What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

תחשוב אחרת

kamikaza

Active member
נראה טוב, אבל אתה לא חושב שזה קצת מוקדם מדי לאל-אס-טי? אני תמיד היית עושה לסט לאוטומטיים בצומת השישית

אם הם חזקים ובריאים הם מזדקפים תוך כמה שעות, אני לא בטוח שזה יקרה כאן

אבל יכול להיות שעדיף ככה, אם אתה רוצה ישר לשטח אותם ולא לבזבז זמן על גדילה וורטיקלית

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני עם קמיקזה.
אני בעד לטפל בגובה של הצמח כשזה הולך להיות בעיה - לפני פריחה או אם יש רק ס"מ בודדים שנשארו למרווח בריא מהמנורה בהתאם לגובה המקום גידול.

Green's

Member
אני עם קמיקזה.
אני בעד לטפל בגובה של הצמח כשזה הולך להיות בעיה - לפני פריחה או אם יש רק ס"מ בודדים שנשארו למרווח בריא מהמנורה בהתאם לגובה המקום גידול.

הי פונזי ותודה על הביקור. בנוגע לשליטה בגובה הצמח - לא שם נמצא עיניני :) אני מתחיל בפעם הראשונה לאמן בשלב כל כך מוקדם בשביל להתנסות וללמוד את התגובה
בינתיים נראה שהבנות כמעט נהנות מההשפלה, הן מזדקרות ממש יפה ונותנות מאבק בזמן שהענפים והעלים הנמוכים יותר נותנים התקדמות ומדביקים את הקצב של הטופ
אני מקווה ליצור כמה שיותר מוקדי פרחים עתידיים בשיטה הזו. נראה מה יהיה
מוסיף תמונות בשביל שתראו שהן נהנות ולא כל כך סובלות.

שבת שלום

Attachments

• IMG_1580.jpg
    IMG_1580.jpg
    45.2 KB · Views: 36
  • IMG_1581.jpg
    IMG_1581.jpg
    39.4 KB · Views: 33

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
בזיליקום מגיב אותו דבר ואפשר לקנות אותו במשתלה לניסויים ב7 שקל לעציץ.

אתה לא צריך הרבה מוקדי פריחה, יצאו לך הרבה פרחים קטנים במקום פרחים גדולים.
לצמח שקשור יותר מידי אין אנרגיה יחסית לגודל הצמח כי העלים מצלים אחד על השני ככה שבתאכלס השטח שמקבע פחמן קטן לעומת הצמח ולא מצליח לקבע מספיק פחמן כדי לפתח גדילה בריאה.
יש סיבה שהצמח גדל בצורה שהוא גדל.

אם אתה רוצה הרבה מוקדי פריחה תן לצמח להגיע לחצי מטר גובה ותכופף אותו ככה שכל הענפים הצדדים יהיו באותו גובה ואז הם יגדלו דיי דומה. מקסימום גוזמים אותם לאותו גובה.

אני בעד 4-5 מוקדי פריחה עיקריים לצמח ברוב הזנים.

Green's

Member
בזיליקום מגיב אותו דבר ואפשר לקנות אותו במשתלה לניסויים ב7 שקל לעציץ.

אתה לא צריך הרבה מוקדי פריחה, יצאו לך הרבה פרחים קטנים במקום פרחים גדולים.
לצמח שקשור יותר מידי אין אנרגיה יחסית לגודל הצמח כי העלים מצלים אחד על השני ככה שבתאכלס השטח שמקבע פחמן קטן לעומת הצמח ולא מצליח לקבע מספיק פחמן כדי לפתח גדילה בריאה.
יש סיבה שהצמח גדל בצורה שהוא גדל.

אם אתה רוצה הרבה מוקדי פריחה תן לצמח להגיע לחצי מטר גובה ותכופף אותו ככה שכל הענפים הצדדים יהיו באותו גובה ואז הם יגדלו דיי דומה. מקסימום גוזמים אותם לאותו גובה.

אני בעד 4-5 מוקדי פריחה עיקריים לצמח ברוב הזנים.

יש הרבה שיטות גידול בימינו. יותר משיטות גידול יש דעות ולפעמים נראה שבאופן פרדוקסלי יש אפילו יותר חילוקי דעות מהדעות. אני חושב שיש להיזהר ממושגים מוחלטים בתחומנו ושיכולות להיות דרכים שונות להגיע לתוצאות המיוחלות. בסופו של דבר, הרי את ההישג, אפשר למדוד רק באמצעות התוצאה הסופית ואני רחוק בשמונה שבועות בערך מהקציר (שיבוא בברכה) כך שהזמן יאמר ...

Green's

Member
יש הרבה שיטות. חלקן לא עובדות.

אלו לא תמונות שאני צילמתי. רק מצביע על האפשרויות ועל שיטות שעובדות

Attachments

• DSCF6058.JPG
    DSCF6058.JPG
    75.8 KB · Views: 28
  • scrog5.jpg
    scrog5.jpg
    77.1 KB · Views: 25

Green's

Member
יום 20 מנביטה

יום 20 מנביטה

הלך לי המזגן בסופש האחרון. דווקא ביומיים הכי חמים שהיו לאחרונה.... אבל עכשיו הכל בסדר. באופן מפתיע הן התמודדו עם 30\31 מעלות יומיים בגבורה

טמפרטורה יום: 24-25
טמפרטורה לילה: 20-22
לחות: 45-60

השקייה ודישון: משקה כל 3 ימים. כל השקייה שלישית רק מים ותוספים ללא דשן
לא עובר את ה 1 אי סי בינתיים עם הדשנים.

דישון\ריסוס עלוותי: פעמיים בשבוע. לפעמים רק עם מינרלים, לפעמים עם אוסמוזה ואלג'מיק.

התמונות הן מהיום

Attachments

• IMG_1587.jpg
    IMG_1587.jpg
    59.3 KB · Views: 26
  • IMG_1600.jpg
    IMG_1600.jpg
    52.1 KB · Views: 32

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני מעדיף את הצמחים הרבה פחות צפופים, זה סתם המון זמן לגדל אותם צפופים שהם גם ככה ימתחו בכניסה לפריחה.
חוץ מזה הם נראים מאוד בריאים ושמחים.

Green's

Member
אני מעדיף את הצמחים הרבה פחות צפופים, זה סתם המון זמן לגדל אותם צפופים שהם גם ככה ימתחו בכניסה לפריחה.
חוץ מזה הם נראים מאוד בריאים ושמחים.

תודה פונזי\. אני מבין את העדפות שלך בנוגע לעיצוב הנוף של העציץ. אתה מגיע לתוצאות יפות בשיטה שלך ובמקביל היא שונה מאד מהגידול הנוכחי שלי (אדמה -קוקוס, ייחורים - מזרע, פוטופריוד - אוטומטים). כל גידול שלי שונה בינתיים. אני עוד בשלבי חקירה, ניסוי וטעייה. את האימון המוקדם יישמתי מתוך התרשמות מיומני גידול של הזן הזה, בהם אימנו אותם קשות עוד בשלב יותר מוקדם ממני.

בכל מקרה, הל.ס.ט הוא רק הכנה לרשת סקרוג שתבוא עליהם בזמן הקרוב.

יום ירוק לך

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
גידלתי בהמון שיטות בעבר.
בעיקר בסקרוג.

ההמלצה שלי, במיוחד לסקרוג היא למתוח את הצמח - אתה רוצה מרווחים בין הצמתים כי משם יוצאים הענפים שהם מה שמעניין אותך בסקרוג ואתה רוצה שהם לא יהיו דבוקים אחד לשני.
אין שום טעם בצמח קומפקטי לסקרוג - אתה מבזבז זמן גידול למשהו שגם ככה לא יעבור את הרשת. סקרוג שימושי לסאטיבות חסרות צורה שצריך לצופף. לאינדיקות צפופות אין בו הרבה יתרונות.

Green's

Member
גידלתי בהמון שיטות בעבר.
בעיקר בסקרוג.

ההמלצה שלי, במיוחד לסקרוג היא למתוח את הצמח - אתה רוצה מרווחים בין הצמתים כי משם יוצאים הענפים שהם מה שמעניין אותך בסקרוג ואתה רוצה שהם לא יהיו דבוקים אחד לשני.
אין שום טעם בצמח קומפקטי לסקרוג - אתה מבזבז זמן גידול למשהו שגם ככה לא יעבור את הרשת. סקרוג שימושי לסאטיבות חסרות צורה שצריך לצופף. לאינדיקות צפופות אין בו הרבה יתרונות.

כמו שכתבתי, אני עושה את מה שאני עושה בעקבות הכרות עם יומני גידול וצמיחה של הזן הספציפי הזה. אל דאגה בנוגע להתמתחות, אני מעריך שהן הולכות להימתח כהוגן בשלושת השבועות הקרובים לא משנה מה אעשה..האוטומטים האלו יודעים להימתח בזמנים הרבה יותר קצרים מזנים רגילים. אה, ומה גרם לך להיתייחס אליהן כאל אינדיקות ? הסטיבה היא הדומיננטית בזן.

בכל מקרה, את שיטת האימון וגידול אני לא אשנה כרגע. כך שהדיונים בנוגע לאפקטיביות שלה יהיו הרבה יותר משכילים לקראת סוף הגידול (לא שאני לא מעוניין לשמוע את דעתך,למעשה ההפך הוא הנכון) נשתמע

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
בכיף אחינו, תעשה מה שבא לך ושבועיים אחרי שתכניס אותן לפריחה תבין על מה אני מדבר.

Green's

Member
בכיף אחינו, תעשה מה שבא לך ושבועיים אחרי שתכניס אותן לפריחה תבין על מה אני מדבר.

שוב, הן אוטומטיות. לא מכניסים אותם לפריחה,אין שינוי בשעות אור. ומעניין מה שאתה אומר פונזי, אז לטענתך הן ישארו קטנות וצפופות ? כמו שהסברתי אני חושב אחרת(כמו שם הזן). חוזר אליך עוד שבועיים שלושה עם תשובה

Green's

Member
סוף שבוע רביעי מנבט

סוף שבוע רביעי מנבט

אהלן חברים
היו לי בעיות בעשרה ימים האחרונים. הנטייה הטבעית שלי היתה לא לשתף בעת צרה אבל התגברתי עליה והחלטתי להעלות עדכון. אז ככה, כנראה שהאדמה שהשתמשתי בה בעציצים הגדולים היא תקולה. לפני עשרה ימים הצמחים החלו להראות סימני שריפת דשנים והצהבה על אף השימוש המינורי בכל תוסף שהוא (שלא עלה על 0.8 אי סי). כמו שחבר אמר - זה נראה ממש כאילו שהצמחים מפרקים רעלים מהאדמה... התגובה הבריאה שלי היתה שטיפה בכמות מים גדולה ומאז חלה השתפרות משמעותית במצבן :) למזלי הזן הזה ממש עמיד ויכולת ההתאוששות שלו מרשימה. חזרתי לדשן במינונים נמוכים אחרי השטיפה ונראה שהצמיחה החדשה בריאה וירוקה אצל רוב הבנות.

ראיתי עוד מישהו כאן בפורום שחווה קשיים עם אותה אדמה כך שהפוסט הזה בא עם הזהרה - את האדמה קניתי אצל גיא מההידו גארדן. זו אדמה שהוא מזמין במיקסוס מיוחד בשביל לקוח שלו. תתרחקו ממנה. חשוב לי לציין שלא מצאתי כל פגם במוצרים אחרים שקניתי אצלו ושכנראה פשוט הייתי חסר מזל עם שקי האדמה שהוא הביא לי. זו אחלה חנות ואחלה בן אדם בסך הכל !

התמונות הן מהיום - יום 27 מנביטה

Attachments

• IMG_1671.jpg
    IMG_1671.jpg
    66.4 KB · Views: 30
  • IMG_1666.jpg
    IMG_1666.jpg
    63.2 KB · Views: 29

ganesh5000

Member
אתה מדבר על התערובת של דישנית, אני זה שכתב את ההודעה ההיא.
גיא אחלה של בחור, וכשסיפרתי לו על זה אז הוא אמר שיבדוק ויראה מה קורה עם שאר האנשים שמגדלים באדמה כזו, אם גם להם יש תגובות כאלה, וישנה במידת הצורך. הוא אמר שיש מצב שזה בגלל הדישון שכבר יש באדמה שכנראה עושה לה משהו לא טוב. הוא נשבע שיש אנשים שקונים ממנו רק את התערובת הזו ומרוצים ממנה לגמרי. מהיכרות שלי איתו, הוא לא בנאדם שסתם ידחוף לך דברים או יחרטט אותך.
לזכותו ייאמר שהוא פירגן לי בשק אדמה אחר (של טוף מרום הגולן, התערובת ללא פרלייט אבל גם פרלייט נתן לי ללא
כסף) ללא כל עלות, העיקר תהיה מרוצה ושיצליח לך הגידול
אני מאוד מבסוט מהתערובת הזו.
באמת אחלה של בחור, מכל הבחינות. אם יש חנות שצריך לפרגן לה, זה הידרוגארדן, כי בניגוד לאחרים הוא ייקח אחריות על מוצר תקול.

Green's

Member
אתה מדבר על התערובת של דישנית, אני זה שכתב את ההודעה ההיא.
גיא אחלה של בחור, וכשסיפרתי לו על זה אז הוא אמר שיבדוק ויראה מה קורה עם שאר האנשים שמגדלים באדמה כזו, אם גם להם יש תגובות כאלה, וישנה במידת הצורך. הוא אמר שיש מצב שזה בגלל הדישון שכבר יש באדמה שכנראה עושה לה משהו לא טוב. הוא נשבע שיש אנשים שקונים ממנו רק את התערובת הזו ומרוצים ממנה לגמרי. מהיכרות שלי איתו, הוא לא בנאדם שסתם ידחוף לך דברים או יחרטט אותך.
לזכותו ייאמר שהוא פירגן לי בשק אדמה אחר (של טוף מרום הגולן, התערובת ללא פרלייט אבל גם פרלייט נתן לי ללא
כסף) ללא כל עלות, העיקר תהיה מרוצה ושיצליח לך הגידול
אני מאוד מבסוט מהתערובת הזו.
באמת אחלה של בחור, מכל הבחינות. אם יש חנות שצריך לפרגן לה, זה הידרוגארדן, כי בניגוד לאחרים הוא ייקח אחריות על מוצר תקול.

הי גנש
אני ממש מסכים איתך בנוגע לגיא ולחנות שלו. בגלל זה היה לי חשוב להבהיר שהבעיה שלי היתה רק עם האדמה "המיוחדת" שיש לו ולא עם שום דבר אחר. בסך הכל זה היתרון הגדול של הפורום העברי בשבילנו לעומת פורומים זרים - שאנחנו יכולים לחלוק מידע על ציוד מקומי ובעיות מקומיות. ודרך אגב, לא התכוונתי לפוסט שלך. לעוד מישהו כאן היתה בעיה עם האדמה שלו והוא פרסם פוסט בשם "עזרה קצת העלים מצהיבים" אם גם לך היתה בעיה עם האדמה הזו אז 3 מקרים זה כבר לא במקרה.. משלוח לא טוב מהמפעל כנראה. ושוב - אין לי ספק שאחזור לקניות נוספות אצל גיא. הוא בחור ממש טוב