What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ulkokasvatus 2011

Tuco Ramirez

Active member
Taitanpa itekkin alkaa sit idättelee. Saatana ku sormet syyhyää, ei voi mitään. Se on muuten koko tienoo kohta kaivettu kuoppia täyteen ku joka päivä löytyy muka parempi spotti. Tuli viime vuonna roudattua sen verran paljon multaa mehtään, että ajattelin tänä kesänä pärjätä suurimmilta osin pelkällä maan kääntämisellä ja pienellä mullan lisäyksellä. Plantagenista kyllä hain Bio Bactia, jos se vaikka auttais vanhan maan uudelleen herättämisessä. Tietty perus kananpaskat heitin/heitän multiin.

Tänä kesänä mennään pitkälti viime kesän risteytyksellä (AAK-47xLowryder#2)x(AAK-47xWhite Widow). Kylvetään kunnon pelto niistä ja jatketaan rojektia. Lisäksi 5 kpl jointti tohtorin auto lemon skunkkia, saa nähdä mitä niistä tulee. Jos vielä piruuttaan laittais pari Ducksfoottia lehtitarpeiks, viime vuonna yhdestä yksilöstä kasvoi sellanen parimetrinen monsteri ni tulee leivontareleetkin hoidettua.:tiphat:
 

edStone

New member
Jos vielä piruuttaan laittais pari Ducksfoottia lehtitarpeiks, viime vuonna yhdestä yksilöstä kasvoi sellanen parimetrinen monsteri ni tulee leivontareleetkin hoidettua.:tiphat:
Onks tää se lajike, jossa on epämääräisen näköset lehdet, ei niinkään hamppumaiset?

:plant grow:

Kävin eilen katsomassa Thyphooneja, jotka on ollu pari viikkkoa ulkona. Puolet oli kuollu ja puolet henkihieverissä. Eikä mitään kasvua havaittavissa. Muutama voi ehkä selvitä. Ens vuonna kiltisti aloitan vasta toukokuussa ulkokasvatukset.
 

StonedGolem

Member
Onks tää se lajike, jossa on epämääräisen näköset lehdet, ei niinkään hamppumaiset?

Juurikin kyseinen lajike. Todella sympaattisen näköinen kasvi varsinkin elämänkaarensa alkupuolella. Myöhemminhän lehdet hakevat muotoaan enemmän perinteisen muotoisiksi.

--------------------------------------

Vaikka tosiaan oli itämisprosentti 100 ovelissa ratsastajissa ja tanskalaisissa, niin mullasta nousi pintaan tanskalaisia ainoastaan 5. Ovelista kuitenkin kaikki 6 kpl. Eiköhän näillä koiteta pärjätä, kun noiden lisäksi on sitten vielä aikamoinen läjä autoflowereita. Ens viikolla taitaa lähtee nuo ovelat ja tanskalaiset ulos.
 

-BG-

Member
Onks tää se lajike, jossa on epämääräisen näköset lehdet, ei niinkään hamppumaiset?

:plant grow:

Kävin eilen katsomassa Thyphooneja, jotka on ollu pari viikkkoa ulkona. Puolet oli kuollu ja puolet henkihieverissä. Eikä mitään kasvua havaittavissa. Muutama voi ehkä selvitä. Ens vuonna kiltisti aloitan vasta toukokuussa ulkokasvatukset.

Duck on just se erikoiset lehdet tekevä....

Joo, ei todellakaan kannata tähän aikaan vuodesta mitään ulos viedä. Näkeehän sen jo kun kattoo ikkunasta ulos. Mikään ei vielä luonnossa varsinaisesti kasva ja yö lämmöt lähellä nollaa, jopa alle.
Tietäähän sen miten siinä käy. no oppia ikä kaikki :yes:
 

Tuco Ramirez

Active member
Ei se itseasiassa niin kummonen lajike ole.. Tulipahan vaan mielenkiinnosta hommattua viime vuonna ehkä vähän yli tarpeenkin.

Ainakaan mihkään urbaaniks stealth-lajikkeeks siitä ei oo, sillä se kasvaa aivan julmetun isoks ja kuulemma venyy vielä kukituksessa saakelisti. Itsehän en oo kyl sitä kukitellut vaan kasvatin huvikseni yhden kasvin ulkona viime kesänä ja Suomen kesässähän se ei todellakaan kuki. Muistuttaahan se kyllä aikalailla jotain muuta kasvia kun hamppua ennen kukkimista, mut haisee sitäkin enemmän että kyllä se siinä mielessä itsensä paljastaa.

Musta tuntuu et puol miljoonaa hamppupäätä on yrittäny jo viimeiset kymmenen vuotta risteytellä ja jalostaa Ducksfootista jonkin sortin "parempaa" versiota oli se sit autofloweri tai muuten vaan helpompi kasvattaa, mutta eipä noita oo paljoa näkynyt olevan kaupan, joten tuskin tuleekaan. Muistaakseni jollain tanskalaisella siemenpankilla olikin joku Ducksfoot ja Lowryder risteytys myynnissä vuosi sitten, mutta siinäkään ei ollut enää voimissaan se "webbed leaf" mutaatio.

Siinä mielessä Ducksfoot on mahtava ulkokasvi, että jos keksii syksyllä lehtimatskulle käyttöä niin tällä lajikkeella sitä riittää. Viime vuonna isoimmat lehdet oli liki A4-paperiarkin kokoisia. :pie:

0005.jpg
 

Con

Member
Kuvaa ovela ratsastajista. Kasvaa nopeesti. Joka yö kasvanu paljon. :)
Nyt on viisi noussu pinnalle kymmenestä. Toivottavasti loput viis nousee ja on paljon narttuja. :)
33856510.jpg

94588730.jpg
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Meikä alko ekoilemaan, ja siirryin 2 desin kupeista olikohan puolen litran tai 0,4l biohajoaviin kertakäyttökuppeihin. Pitää toivoa, ettei ne ala maantumaan tuossa vegessä vaan :) Lidlistä sai, ei ollu pahan hintasia, ja tokkopa tuo koon lisäys haittaa tippaakaan.

Kalastaja: Tuolla tulee aika äkkiä semmonen viidakko, kun lehdet alkavat kasvamaan toistensa päälle ja plantut sen myötä venyvät, sitä mä vaan meinasin.. Etköhän noilla selviä, mutta aika kikkailu tulee olemaan noitten takarivien kastelu, ellet niitä aina ota pois teltasta. Ja noissa kahden desin kupeissa on se huono puoli, että joutuu plantun kasvettua kastelemaan joka päivä. Mä oon kyllä aika laiska puutarhuri, niin pyrin kelaamaan noita jutskia etukäteen.

Mut ei siin, hyvältä alkaa näyttää, kun ulkopudi kaapit täyttää.
:artist:
 

offthehook

Well-known member
Veteran
I think the best way to get seedlings out in spring AS SOON AS POSSIBLE is by use of peat pots.

A seedling that has already shown it's head will be able to resist frost easely, but seedlings that are still in the process of germinating without showing their heads above the soil will die off underneath the ground when frost hits.

Up to minus 5 C on an almost nightly basis does not seem to be a problem to them once they are up.
Frosty nights are short anyways and the lots of sun we get these days will thaw the frozen soil crust quickly in the morning.

So key is to get them popping up at room temperature and let the first leafes take sun for one day, then bring them outdoors to fight the elements.

Seems like this one day of fotosynthesis is enough to help them through the nightly frost thereafter.

Process goes like this: Take cheap "pihamulta". Water this toroughly, then squeeze out all the water with all power you have.

Place the now moist multa in peat pots and put 1 seed per 2 square cm about 1 cm deep underneath the surface of the soil and press it firmly. Now cover it lightly with 1 cm of (dry)multa that has been run down a sieve and spray it lightly with a shower bottle.

Make sure all seeds are beeing placed with their "ass" downwards.

And with "ass" I mean the bud end of the seed to wich the seed was once originally connected to the inner calyxs.

The blunt end of the seed with the little asshole looking cavity so to say, and not the more pointed end, since that end should aim upwards.

That way, the seed shells will stay nicely underneath the soil wich is rather importend.

Now wrap the seeded peat pots in "fresh hold foil", and keep them at plus 18 to 26 C

After having been on room temperature for 5 days, most seeds will have shown their heads and must be put in the sun directly in the morning. Either at the growspot or on a convenient place at home.

Carry the peat pots in a container with lid in wich they'll fit snugly and burry the peat pots with apearing seedlings in the soil that you previously brought to your outdoor spot.

Note, this is only ment for if you want to get them out ASAP, but if you plant when chance of frost is reduced significantly (usually half may) then I rather prefere the moist cotton methode and plant them out after having been for 2 days on room temperature directly on the spot with only a root tip but no heads.

Oh, and I'm talking exclusivly auto flowering plants here that have got to be ready before the end of august and without the use of artificial light.
 
L

Lapplandish

Meikä alko ekoilemaan, ja siirryin 2 desin kupeista olikohan puolen litran tai 0,4l biohajoaviin kertakäyttökuppeihin.

Iselläni ollut tässä käytössä nyt nuo 0,4l kupit earlyillä ja hyvin tuntuvat riittävän kuukauden vegeen..

Sitten aloin miettiä tuota autoflowereiden tilannetta kun niitä nyt on taas tulossa kolmatta sataa tuolla ja tähän asti olen aina ensin kasvattanut niille vähän juuria parvekkeella desin kupeissa, niin onko siinä mitään järkeä? Vai olisiko vain helpompaa odottaa että idut ovat tulleet reilusti esiin kuoristaan ja käydä istuttamassa ne suoraan ulos paikoilleen? ..onko porukalla kokemuksia asiasta.. eli ei siis suoraan siemenestä maahan, vaan suurina ituina joista kodat jo irti.. Ainakin se tuntuisi ihan mahdolliselta vaihtoehdolta ja helpottaisi työskentelyä huomattavasti..
:smoky:
 

-BG-

Member
Tästä ei oo omaa kokemusta, mutta tällaista pohdintaa olis tarjota. Kuulostais siltä, että molemmissa on etunsa. Jos vie ituina, helpottaa työtä kuten sanoit. Jos taas antaa pienen startin kotona niin se parantaa taimen selviytymis mahdollisuuksia. 50/50.
Toisaalta tuommoisesta määrästä kasveja kun sulla, jos muutama kuoleekin nii ei varmaan oo iso tappio, vahvimmat selviää ---> hyvä asia jos meinaa harrastaa jälkipolven tuotantoa....
 

Herbalistic

Herbal relaxation...
Veteran
kannattaa koittaa painosta kun on noin pienet kyseessä..Kun niille on kehittynyt juuristo niin voi pinnan kuivuessa antaa heti lisää kastelua. Aika usein ne on vielä märkiä siellä alhaalla..

Ite päästän aika kuivaksi ennenkuin kastelen uudestaan.. Mistä tulikin mieleen että toivottavasti en ole päästänyt liian kuivaksi menemään.. :D kaverilla veilä yötä joten pitääpä läksee pikku hiljaa kotio päin tarkistelemaan.. Töihinkin pitäis mennä prkl..

Hyvää tipsiä tutimatilta!!!
 

Tuco Ramirez

Active member
Mites täällä ammattilaiset käyttää tuota hevosen paskaa? Satuin nyt haltuuni saamaan parikymmentä litraa. Kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran paitsi mummoaan, joten otinpa tänä vuonna tuota hevosen paskaa vaikka aikaisempien vuosien kananpaskarakeet ovat kyllä toimineet todella hyvin. Vedetään nyt osalle spoteista hevosen paskaa.

Ihan vaan multien sekaan olen heitellyt kananpaskaa, kait sitä tätäkin voi käyttää samanlailla??? Onkohan jotenkin stydimpää kuin kananpaska? Pari litraa paskaa per 50 litraa multaa? Kerran kännipäissäni suunnittelin alkaa käyttää ihmispaskaa, sitähän saisi aivan ilmaiseksi jokapäiväisenä sivutuotteena. Heh!
 

rasras

Active member
^kompostoituna sitä paskaa tulisi käyttää.. parivuotta ja avot
Omat mitä käytän on 3 vuotta muhinutta ja hiekalla jatkettua, matoja riittää. Onneks ei oo satanut liiemmin muuten sen roudaaminen on aika nihkeetä ainakin näillä lämmöillä. vinkkinä roudäämiseen olisi että ekä tyhjentää multa/turvesäkit ja sitten menee source:lle ja lastaa ne puolilleen(jos oot kova jätkä niin laitetaan se täyteen) kompostia ja sitten takasin mettään.

Ihmisen paskaa käytetään lannoitteena mutta ei syötävälle matskulla, koska jengi syö niin jalostettua safkaa ym. shittiä että se ulostekkin on täynnä raskasmetalleja.

Eli rupeappas kunnon teho hipiksi niin voit käyttää ne omat paskat pk lanuna.
 

prowler

Member
Jotenkin sellain olen käsittäny että kompostoituna mikään määrä luonnon paskaa ei pitäis olla liikaa :)
Silloin kun soiliin sekotellaan kaikkea luonnon lisämatskua se alkaa hajoamaan ja nuo jenkit puhuu "hot soil" -termillä elikkä kuumaan multaan ei parane lykätä pienokaisiaan vaan antaa pari kuukautta multien käydä loppuun. Jälkilannoituksena hieroo sitä paskaa reilusti vaan siihen maan pinnalle niin sade hoitaa kyllä loput. Tai keittää paskateetä. Kunnon paskapuhetta!

Tohon rasrasin kommenttiin voi lisätä sellasen ohjesäännön että lihansyöjien paskaa pitää kompostoida ainakin vuoden kun taas kasvinsyöjien paska hajoaa huomattavasti nopsempaa. Ja siis ihminen vegaaninakin taitaa olla kuitenkin lihansyöjä -kategoriassa. Raskasmetallit on ikäviä, niistä en halua tietää enempää, mutta mökillä näitä asioita pitää kohdata. Siellä pyörii ainakin tuo kompostimeiningi täyspäiväisesti, muuten hukuttais kirjaimellisesti paskaan.
 

Tuco Ramirez

Active member
Kiitoksaa ohjeista! Kyllä mä sit taidan käyttää noi hevonpaskat ihan veteen sekoitettuna ja kasveille kaadettuna sitten hieman myöhemmin kesällä, ettei vaan sen takia mee hommat vituiks. Ei ehdi kuopat muhia ku korkeintaan kuukauden enää ennen planttujen siirtoa varsinaisille kasvupaikoilleen.

Hieman jäi harmittamaan viime kesän omien siementen itävyys... Näyttäis olevan vaan sellasta 50-60 prosentin luokkaa..:thinking: No onneks niitä nyt sentään on reilusti, joten ei nii väliä vaikka puolet kupeista saakin heittää suoraan roskiin.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Jestas sentään, olin ettimässä guerrillamestoja mettässä, ajelin semmosta vanhaa paskaa tietä etiäpäin rauhassa kuin vain pudifarmarin kuuluu, totesin että siihen loppuu tie, eikä edessä päin olevat mestat oikein näytä hyvältä. No vaihtoehtona oli pakittaa 150m tai 3m ja kääntyä semmosen pienen ojanpenkan luota.. Tietty laiskana pakittajana valkkasin jälkimmäisen, enkä edes kattonu mestoja, vaan vetelin moukan tuurilla ja siihen jämähti kiinni :D Aikani sitten, edelleen laiskana miehenä siinä sudittelin ja kaivoin kuoppaa syvämmäksi, kun sitten totesin, että ei vittu, tässä ollaan ja pysytään.. Justiinsa pääsin kotiin, 2 ja ½h kaivoin autoa irti, nostin etupyörää tunkilla ja läväsin alle läheiseltä (vittu se lähellä ollu, monta kilsaa kävelit spede) työmaalta löytämälläni vanerilankulla sen sieltä sitten sain kikkailtua irti. Vittu että oli kova homma, hirviä nälkä on ja suussa vieläkin pari litraa hiekkaa.. Ajatus ei oikein pysy koossa, vedet loppu jo puolessa välissä kaivuuta.................. Piti vähän avautua :dance013: Ei tässä muuta. Varokaa niitä perkeleen pehmeitä hiekkateitä.:bump:[/I]
 
Top