What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

שאלה בנושא גיזום עלי מניפה, שבוע 4 בפריחה מה &

kamikaza

Active member
יש שם המון עלים שהייתי מוריד, אני לא יכול אבל להתחיל לסמן לך אותם בתמונות אחד אחד

ב-15 ס"מ העליונים תוריד את אלו שיש להם גבעול ארוך-5 ס"מ, ושעושים צל לענפים אחרים
תשאיר רק את אלו שבסיס העלה צמוד ממש לקולות

שים לב שאחרי הדפוליאיישן, תראה קולות, לא שטיח של עלים
אני מכוון תמיד שתיפול מעט שמש על הרצפה
לא הרבה, אלא כמו בסוכה - שצלה מרובה מחמתה

הנזק - אם תכסח ברמה כזו שהסטיקים יראו כמו תרנגולת מרוטה, לא יהיה לצמח עם מה לעשות פוטוסינטזה
במצב שאתה נמצא בו, לכל עלה שתוריד יש עלה אחר מתחתיו, אז זה לא יקרה

עוד דבר - קשה לראות בבירור בתמונות, אבל נראה שהירוק שלך עמוק מדי
זה עלול להיות עודף ניטרוג'ן
ועודף של חנקן בפריחה פוגע ביבול

אגרונומיסט, התארכות גבעולים נוצרת דווקא כתוצאה מעודף עלים וצפיפות יתר, לא מחוסר עלים
אם צפוף אז הענפים נמתחים לחפש אור

לכן צריך היה להוריד מעט עלים - לפני שבועיים וחצי

בשלב שבו הוא נמצא עכשיו, לא יכולה להיות התמתחות ענפים, הם סיימו את הגדילה הוורטיקלית שלהם ולא יכולים לגבוה יותר גם אם הם מאוד רוצים

Agronomist

Active member
אני חולק עליך.
העובדות והמחקרים מצביעים אחרת.
התארכות גבעולים מתרחשת לאחר הורדת עלים.
ככל הנראה כתוצאה מיצור מוגבר של ג'יברלין.
זה תהליך שקורה בהרבה צמחים ולא רק בקנאביס.

kamikaza

Active member
מבחינה מדעית יתכן שאתה צודק - מבחינה פרקטית הנסיון שלי אומר אחרת

בכל מקרה בשלב שהוא נמצא בו לא תיתכן התמתחות

Agronomist

Active member
מהניסיון הפרקטי שלי המדע צודק.
סתם שאלה תמימה, אבל למה שהוא יהיה לא נכון?
אם משהו נבדק במעבדה זה אומר בדקו אותו כדי לענות על השאלה הזאת באופן מבוקר.
יכול להיות שהתצפית הסובייקטיבית שלך היא הלוקה בחסר. תחשוב על זה.
יכול להיות שתהליך הורדת העלים אצלך נעשה בשלבים מאוד מאוחרים.

David1975

Member
אני חייב לציין שאתם מספקים לי מידע רב שלא סמתי לב אלייו בכלל. כמו צבע העלים , יש מצב של עודף .
חנקן? לא עשיתי שום שטיפה כל המחזור? ואני חייב לציין שיצא טוב ביחס לפעמים קודמות
לגבי הגיזום של עלי המניפה אני כבר מוריד מהם מתחילת המחזור, ממש ממתי שהיו יחורים, כל הזמן מעצב
אותם ושומר על גובה אחיד. וכאשר היו כבר אחרי הרשת אז כבר הגיזום נהיה על בסיס של כל יומים שלוש
!ולגבי הצפיפות? יש שם המון צפיפות! יש יציאות של פרחים מכל מקום אפשרי
!ובחלק התחתון הוא נקי לגמרי ואין כימעת חדירה של אור
ולמרות שאני רוצה להוריד עוד אני קצת חושש! הייתי רוצה לתת להם קצת זמן להיתאושש ואולי להניח עוד רשת נוספת בכדי לסדר את כל הבלגן שהולך להיתפתח
?ושאלה חשובה כדאי לעשות שטיפה? ואם כן? אז אייך

kamikaza

Active member
מהניסיון הפרקטי שלי המדע צודק.
סתם שאלה תמימה, אבל למה שהוא יהיה לא נכון?
אם משהו נבדק במעבדה זה אומר בדקו אותו כדי לענות על השאלה הזאת באופן מבוקר.
יכול להיות שהתצפית הסובייקטיבית שלך היא הלוקה בחסר. תחשוב על זה.
יכול להיות שתהליך הורדת העלים אצלך נעשה בשלבים מאוד מאוחרים.

לא טענתי שהמדע לא צודק

מה שכן, זה לא תמיד רלוונטי לסיטואציה שלי

אני גנן, לא מדען

אני מניח שברוב המקרים חקלאי רגיל לא יהיה מעוניין להשקיע מאמצים אדירים כדי ליצור יער של סטיקים צפופים בגובה שווה שגדלים דרך רשת עם תאורה מלאכותית

אתה יכול אולי לתת לינק למאמר בנושא? במידה אין לך אשמח אם תכתוב את עקרון המחקר באנגלית, אני כבר אמצא את זה בגוגל

והתצפית שלי היא לא כל כך סובייקטיבית - גידלתי יותר מזן אחד דרך רשת הרבה יותר מפעם אחת, וראיתי גידולים של לא מעט אחרים

כתבתי בשרשור הזה כמה וכמה וכמה פעמים, לא להוריד עלים סתם!! הדגשתי שכל עלה שיורד, יש סיבה ספציפית שהוא ירד, וזה צריך להתבצע אך ורק בזמן הנכון

אם עלה עליון ירד בתחילת הפריחה, זה בדר"כ כדי לאפשר לסטיק אחר לצמוח במקום שאותו הוא כיסה

או כי הוא מתנגש בסטיקים אחרים ויוצר צפיפות לא רצויה - התמתחות
ושוב, זו סיטואציה שחקלאי רגיל לא יתמודד אתה, הוא לא מגדל דרך רשת

אם הוא יורד בשלב שפות"ש נמצא בו, או מעט לפני כן, זה פשוט כי הוא מסתיר אור לפרחים שאני רוצה ביקרם

וגם אם אכן הורדת עלים עלולה לגרום להמתחות מסויימת, התוצאה הסופית שאני מקבל היא זו שרצויה לי

הורדת עלים מתחת לעלווה נעשית מסיבות אחרות - שימור אנרגיה

איך שלא תסתכל על זה, לוליפופיג ודפוליאיישן הן טכניקות נפוצות שנמצאות בשימוש לא מהיום, ויש סיבה

לא כל שיטה תתאים לכל מגדל במצב שהוא נמצא בו, ולא לכל זן. השוני כ"כ גדול שממש כל מקרה לגופו

דיוויד, קשה לראות את הצבע בבירור תחת תאורת נל"ג, אבל כך זה נראה

שטיפה עושים עם מים אפשר פשוט במקום השקיה, אין לי מושג מה המדדים שלך

לפעמים מספיק לשנות את הדישון - פחות דשן בסיס ויותר תוספי פיקיי
אישית אני גם אוהב להוסיף מלח אפסום - מגנזיום סולפייט

David1975

Member
העברתי אותם שטיפה טובה של בערך 20 ליטר לכל עציץ של 11 ליטר קוקוס
(עם מי ברז (שהיו קצת קרים
ולבסוף אני רוצה לתת מי אוסמוזה מאוזנים על 5.5 יחד עם המלח הזה שאתה מדבר עליו קמיקזה אני לא מכיר אותו? ומה הוא עושה? ובאיזה מינון לליטר נותנים אותו? ולאיזה תקופה
ולתת לצמח להיות רעב, ואז לדשן עם דשן בסיס נמוך כמו שאתה אומר
ותוסף בלומבסטיק עד למינון של 1 מיל לליטר לבנתיים הפסקתי את הורדת עלי המניפה

kamikaza

Active member
נשמע תגובה קצת קיצונית

מה האיסי של הנגר?

בדר"כ צריך הרבה פחות מים בשביל לשטוף קוקוס
ולפעמים מספיק לשנות דישון כמו שכתבתי

כל עצה שאתה מקבל באינטרנט קח בעירבון מוגבל, אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת את התנאים אצלך
יש אינספור משתנים

הכי חשוב שתדע מה אתה עושה. אם אתה לא בטוח עדיף לא לעשות כלום

ולמה מי מאוסמוזה? מלח אפסום זה מגנזיום וסולפור, כולה מינרלים במינון מסויים שאפשר להוסיף במידה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
העברתי אותם שטיפה טובה של בערך 20 ליטר לכל עציץ של 11 ליטר קוקוס
(עם מי ברז (שהיו קצת קרים
ולבסוף אני רוצה לתת מי אוסמוזה מאוזנים על 5.5 יחד עם המלח הזה שאתה מדבר עליו קמיקזה אני לא מכיר אותו? ומה הוא עושה? ובאיזה מינון לליטר נותנים אותו? ולאיזה תקופה
ולתת לצמח להיות רעב, ואז לדשן עם דשן בסיס נמוך כמו שאתה אומר
ותוסף בלומבסטיק עד למינון של 1 מיל לליטר לבנתיים הפסקתי את הורדת עלי המניפה
אני ממליץ לך בחום לרכוש מד איסי ולמדוד מתי הנגר מגיע לרמת השטיפה שאתה רוצה במקום לספור בליטרים.
אצלי הייתי עושה שטיפה עם מים מהטפטפות בערך בנפח העציצים, אבל אני עבדתי עם עציצי 3.5 ואני מעריך שעם 11 ליטר צריך יחס יותר גבוה.
בכל מקרה, זה מאוד משתנה. לפעמים המלחים נשטפים מהר, לפעמים לא. זה תלוי בגיל הקוקוס, בכמה זמן לא שטפת, רמת חומציות ומה לא.
מד EC
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=aqua pro EC&ssPageName=GSTL

לא תצטער

David1975

Member
.תודה על התגובות זה מאוד עוזר לי
ec לגבי מד
אז אני עובד ורושם כל מהלך
ההחלטה לעשות שטיפה טובה באה מההערה של קמיקזה שצבע העלי ירוק מדי מה שכן אני רגיל בדרך כלל לבצע כמה שטיפות במהלך הגידול אך הפעם הלך לי טוב ולא שטפתי בכלל כל הגידול

kamikaza

Active member
אם שטפת קוקוס בכפול מנפח העציץ, קרוב לוודאי שאין בו כלום עכשיו

ממש לא התכוונתי שתרוקן הכל, הוא עדיין צריך מינרלים... ואני אף פעם לא משקה עם מי אוסמוזה נקיים אחרי שטיפה

לפעמים אני עושה שטיפות עם מי מזגנים\מפחית לחות\אוסמוזה, אבל אני מפסיק כשהאיסי מגיע לרמות שאני רוצה, וממשיך רגיל

David1975

Member
הם עדין ממשיכים לגדול אל תשכח אני רק שבוע 5 ל

הם עדין ממשיכים לגדול אל תשכח אני רק שבוע 5 ל

מבחינה מדעית יתכן שאתה צודק - מבחינה פרקטית הנסיון שלי אומר אחרת

בכל מקרה בשלב שהוא נמצא בו לא תיתכן התמתחות
:thank youהם

עדין ממשיכים לגדול ולגבוהה אל תשכח אני רק שבוע 5
לפריחה הזן הוא אלמנה לבנה זן עמיד יחסית בפני עובש וקל מאוד לגידול יחסית

לגבי הלחות הגבוהה אז אני מטפל בזה יש לי בעיה גדולה עם עובש בחלקים של הבית !כמו המקלחת! שיש בה עובש!. באוהל גידול אין לי .אבל מרוב צפיפות של קולות צמודות אחת לשניה יותר צמודות מ7 סנטימטר אחד ליד השני
אומנם זה גידול גדול ראשון שלי אבל אני חושב אם אני עובר את ה3 שבועות האלו בלי עובש אני מלך

כל הגיזום גרם לחשיפה של אור ועל ידי כך יש מלא בצים

אני ידאג לתמונה ברורה ועדכנית

תודה על העזרה מבחינת ניסיון אז יש לי איזה כמה שנים טובות כך שאני משתמש בחומר שאתם מעבירים פה בהתאם למצב שלי אני יודע שהייתם יכולים לעזור יותר .עם תמונות ,אבל אני קצת חושש לעלות ,ומעלה אותם מכל מיני מחשבים שונים

Boomerr

Member
:thank youהם

עדין ממשיכים לגדול ולגבוהה אל תשכח אני רק שבוע 5
לפריחה הזן הוא אלמנה לבנה זן עמיד יחסית בפני עובש וקל מאוד לגידול יחסית

לגבי הלחות הגבוהה אז אני מטפל בזה יש לי בעיה גדולה עם עובש בחלקים של הבית !כמו המקלחת! שיש בה עובש!. באוהל גידול אין לי .אבל מרוב צפיפות של קולות צמודות אחת לשניה יותר צמודות מ7 סנטימטר אחד ליד השני
אומנם זה גידול גדול ראשון שלי אבל אני חושב אם אני עובר את ה3 שבועות האלו בלי עובש אני מלך

כל הגיזום גרם לחשיפה של אור ועל ידי כך יש מלא בצים

אני ידאג לתמונה ברורה ועדכנית

תודה על העזרה מבחינת ניסיון אז יש לי איזה כמה שנים טובות כך שאני משתמש בחומר שאתם מעבירים פה בהתאם למצב שלי אני יודע שהייתם יכולים לעזור יותר .עם תמונות ,אבל אני קצת חושש לעלות ,ומעלה אותם מכל מיני מחשבים שונים

השרת של הפורום דיי בטוח לפי המנהלים כאן.
אם אתה מצלם אם פלאפון(דבר לא מומלץ בעליל!!!) , תוודא שהחותמת זמן ומיקום כבוי.
כנ"ל כל מצלמה או מכשיר שתמשתמש בו

David1975

Member
ערב טוב לך מנהל יקר הייתי מצפה ממך לקצת יותר סובלנות,(לא הייתה צריך לחסום אותי הלכתי להסיג מצלמה באיכות גבוהה ויש תמונות באלבומים שלי רק שאני לא יודע להציג אותם ) או! אל תגיב בכלל אולי יש כאן אנשים אם סבלנות ?שמוכנים להסביר אייך מעבירים תמונות מאאלבומים שלי? לנושא השאלה כמו
שאתם עושים . אני מאוד מודה לך על כל האינפורמציה והידע
ואם אין לך זמן לטירונים תן לטירונים יותר מתקדמים להסביר לי המשך ערב קסום

David1975

Member
ערב טוב קמיקזה אולי תוכל בבקשה להיסתכל באלבום החדש שיצרתי (תסתכל מקרוב יש לי קצת נקודות חלודה על העלים שהם מאוד ירוקים וחלק קטן מאוד עם גבעולים אדמדמים תודה מראש

Boomerr

Member
ערב טוב קמיקזה אולי תוכל בבקשה להיסתכל באלבום החדש שיצרתי (תסתכל מקרוב יש לי קצת נקודות חלודה על העלים שהם מאוד ירוקים וחלק קטן מאוד עם גבעולים אדמדמים תודה מראש

נסתי להבין על מה דברתה.. מצטער לא מבין משם הרבה

בתוך התגובה יש סימן של המהדק ניירות(זה שאתה מלביש על הדפים) לוחץ על זה ומעלה מהמחשב לתגובה.

David1975

Member
https://www.icmag.com/ic/attachment.php?attachmentid=392536&stc=1&d= ???? 5 ?????? ???? ?????? ?? ?????? ?????  ???? ???????.jpg

kamikaza

Active member
סה"כ נראה שיש לך יופי של גידול

נקודות חלודה נשמע כמו קלציום\סידן, אבל לא מצליחים לראות בתמונות כלום, אז קח את האבחנה שלי בערבון מוגבל

מתחת לריבוע שבו אתה כותב את ההודעה, יש שני כפתורים שכתוב עליהם באנגלית

post quick reply go advanced

אתה לוחץ על הכפתור של גו אדוונס

ואז נפתחת לך ההודעה שלך עם טאסק באר מורחב מעל ההודעה או לא יודע איך קוראים לזה בעברית מממ

מצד ימין לסמיילי הלבן יש מעין סימן שעם קצת דמיון נראה כמו מהדק משרדי שחור

אתה לוחץ עליו, ונפתח לך חלון להעלאת תמונות מקובץ במחשב. אתה יכול להעלות חמש במכה, סה"כ עשר להןדעה

אחרי שבחרת חמש תמונות, תראה שם משמאל כפתור

upload

לפעמים תצטרך להרחיב את הריבוע כדי לראות את הכפתור

אחרי שלחצת 'אפלואד' אתה צריך לחכות עד שהוא יעלה את הקבצים, כשהוא סיים אתה יכול להעלות עוד חמש, או להצמיד אותם להודעה

יש כפתור באנגלית למטה, אטאצ' פיילז

David1975

Member
תודה רבה

תודה רבה

מצליח להעלות תמונות זה היה הסבר פשוט וטוב רק שהמצלמה שצילמתי בה איזה 200 תמונות באיכות מאוד טובה רק שאי אפשר להעלות אותם בגלל הגודל שלהם בכל אופן נראה לי שהבנתי את העיניין רק מקווה שזה באופן מספיק בטוח :dance013::dance013::thank you::thank you: