ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
אז ככה
הם נכנסו לפריחה
יש בעיה אחת כרגע
שחכתי באיזה שבוע התחלתי לעשות 12;12
ניסיתי לקרוא מדריכים אבל זה לא כ''כ עזר
בקרוב יעלו תמונות, עד אז במידה ויש לאנשים כאן טיפים אני ישמח
בסוף ספטבר קנית מד איסי. תנסה להזכר מתי ביחס לקניה הכנסת לפריחה. גם אני שכחתי מתי הכנסתי לפריחה והשרשור שלי עזר לי להזכר.
אתה יכול לקחת זכוכית מגדלת או מיקרוסקופ עם הגדלה של פי 60 ומעלה ולבדוק את הטריכומות.
לפי שקיפות וצבע הטריכומות תוכל ללמוד על בשלות הפרחים, ומעט על ההשפעה (סטלת ראש\גוף).
שטיפה עושים לפניי הסוף תלוי בדשנים שאתה משתמש בהם
שוטפים פי 3 מנפח העציץ עדיפות למים מאוזנים
שבועיים לפני הקציר אם אתה משתמש ב דשנים מינראליים
ושבוע לפניי קציר אם משתמשים בדשנים אורגאניים
רע מאוד לשטוף אדמות לא מאוררות היטב. התערובת של הידרושופ סבבה יחסית.
אחרי השטיפה הזו לא נותנים דישון יותר אלא נותנים לצמח לרעוב ולפרק חומרים שאתה לא רוצה לעשן, כמו כלורופיל, לסוכרים כדי לשרוד את חוסר המזון. זה מזיק לצמח, אבל גם ככה הולכים להרוג אותו עוד מעט.
אם שוטפים מוקדם מידי ומפסיקים את התזונה התפוקה תפחת.
אם יש לך מד איסי אתה פשוט מוריד את האיסי של הנקז עד שהוא קרוב לזה של המים שנכנסים ואז אתה אומר שהמצע שטוף משאריות דשנים.
אם לא אתה מעביר 3-5 פעמים את נפח העציץ במים. זה המון, זה הקטע. זה לא השקייה, זו שטיפה של המצע.
במצע מנותק שטיפה מומלץ לעשות כל שבועיים ולפני הקציר.
מי ששוטף באדמה עושה את זה 7-10 ימים לפני הקציר. חשוב גם לתת לאדמה להתייבש כמו שצריך לפני ההשקיה הבאה כדי למנוע חנק של השורשים ורקבונות.
במצעים מנותקים 4 ימים
בהידרופוניקה יומיים
אני עושה שטיפה רק במי ברז כי גם לכלור יש אפקט מועיל לרוב לשימוש של ניקוי המצע. אם זו שטיפה רגילה אני מדשן ישר אחרי השטיפה עם עוד הדשייה רגילה. אם שטפתי עקב עודפי דשנים אני נותן לצמחים יומיים על מים ורק אז חוזר לדשן במינון חלש ב30% מהקודם.
אני לא אוהב לתת כלור לצמחים אורגניים כי שם זה פוגע בביוטה אבל אני גם אף פעם לא שוטף אותם... כרגע אין לי כמעט כלור במי ברז אז בכלל נוח :-D
אבל אני משתדל לתת בעיקר מי גשם. יש לי מאגר של מספיק כדי להשקות לכמה זמן.