What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

toptop-planty

R

retbatler

zdrowaśki :yes:

a od kogo ta white widow była? nirvanowska?

e: ano tak zapomniałem:/

Last edited:
G

Guest

Jest 28.02.2004 dzisiaj podlałem wcześniej wspominaną mieszanką i podlałem wszystkie rośliny 10 l wody z nawozem. Wszystkie rośliny są zdrowe i bardzo szybko rosną.
A to kilka zdjęć z 29.02.2004.W tym dniu rośliny mają między 10-12 cm wysokości i przy tym wzroście posiadają po 4-5 stopni.REWELACJA!!!!!

G

Guest

:wave:
Pieknie ! :D Growdiary widac prowadzony wzorowo! hehe! super! Klasa sama w sobie! Dzieki za pozytywny vibe! :D Pozdrawiam!

G

Guest

W dniu 02.03.2004 podlałem wszystkie rośliny 6-7 litrami wody zmieszanej ze szklanką roztworu obornika jak wyżej + ½ litra biohumusu.
A oto zdjęcia z 03.03.2004.

G

Guest

A ja tylko dodam, że toptop robi naprawdę topową ganję :D Smaczniutka, dojrzała, odpowiednio wysuszona i zakonserwowana. Cud miód ultramaryna :D
Ostatnio miałem okazję popalić kilka pyszności z jego organicznych ogródków.

Karotta x Hot Mix rzeczywiście marchwią śmierdzi hehe
Hotmix pyszny
Słynny cross Hota - White Russian x Afghani paliłem już spod ręki 3 growerów. Polecam wszystkim lampowcom. To prawdziwy klasyk!
A True Suddenly Blue x Soma Budda Sister najbardziej mi smakował.

Szkoda że później nie mogłem Cię już złapać bo fajną grudkę jeszcze spotkałem. Domowej roboty. Poza tym nie wziąłeś czegoś. Jakiś adresik to podeślę :D
Aaaa no i dzięki za miłe spotkanie i pozdro od Buźki :wave:

Last edited:
G

Guest

Ja miałem przyjemnosc palic Hotmixa by toptopganja trawa super mocne to było zajebiscie

Ps napewno z tych twoich krosow ktore aktualnie u mnie rosną bedzie zajebiste zioło :)
pzdr

Cinnamon

Member
Top mam nadzieję, że się nie pogniewasz ;).

WW w moim wykonaniu sprzed roku :) pestki by bogusik - thx jeszcze kilka mi zostało :D

.
.

Palenie wyszło przekozackie, podczas jak sobie kwitło w ogóle nie było go czuć jedynie z bliskiej odległości czuć było kocie szczochy, ale jak się potarło to już sama rozkosz dla nosa :jump:

Peace iG... :kissass:

Last edited:
G

Guest

W dniu 05.03.2004 podlałem rośliny dużą ilością wody bo na każdą doniczkę poszło 2l wody, mieszanka była zrobiona w proporcjach 5l wody do tego ½ szklanki rozpuszczonego obornika ( taj jak wyżej ) i szklanka biohumusu w płynie + 3 łyżeczki kopiate dolomitu. Następnym razem nie można tyle podlewać bo robi się jezioro i zdecydowanie wystarczy po 1 litrze wody na doniczkę.
W dniu 08.03.2004 podniosłem lampę o 5cm i 09.03.10 też musiałem podnieść i podniosłem o 10cm bo tak urosły że była za nisko, teraz jest na wysokości 50cm od roślin 10.03.2004 rośliny osiągnęły wzrost 40 cm i rosną bardzo szybko jakieś 3-4 cm na dzień i są bujnie rozkrzewione odrosty boczne sięgają szczytów. W najbliższych dniach koniecznie muszę zamontować jakiś mocny wiatrak bo zaczyna brakować miejsca.
W dniu 14.03.2004 zrobiłem mieszankę wody 10 l + nawóz do roślin kwitnących po 25-30 ml. na 5 l wody + łyżeczka dolomitu + ½ szklanki biohumusu w płynie i podlałem każdą roślinę jednym litrem wody. Rośliny rosną bardzo szybko i dzisiaj mają po 50-55 cm są bardzo ładnie rozkrzewione a lampę podnoszę praktycznie codziennie, najgorsze jest to że na 10 roślin 7 jest męskich, zobaczymy ile będzie żeńskich z odmiany White Rino.
W dniu 17.03.2004 podlałem rośliny mieszanką taką jak wyżej i zmieniłem światło na 12/12h. Wszystkie rośliny są bardzo ładne i osiągnęły wzrost 60 cm.
Jest 25.03.2004 wszystkie rośliny mają między 75-90 cm i podlewam częściej niż ostatnio bo gleba szybko wysycha, podlewam mieszanką 0,5 nakrętki od nawozu planta-wit do roślin kwitnących na 5 l wody, dzisiaj rośliny wyglądają tak jakby zaczynały powoli zakwitać i są piękne i krzaczaste. W dzień utrzymuje się temp. na dole doniczek 21-22 stopnie a na górze 28-30 stopni a w nocy na dole doniczek 21-22 stopnie. Zamieszczam kilka zdjęć z dnia 25.03.2004.

:rasta:

zdjecia są marnej jakości bo w 2004 nie dysponowałem leprzym sprzętem ale juz niedługo następne foty będę bdb jakosci ( kumpel pożyczył leprzy sprzęt ), w przygotowaniu rady porady objasnienia, zdjęcia i jak stosować - czyli uprawa BIODYNAMICZNA wg/ kalendarza biodynamicznego, przygotowane dla tych którzy chcą i pytaja, efekty sa znakomite ja polecam ( ale to za niedługo ), pozdrawiam top

Last edited:

Plantator

Well-known member
Veteran
ładnie to wszystko zapisywałeś:] chętnie zobaczę jak ty to robisz , też chcę uprawić organicznie i biodynamicznie:]

M

Mr.TopTop

Przyjacielu,
Nie interesuje mnie, czym się trudnisz.
Chcę wiedzieć, nad czym bolejesz i czy śmiesz marzyć o spotkaniu z tym, za czym tęskni Twoje serce.
Nie interesuje mnie ile masz lat.
Chcę wiedzieć czy gotów jesteś wyjść na głupca dla miłości, dla marzeń, dla przygody, jaką jest życie.
Nie interesuje mnie, jakie planety zrównują się z Twoim księżycem.
Chcę wiedzieć, czy dotknąłeś środka własnego smutku; czy zdradzony otwarłeś się, czy skurczyłeś i zamknąłeś w sobie ze strachu przed dalszym cierpieniem! Chcę wiedzieć czy potrafisz siedzieć z bólem, moim lub Twoim, nie poruszając się, by go ukryć, stłumić lub uleczyć.
Pragnę wiedzieć, czy możesz współistnieć z radością, moją lub swoją; czy umiesz zapamiętać się w tańcu i pozwolić, by ekstaza wypełniła Cię po czubki palców dłoni i stóp, nie każąc zachowywać ostrożności, myśleć realistycznie czy pamiętać o ograniczeniach kondycji ludzkiej.
Nie interesuje mnie, czy opowiadasz mi prawdziwą historię.
Chcę wiedzieć, czy potrafisz rozczarowywać innych, aby pozostać wiernym sobie; czy umiałbyś znieść oskarżenie o zdradę i nie zdradzić własnej duszy.
Chcę wiedzieć, czy potrafisz zaufać, a zatem i być godnym zaufania. Chcę wiedzieć, czy potrafisz dostrzec piękno nawet, gdy nie co dzień jest ładna pogoda i czy umiesz wywodzić swe życie z obecności Boga.
Chcę wiedzieć, czy potrafisz żyć z porażką, nie tylko swoją, stanąć nad brzegiem jeziora i do srebrnego księżyca krzyczeć: TAK!
Nie interesuje mnie gdzie mieszkasz i ile masz pieniędzy.
Chcę wiedzieć czy umiesz wstać po nocy żalu i rozpaczy, wyczerpany, zbity jak pies, i robić to, co trzeba dla swoich dzieci.
Nie interesuje mnie, kim jesteś, skąd tu się wziąłeś.
Chcę wiedzieć, czy staniesz ze mną w środku ognia, i nie cofniesz się.
Nie interesuje mnie, gdzie, jakie i u kogo pobierałeś nauki.
Chcę wiedzieć, co Cię podtrzymuje od środka, gdy wszystko inne odpada.
Chcę wiedzieć, czy umiesz być sam ze sobą; i czy naprawdę lubisz tego, z którym przystajesz w chwilach pustki.

Last edited:
O

OrganicShowmen

Dobrze ze toptop wrocil. Dokoncz growlog tej WW jak mozesz. Bardzo to ciekawe.

pozdro z creamfields :)

jahman

Active member
Veteran
hey! (Nie znamy sie wcale, wiec nie moge powiedziec) 'przyjacielu'.

Mocne slowa...Naprawde mocne...tak to niestety jest...eh... ktos z duza madroscia zyciowa musial je powiedziec!Gleboki sens!

pozdrawiam!:wave:

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Dobrze ze jestes come back, piekny wierszyk :> no i dawaj ta WW, cos wolno ja ladujesz.

Pozdr :joint: