ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Ca2: wiem i to jest najgorsze bo jak obrywalem takie male topki to niby zaden ubytek ale jak topy byly juz takie wielkie i grubasne to mozna bylo zauwazyc sporo wolnej przestrzeni na galeziach, zrywasz malucha na nabitke a za miecha mialbys z niego kilkanascie nabitek
dzis znow zabawilem sie w fryzjera i poszlo kilka lisci pod kose ale to juz ost raz chocby niewiem co bo dalej niewiem czy lepiej oberwac by dolne partie mialy swiatlo czy lepiej zostawic lisciory zaslaniajace wszystko....
Jak wszyscy też gratuluję Ci dobrze prowadzonej uprawy.
Również mam pytanko:
Czy w poprzedniej uprawie też używałeś lampę MH? Różnica we wzroście jak się prezentowała w porównaniu do HPS? Oczywiście jeśli masz porównanie tzn pierwszy grow jechałes na hps podczas vega a drugi na mh.
I mam jedną prośbę:
Jak będziesz wstawiał przyszłe zdjęcia to możesz pisać ile rośliny mają dni/tygodni od przełączenia na 12/12.
Jak będzie ci się chciało i będziesz miał czas to fajnie by było gdybyś pierwsze posty ze zdjęciami zmodyfikował i dopisał też. Oczywiście o ile pamiętasz.
Dzięki temu jak ktoś będzie miał taką samą odmianę to będzie mógł sobie porównać wielkość roślin itd.
siema dziekowa
ok poprawie poprzednie posty, co do lampy hps i mh to mam tylko 2 zdj do porownania kiedy planty byly w podobnym stadium rozwoju ale ogolnie patrzac na stan zdrowotny i dalszy rozwoj to hps niema polotu do mh jesli chodzi o veg
tutaj porownanie gf x nh po 16 dniach i sputniki po 17 juz po FIM'ie
kurde cos mi sie wydaje ze obrywanie lisci znaczaco odbije sie na plonach i wolgole krzaczory cos sie zatrzymaly tzn tak kwitna chocby chcialy a nie potrafily
23 dzien flo
Yo! pieknie ci idzie, daj jakies macro tego srodkowego... jesli chodzi o spowolnienie to wg. mnie.. obrywanie lisci jak kazdy inny stres ma wplyw na tempo wzrostu, warto jest obrywac fun`y tylko w sytuacji gdy kompletny gaszcz sie zrobi, pomijajac juz fakt ze energia potrzebna do budowy topow plynie z duzych lisci a nie z tych malutkich przyszczytowych.
moja rada, zmieniaj co 2-3dni ustawienie roslin w boxie, rotuj nimi to ci sie unormuje ten wzrost topow. Pozdro i apetytem czekam na kolejne foty
zmieniam co dzien polozenie lampy w boxie raz bardziej na lewo, a raz na prawo itd
Polozenia roslin nie zmienie bo niewyciagne ich z pood siatki, ktora jest 10cm nad doniczkami