ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
שלום לכולם,
אז בתקופת החגים הנבטתי כמה זרעים מהכלאות שעשיתי. רוב הזרעים הם הכלאה של צמח מסתורי עם נקבת סילבר הייז, אך היו גם כמה של הכלאה של הצמח המסתורי עם צ'יז. גם מתי הפרחתי בדיוק אני לא זוכר, מזל שיש את הפורום... לדעתי הן כשבעה שבועות בפריחה, קבלו את החמודות הצנועות שלי:
הריח שלהן פשוט מדהים, אחת אחת, מה גם שלכל אחת יש ריח שונה לחלוטין. מכיוון שאני לא מעשן, ולא אוכל שטויות, חוש הריח שלי השתפר ואני מצליח להבחין בניחוחות שונים. פעם היה לי חוש ריח מוגזם, אבל הרסתי אותו עם יותר מעשור של עישון טבק.
השתיים הנמוכות הן ההכלאות עם הצ'יז, ולא כמו שכתבתי בתחילת השרשור.
הנה תמונות קלתסרון של הצמחות לפי הגובה, בסדר עולה:
ניתן לראות חוסרים, בעיקר חנקן לדעתי, טופל באמצעות ביו גרו אתמול.
חלקם יישתלו בחוץ, מי שישרוד ישרוד =) מאחורה בעציצים הגדולים יש צ'יז ול.א שוקו שפרחו לי בטעות - כי שכחתי אותם באוהל עם מחזור של 12-12. אז עכשיו הם עומדים להם תחת 24 שעות אור ביממה, חוזרים לצמיחה.
מקווה שהצ'יז הזה יחזור לגדילה מהר, בא לי לחתוך ממנו ייחורים לקראת מחזור הרצה לפסולת המתקרב =)
אגב, תלשתי כמה באצים מחלקו התחתון של אחד הצמחים
(נו תבינו אותי, דודא של יותר מחודש)
ייבשתי ועישנתי. נתנו סטלת ראש מטורפת, אבל באמת מטורפת, כמו בגיל 16 עם פרנויות מוזרות על כך שהמגהץ לא כבוי ויובש מטורף בפה. יכול להיות שזו גם הסבילות שירדה, אבל זה עדיין יותר טוב מרוב החרא המסחרי שמסתובב היום במכירה, לפחות הכיוונים שלי.
הצמחות שלי גדלות על טהרת הביו ביז והבלומבסטיק בתערובת האורגנית של מרום גולן. התערובת הזאת הגיעה עם מתנה בדמות כנימות עש הטבק ואקריות הקורים. מגיע לי, בד"F אני מעקר את האדמה והפעם התעצלתי. האחרונות פשוט זויינו על ידי שמן נים, לא מוצא מילה אחרת. להפתעתי הרבה זה עבד נפלא ומהר מאוד, אחרי ריסוס יחיד. מזל שקלטתי את המנייקים מוקדם. העשים המחורבנים שומרים על גודל אוכלוסייה סביר, אני לא רוצה לנקוט נגדם אמצעים כי הקטיף מתקרב.
זה לא פרוייקט גידול מושקע, סתם צמחים שזרקתי להנבטה ששרדו את העצלנות שלי. אפילו פיאייץ' לא תמיד מדדתי, מעצלנות, סתם שמתי את הכמות הרגילה של החומצה שאני מוסיף. דשנים בהשקייה לסירוגין, בהתחלה אחת לשלוש השקיות. בא לי לדחוף את הפרוייקט הזה לפרצוף של כל המוגזמים שהורגים את הצמחים שלהם במו ידיהם על ידי דאגת יתר.. לא שייצא פה ייבול גדול מדי, אבל גם גרם אחד חלקי מאמץ אינפיניטיסמלי שואף ליחס אינסופי. נשבע לכם שלא השקעתי על הצמחים האלו יותר משעתיים בכל המחזור, כולל השקייה והדברה.. טוב, לפחות יהיה מה לעשן בראש השנה האזרחית.
נראה סבבה, תהנה
הייתי נותן להן קצת יותר זמן גידול ועציץ יותר גדול. גם אפשר להחליף את הדשן וכל הסיפור בדשן בשחרור איטי ולתת רק מים. יש מלא דברים בגרושים במשתלה.
אז ככה:
הנה ארבעה צמחים מזן ל.א שוקולאט שגדלים בניקוז לפסולת בקוקוס, בתאורה רצופה כל היממה תחת נורת
400W Dual spectrum.
במיכל יש להם תמיסה של
1700 mS, 5.9 pH
הקטנים למטה זה סתם צמחים לא קשורים שיעלמו בקרוב =]
השקיה כל 4 שעות, למשך 2 דקות. אני הולך לשנות את זה היום, אין מספיק נגר.
ומה אני אעשה עם המי חרא שיוצאים לי מהברז עם איסי
1100-1200 mS
כנראה שאין ברירה אלא להביא אוסמוזה.
עם טפטפות של 4 ליטר שעה הייתי צריך בערך 5 דקות השקיה בשביל נגר בעציץ 3.5 ליטר עם צמח בוגר.
במקרה שלך הייתי מתחיל ב8 דקות.
קח בחשבון שצריך לבדוק את זה יומית ולא לפי השקייה כי מאוד חשובה רמת הרטיבות לפני ההשקיה.
יום 28 לפריחה..
מתנצל על איכות התמונות, אני עם טלפון חלופי כרגע.
יצאתי טמבל עם הגידול הזה, לא תכננתי נכון את הסטרץ'.. וקיבלתי צמחים בגובה של, לדעתי, 2 מטר בתוך אוהל שגובהו 185 סנטימטרים.. לאחר קשירות רבות , כיפופי ענפים ושבירות לא מכוונות במשך שבועיים.. הצמחות הפסיקו להמתח.
חלקן התחתון נגזם מענפים שנשברו והיה להם קשה להשתקם וכמו כן מעלי מניפה ענקיים שייצרו שם בעיית לחות.
בכל אופן ההמתחות הפסיקה, ותפרחות שמנות מתחילות להווצר בכל צומת. אין טעם להעלות תמונות מהמכשיר שיש לי כרגע..
בגלל כל הכיפופים "התפנה" קצת שטח מעל הרשת, ומגיע לא מעט אור לחלק התחתון של הצמחים. מתפתחות תפרחות על החלק התחתון של הענפים העיקריים... חשבתי להתקין שם איזה 2 נורות סיאףאל.. למישהו יש תובנות כלשהן לגבי העניין?
תודה על העצות חברים.
קזה, רוב מה שלא קיבל אור בכלל, ירד. יש אולי עוד, אבל אני מוריד כל הזמן. חלק מהענפים העבים לא מובילים לשום דבר למעלה עקב שבר או שפשוט לא הגיעו מעל הרשת. אתה מדבר על הורדת עלים או ענפים ממש? יש עליהם תפרחות די רציניות כבר.