävi, niin tuli kommentoitua vähän väärin..:bis:
 

kalastaja

Member
Nonniiin, päiväkin alkanut pitenemään ja pitäisi alkaa miettimään miten toteuttaa ulkokasvatuksen kesällä 2011. Tällä hetkillä suunnitelmissa olisi pistää maahan parisenkymmentä tanskanmaan suurikasvuisia ulkolajikkeita ja siihen päälle muutamia pieniä ja nopeita auto-flowereita kuten Diesel ryderiä. Esikasvatusta suurinpiirtein toukokuun alusta alkaen ja kasvit ulos kesäkuun alussa. Tanskalaiset lajikkeet varmaan kukkivat liki loppuun täällä keski-suomen korkeuksilla? No kesällähän sen näkee:DD Mullaksi jotain perus halpaa multaa ja semmonen yksi pussi (n.50l) per kasvi lannoitteeksi vegeen substralia tai vastaavaa ja kukitukseen lepakonpaskaa tai biolanin pk-lannotetta. Mikäs muuten ois hyvä pk lannoite ulos ? Syksyllä sitten odottaa suuri sadonkorjuutyö :canabis: Onkos porukalla kokemusta noista kastelukiteistä, että onko niistä hyötyä? No, kalastaja kuittaa ja käy yöpuulle :joint:
 

Piel

Active member
Veteran
kalastaj: Meillä on samankaltaisia lajikkeitä ensi kesäksi, toivon vaan että saamme kunnollisen kesän! Niistä tikuista voin vaan sanoa etten ole nähnyt vaikutusta mutta olen käyttänyt varmuuden vuoksi.
 

Suomi-Prkl

Well-known member
Veteran
Dr Od tuosta järvikasvatuksesta aina kuulee puhetta sillon tällön, en vaan jaksa uskoo että onnistuu. hydroilussa on kuitenki oleellista että se veden ph on hampulle suotuisa, myöskin tarpeeksi hapekas ja ravinteikas. käytännössä mahdotonta toteuttaa järvessä ilman älytöntä hifistelyä.

paras idea ulkohydroks ois joku iso dripperi/tms mökin kuistilla ja sähköt pumppuihin sisältä!

en tietty sano ettei se mahdollista olisi jollai uudella nerokkaalla idealla, itsellä ei vaan tule mieleen, mutta enpä olekaan hydromies! ;)

kalastajalle sanon että ei kannata tyytyä halvimpaan markettimultaan eli kekkilään tms. todella paskaa tavaraa ja ravinteet loppuu kesken jo heinäkuussa. plantagenista luomupuutarhamultaa tai ainakin biolania. ulkona ette voi orgaanisesti niitä isoja tanskalaisia liikaa lannottaa, uskokaa mua! sen substralin voit heittää mäkee, sillä ei tee mitään. tarviit maaperään alkukesästä kananpaskaa ja loppukesästä lepakonpaskaa. siihen kylkeen suosittelen lisäävän pitkin kesää esim täydellä biobizzin ravinnesarjalla niin kylläpä rupee purkit täyttymään syksyllä!

ei kannata tinkiä kustannuksissa, hamppus haluaa parasta! ;)


edit: alleviivaan tähän vielä että mitä enemmän hamppusi kärsii ravinnevajareista kohti syksyä, sitä huonommin se kestää vaikeita kelejä ja home alkaa elää kuolleissa kasvinosissa! onnistunut lannoitus on ehkä kaikkein tärkein yksittäinen asia onnistuneen ulkosadon kannalta riittävän valonsaannin ohella!
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Näin on näppylät.

Ja tosiaan huomattiin viime kesänä, ettei se huokein multa ehkä oo paras vaihtoehto. Pari euroa kun pistää per pussi lisää hintaa, niin se kyllä palkitsee syksyllä. Plantagenin luomumulta oli tosiaan hyvää, ja mielummin biolan kuin kekkilä.. Biolanissa on orgaaniset lannoitteet, kekkilällä kemialliset. Tai varmaan niilläkin joku luomusarja on/tulee olemaan, mutta tuo perusmatsku.
 

Dr. OD

New member
Dr Od tuosta järvikasvatuksesta aina kuulee puhetta sillon tällön, en vaan jaksa uskoo että onnistuu. hydroilussa on kuitenki oleellista että se veden ph on hampulle suotuisa, myöskin tarpeeksi hapekas ja ravinteikas. käytännössä mahdotonta toteuttaa järvessä ilman älytöntä hifistelyä.

paras idea ulkohydroks ois joku iso dripperi/tms mökin kuistilla ja sähköt pumppuihin sisältä!

en tietty sano ettei se mahdollista olisi jollai uudella nerokkaalla idealla, itsellä ei vaan tule mieleen, mutta enpä olekaan hydromies! ;)
Joo ihan kokeilu mielessä meinasin. Ja niinkun oon maininnu että pitää käydä mittaamassa ph ja ec, ja muutenkin kyl tarkemmin ajateltuna toi lätäkkö ei kuitenkaan lämpee kovin nopeesti, eipä siinä kyl paljoo voi turpaan tulla jos jollain yksinkertasella esim. styroksi-lautta viritelmään muutaman taimen uhraa, toki myöhemmin jäljet siivoten, ja tosiaan ajatuksena ens kesän osalta ollu ihan kokeilu rävellys josta sitten kokemusta suraavaan kesään, jos näyttää edes jotenkin mahdolliselta. :help: Hyvät uv:t kaikille! :greenstars:
 

kalastaja

Member
Siis kunnon multaa ja paskaa lannoteeksi! Ja eikös se maitovesi sörsseli estä homeen muodostumista kanssa? Sitä khyllä täytyy testata nuppuhuin. Mielestäni tuo ulkovesiviljely juttu on ihan mukava asia mietiskellä mutta mielestäni turha rakennella vesiviljelyä ulos ja erikoisen vaikea toteuttaa. Toivottavasti kesällä säät suosii ja syksyllä purkit täyttyy :jump:
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Miten ois tämmönen ulkohydrotesti? Tietty ongelma on sähkö, jos meinaa jossain mettän keskellä vääntää, mut jos omalla pihalla pystyis;

Kaiva kuoppa, vuoraa jollain pressulla tai vettä pitävällä matskulla, astiakin kelpaa, duunaa resolle täyttöreikä ja letkut pumpusta happikiviin tai mitä ikinä hapettamiseen käyttää, peitä kuoppa jollain harsolla mistä juuret pystyy kasvamaan läpi, sitten vetelet vaikka parikytä senttiä multaa harson päälle, istutat kasvit siihen, duunaat jonkun pienen katteen, ettei sadevesi nosta liikaa resovesien pintaa, venailet että juurtuvat, täytät reson PH-tarkistetulla lannotelitkulla ja lyöt pumpun päälle?

Veikkaan, et joku semmonen pikkupihasuihkulähdeautomatiikka soveltuis tohon hommaan, onko yhtään viherrakentajaa, joka osais niistä kertoa enemmän? :)

Toi järvisysteemi jo vaatis vähän advanced tietoa ja taitoa.
 

prowler

Member
Mitäs jos kaivais sinne maahan waterfarmin vai aquafarmin, kumpi se nyt olikaan isompi :D Vois tulla hyvänä kesänä aikamoisia monstereita.
 

kalastaja

Member
"Ulkokasvatuksesta ei tule mitään. Kotomaassamme syksyisin sataa ja hartsit painuu maahan. Tästä kuulee kyllä ihme juttuja, mutta älkää uskoko." Hamppu 1/92
:D:D
 

Siberian

Member
ja mielummin biolan kuin kekkilä.. Biolanissa on orgaaniset lannoitteet, kekkilällä kemialliset. Tai varmaan niilläkin joku luomusarja on/tulee olemaan, mutta tuo perusmatsku.

Tätähän tämä on...:)
Meikä on JUST päinvastasta mieltä.
Kai se on siitäkin kiinni mitä on tottunu käyttämään ja millasia tuloksia milläkin on saanut, meikä ei kyllä kusekkaan biolaniin päin.

(Auto)kärryllinen hevosenpaskaa auttaa aina..:)

Iidittiä: No empä näköjään niin moneen vuoteen ole kokenu tarvetta käyttää Biolania että näköjään on vanha kunnon musta surma lähteny tuoteluettelosta poijes..hyvä on hyvä on, tuli kustua. Mutta silti en osta, jaksa enää käydä säätämään sydeemejäni..
 
Mistäs arvon viherpeukalot on tuota kanan-/lepakonpaskaa hommannut? Meni itellä viime kesänä ulkokasvatukset vielä harjottelun piikkiin mutta ensi kesänä olisi tarkotus panostaa ja opiskella asiaa enemmän, ja mitä teidän viime kesän settejä nähny nii kyllähän täällä tietotaitoa riittää! :)
 

Suomi-Prkl

Well-known member
Veteran
kananpaskaa saat mistä vaan viherpihoilta, lepakon paskaa ei tunnu suomesta löytävän. headnaturesta saksasta itse tilannut sitä!

ja kyllähän tuo hevosen paska taatusti on hyvää tavaraa. itse en ehkä kehtaisi mennä spottieni läheisiltä hevostiloilta sitä vonkumaan, ihan vaan ettei herätä mitään turhia epäilyksiä...
 
No perskeles, just saapu tilaus sieltä enkä usko et hetkeen mitään muuta nyt tarttee. Ei raaskis yksistään tilailla..

Tanskalaiset lajikkeet on varmaan parhaita? Vaikkakin se on myöskin osittain makuasia.
Jospa ens kesänä sais nyt alotettua sen koko iän kestävän jalostusprojektin! Ainakin niin pitkään kun meinaa suomessa kesät hengailla..
 

Suomi-Prkl

Well-known member
Veteran
ilman sitä lepakonpaskaa et ideaali tulosta ulkona saa, et on sun sitä hommattava joka tapauksessa vielä ennen kesää! :)

makuasioita

thyphoon ja danish passion on ollut parhaiten suomen kesään soveltuvia lajikkeita noista tanskalaisista imo. kaikki fenot ei kerkee loppuun asti mut suurin osa kyllä, jos näitä hommaat suoraan tanskalaisilta siemenpankeilta niin uskon että huonommin kukkii kun jo muutaman kesän suomeen toteutetut linjat/risteytykset.

ennenkaikee nää tanskalaiset soveltuu risteytettäväks autoflowereiden tai muiden paikallisten earlyjen kanssa, imo.

kantsii koitella eri lajikkeita ja risteytellä parhaita keskenään. vuosien päästä työ alkaa tuottaa todella tulosta!

hyvää kevään odotusta!
 
M

McCloud

Mulla on ens kesäks suurinpiirtein kaikki kunnossa, pitää vaan löytää paikka. Vois myös vähän ulkokasvatus oppaita vilkuilla, ajattelin idättää ja vegettää näitä noin 15 senttisiksi.
picture.php


Olen yhden jo noita ehtinyt kasvattaa parvekkeella, tuli pikkusen sinertävää sinsemillaa :)
 

Suomi-Prkl

Well-known member
Veteran
katoppas! niinpä onkin! meitsin paha, tulee käytyä vaan tossa paikallisessa ja niillä ei oo ollu.

mutta tuollahan homma hoituu! :)
 

Latest posts

Latest posts

Top