... am facut acest test comparand 150w hps cu 120w led, in acelasi spatiu, dar in 2 grow-uri consecutive. recolta a fost sensibil mai mica la led (max 20%), dar luand in calcul taria materialului finit si faptul ca e mai sanatos sa fumezi material mai putin si mai tare, as inclina catre led. cu ceva lumina suplimentala se poate rezolva frumos, insa cea mai mare diferenta este investitia initiala. am comparat wattaje diferite ca si cum ar fi acelasi consum datorita faptului ca ledurile promit eficienta mai buna de 150w la un consum de 120w. fapt care este oarecum normal datorita puterii concentrate intr-un spectru mai restrans.
Ai observat cumva vreo diferenta in ceea ce priveste mirosul degajat pe toata perioada growului, intre setupul cu HPS si cel cu LED ?
Nu stiu de ce, dar pe acceasi planta , in flower, la un grow cu CFL se simtea mirosul de la sapte poste, iar la un grow cu LED exclusiv, abia daca se simtea un iz, si asta numai atunci cand planta era atinsa. (SuperSkunk regular de la Sensi Seeds, culmea - dominant Sativa)