What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

סיבוב חדש בפתח....

אין לי בעיה בקטע הזה כי היא בחדר שלא נכנסים אליו
חוץ מזה שאם ממש הייתי רוצה לאטום יכלתי גם לאטום אבל כרגע זה לא העניין....בעיקר צריך למתן את הריח, אבל אין שכנים באזור הזה רק גינה ככה שבסהכ לא צריך להיות בעיה של ריח
מבחינת טמפרטורה היא שומרת לא רע על 26 מעלות,עדיין לא התקנתי מאוורר אחד ועדיין אין בארון השקייה ופחמן... ברגע שזה יצטרף זה יעזור שם...
מחכה להזמנה שלי מהידרו שופ...
חבר הביא לי איזה מיכל של 200 ליטר... לא ממש יודע מה לעשות איתו,חשבתי אולי להישתמש בו בשביל הפחמן ואז יקח לזה מלא זמן עד שאני אצטרך להחליף אותו אבל זאת רק מחשבה
זה קצת גדול בשבילי לדעתי...אפילו בשביל סט אפ קוקוס,כרגע כולה יש שלושה צמחים אבל גם אם היו עשרה או עשרים אני לא בטוח שהמאתיים ליטר נחוץ להשקייה...נראה קצת כמו אובר קיל....
אני מחכה לראות איך הצמחים יראו כשאני אחזור הסופש
קשה להיות רחוק מהצמחים
לגבי השקיות כרגע אני משקה רק בסופי שבוע בדרך כלל פעמיים ביום למרות שהייתי רוצה יותר,הייתי רוצה יותר לכיוון השלוש ארבע פעמים ביום....
לא בדקתי נקז כבר הרבה זמן בגלל שאני יודע מה הקצב ההתחלתי שהצמחים שלי אוכלים בו,הם אכלו לפחות 0.5 ליום בהתחלה ועכשיו הם יותר לכיוון ה1 אז כל עוד אני משקה פעם פעמיים ביום אני יודע שאני בסדר שם...אין שריפות של הקצוות ואין שום סימנים לאיזה שהיא נעילה
כשהעברתי את הצמחים רק הלמון סקנק לא תפס לחלוטין את הקוקוס,השאר תפסו לחלוטין אבל עדיין לא התחילו לחזור למעלה ככה שבסהכ מבחינת שורשים זה יצא בסדר
אבל הסיבה העיקרית לזה היא בכלל מחסור בהשקיות....
גידול שעבר עברתי את אותו התהליך עם מערכת טפטפות שהייתי משקה בערך 4 פעמים ביום והם גדלו לי הרבה יותר מהר...
נתתי להם בסופש אחרי שעשיתי את כל הקיפולים שתי השקיות עם רוט גוס לתמיכה.... אני מתכנן לגדל אותם צמיחה עד יום חמישי שישי ואז לעבור לפריחה...
אני מקווה מאוד שהלמון סקאנק עד אז יגיע לגובה יחסית זהה ביחס לשאר כדי שיהיה לי יותר קל בסקרוג... אם לא יש סיכוי שאני אצטרך להרים אותו קצת בשביל להושיב את הסקרוג טוב...
כל הצמחים נראים שמחים ומאוד בריאים פשוט לא מתקדמים מהר בגלל שאין להם הרבה אוכל במצע באופן קבוע וזמין
כשהעברתי את הצמחים עשיתי ניסיון עם הקוקוס
להטעין אותו כמו שצריך אז מה שעשיתי בגדול זה נתתי לקוקוס להיתייבש כמה שניתן כדי שיוכל לקבל אליו שוב נוזלים,לאחר שהוא היה יחסית יבש הטענתי שוב במים מאוזנים על 5.5 פי אייץ ואיסי של 1
לא הייתי מאזן ככה מתחילת הגידול אבל בגלל שאני יודע שהם יכולים לקבל לפחות 1 איסי ישירות על השורשים אז אין לי בעיה להתחיל עם מטען כזה בקוקוס
העברתי אותם והם לא הראו סימנים של טראומה מהמעבר אבל אני מחכה כמובן עד לשבוע שבועיים אחרי הפריחה אני מנחש שאני כבר אראה אם הכל בסדר או לא
מקווה שזה עוזר אחינו יום טוב!

סקרוג -scrog

סקרוג -scrog

לאחר הבקשה של פונז ניסיתי עם המשקפי שמש
עובד נחמד אבל הצבע עדיין לא עובר טוב,בכל מקרה שמתי השבוע סקרוג על הצמחים...לא אידיאלי לשים עליהם סקרוג במצב שהם היו אבל הייתי חייב בשביל לנסות ולהוציא קטיף סביר מהסיבוב הזה
לצערי על הדרך הגילי נפצעה קלות...מקווה שהיא תשרוד ותשאר נקבה...
בכל מקרה התמונות לי אידיאליות וגם לא הפיזור של הצמחים...אבל הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם זה בטוח...
נקווה שהם שרדו את כל מה שעשיתי להם
בינתיים שניים מראים סימני מין של נקבה מחכה רק לגילי...

Attachments

• ?????0674.jpg
    ?????0674.jpg
    93.4 KB · Views: 28
  • ?????0675.jpg
    ?????0675.jpg
    85.9 KB · Views: 31
  • ?????0676.jpg
    ?????0676.jpg
    97.3 KB · Views: 27
  • ?????0677.jpg
    ?????0677.jpg
    96.5 KB · Views: 34
  • ?????0678.jpg
    ?????0678.jpg
    102.2 KB · Views: 28
  • ?????0679.jpg
    ?????0679.jpg
    101.5 KB · Views: 28
  • ?????0680.jpg
    ?????0680.jpg
    95 KB · Views: 27
יפה אחינו
נראה לי שאתה יכול למרכז קצת אותם על האור ואז לקרב קצת את המנורה אם הטמפ' מאפשרת. ככה תפסיד פחות אור על השטחים הריקים והם יקבלו אור יותר אינטנסיבי.

כן היה לי כל כך הרבה באלגן לשים את הרשת לבד ושכרגע איך ששמתי אותו זה הספיק לי... אבל אתה צודק במעשי הכל צריך להיות יותר ימינה
אבל מבחינת מרחק אני לא חושב שיש צורך ביותר קרבה....זה אולי טיפה יותר מעשרים סנטימטר.....

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
כל הפואנטה בסקרוג זה לאפשר מרווח בין הצמחים ואור לחלקים התחתונים.
אין הגיון בלצופף אותם כמו אצלך.

אני חושב שהרבה מגדלים מקצועיים לא יסכימו איתך בעניין הזה פונז. הם יגידו שהפואנטה בסקרוג היא לתת כמות אור שווה לפרחים עצמם (כלומר שיהיו מעט מאוד חלקים תחתונים והמצע יהיה שטוח), ולהתעלם מהחלקים התחתונים. ככה אנחנו רואים אצלם את כל מה שמתחת לסקרוג מגולח לגמרי.

מהבחינה הזאת אנג'ל עשה טוב נראה לי. לא מזמן ראיתי סקרוג קטן מאוד (ארבעים על ארבעים אולי) וצפוף מאוד שהמנורה יושבת עליו קרוב קרוב, זה היה מאוד יפה, הצמח היה מסודר בדקדקנות מופתית, כל ענף קשור במקום המדויק שלו. משהו משהו.

scrog-sog sea of green פונז כתבתי בפוסט שלא שמתי את זה בשלב אידיאלי,פיזרתי את הצמח הכי הרבה שיכלתי,הם אינדיקות ולא סאטיבות ולכן אין להם הרבה מרווחים מלכתחילה והם היו קטנים יחסית לזמן שהם גדלו
זה הכי הרבה שיכלתי לפזר
הרעיון הוא לעשות שדה של קולטנים,כמו שמפזרים דודי שמש ככה עושים עם העלים,זה הכל אתה ממש לא חייב להשאיר מקום רק לסטיק אחד אבל במצב אידיאלי עדיף שכל טופ יהיה עם מרווח טוב כדי שיקבל אור מכל הצדדים,זה האידיאלי
לא משנה אם יהיו שם מלא עלים צפופים או קצת יותר מרווחים העיקר שרוב הצמח נחשף לאור וכמעט ואין שום עלים מתחת לרשת,פיזור אולטימטיבי בשביל לקבל תוצאות מירביות,זה לא קרה כאן בגלל שעשיתי את זה מאוחר מידי ובלי עזרה וזה מאוד מסובך להתקין במהלך הגידול רשת על צמחים בארון סגור לבד
מבחינתי זה מספק אותי בינתיים ואם אני יוכל לפזר את זה יותר אני אעשה את זה בהמשך השבוע,מה שכן לא מיקמתי טוב את המרכז של הפיזור ולכן ניסיתי לקרב כמה יותר לכיוון האור,בהתחלה היה לי פיזור יותר טוב אבל אם אני מפזר יותר טוב לכיוון הנגדי מהמנורה לא עשיתי עם זה כלום
תודה בכל מקרה על העצות

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
סטגה, שעושים סקרוג נורמלי הצמחים ממלאים את כל הטווח שהאור מגיע אליו באופן ישיר.

במקרה הנ"ל האור מגיע להמון אזורים שאין בהם צמחים. אי לכך ובהתאם לזאת אני מאמין שלפתוח את הצמחים ולאפשר כניסה של אור גם יותר למטה לצמחים יתן יבול גדול יותר כי הוא יתן גם לפריחה תחתונה יותר להתפתח.

אתה צודק אבל לא היה לי עוד מרחק..הצמח היחידי שיכלתי לפזר יותר יכל להיתפזר לכיוון שמתרחק מהמוקד של האור...אז ניסיתי בעיקר למקם כמה שיותר צמחים במקום שהאור פוגע..לצערי אני לא בבית כל השבוע אז אני לא שם בשביל לפזר כל יום קצת יותר את הצמחים על הרשת,אני מקווה שזה לא יהיה מאוחר מידי כשאני אחזור אבל בכל מקרה לעומת מה שהיה קודם זה הרבה יותר טוב
עכשיו כל שלושת הצמחים יהיו פלוס מינוס באותו הגובה,וזה יקל עליי משמעותית עם להזיז את המנורה...

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לפתוח את הצמחים זה להפריד את הענפים אחד מהשני.
כמה שתוריד את המסך תוכל יותר לרווח את הענפים אחד מהשני - וזה מה שאני ממליץ לך לעשות.

אני מבין לגמרי פונז רק אמרתי שהצמחים לא יכולים להימתח יותר,הם עכשיו יהיו לפחות שבוע בתוך הפרחה וכבר עכשיו הענפים שלהם לא גמישים כמו שהם היו קודם
אני מפחד לבקע את אחד הסטיקים של הצמחים עוד פעם..
הגילי נפצעה דיי הרבה,בכל מקרה אם אני אראה מחרתיים שיש לי איך לפרוש אותם יותר אני אעשה את זה בטוח...כמה שיותר ניצול בארון יותר קטיף נקודה :)

טוב אני מנסה לפזר את הסקרוג כל יום כמה שיותר כדי לנסות לנצל כמה שניתן את האור,בינתיים זה נראה לא רע ואני מצליח לרווח כל פעם קצת יותר
גם מרכזתי את האור
צילמתי כמה תמונות

Attachments

• ?????0686.jpg
    ?????0686.jpg
    78.3 KB · Views: 27
  • ?????0685.jpg
    ?????0685.jpg
    66.7 KB · Views: 30
  • ?????0684.jpg
    ?????0684.jpg
    85.5 KB · Views: 24
  • ?????0683.jpg
    ?????0683.jpg
    92.9 KB · Views: 26
המשך scrog

המשך scrog

טוב אז שמתי עוד תמונות
לאחר שעברתי לחומץ בתור מוריד פי אייץ החברה נראים לי יותר שמחים
כרגע הם בסביבות שבועיים בפריחה אולי יומיים פחות גג...
נראים לא רע בכלל מבחינת קצב התקדמות... כולם פלוס מינוס מפריחים לי באותו הקצב מה שמשמח אותי כי אני לא אצטרך להתאים יותר מידי בין הצמחים
הגילי בין מלכתחילה אכלה הכי פחות מהשלושה ואני חושב שאולי רק במצע שלה יש לי איזה צורך לבצע שטיפה
אני לא משקה אותם כמה פעמים ביום ואין לי טפטפות,את האמת אין לי מושג כמה משקים אותם באמת כי שותף שלי משקה אותם ויש מצב שהוא גם מפספס חלק מהימים
מבאס וכנראה ישפיע לי על הקטיף אבל אין לי מה לעשות כרגע,אין לי כוח להתקין כרגע גם את המערכת טפטפות,ביחד עם קטיף פעיל זה סיוט אז אני מקווה לטוב
בסהכ סידרתי אותם כמה שיכלתי וגם קצת משכתי ענפים מלמלעלה לצדדים כדי לפזר עוד
סורי לגבי התמונות עם הפסים שוב אבל מיהרתי מאוד והמשקפי שמש לא היו לידי
לקחתי גם מלא ייחורים בתקווה ששותף שלי ישמור עליהם חיים עד שאני אחזור...
שמתי עציצים מלאים בקוקוס ולקראת הסוף מילאתי באדמה רגילה כדי שישמרו קצת על מים
השיטה שלי נורא פשוטה,כאשר אני מנקה את התחתית של הסקרוג בד"כ יש לי דיי הרבה ייחורים שלא מגיעים לרשת אז אני מוריד ומנסה להשריש אותם,בעיקרון אפשר להשריש כל חלק מהצמח,ראיתי תמונות אחת שמישהו השריש רק עלה זה היה מגניב לאללה
בכל מקרה אני חותך כמה ואז לוקח אותם לארון ייחורים
מנקה אותם כלומר מוריד את רוב העלים ומשאיר רק על השניים העליונים בד"כ
אני חותך בין יציאה של שני ענפים ואז מגרד את הצדדים כדי לאפשר לשורשים להיתפתח גם על הצדדים של הגזע ולא רק על התחתית
מכניס את הגזע התחתון המגורד לתוך האבקה מנער קלות ושם באדמה רטובה מראש עם איסי של 0.5 ופי אייץ 5.5
ואז אני מרסס אותם קלות עם מים מעורבבים עם קצת חומר השרשה,מינון מדולל מאוד,חמישית בערך מהרגיל
אם החיתוכים שלי היו טובים והכל אז רובם אמורים לשרוד שם גם עד שאני אחזור... בוא נקווה לטוב :)

Attachments

• ?????0697.jpg
    ?????0697.jpg
    95 KB · Views: 19
  • ?????0696.jpg
    ?????0696.jpg
    94.2 KB · Views: 23
  • ?????0695.jpg
    ?????0695.jpg
    89.9 KB · Views: 30
סוף שבוע שלישי של פריחה,מתחיל להוסיף פיקיי לדישון
אני מתכוון מחר לנקות את הצמח עוד קצת למטה כי בדכ גודלים כל מיני ניצנים שמפתיעים אותך וגם השארתי כמה ייחורים לקחת כדי להחליף את הייחורים שמתים בסיבוב הראשון
חוץ מזה אני מתכוון לדלל את הפאן ליבס של חלק מהצמחים ולנסות ולגזור חלק כדי לתת למוקדי פריחה לקבל אור ישיר יותר טוב,זה יאפשר חדירה יותר טובה למרחק שאני רוצה
מבחינת לגבוה הם עדיין גובהים בקצב סביר מחכה לרגע שיפסיקו
טמפרטורה בארון ביום 23-24 ככה שזה אידיאלי
בלילה יש נחיתה קצת נמוכה מידי אבל אני מפעיל מזגן לכמה שעות לחמם את החדר אז זה שומר קצת על הטמפרטורה
לא היה לי אופצייה לבדוק נקז כי לא השארתי לי שם אופצייה לנקז טוב
לא נורא אני בינתיים מתחיל לבנות ארון ורטיקלי ואני מקווה שסיבוב הבא יתחיל עוד שבועיים בערך
יש כמה תמונות שלקחתי איך שנכבה האור כדי לקבל את הצבע האמיתי אבל לא היה לי פוקוס טוב בגלל החושך... השאר יצאו תמונות נחמדות ביותר
ההצהבה שיש על הצמחים זה בעיקר שריפה של הכלורופיל בגלל קרבה גדולה מידי למנורה
אין כוויות או משהו על הצמחים אבל המנורה הייתה קרובה מידי כמה פעמים
בכל מקרה אני הולך לחתוך חלק מעלים בקצוות כדי לאוורר יותר את העניינים שם ולתת לכמה שיותר מוקדי פריחה להיתקדם
מקווה שתהנו מהתמונות חברה ושגם אצלכם הנקבות פורחות

Attachments

• ?????0705.jpg
    ?????0705.jpg
    55 KB · Views: 29
  • ?????0706.jpg
    ?????0706.jpg
    63.6 KB · Views: 31
  • ?????0707.jpg
    ?????0707.jpg
    63.7 KB · Views: 27
  • ?????0708.jpg
    ?????0708.jpg
    86.5 KB · Views: 27
  • ?????0703.jpg
    ?????0703.jpg
    71.2 KB · Views: 29
  • ?????0702.jpg
    ?????0702.jpg
    61.3 KB · Views: 27
  • ?????0701.jpg
    ?????0701.jpg
    71.4 KB · Views: 30
  • ?????0700.jpg
    ?????0700.jpg
    77.2 KB · Views: 30
  • ?????0699.jpg
    ?????0699.jpg
    71.5 KB · Views: 21
  • ?????0698.jpg
    ?????0698.jpg
    63.6 KB · Views: 18
עוד תמונות

Attachments

• ?????0717.jpg
    ?????0717.jpg
    91 KB · Views: 28
  • ?????0716.jpg
    ?????0716.jpg
    89.8 KB · Views: 23
  • ?????0715.jpg
    ?????0715.jpg
    74.2 KB · Views: 26
  • ?????0714.jpg
    ?????0714.jpg
    76.3 KB · Views: 28
  • ?????0713.jpg
    ?????0713.jpg
    84.8 KB · Views: 26
  • ?????0712.jpg
    ?????0712.jpg
    80.8 KB · Views: 26
  • ?????0711.jpg
    ?????0711.jpg
    75.7 KB · Views: 26
  • ?????0710.jpg
    ?????0710.jpg
    90.3 KB · Views: 28
  • ?????0709.jpg
    ?????0709.jpg
    84.3 KB · Views: 24
  • ?????0719.jpg
    ?????0719.jpg
    87.4 KB · Views: 26

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
נראה שהם נבנים יפה.
אני בעד להוריד מה שמתחת לרשת רוב הזמן בכדי לאפשר איורור אבל במקרה שלך אני חושב שירד כבר מספיק.

זה אחלה זמן להתחיל עם הפיקיי כדי להתחיל לנפח את הפרחים.

איך הלחות אצלך?

ככל שהשטח שלך יותר קטן ככה לגדל עם רשת יותר מוצדק אחינו :)
הרעיון של הרשת זה ניצול אופטימלי של שטח קטן :)
זה שאני בניתי משהו גדול יותר זה דווקא עובד לרעתי כי כל האור שהולך לצדדים הרחבים פשוט לא חוזר,לעומת ארון קטן יותר שהאור היה חוזר יופי
אם יש לך ארון קטן אז זה מצדיק מאוד סקרוג
אני עשיתי פה משהו חוראני לגמרי יחסית לסקרוג רגיל
בגלל זה הכל פה לא סימטרי ומחולק יפה,אה וגם העבודה שאני חזיר אז תמיד יוצא שיש לי שיחים מטורפים כי אני אוהב להגזים...תכלס אני עושה את זה בשביל לקבל הרבה ייחורים ואימהות רציניות,
:)
הרעיון הוא שתתחיל אם הסקרוג כבר ותסדר את הצמח עליו מההתחלה כמו שצריך ואז בכל תא יהיה לך סטיק וזה עדיף בארון קטן
אתה יכול להוציא מצמח אחד 16 קולות בכיף עם סקרוג
פשוט תחלק את השטח שלך לריבועיים קטנים,לרוב עשר סנטים בין אחד לשני זה מספיק בשביל להשחיל את הסטיקים וככל שאתה מסדר יותר מההתחלה ככה זה עובד יותר טוב
זה דורש הרבה עבודה של סידור גיזום וכדומה אבל זה לדעתי שינה לחלוטין את הקצב גדילה של הצמח הזה והמצב נראה לא רע....
מקווה שזה באמת יניב כמו שאני רוצה :)