What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Soft Secrets poszukuje autorów !!!

G

Guest

vod said:
Redaktorem czy korektorem?
Redaktorem.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Redakcja said:
Jako rzeczownik utworzony od czasownika redagować słowo to oznacza dokonywanie zmian redakcyjnych w tekście, czyli jego redagowanie. Czynność ta obejmuje opracowywanie tekstu poprzez nanoszenie poprawek stylistycznych, gramatycznych i innych; przygotowywanie tekstu do publikacji.

:joint:

zielonylasss

guerilla grower
Veteran
Hej, Vod... Ale co by tu nie mówić B2 znał się na rzeczy... Wiedział o czym pisze... A że był jeżćcem Babilonu to widać jak musiało się skończyć...
pozdro

mnie też to wkurwia jak ktos sie przypierdala do kogos tak jak by nie bylo do okola innych rzeczy i zajęć,, najłatwiejsza droga w życiu to krytykować, jeszcze po czasie jak ta osoba zniknęła przymusowo z forum i nie ma jak odpowiedziec. bijecie piane nic poza tym. a huj tam

V

vod

No troche sie znal. Ten jego artykul w calej rozciaglosci nie jest zly. Tylko styl mi nie pasuje.

@master

co ja na to poradze, ze artykul mi wpadl w rece dopiero po upakdu kolegi?
poza tym nie do niego pije. kazdy pisze tak jak umie i chwala mu za to jesli w ogole cos pisze i sie stara, ale po prostu nie wszstko sie nadaje - moim zdaniem - do publikacji w medium, ktore mam traktowac serio. eleganckie przeredagowanie mozna bylo zrobic. skrocil by sie tekst, ale jego wartosciowe elemanty by przetrwaly, a i impakt bylby lepszy. przynajmniej u mnie.

Last edited:

polishdemon

New member
:) No tak to można się "kłócić" :) że moim zdaniem ktos nie ma racji i nie zgadzam się z jego poglądami to nie znaczy ze ja mam racje !!! :)))
........
Arty bogusika2 sa może trochę "przestylizowane" ale gdybyście widzieli co ludzie mi przysyłając do druku zmienilibyście zdanie, prymitywy myślące, że jak hodują 2-3-4 lata to pozjadali rozumy. Styl bogusika2 nie każdemu może się podobać, ale nie wszyscy także lubią rude kociaki ;-). Kwestia gustu po prostu. Jak tak wnikliwie czytasz to na pewno znajdziesz także mnóstwo błędów w moich produkcjach (autor: Zdenek Vyskoczil). Będzie mi miło jak podzielisz się swoimi wnioskami, tylko buce się nie uczą na swoich błędach. Wszystko także można poprawić.

A uwierz mi korekta gotowego numeru nie jest łatwą pracą, niektórych błędów nie widzisz nawet po kilkukrotnej lekturze. Szczególnie jeżeli pracuje się pod presją czasu.

Co do umowy i kasy, to umowa jest freelancerska. Polityka firmy jest taka, że płacimy od drugiej publikacji. To nie moja decyzja, i nie jestem tego w stanie zmienić. Tak po prostu jest.

pozdrawiam
Zdenek Vyskoczil