What's new

sts ,spruboj wlasnych femi

C

czaczo

wielkie dzieki wam wszystkim za mile slowa.robote? ,ja mysle ze ja poprostu odpowiedzialem zbiorowo na te pytanie ktore juz od dawien dawna goszcza w mojej skrzynce pocztowej na ic.tak jak zz juz zaznaczyl ze temat byl poruszany,ale niestey bardzo szybko umarl,i reszta juz sie odbywala tylko na @PM@(co niektorzy nawet .......)a szkoda bo przeciesz nie tylko "rzezbic" sie tu przychodziMY,na innych forach temat jest juz ciagniety od dawien dawna.
co do nasion masz jak najzupelniejsza racje,tylko ze z wyborem samca jest najgorzej,czasmi musiz trzymac po 3 matki samcow hehe
jutro zaczynam operacje "FEMENIZMANIA":)
chcial bym zebyscie wszyscy porubowali,fajnie tak miec kilka spotow samych femi i jeszce tych mega ......
do pracy rodacy!!!!!
skladnikow szukajcie na alegro ,po sklepach fotograficznych,oby dwa skladniki byly i chyba sa dotej pory uzywane w fotografi jak dobrze pamietam.w aptekach zapewne tez mozna to kupic,sa to srodki ktore mozna nabyc bez wiekszych problemow i koszt jest naprawde minimalny,ale tez i szkodliwosc jest duza dla srodowiska,takze chloaki naprawde maximom ostroznosci,kiciorki hehe,maska okulary ,ja nawet folie rozcielam takze do doniczki nic nie kapie.

V

vod

Fajna sprawa taki sts i femki w ogóle. Specyfik niestety niezbyt trwały w moim przypadku. Trzeba świerzego używać. Parę miesięcy leżakowanie mu nie sprzyja. Srebro osadza się na ściankach naczynia.

A co do toksyczności etc. niebezpieczeństwa, to z azotanem srebra jest problem, natomiast taki roztwór tiosiarczanu srebra nie jest jakiś szatański :smoke:

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
jak ktos spozyje azotan srebra to odtrutka musi byc tiosiarczan sodu .To tak mi sie wydaje ale nie jestem przekonany na 100% zaraz cos poszukam :D

Moim zdaniem te proporcje tu sa dobre dla tiosiarczanu uwodnionego a nieuwodniony troszke mniejsze powinny byc .

Edit: na bank odtrutka na azotan srebra bedzie roztwor tiosiarczanu sodu :D

Intern@tional

Active member
ICMag Donor
Dla ludzi, ktorych wystraszyl masakrator :) polecam srebro koloidalne. Takie dostepne w kazdej aptece i na aukcjach. Stezenie to tylko 10mg/l, ale do wlasnego uzytku jest ok. Sam roztwor jest sprzedawany z przeznaczeniem do picia jako lekarstwo wiec nie ma obaw. Takim roztworem nalezy opryskiwac rosliny przynajmniej 2 tygodnie, aby zobaczyc efekt. Do uzyskania nasion wystarczy nawet jedna roslina - wczesne uzycie srebra pozwala na zapylenie rosliny przez sama siebie, a zaprzestanie opryskiwania srebrem pozwala roslinie z czasem powrocic do produkowania zenskich kwiatow i nasion femi. Pozdrawiam.

RaverBaby

New member
Co do srebra, bardziej opłaca się kupić na Allegro - Drut Srebro 999 i samemu sobie zrobić. Na ten temat tu - Yayyy! My first colloidal silver generator for making feminised seeds - DIY Guide

Efekt zastosowania Srebra:
picture.php

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
Dla ludzi, ktorych wystraszyl masakrator :) polecam srebro koloidalne. Takie dostepne w kazdej aptece i na aukcjach. Stezenie to tylko 10mg/l, ale do wlasnego uzytku jest ok. Sam roztwor jest sprzedawany z przeznaczeniem do picia jako lekarstwo wiec nie ma obaw. Takim roztworem nalezy opryskiwac rosliny przynajmniej 2 tygodnie, aby zobaczyc efekt. Do uzyskania nasion wystarczy nawet jedna roslina - wczesne uzycie srebra pozwala na zapylenie rosliny przez sama siebie, a zaprzestanie opryskiwania srebrem pozwala roslinie z czasem powrocic do produkowania zenskich kwiatow i nasion femi. Pozdrawiam.

heheee przepraszam bardzo wszystkich userow ktorych przestraszylem heheeee ale naprawde nie chodzilo mi o straszenie a uzywanie tych srodkow zawierajacych srebro z rozwaga i ostroznoscia bo wielu trzyma to gowno w swoich lodowkach i mysli ze jes wszystko ok a nie zdaje sobie sprawy ze te substancje paruja i moga znalezc sie w naszym jedzonku itd .

10 lat temu Amerykanin zachorował na zapalenie skóry. Zamiast skorzystać z porady lekarza, postanowił się leczyć na własną rękę. Mężczyzna zaaplikował sobie srebro koloidalne - popularny niegdyś preparat o działaniu antybakteryjnym, który ze względu na możliwość wywołania efektów ubocznych został wycofany. Efekty terapii przeprowadzonej przez Karasona w domowym zaciszu były opłakane. Jego skóra zmieniła swą barwę na niebieską.

To srebro koloidalne to napewno nie sa witaminki :D i napewno bym nie zalyczyl tego :D

To ze do uzyskania nasion femi wystarczy jedna roslinka to wiemy od dawna ,zadna nowosc ,ale loteria ,dobrze zastosowany sts zmienia calkowicie plec rosliny i rosna same jaja wiec nasion nie bedzie ,chyba ze roslinka zmienila polowicznie plec ,to moze dojsc do samozapylenia i kilka szt bedzie .

A o zdjeciu powyzej przedstawiajacym uzycie sts to nic nie widac ,oprocz zoltych lisci co u mnie nie mialo nigdy miejsca ,rosliny po sts sa nadal zielone ,liscie nie umieraja ,tylko zastopowany zostaje rozwoj na jakies 10-15 dni i w tym czasie roslinka (zmienia plec ) nie rosnie juz wcale tylko tworzy kwiaty .

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

C

czaczo

skrzynka mi sie peknie hehe.
hej masakrator,tak nie dokonca zmienia,wszystko trwa do czasu,no dobra,umnie tak przynajmiej niejdeno krotnie bylo.hehe.pozdro

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
....,tak nie dokonca zmienia,wszystko trwa do czasu,no dobra,umnie tak przynajmiej niejdeno krotnie bylo.hehe.pozdro

dziekuje czaczo za otwarcie oczu na temat , ale to zdanie bym przemilaczal :D

tak na powaznie jak juz mamy temat na tapecie to pragne zapytac WSZYTKICH ( M) sionarzy co zaczeli sie bawic z LR i darza do osiagniecia AUTO , czaczo opisal nam kilka krokow a ja sie teraz musze zapytac ilu z NAS wszystkich starajacych sie robic auto potrafilo juz w 2 KROKU ( jak czaczo pisze ) wyselekcjionowac rosliny AUTO , kilka sztuk ? czaczo dobrze prawisz piszac ze wiekszosc producentow nie dochodzi do polowy tego twojego opisu , bo tak jest i znam przypadki osobiscie :D ale ponawiam pytanie czy przy 2 kroku da sie cos znalesc ? bo mam swoje zdanie .

pozdro :gday:
pozdro

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
Krok 2 to przyklad moich maroc x gws czy shaman x gws wiec rosliny bez auto .Lecz efekt calkiem calkiem pozytywny :D

Hera

Member
Wiec zaluzmy ze walnac stsem meska rosline powstana zenskie kwiaty i beda pestki same meskie ?? chopc nie jestem pewna czy to dziala w ta strone wole sie zapytac mentorow tego tematu aa i wlasnie jezeli taka rosline zenska mam w boxie nie pozapyla mi innych zenskich co nie sa stosowane stsem ?? i jeszcze jedno mozna stsem zapylic naprzyklad jeden szczyt a reszta bedzie rosla normlanie ??

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
Hera to probuj malenizacji :D
Stsem nie mozna nic zapylic :D
troche nie rozumiem Cie Hera bo nie jestem zajebany ale jak jest pylek to prawie kazda roslina jest do zapylenia chyba ze w gra wchodza inne czynniki jak np konflikt gen .

C

czaczo

do meskich roslin sie uzywa innego produktu ,gdziec czytalem o mcp czy jakos tak

spoko zielu jeszce troche to cie przeprowadze przez most,ja twym swiatlem hehe.pozytywnie zagubieni ludzie hehe

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
pragne na wstepie zaznaczyc ze zachodze tutaj z czystymi intencjiami oraz calym tym pozytywem zwiazanym z tym tematem :D
co do mieszanek preparatow itd ... pisac nie da sie DOKLADNIE, bo to chemia na nature dziala , da sie zaobserwowac ze kazda jedna roslina potrzeboje swoj indywidualny skladnik - preparat , nie da sie wszystkich roslin traktowac takim samym sterzeniem :)
tyle odemnie :D poza tym nie od razu do takich szczegolow , widac ze ludzie maja braki z pyleniem podstawowym .... piszac ze pylek daje nasiona / moze i tak jest - wrecz napewno tak jest ale takiepisanie nie ma rak ani nog , pylek sie zbiera z wyselekcjionowanych samco , poto by zapylic wyselekcjionowane samice i wtedy mamy nasiona , a skroty myslowe w tym przypadku prowadza do niezrozumienia :) jesli mowimy do prawdy :D bo inaczej mowiac to ziomale w PL sa tak z outdoorem zapam brat ze robia teraz hydro-outdoor :D i wystarczy pokazac te zalane poletka przez wode z ktorej wystaje MJ ! ( My wiemy o co chodzi , ale niektorzy pomysla ze tak sie da i beda pisac na takie tematy potem :D)
czaczo -swietna robota jak widzisz sam z tym pyleniem , faktem jest ze ludzie beda tutaj naplywac caly czas i bez przerwy a bledem naszym by bylo im nie tlumaczyc szczegolow , przynajmnie tych ktore znamy ogolnie :D mam nadzieje ze nie masz mi nic za zle ze sie tutaj rozpisalem , ale jak pamieta Gruby to lubialem pisac :D:artist:

powodzenia i pragne by tutaj byla gadka o feminizowaniu nasion:D

:ying:

tys zawsze moim swiatelkiem bracie:D

Sodowiec

Member
To wszystko to są jedne wielkie pierdoły typu jak pomoczysz susz w denacie to będzie miał mega moc bo podniesie to jego thc? jak se chleb wymoczysz to też się z ...gasz A wracając do tematu to na hu. to robić? sadzisz więcej samce wywalasz... to tyle z mojej strony.

Big Top

Member
To wszystko to są jedne wielkie pierdoły typu jak pomoczysz susz w denacie to będzie miał mega moc bo podniesie to jego thc? jak se chleb wymoczysz to też się z ...gasz A wracając do tematu to na hu. to robić? sadzisz więcej samce wywalasz... to tyle z mojej strony.

Jasne samce wywalasz ale czy nie przyszło Ci do głowy że liczy się czas, właśnie dlatego ludzie robią fem żeby go nie tracić, tak samo jak w przypadku klonów, robimy je by mieć wyselekcjonowaną panią, nieraz jest tylko jedna taka piękna, i po to by zaoszczędzić czas, a czas to pieniądz :wave:, no i jak już zrobisz to co masz zrobić to masz czas dla siebie cały czas, hehehehe

ps: pozdrowienia dla Selasiego - piękny czas !

Mundek

Member
"...to masz czas dla siebie cały czas"-rewelacja:),lubie to, ale oprócz czasu ważne jest miejsce, mnie na ten przykład interesują do szafki tylko pestki femi(wkurzające ograniczenie), bo co zrobię na 0.5m jak wywalę męskie, a tak mam 3 damki wytrenowane ,że termometra nie ma gdzie wcisnąć .Próbuj szerzej patrzeć Sodowiec , tak nowocześniej:).

Sodowiec

Member
Mundek - No w sumie na indor to może i racja. No ale tak czy siak przesadzasz bo np szafka na dwa duże krzaki pomieści na początku pięć mniejszych krzaczków które już sobie podzielisz na male i female.