G
Guest
jak mam zmienić, to co mam koło swojego nicku, czyli wiecie chetnie pozyskam pestki bla bla... jakos teraz nie moge tego odnaleźć a szukałem killka razy,
Dzieki
Dzieki
NKOTS said:to moze jeszcze cos o BB Code - czyli jak formatowac pisany tekst
czyli zrobic np. TAAAKIE CUDA
albo jak zrobic hot linka czyli np. ODSYLACZ DO JAKIEGOS THREADA (tu dla przykladu jest odsylacz do Co w ogrodzie rosnie ci?
i wrzucic go chociazby do sygnaturki
wielu sie tu glowi - jak to sie robi?
a robi sie to tak
Otoz: kazde slowo (lub fraza), ktora ma sie charakteryzowac okreslonymi cechami, np. ma byc wytluszczone, musi znalezc sie pomiedzy dwoma nawiasami kwadratowymi: [] i [].
Wewnatrz tych nawiasow wpisuje sie "komende" ktora zmieni tekst znajdujacy sie miedzy nawiasami.
Ta defninicja chyba tlumacy co sie dzieje - a zeby sie tak stalo to trzeba znac owe "komendy".
Ponizej wklejam linka do listy podstawowych komend, dzieki ktorym wasz tekst bedzie wytluszczony albo pisany kursywa albo podkreslony albo czerwony albo wielki albo wszystko naraz.
OTO LISTA
A tu dla leniwych kilka komend - w pierwszym nawiasie znajduje sie spacja, ale jej nie nalezy pisac:
- piszesz [b ]FAJA[ /b] - wychodzi FAJA
- piszesz [u ]FAJA[/u ] - wychodzi FAJA
- piszesz [ i]FAJA[/i] - wychodzi FAJA
- piszesz [color=red ]FAJA[/color] - wychodzi FAJA
- piszesz [ url=http://tweak.pl/forum/index.php?act=legends&CODE=bbcode&s=]KLIKNIJ FAJE[/url] - wychodzi KLIKNIJ FAJE
pozdro,
jak mi cos przyjdzie do glowy to dorzuce jeszcze
da sie zauwaz ze kazdy post jest numerowany. po najechanie na niego myszka wystarczy skopiowac adres i wkleic identycznie jak w przykladzie KLIKINIJ FAJE.A czy da się zrobić hot linka do konkretnego posta w jakimś threadzie ? I jak to zrobić ?
Tak, zapomniec o PM i nie dobijac do 50 na sile.capta said:mam 2 wiadomosci PM, ale ze wzgledu >50 postów nie moge ich odczytać ;(
poradzicie cos?
pozdronabij posty wazelinujac kolesiom jakie maja ładne planty na anglojezycznych forach. sprawdzone dziala.
Jesli juz ktos ma zamiar uzywac tej techniki nabijania postow, to chociaz niech nie wali 20 postow w dzien i wysili sie komentujac cokolwiek, zeby mialo sens i cel.szok said:nabij posty wazelinujac kolesiom jakie maja ładne planty na anglojezycznych forach
1.wybierasz zdjecie ktore chcesz usunaczarzyc said:jak sie kasuje zdjęcia z galerii ?
Dzieki