אבל יכול להיות שעדיף ככה, אם אתה רוצה ישר לשטח אותם ולא לבזבז זמן על גדילה וורטיקלית
אני עם קמיקזה.
אני בעד לטפל בגובה של הצמח כשזה הולך להיות בעיה - לפני פריחה או אם יש רק ס"מ בודדים שנשארו למרווח בריא מהמנורה בהתאם לגובה המקום גידול.
בזיליקום מגיב אותו דבר ואפשר לקנות אותו במשתלה לניסויים ב7 שקל לעציץ.
אתה לא צריך הרבה מוקדי פריחה, יצאו לך הרבה פרחים קטנים במקום פרחים גדולים.
לצמח שקשור יותר מידי אין אנרגיה יחסית לגודל הצמח כי העלים מצלים אחד על השני ככה שבתאכלס השטח שמקבע פחמן קטן לעומת הצמח ולא מצליח לקבע מספיק פחמן כדי לפתח גדילה בריאה.
יש סיבה שהצמח גדל בצורה שהוא גדל.
אם אתה רוצה הרבה מוקדי פריחה תן לצמח להגיע לחצי מטר גובה ותכופף אותו ככה שכל הענפים הצדדים יהיו באותו גובה ואז הם יגדלו דיי דומה. מקסימום גוזמים אותם לאותו גובה.
אני בעד 4-5 מוקדי פריחה עיקריים לצמח ברוב הזנים.
יש הרבה שיטות. חלקן לא עובדות.
נראה טוב גרין
שיהיה בהצלחה עם המזגן...
אני מעדיף את הצמחים הרבה פחות צפופים, זה סתם המון זמן לגדל אותם צפופים שהם גם ככה ימתחו בכניסה לפריחה.
חוץ מזה הם נראים מאוד בריאים ושמחים.
גידלתי בהמון שיטות בעבר.
בעיקר בסקרוג.
ההמלצה שלי, במיוחד לסקרוג היא למתוח את הצמח - אתה רוצה מרווחים בין הצמתים כי משם יוצאים הענפים שהם מה שמעניין אותך בסקרוג ואתה רוצה שהם לא יהיו דבוקים אחד לשני.
אין שום טעם בצמח קומפקטי לסקרוג - אתה מבזבז זמן גידול למשהו שגם ככה לא יעבור את הרשת. סקרוג שימושי לסאטיבות חסרות צורה שצריך לצופף. לאינדיקות צפופות אין בו הרבה יתרונות.
בכיף אחינו, תעשה מה שבא לך ושבועיים אחרי שתכניס אותן לפריחה תבין על מה אני מדבר.
אתה מדבר על התערובת של דישנית, אני זה שכתב את ההודעה ההיא.
גיא אחלה של בחור, וכשסיפרתי לו על זה אז הוא אמר שיבדוק ויראה מה קורה עם שאר האנשים שמגדלים באדמה כזו, אם גם להם יש תגובות כאלה, וישנה במידת הצורך. הוא אמר שיש מצב שזה בגלל הדישון שכבר יש באדמה שכנראה עושה לה משהו לא טוב. הוא נשבע שיש אנשים שקונים ממנו רק את התערובת הזו ומרוצים ממנה לגמרי. מהיכרות שלי איתו, הוא לא בנאדם שסתם ידחוף לך דברים או יחרטט אותך.
לזכותו ייאמר שהוא פירגן לי בשק אדמה אחר (של טוף מרום הגולן, התערובת ללא פרלייט אבל גם פרלייט נתן לי ללא
כסף) ללא כל עלות, העיקר תהיה מרוצה ושיצליח לך הגידול
אני מאוד מבסוט מהתערובת הזו.
באמת אחלה של בחור, מכל הבחינות. אם יש חנות שצריך לפרגן לה, זה הידרוגארדן, כי בניגוד לאחרים הוא ייקח אחריות על מוצר תקול.