What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

spoetnik#1 by dekadan

Kanaba

Member
Ghonox, nie wiem czy nie zauważyłeś, ale ten szusz jest z poprzedniej uprawy dekadana :bashhead:

Krzaczki nadal rosną i czekamy na równie pokażne topy! pzdr!

Last edited:

Yarcio

Member
Ghonox, nie wiem czy zauwazyles, ale nawiazalem do zakonczonej uprawy dekadana na forum t.org, ktora to sledzilem.

C

Ca2

dekadan: też się bawie we fryzjera w trakcie uprawy ;) najgorsze jest to, że jak na początku spalisz 2g to później było by dobrych kilka g więcej.

dekadan

Member
Ca2: wiem i to jest najgorsze bo jak obrywalem takie male topki to niby zaden ubytek ale jak topy byly juz takie wielkie i grubasne to mozna bylo zauwazyc sporo wolnej przestrzeni na galeziach, zrywasz malucha na nabitke a za miecha mialbys z niego kilkanascie nabitek:p

dzis znow zabawilem sie w fryzjera i poszlo kilka lisci pod kose ale to juz ost raz chocby niewiem co bo dalej niewiem czy lepiej oberwac by dolne partie mialy swiatlo czy lepiej zostawic lisciory zaslaniajace wszystko....

K

Kameleon

Witam

Jak wszyscy też gratuluję Ci dobrze prowadzonej uprawy.
Również mam pytanko:
Czy w poprzedniej uprawie też używałeś lampę MH? Różnica we wzroście jak się prezentowała w porównaniu do HPS? Oczywiście jeśli masz porównanie tzn pierwszy grow jechałes na hps podczas vega a drugi na mh.

I mam jedną prośbę:
Jak będziesz wstawiał przyszłe zdjęcia to możesz pisać ile rośliny mają dni/tygodni od przełączenia na 12/12.
Jak będzie ci się chciało i będziesz miał czas to fajnie by było gdybyś pierwsze posty ze zdjęciami zmodyfikował i dopisał też. Oczywiście o ile pamiętasz.
Dzięki temu jak ktoś będzie miał taką samą odmianę to będzie mógł sobie porównać wielkość roślin itd.

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

dekadan

Member
siema dziekowa
ok poprawie poprzednie posty, co do lampy hps i mh to mam tylko 2 zdj do porownania kiedy planty byly w podobnym stadium rozwoju ale ogolnie patrzac na stan zdrowotny i dalszy rozwoj to hps niema polotu do mh jesli chodzi o veg
tutaj porownanie gf x nh po 16 dniach i sputniki po 17 juz po FIM'ie

kurde cos mi sie wydaje ze obrywanie lisci znaczaco odbije sie na plonach i wolgole krzaczory cos sie zatrzymaly tzn tak kwitna chocby chcialy a nie potrafily :badday:
23 dzien flo

Last edited:

dekadan

Member
37 dzien flo
jak widac srodkowy dobrze wyglada, za to boczne sie zatrzymary w rozwoju i wolgole nie chca puchnac :badday: :badday:

Last edited:
G

Guest

Yo! pieknie ci idzie, daj jakies macro tego srodkowego... jesli chodzi o spowolnienie to wg. mnie.. obrywanie lisci jak kazdy inny stres ma wplyw na tempo wzrostu, warto jest obrywac fun`y tylko w sytuacji gdy kompletny gaszcz sie zrobi, pomijajac juz fakt ze energia potrzebna do budowy topow plynie z duzych lisci a nie z tych malutkich przyszczytowych.

moja rada, zmieniaj co 2-3dni ustawienie roslin w boxie, rotuj nimi to ci sie unormuje ten wzrost topow. Pozdro i apetytem czekam na kolejne foty

dekadan

Member
divinorum said:
moja rada, zmieniaj co 2-3dni ustawienie roslin w boxie, rotuj nimi to ci sie unormuje ten wzrost topow. Pozdro i apetytem czekam na kolejne foty
zmieniam co dzien polozenie lampy w boxie raz bardziej na lewo, a raz na prawo itd
Polozenia roslin nie zmienie bo niewyciagne ich z pood siatki, ktora jest 10cm nad doniczkami

niebawem kolejne foty

edit
41 dzien flo

:badday: :badday: :badday: :badday: :badday:

Last edited: