What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Șifonier Grow

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am intrebat de acele neoane t5 și le.am zis la ce vreau sa le folosesc și de ce beneficii îmi ziceai dar erau paraleli și mi.au recomandat un beculet verde de noapte pe care pusesem și eu ochii

Pai ia-ti bec verde daca esti de acord cu ei. T5-uri gasesti la magazinele de bricolaj, mult mai ieftin decat la un growshop. Si daca aia de la growshop nu stiu nimic de cele mai folosite neoane din industrie, la fel de bine ai putea sa schimbi growshop-ul. :laughing:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
neon chior? nu stiu cum e asta. sunt neoane cu diametrul (15.9 mm) mai mic decat cele normale, T8. de asemenea se gasesc lampi foarte compacte pentru ele, fara difuzor de lumina, ceea ce le face perfecte pentru growing, mai ales ca side lighting. dar si ca lumina principala, montate si folosite cum trebuie sunt mai eficiente decat cfl-urile.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai T8uri am vazut din ce in ce mai rar, cred ca majoritatea sunt T5 acum, de aia ziceam neon chior.

Normal ca sunt mai eficiente ca CFLurile, avand suprafata bine expusa.

snig

Member

Rectific asupra umidității ca nu am zis de geaba ca e mare. Abia luasem aparatul și am scris și io ce am văzut când l.am pus dar jucându-mă acum cu el vad ca a înregistrat 90 și temperatura în grow o sa ajungă la 30 de grade închis. Aveam o pătură pusa în fata ca paravan și de când am făcut thread-ul am mai luam și un parasolar sa izolez mai bine care cred ca o sa îl scot. Acum temperatura este de 25 și umiditatea.. 62. Nu cred sa fi fost înregistrată înainte sa iau dispozitivul ca era nou.. O sa urmăresc mai bine ca acum l.am scos afara
Acel bec cred ca este doar pentru a putea umbla la ele pe întuneric, ala care nu știa de neoane de fecare data o da nasol.. E mult de povestit, compensează colegii lui

Attachments

• DSC_0140.jpg
    DSC_0140.jpg
    18.3 KB · Views: 29

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu ziceam sa umblii ziua, cu led-urile inchise si doar t5-urile aprinse. noaptea nu recomand sa umblii. Nici macar cu lumina verde. Faptul ca lumina verde nu dauneaza plantelor e un fel de stoner science.

snig

Member

Temperatura înregistrată dimineață era de 28 înainte sa deschid "șifonierul" și umiditatea de 80…

Attachments

• DSC_0160.jpg
    DSC_0160.jpg
    42.2 KB · Views: 31

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca nu cumva cresti in vreo pivnita aflata sub panza freatica, eu cred ca-i aproape imposibil sa ai 80-90% RH acolo. Cel mai probabil e dereglat readerul pe care il folosesti. Cauta unul clasic, sau unul electronic mai bun, si compara rezultatul. Nici cand ploua non stop de cateva zile nu se intampla sa am 80% RH in zona de grow.
Ai condens pe pereti? Peretii se simt umezi?

snig

Member
Chiar asa este ce zici ca e imposibil, toate aspectele. Nu cred ca e dereglat și dacă nu aveam problema asta nici nu îl luam..nctk? Ma gândeam sa pun o țestoasă printre ele :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
ei nu, stai sa vezi ce bine se poate: condens, mucegai, de toate, si asta cu un umidimetru chinezesc care indica 60% in loc de 90%.

cand a ajuns mucegaiul la jumatatea peretelui am inceput sa imi pun intrebari. vara e destul sa tii geamul deschis, dar iarna...

snig

Member
Asa e, noroc ca vine vara. Cu geamul deschis și ventilatorul am reușit sa o cobor la 55% Am închis geamul și le am stropit cu jumătate de ora în urma iar acum a ajuns la 65..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai daca n-o avea ventilatie nici nu ma mir ca sunt probleme cu umiditatea prea mare. Iar daca e ventilatie, poate nu trage aerul de unde trebuie. Desi nu-s multe locuri de unde sa tragi aer la 80-90% RH pe vremea asta.

snig

Member
Nu am decât acel ventilator din ultima poza care l.am cocoțat pe leduri. O sa iau o chestie din aia de extrage mirosul, sper sa ajute cu ceva, oricum reușesc sa mențin umiditatea intre sub 60 în cel mai bun caz și 70 maxim. Semne de înmugurire?

snig

Member
încep sa îmi fac griji… am mai strâns ledurile cam la 40 cm ca ajunseseră la 20. În rest nu știu nimic sigur ce sa ii fi cauzat uscăciunea. Ce pare a fi?

nu înțeleg de ce nu se vede cealaltă poza..

Attachments

• DSC_0126_2.jpg
    DSC_0126_2.jpg
    54.1 KB · Views: 27
Last edited by a moderator:

Latest posts

Latest posts