What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

spoetnik#1 by dekadan

dekadan

Member
jak juz tutaj jestem to zaloze thread'a z moimi sputnikami, tymbardziej ze nigdzie nie znalazlem owego topica obrazujacego uprawe tego ziela
no to lecimy:
Odmiana - Spoetnik#1 x3 fem
Seedbank - Paradise Seeds
Podloze - Plagron growmix
Donice - 14l
Nawozy - Bat Guano, canna pk13/14, canna boost
Oswietlenie - veg MH250 growmaster, flo HPS250 extra
Wentylacja - 6 smigiel 12x12
Box - 0.5m2
Trening - FIM, LST

15 dzien veg

8 dzien flo

18 dzien flo

Last edited:

cardiel

Member
witamy na forum :smile: im wiecej tutaj growlogow tym lepiej

bardzo ladnie to sie prezentuje jak dotad, napewno bede zagladal

pozdro i powodzenia

C. :joint: :wave:

ps. wrzucanie fotek do wlasnej galerii ulatwiloby nam ogladanie fotek :smile:

G

Guest

:wave:

uuuu!!!:D zapowiada sie i jest swietnie!!!:D Bardzo estetycznie i gesto...:yes: k+
ps: jak mozesz wrzucaj foty tu na serwer i w wiekszej rozdzielczosci...witamy:D

Last edited:

dekadan

Member
panowie juz poprawiam foty co aby sie lepiej ogladalo :p

nastepne juz beda w wiekszej rozdzielczosci, ale to za jakis czas jak kwiatki sie rozbija :jump: :wave:

Last edited:

wdr

Active member
Veteran
piękinie , będe tu zaglądał.K+ dla ciebie

ps. gdzie kupić mh growmaster?

e: dzięki

Last edited:

tritexo

Member
siemanko ciekawa odmiana i niezle dodawki pytanko bat guano o skladzie 2,0-0,5/15-2,0 jak tak to lałes to na veg i flo?

C

Ca2

dekadan: bardzo ładnie...masz z czym się pokazać... i w konkretny sposób dobijesz do 50 postów i rozdziewiczysz PM box ;D Coniektórzy zamiast sie pokazać srają pierdołami i zaś master kov sie z tym syfem użera.
Jako pedanta w kwesti WB i ślicznych fot..prosił bym w miarę aktualne foty + macro w świetle flesza. Nie przepadam za pomarańczowymi fotkami roślin pod lampą. Ciężko ocenić ich wigor ;) Zieleń to zieleń...a o to w tym biznesie chodzi aby było baaaardzo zielono ;P nawet forum zielone jest :D Czesio jest zielony (co nie div:D) avatar też zielony masz ;) więc i fotki mam nadzieje teraz bardziej zielone się pojawią:D

dekadan

Member
Witam i na wstepie dzieki :rasta:
Jestem jeszcze 'zielony' na tym wspanialym forum dlatego pytam - ocb z tymi 50-cioma postami?
TRITEXO, bat guano mam z Plagron'a o skladzie N - 6%, P2O5 15%, K2O - 3% - kupilem litr w proszku poczym od razu zmieszalem z ziemia i do donic. Jest to nawoz naturalny dlatego przedawkowac ciezko a zawsze sie przyda, planty elegancko rosly na vegu a na flo juz dostaly pokosztowac chemicznych petard od Canny
GANJAH, z wentylami to sie dlugo bawilem bo to jest moja druga uprawa i teraz tylko przychodze podlac, oblukac itp. Zato w pierwszej to bylo troche kombinowania dlatego ze byl okres zimowy i temp byla na nizszym poziomie niz teraz ale postaram sie wytlumaczyc zasade dzialania moich smigiel - a zatem lecac od dolu mam dwa wentyle wdmuchujace, nad plantami sa dwa mieszajace i w suficie dwa wyciagajace a zeby bylo smieszniej to kazda para ma osobny zasilacz z programatorem bo roznie to bywa. Teraz jest cieplo to moga se smigac ile wlezie, ale w zime jak mrozem zawialo smigla chodzily tak jak se zyczylem np wdmuchujace i wyciagajace sie wlanczaly co 10 na 5 min a mieszajace chodzily na nizszych obrotach bez przerwy.
CA2 jak sobie zyczysz i zielone fotki sie znajda:)

19 dzien flo

a tutaj conieco z poprzedniej uprawy a mianowicie grapefruit x nevilles haze od femaleseeds

pozdro ludziom zielonego umyslu i nie tylko :wave: :laughing: :laughing:

ps foty sa duzej rozdzielczosci ale wyswietlaja sie troche malawe wie ktos jak temu zaradzic? :redface:

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Dekadan: super uprawa, napewno bede w tym tredzie stalym obserwatorem, szczegolnie ze wziales odmianke ktorej puki co na forum nie widzialem, wiec tym ciekawiej.

Z tymi duzymi fotkami to pewnie odpowiedz masz gdzies w thredzie dla nowych czy cos takiego, ja to tak zalatwiam, ze gdy mam kod po kliknieciu na obrazek w galerii:

"url=pierwszy adres.jpg]
[/url"

to drugi adres zastepuje pierwszym i kasuje wszystko, zeby zostalo tylko to co jest miedzy tagami "img"

czyli prawidlowy:

Pozdr :wave:

dekadan

Member
hehe togo to niewiem ale powiem tak: jak widac sporo lisci zostalo oberwane az teraz sie boje jak to wplynie na dalsze losy krzunow ale bez swiatla topki sie nie rozwina...a ze lisci bylo troche to sie makumbe zgotowalo i jaki byl efekt? z calym szacunem ale niepamietam za bardzo :D

a moze ktos sie wypowie co do obrywania lisci jak to z tym jest. W poprzedniej uprawie obrywalem i liscie i topki a teraz zakladalem ze nie bede tego robil ale indica ma takie lisciory ze tylko szczyty mogly sie cieszyc lumenami i w chwili wk###ienia ich liczba troche zmalala ale jestem za malo doswiadczonym growerem zeby sie wypowiadac w tej sprawie czy postapilem dobrze czy nie a zdania innych tez sa podzielone :rasta:

dekadan

Member
temp utrzymuje na poziomie 30 stopni a jak cos sie dzieje to reguluje predkosc smigiel ale wszystko jest git

w poprzedniej veg byl dlugi(cos z 7-8 tyg) bo myslalem ze im wieksze krzaki tym lepiej ale topy itak sie beda rozwijac tam gdzie swiatlo...po scieciu mialem kolo setki materialu a musze sie przyznac ze w czasie trwania uprawy tyle topkow poobrywalem ze masakra
tutaj zbiory z 3 krzunow bo jednego sciolem predzej

a tutaj to co zostalo do curringu

Last edited:

Yarcio

Member
Witaj dekadan, dobrze Cie tu widziec :) Krzaki widze rosna, oby tylko nie przeciagaly sie tak jak wspomniane gfxnh ;)

Ghonox

Member
Yarcio, nie wiem czy nie zauważyłeś, ale krzaki już nie rosną :p

Dekadan, ile gram wyszło? Jaki zapach (do czego go porównasz i jaka moc) ? ;s high jak sativa czy kanapowiec? :s Myślę nad ciekawą odmianą, bo mam w planach indoor. Tylko, że feminized nasionka by musiały być. No i kasa na lampy ;d 5-6 energo potrzeba...