What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

ScrOG

R

retbatler

Ano przełączyłem na flo 3 dni temu. Tak wtedy wyglądało:

Stanęły na parę dni i dzisiaj zaczęły rosnąć. Liczę że jak ostro ruszą to siatka się dopełni.
Liście zgodnie z sugestią upycham pod siatką. Usunąłem też już część liści i odrostów, które nie miały szans dopchać się do światła, w następnym tygodniu wyczyszczę resztę pod siatką.
Dostały dzisiaj pożegnalny strzał biohumusa bo coś blade były.

Zarzucę jakieś ciekawsze foty jak będą kwiatki.

Pozdro.
Keep it green

G

Guest

pozdrawienia z ogrodka
rockhn3.gif

happy mix hmm czego mu brakuje/ma za duzo ?

Last edited:
G

Guest

dr.Greenthu, ładnieładnie. W happymixie od HC na moje oko brakuje magnezu. Podsyp trochę dolomitem.

R

retbatler

Heyah Doktor, dobrze widzieć że działasz, nieźle sie zapowiada. Z patykami fajny patent, rozumiem że to "wspomaganie", jak jeszcze trochę brakuje żeby przewlec pod sznurek. Powodzenia, będzie grubo.

A ode mnie - jak się powiedziało A, to kiedyś trzeba B powiedzieć.
Po Blueberry z siatki zostały już niestety tylko liście, a tak to wszystko w trakcie kwitnienia wyglądało:

Wygląda może nieźle, ale odczucia mam mieszane. Wyciągnąłem z tej siatki mniej więcej tyle samo, co z tych dwóch panien white widow od FS:

WW były na dodatek tydzień krócej na veg. No i nie wiem czy był sens się pierdolić z tą siatką (z budowaniem, bo do trenowania siatka jest wygodniejsza niż LST). Widzę dwa wyjścia - albo BB jest dużo mniej produktywną odmianą od WW, albo ja coś spieprzyłem - wydaje mi się że zostawiłem za mało miejsca na kwiaty, dlatego wygląda to jak "pole" a nie jak "las" u Doktora. Chyba trzeba było dłużej potrzymać i dać im się bardziej wyciągnąć, a nie liczyć że z tych pyrtków u dołu łodygi wyjdą Bóg wie jakie boby.

No cóż, teraz kiełkuję co nieco do szafki, ale nie daję siatki, bo będą też regularne siona. Ale na pewno to nie jest moje ostatnie słowo w temacie SCROG. Ja tu jeszcze wrócę, hehe :)

15713terminator.jpg

Pozdro

Last edited:
G

Guest

vod said:
600W to chyba max jaki jest sensownie dawać na 1m2

hmm nom mysle ze to max...

retbatler said:
Ale na pewno to nie jest moje ostatnie słowo w temacie SCROG. Ja tu jeszcze wrócę, hehe :)
Pozdro

Super ziom hehe ja w sumie tez nie mialem robic siatki ale jakos nie potrafie sobie odmowic rozkminiania...ktora galazka w ktore oczko :) a moze w inne...
Tak, pomagam sobie poprowadzic galazke takimi wlasnie patyczkami (do szaszłyków) polecam !

Pomimo klopotow z jedna odmianką Happy Mix... (mile widziane komentarze, propozycje, porady itd)
1005889rt3.jpg
1005899yp5.jpg
1005896gd0.jpg

...postanowilem przełaczyc dzis timer na 12/12 hooah

1005929su1.jpg
1005931jp3.jpg
1005939wz6.jpg
1005932lh0.jpg

Pozdro all

Last edited:

bogusik2

Member
Reta.jak.dla.mnie.to.to.jest.las:)///i.to.całkiem.miły.dla.oka:D
(poszedłbym.w.nieqo.na.spacarek:)
Plon.z.WW.wiekszy.moze.dlateqo.ze.to.odmianka.komercyjna.poniekad:)
Załoze.sie.ze.moc.BB.i.jakość.efektów.końcowyc.bedzie.duzo.lepsza/...
!Cociaz.paliłem.qlownie.WW.od.Nirvany..kilka,.razy.probowalem.tej.od.FS.ale.ciezko.,spamietac:)
Dr.qreen.napisz.co.Ca:)on.jest.specem.od.niedoborów.i.corob.naszyc.małyc.
Pozatym.ślicznie.to.wyqlada:D
Ze.swojej.strony.musze.dodać.ze.faktycznie.siatka.jest.o.niebo.lepsza.od.sameqo.fim.i.lst...
Ja.majac.4.rozkrzaczone.rośliny,.na.1.m2.nieźle.sie.namartwie.coby.sie.doskonale.rozłożły..pzdr