What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

שעת הבציר

T

tnavon

אהלן
ברשותי 2 סאטיבות 100% ששתולות בחוץ כבר מתחילת פברואר
שתולות בתוך חלקת אדמה קטנה שהעשרתי לכבודן
פריחה החלה לפני בדיוק 6 שבועות
בפריחה השתמשתי בביו בלום ובתאכלס הוספתי גם מכל הדשנים של ביוביז
לא לפי טבלת מינונים,לפי הראש והתגובות של הנקבות
בשבוע הרביעי בערך הורדתי את כל הדשנים והשארתי רק ביובלום טופ מקס ובלומבסטיק
הרבה מעל המינונים הרצויים אבל בגלל שהן באדמה הן הגיבו יפה מאוד

אגב שתיהן מאותו הזן ואחת מהן פנוטיפ מלא בריח לימוני מטורף ובאצים שמנמנים יחסית לסאטיבה
ולעומת זאת השנייה עם ריח ממוצע ובאצים ממוצעים מינוס
מוזר....

ובנוסף גיליתי 3 זרעים גודלים להם על אחת מהן
מעניין מהיכן הגיעו אליי מכיוון שהנקבות גדלו לבד בלי זכרים איתם
מקווה שייצא מהם משהו מעניין :)

תמונות אני אעלה כשאקטוף

לשאלתי:
נראה לי שהשבוע אני רוצה לשתוף אותן טוב טוב ובשבוע השביעי כבר לקטוף
רוצה קצת טיפים לזמן הקטיפה
קצת שיטות לייבוש
ובכללי קצת דיבורים על עת הקציר

שבוע טוב :)

1.הזרעים יצאו אולי בגלל סטרס .

2.אני לא יודע איזה זן אתה מגדל אבל סאטיבה בדרך כלל לוקחת יותר משבעה שבועות פריחה וזה בתנאים אידיאליים,מה שלדעתי אתה לא מצליח עדיין לספק לצמח ולכן לדעתי בלבד שבעה שבועות זה מוקדם.

אני מציע לך להשתמש בלופה כדי לראות את הטריקום וככה לדעת בוודאות אם הצמחים מוכנים או לא.

3.ייבוש.

יש המון מדריכים לייבוש,מה שאני עושה זה לנקות את העלים שאני לא צריך ולתלות הפוך על קולבים בתוך ארון חשוך ומאוורר...בין 4-7 ימים והם יבשים.תלוי בלחות באזור המגורים שלך ובחדר הגידול שלך.

אחר כך אני מעביר את הפרחים לשקיות נייר וממשיך לייבש לאט עד שאני מגיע לתוצאה שרצויה מבחינתי.

חשוב שתדע,הייבוש הוא רק השלב הראשון,אתה צריך גם ליישן את הפרחים כדי להנות מטעם וארומה.

שיהיה בהצלחה.

T

tnavon

זרעים שיצאו מסטרס טובים לשתילה?

למרות שאין סיבה שהצמח יחווה סטרס. מהיום הראשון שהוא נולד הוא באותה חלקת אדמה עם אותה השקייה פחות או יותר ואותו אקלים

הבנתי שאבקנים של קאנביס יכולים לנוע עד 100 ק''מ (!!!) ברוח
בטח איזה שכן העיף עליי את הזכרים שלו חח

ובמחשבה שנייה אני מסכים בקשר לזמן הפריחה
אתן לה עוד שבוע עם דישונים ואז נשטוף ונראה מה המצב
פשוט עם כל המצב הזה בארץ אני ממש מתאפק שלא לקצור חח
מה שבטוח יהיה קציר סלקטיבי כי החלק העליון נראה הרבה יותר מוכן מהשיפודים התחתונים

יש לי זכוכית מגדלת שמגדילה פי 10
את השערות והפרחים אני רואה בה יפה אבל את הטריכומים לא מצליח
האם לקנות לופה שמגדילה פי איזה 60 נגיד יעזור לי ברמה קריטית?

isranabis

Active member
Veteran
הזרעים באו בגלל אורך היום במצב כזה לא בודקים את הצבע של השרף כי הצמח עלול לחזור לגדילה ירוקה או רק להוציא פרחים זיכריים אז אם אתה בסביבת הקטיף לא כדאי לחכות במקרה הזה גם ככה האיכות ניפגעה בגלל היום הארוך שכרגע הוא קרוב ל16 שעות אור

isranabis

Active member
Veteran
אם אתה רוצה פריחה שנייה תעביר לעציץ יותר גדול עם תספורת קלה לשורשים ותשאיר כמה באדים לא מפותחים בחלק התחתון של הצמח

T

tnavon

מה הקשר אחי הן נזרעו בתחילת העונה (פברואר מרץ) ועברו כבר את השלב של הצמיחה הירוקה
ההתפתחות שלהן נורמאלית לחלוטין
ובהתאם למעבר העונות
ולא הן לא בעציץ כבר הזכרתי הן נמצאות בתוך חלקת אדמה
השורשים נמצאים בתוך האדמה יישר
אני הולך להוריד את הקולה הראשית שכבר עוד שניה מוכנה ולהשאיר כמה שיפודים בצדדים שרק החלו להתפתח
והם ימשיכו להתפתח ולהבשיל גם אחרי שהקולה הראשית תרד

זרעים שיצאו מסטרס טובים לשתילה?

למרות שאין סיבה שהצמח יחווה סטרס. מהיום הראשון שהוא נולד הוא באותה חלקת אדמה עם אותה השקייה פחות או יותר ואותו אקלים

הבנתי שאבקנים של קאנביס יכולים לנוע עד 100 ק''מ (!!!) ברוח
בטח איזה שכן העיף עליי את הזכרים שלו חח

ובמחשבה שנייה אני מסכים בקשר לזמן הפריחה
אתן לה עוד שבוע עם דישונים ואז נשטוף ונראה מה המצב
פשוט עם כל המצב הזה בארץ אני ממש מתאפק שלא לקצור חח
מה שבטוח יהיה קציר סלקטיבי כי החלק העליון נראה הרבה יותר מוכן מהשיפודים התחתונים

יש לי זכוכית מגדלת שמגדילה פי 10
את השערות והפרחים אני רואה בה יפה אבל את הטריכומים לא מצליח
האם לקנות לופה שמגדילה פי איזה 60 נגיד יעזור לי ברמה קריטית?

1.תאורטית,זרעים שיצאו מסטרס הם מעולים...איך אתה חושב שחברות הזרעים משיגות את הזרעים שלהן?

2.אם אתה שואל אותי,הסאטיבה שלך צריכה לא פחות מתשעה שבועות וגם זה במידה וזה זן יחסית מהיר....כל זה במידה והזן שלך הוא באמת סאטיבה 100% כמו שכתבת

לופה שמגדילה פי 60 תעשה את העבודה מצוין.והסירטון שקמיקזה העלה מראה בדיוק באיזה שלב אתה צריך לקטוף.

סבלנות היא התכונה החשובה ביותר אחרי זהירות בכל מה שקשור לגידול קנאביס.

שיהיה בהצלחה.

isranabis

Active member
Veteran
בתחילת הגידול שעות החושך הארוכות הכניסו את הצמחים לפריחה אבל מאז שעות החושך הולכות ופוחתות ויש לזה השפעה על זנים מסויימים שלפעמים חוזרים לגדילה ירוקה זה תלוי בהרבה גורמים למשל נעילת שורשים מונעת מהצמח לחזור לגדילה ירוקה,צמחים שבאו מייחורים יש להם פחות סיכויים לחזור לגדילה ירוקה וזה גם תלוי עד כמה עמוק בתוך הפריחה הצמח נמצא,אני לא אוהב לקטוף בזמן הזה יותר טוב חודש קודם או למשוך עד הסתיו כי הרבה שעות אור לא בא טוב לצמחים הם יוצאים עם הרבה עלווה והאצבעות של העלים מתארכות במקום להתקצר, אפשר לזהות לפי כמות העלים שצמח מקבל יותר מ12 שעות אור,
יש לך יותר סיכויים שהצמחים יחזרו לגדילה ירוקה בגלל שזה ישר באדמה אבל זה לא בטוח שים לב שהבאד לא מתחיל להוציא ענפים כי עד ה20 בחודש הימים עדיין מתארכים וזה לא לטובתך כמו שאמרתי זה זמן מנחוס לקטיף אבל אם תשחק אותה כמו שצריך אפשר לקטוף פעמיים עם תוספת של פלורוסנט שעתיים ביום

ההמלצה שלי זה שתעלה תמונה,אין לי מושג איזה סאטיבה יש לך שמסיימת להפריח תוך 7 שבועות,

ישרא - הימים מתארכים בדיוק עד ה22 ומאותו הרגע זה מתחיל להיתקצר
לדעתי סאטיבות אמורים לקטוף בסביבות ספטמבר אוקטובר,היום הכי קצר בשנה זה ה-23 לדצמבר
יש סאטיבות שימשכו לך יותר
לדעתי אתה בכלל לא התקרבת לקטיף שלך או שאתה מתעסק בכלל עם אינדיקה או איזה שילוב שקיצר לו את תקופת ההפרחה
ואז 10 שבועות זה בערך 50-50 בין אינדיקה לסאטיבה

מה שכן זה טוב שאתה מבצע שטיפות על בסיס קבוע
בכל מקרה לפני שאתה מחליט שהצמח מוכן הייתי בודק באמת לראות מה הגנטיקה שלו
להוריד צמח כמה שבועות לפני סיום הבשלה זה לא ירוק להיט בכלל

לגבי הזרעים והתיאור שלך של הצמח השני,יש סיכוי שהוא הרמי?
בדקת לראות בצמתים של הענפים אם יש סימנים לשקים קטנים?
השמש הישירה בארץ גם עלולה להוות מספיק סטרס לצמח עם גנטיקה שלא רגילה לזה
אבל גם יכול להיות לך שכן או סתם צמחי בר שגודלים איפה שהוא

ולגבי חברות זרעים - להוציא מסטרס זה תיאור הוצאה של זרעים פמינייזד והם ממש לא עושים את זה ע"י סטרס רנדומלי

זרעים רגילים מפרים בצורה הכי פשוטה וקלאסית שיש
שומרים זכר איכותי ומגדלים כמויות של אימהות עד שמנסים לזהות פנוטיפ יציב
לצערם בהולנד הם לא יכולים ממש לעשות את האידיאל שהם היו רוצים שזה בערך אלף צמחים מאותו הזן
כדי למצוא פנוטיפ אחד באמת אחיד ואז לקדם אותו
אבל הם כן מגדלים כמה עשרות אם לא מאות ואז בוחרים מתוכם פנוטיפים יציבים
לפעמים הם גם מוצאים דברים מיוחדים שלא יציבים במיוחד אבל הם מנסים לייצב
יש כל מיני אופציות בחברה של זרעים

אבל לא בהכרח שהזרעים האלה טובים,אם הם יצאו לך מהרמי רוב הסיכויים שהגנטיקה פחות יציבה ויותר נוטה להרמי שוב

אם זה הפרייה רגילה דרך אבקנים אז אין שום סיבה שהזרעים האלה לא יהיו טובים כמו המקור שהם הגיעו ממנו ואולי טובים יותר,אבל צריך לתת לצמח להבשיל כמו שצריך בשביל שגם הזרעים יהיו תקינים

kamikaza

Active member
אינדיקה שהתחילה פריחה לא אמורה לחזור לצמיחה, גם אם משנים את המשטר אור, ואז זה סתם מבלבל אותה

סאטיבות לפעמים כן חוזרים לגדילה, זה בגלל שהן באות מאיזור קוו המשווה שגם ה'חורף' הוא לא ממש חורף והטמפרטורות נוחות, אז לפעמים קורה ששיח שורד ןממשיך לעונה הבאה

לגבי פמינייזד, אני חושב שדאטץ' פאסיון התחילו עם זה,הרעיון הוא לקחת אבקנים מנקבה ולעבר איתה נקבה אחרת.

גם שיחים רגילים לחלוטין ובלי שום סטרס, מוציאים לפעמים שקי אבקנים בסוף הפריחה. ממש ממש בסוף, אחרי שרוב המגדלים קוטפים כבר. זה מאמץ אחרון של השיח להפיץ את הגנים שלו

התחיל בתור נקבה, הוציא שערות לבנות, לא תפס כלום. התנפח, השתולל, הוציא פרחים ענקיים, הפציץ בריח, כלום. נאדה

אז מה הצמח עושה? מוציא שקי אבקנים! לא הלך בתור נקבה, שיהיה זכר.

האבקנים האלה הם בעלי כרומוזומים נקביים בלבד, ולכן כשינחתו על נקבה אחרת, הצאצאות יהיו נקבות

אותם אבקנים לא נולדו מהרמי, או משיח בסטרס, ואין להם נטייה להפוך להרמי.

זרעים שנולדו מאבקנים של הרמי, אמורים לצאת פמינייזד. אבל.... אם נטייה להרמי!1

עכשיו, כיוון שקשה מאוד להשיג כמות הגונה של אבקנים בשיטה הזו, ואנחנו לא רוצים לקחת אבקנים מהרמי, מצאו שיטה לכפות על השיח שינוי מין בעזרת התערבות של חומרים כימיים.

לוקחים נקבה שעדיין לא התחילה פריחה ומרססים עליה חומר מסויים שכופה עליה להפוך מין. זה לא קשור לסטרס, וכל נקבה שתרססו עליה את החומר הזה תהפוך לזכר (אפשר לרסס על ענף בודד)1

ולמי שרוצה לייצר זרעים פמינייזד בעצמו, בבקשה
http://www.amazon.com/Femseedz-Femi...&qid=1371046742&sr=8-3&keywords=tiresias+mist

זה נראה טוב:1
http://www.amazon.com/Tiresias-Mist...&qid=1371046742&sr=8-1&keywords=tiresias+mist

Bud+

Member
לא עברתי על כל התגובות אבל אם אתה רוצה עזרה לגבי זמן הקטיף הכי טוב שתשלח 2 תמונות - אחת של כל הצמח ואחת סופר-מקרו ברזולוציה כמה שיותר גבוהה של הפרח.